'Çöl Kaplanı' 2011'i bekliyor..
Reklamlar
-
Arjantin ile Şili topraklarında 1-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Dakar Rallisi'nde motosiklette mekanik destek almadan yarışanlar kategorisinde 1. olan Türk pilot Kemal Merkit, 2011 yılında yapılacak yarışmada aynı başarıyı tekrarlamak istediğini söyledi..
Trans Anotolia Rallisi için Karaman'a gelen Merkit, yaptığı açıklamada, motor sporlarının ülkemizde çok fazla tanınmadığını ancak son yıllarda yurtdışında yakaladıkları başarılardan sonra motor sporlarına ilginin artmaya başladığını belirtti.
Pahalı ve zor bir uğraş olan motor sporlarının kendisi için bir tutku, bir aşk olduğunu ifade eden Merkit, bu uğraşı bütçesini zorlayarak devam ettirdiğini anlattı.
Motor sporlarında dünyanın en zor rallisi olarak kabul edilen Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil ettiğini ve bu yarışı mekanik destek almadan yarışanlar kategorisinde ilk sırada bitirdiğini anımsatan Merkit, şunları kaydetti:
''9 bin kilometrelik bu yarışı bitirebilmek çok önemli. Dünyanın en iyileri bu yarışa katılıyor ancak yarışmacılardan yarısı bu yarışı bitiremiyor. Ben ilk 50 arasında yer aldım. Ayrıca mekanik destek almadan yarışanlar kategorisinde birinci olarak şanlı bayrağımızı yapılan kupa töreninde göndere çektirdim. Bu benim için en büyük mutluluktu. O an yaşadığım mutluluğu anlatamam. Tüm çektiğim sıkıntılar o anda ortadan kayboldu. Yarışta KTM 690 Enduro R motosikleti ile yarıştım. Bu yarışta bana destek olan KTM motorlarına teşekkür ediyorum.''
-''2011 YILINDA DAKAR RALLİSİNDE TEKRAR BİRİNCİ OLMAK İSTİYORUM''-
Merkit, 2011 yılında yine Dakar Rallisine katılıp Türkiye'yi temsil edeceğini vurgulayarak, ''Bu zorlu yarışta tekrar şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak istiyorum. Çalışmalarımı bu yönde sürdürüyorum. Ülke içinde düzenlenen birçok organizasyonlara katılıyorum'' diye konuştu.
Bu spor dalının biraz zor ve pahalı olduğunu dile getiren Merkit, emniyet tedbirleri tam alındığında, çok tehlikeli de olmadığını bildirdi.
Halen 50 yaşında olduğunu ve bu sporla 30 yaşında tanıştığını anlatan Merkit, ''Profesyonel olarak daha 10 sene bu sporu yapabilirim. Kendimde bu gücü hissediyorum. Türk motorcuların biraz destekle ilerleyen yıllarda çok daha iyi başarılara imza atacağına inanıyorum'' dedi.
Kaynak:Ajans Spor
Reklamlar
-
Şimdiden başarılar takımımıza..
Bu sene de yakından takip edeceğim..
Hadi bakalım çöl kaplanı
Gene marathon kategorisinde yarışacaklar sanırım..Takıma Kutlu Torunlar dahil değil mi bu sefer acaba? Onun ismi geçmiyor..
-
-
Levsy adlı üyeden alıntı
İşte benim için gerçek yarış budur
9.000 km'lik macera
Daha 4 ay olmasına rağmen şimdiden heyecanlandım
Bence motosikletin ruhunu okşayan bir organizasyon bu dakar rallileri vb. uzun soluklu arazi koşuları..
Ne o öyle asfaltta dön dön dur, hem son öğrendiğime göre makinaların kontrolünün çok büyük kısmı bilgisayarlar tarafından kontrol ediliyorken nasıl zevk alınıyor anlamıyorum valla
Hadi bakalım bu başlık da çorbaya dönsün şimdi
-
hatırlıyormusunuz bilmiyorum;
Gururumuz Kemal MERKİT yarışı bitirdiğinde cebinden helva çıkarmıştı; bu dakarın zor olduğunu daha ne kadar anlatabilir bilmiyorum;
bu duyguyu bize yaşattığı için kendisine ve takımına çok teşekkür ediyorum
keşke bu başarılar ülkemizde dahada yankı bulsa;
ama şuda bi gerçek devrim arabalarında geçen replikteki gibi
"bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz"
gerçi o cümle spor başarılarını kapsamıyor ama yinede olsun...
-
Hakettiği ilgiyi alamıyor neyazık ki kendisi. Ve imrendiğim, takdir ettiğim kişilerden birisidir Kemal MERKİT.
Yanlız benim bir sorum olacak, bu tarz arazi koşulları için en iyi motorları KTM mi üretiyor acaba? Ben bu alanla ilgili değilim ancak böyle bir izlenim oluştu bende. İlgilenen arkadaşlar biraz daha detaylı bilgi verirse sevinirim...
-
Kendisine başarılar diliyorum, Allah yardımcısı olsun.
-
Syanur adlı üyeden alıntı
Hakettiği ilgiyi alamıyor neyazık ki kendisi. Ve imrendiğim, takdir ettiğim kişilerden birisidir Kemal MERKİT.
Yanlız benim bir sorum olacak, bu tarz arazi koşulları için en iyi motorları KTM mi üretiyor acaba? Ben bu alanla ilgili değilim ancak böyle bir izlenim oluştu bende. İlgilenen arkadaşlar biraz daha detaylı bilgi verirse sevinirim...
ktm'nin enduroları toprak yolda sınıflarındaki diğer motorlardan (bmw'lerden bile) çok daha iyi.En büyük fark süspansiyonlarda sanırım ama spesyallerde husaberg yada husqvarna ktmyle yarışır.
Kemal Merkite başarılar.
-
Bu adam bu sene dakara katılsın bende atakama colune gıtmezsem neyım helal
olsun hemde turk bayragı ıle karsılayacam ısterse sonuncu bıtırsın yarısı
beklıyecem valla...gercı 3000 kılometre uzak bana ama olsun katlanacaz
artık..sımdıden kolay gelsın allah bırıncı bıtırmeyı nasıp etsın....
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)