Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ben Spies MotoGP'ye Doğru

Motovento
    REKLAM ALANI
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150

2 hafta önce Yamaha, Ben Spies ile 2 yıllık kontrat imzalandığını duyurmuştu ve Amerikan sürücünün 2010 yılında Dünya SuperBike serisinde yarışacağı, 2011 itibarıyla da MotoGP'ye geçeceği söylentileri yayılmıştı, fakat yeni gelişmeler 2010 yılında MotoGP Tech3 takımının Ben Spies ile renkleneceği yönünde.

Söylentilerin doğru çıkması durumunda Tech3 Colin "Texas Tornado" Edwards ve Ben "Texas Teror" Spies tarafından doldurulmuş, tam Amerikan bir takım olacak. Yamaha'nın konuyla ilgili İmola'daki WSBK yarışı haftasında bir açıklama yapması bekleniyor.

Bu durumda boşta kalacak gibi görünen James Toseland'in ise menajeri vasıtasıyla Yamaha'nın SuperBike takımına kabulü için görüşmelerde olduğu, bir diğer seçeneğinin ise Moto2 kategorisindeki takımda yer almak olduğu söylentiler arasında. Yamaha Dünya SuperBike takımı patronu Massimo "Maio" Meregalli ise SBK takımı için SuperSport kategorisindeki puan lideri Cal Crutchlow'un ön planda olduğu görüşünde.

Ayrıca Toseland'in eski takımı Ten Kate ve yanısıra Aprilia ve Suzuki Alstare ekiplerinden de teklifler alıyor olması, Yamaha SBK takımı için Chris Vermeulen ve Alex DeAngelis gibi isimleri de gündeme getiriyor.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    -
    1 AMA Formula Extreme şampiyonluğu, 1 AMA superstock şampiyonluğu, 3 AMA superbike şampiyonluğu, ardından muhtemel WSBK şampiyonluğu ve gelecek yıl MotoGP şampiyonası.

Eğer Rossi, Stoner, Lorenzo ve Pedrosa'ya karşı Tech3 takımı ile üstünlük sağlarsa, herhalde eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza atmış olur. Bu kadar farklı kategorilerde şampiyonluk cidden büyük bir istikar.

Haga bir güzellik düşünüp Spies'in ayağını kaydırmazsa, veya Spies motoru çok zorlayıp her iki yarıştan birinde düşmezse, şampiyon bence belli.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Emrahcim;
    Spies zorlamazsa, sadece Haga degil, hem Biaggi, hem de Checa onu çatir çatir yerler.
    O nedenle zorlamak zorunda.
    Ha duser kalkar orasini bilemem.
    Biz bu adam çok duser dedik.
    Dedigimiz çikti ama en yakin rakibi de onun kadar dusunce avantajli duruma geçti.

Haga ve Spies ikilisinin bu yil çok sansli olduklarini kabul etmek gerek.
    Honda bu sezon bir turlu toparlayamadi.
    Yoksa bu uç pilot, sezonu Checa'nin egsozunu seyretmekle geçirirlerdi.

Spies eger gelecek sezon MotoGp'ye geçecekse, demekki Yamaha takiminda ilginç bir gelisme oldu.
    Ya Rossi gelecek sezon sizinle son kez yarisiyorum dedi.
    Ya da Lorenzo gidecek.
    Fakat Rossi varken Yamaha'nin Lorenzo'yu pek sallayacagini sanmiyorum.
    Yani kuvvetli ihtimal Rossi birakacak, ya da baska takima geçecek.

Eger durum boyle degilse, Yamaha niye baltayi kendi ayagina vursun.
    Gp de Spies'e ihtiyaçlari yok.
    Oysa SBK da çok ihtiyaçlari var.

Niçin boyle bisey yapsinlar aklim almiyor.
    MotoGp de sampiyonlugu garantilediler.
    SuperSportta garantilediler.(Laverty'e mucize lazim)
    SBK da senin de yazdigin gibi bir aksilik olmazsa sampiyonlugun en guçlu adayilar.
    Simdi boyle bir seytan uçgenini niçin bozsunlar?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    -
    Kenan 2007'de şampiyon olduğunda, kuliste ona bir yıl daha Superpsortta kal sonra SBK'ye geç diye teklifte bulunmuştu Ronald TenKate. Ama Kenan ille de SBK istedi. Acaba Spies de iki yıllık anlaşma yapıp 2010-2011 planını açıkladıktan sonra fikir değiştirip MotoGP mi dedi? Bence de anlamsız.

Rossi Yamahaya "2010'dan sonra Ducati'ye geçerim ha" "Casey ile aynı motorda kapışıcam ha" demiş olabilir mi? Yoksa Spies 2010'da Tech3 takımında pişip 2011'de Fiat Yamaha'da mı yarışacak?

