Valentino Rossi, Katar'da bu hafta sonu başlayan MotoGP sezonunda çok zorlu ve büyük bir mücadele beklediğini ifade etti.

Dünya şampiyonu Yamaha sürücüsü, Katar'daki akşam yarışı öncesinde iyi durumda olduğunu ancak motorda hala yapılacak çalışmalar olduğunu söyledi.

Rossi, "Nihayet sezon başlıyor. Hepimiz çok heyecanlıyız. Sezon öncesi dönem benim için gayet iyi geçti. Yeni M1 iyi, Yamaha ve Bridgestone da harika iş çıkardılar" dedi.

İtalyan sürücü, "Pistte sadece altı gün geçirdik, o yüzden hala motor hakkında öğrenilecek şeyler ve yapılacak işler var. Fakat sezona iyi durumda başlıyoruz. Sezonun çok güçlü sürücüleriyle büyük bir mücadeleye sahne olacağını tahmin ediyroum. Umarım, taraftarlarımıza keyifli yarışlar izletiriz" diye konuştu.

Katar'ın son birkaç yıldır motoru için favori pistlerden biri olmadığını ifade eden Rossi, "Fakat testler oldukça iyi geçti. Umarım bu yarışta da bunu devam ettiririz" temennisinde bulundu.

Takım arkadaşı Jorge Lorenzo ise, elindeki sakatlık nedeniyle ilk yarışa henüz yüzde 100 hazır olarak çıkamayacağını dile getirdi.

İspanyol pilot bununla birlikte yeniden yarışmayı sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Henüz mükemmel durumda değilim. Yüzde 100 iyileşmek için biraz daha zamana ihtiyacım var, fakat en azından Katar'da yarışabilirim. Sezonun başlamasına az bir zaman kaldığı için çok mutluyum, uzun bir kış dönemi oldu. Maalesef eğitimlerde bazı sakatlıklar yaşadık, ama bu tür şeyler oluyor işte" şeklinde konuştu.

Kaynak:Türkiye F1