Onu bunu bilmem, vallaha da billaha da WSBK daha fazla zevk veriyor. Bu yıl Lorenzo Rossi kapışması izlemesek, MotoGP'de tek bir kısrak yine 10 saniye farkla önde gidecekti yarış boyunca. Ama WSBK'de kapışmalar daha zevkli geliyor nedense. İki yıl önce Rossi bas bas bağırıyordu, Ducati düzlüklerde bizden 15-20 km daha hızlı diye, doğru tabi de, bu haykırış herşey motora kalmış hissi yaratıyordu bende. Şimdi de Yamaha'lar çok iyi.

Serbest zihin akışı yaptım, anlatamadım. Siz anlamaya çalışın üstadım.

Not: Tech3 takımı da bünyesine tüm WSBk şampiyonlarını topluyor, ilginç.

Motosikleti
    Honda
    Alıntı Emrah81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kenan 2007'de şampiyon olduğunda, kuliste ona bir yıl daha Superpsortta kal sonra SBK'ye geç diye teklifte bulunmuştu Ronald TenKate. Ama Kenan ille de SBK istedi. Acaba Spies de iki yıllık anlaşma yapıp 2010-2011 planını açıkladıktan sonra fikir değiştirip MotoGP mi dedi? Bence de anlamsız.

Rossi Yamahaya "2010'dan sonra Ducati'ye geçerim ha" "Casey ile aynı motorda kapışıcam ha" demiş olabilir mi? Yoksa Spies 2010'da Tech3 takımında pişip 2011'de Fiat Yamaha'da mı yarışacak?

Onu bunu bilmem, vallaha da billaha da WSBK daha fazla zevk veriyor. Bu yıl Lorenzo Rossi kapışması izlemesek, MotoGP'de tek bir kısrak yine 10 saniye farkla önde gidecekti yarış boyunca. Ama WSBK'de kapışmalar daha zevkli geliyor nedense. İki yıl önce Rossi bas bas bağırıyordu, Ducati düzlüklerde bizden 15-20 km daha hızlı diye, doğru tabi de, bu haykırış herşey motora kalmış hissi yaratıyordu bende. Şimdi de Yamaha'lar çok iyi.

Serbest zihin akışı yaptım, anlatamadım. Siz anlamaya çalışın üstadım.

Not: Tech3 takımı da bünyesine tüm WSBk şampiyonlarını topluyor, ilginç.
    Anladim.

Tech3 rampa hocam.
    Atlama yeri.
    Kurallar geregi orada pisecek, Yamaha fabrika takimina dusecek.
    Iyi de kimin yerine?
    Yamaha Spies için ne Rossi'yi ne de Lorenzo'yu harcamayi goze alamaz.
    Her iki pilotta, Spies'den bir kaç gomlek ustun pilotlar.
    O zaman bunlardan biri gidecek.
    Eger Lorenzo giderse, yerine kimi koyarsan koy.
    Takimda Rossi oldugu surece bir problem yok.
    Spies olursa?
    SBK da buyuk problem çikar.

Fakat ya Rossi giderse?
    Iste o zaman bir segmentten birini feda etmek zorunda.
    Lorenzo iyi pilot ama sampiyonluk hedeflenecekse, henuz bu guveni kazanmis bir pilot degil.
    Eh!!
    Bu isin vitrini MotoGp.
    Orada basarili olmak zorundalar.
    O zaman en az riski alip, en iyi pilotlari orada yaristiracaksin.
    SBK olmasa da olur.
    Neden? çunku yillardir burada rezil durumdalar.
    Bu yil elde edecekleri basari ile imajlarini duzeltemeyeceklerini de biliyorlar.
    Seneye hersey unutulacak.
    Fakat MotoGp de ustuste basari buyuk sukse yaratir.

Neyse.
    Bizim ki sadece bir tahmin.
    Gelecek sezon neyin ne oldugu ortaya çikacak.
    Ama Rossi ile alakali olan konunun kokusu nasilsa çikar.
    Bekleyelim, gorelim....

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    MotoGP de iki yamaha takımı olduğunu bilmenize rağmen neden bukadar koltuk tartışmasına girdiniz anlamadım. Ya lorenzo ya rossi gidecek demişsiniz. Hele bismillah Spies önce bi tech3 ye geçsin. Sonra bakılır pilotların durumuna göre kimin asıl takıma gelip gideceği..

Ayrıca spies in nekdar iyi olduğunu da motoGP ye geçtikten sonra(tech3 bi aksilik yaşmazsa) görecez. Spies in Fiat yamahaya gelmesine en az 1-2 yıl var. O zamana kadar kimler gelir kimler gider. Lorenzo kalıcı olmayabilir belki düşüşe geçer, yada rossi ducatiye... Yani yamahanın bukadar yetenekli(spies) bir pilotu motoGP ye almaya çalışması çok da garipsencek bi durum değil. İlerisi için alt yapı hazırlıyolar bence.

Zaten daha Crytchlow var. Daha birkaç pilot daha çıkar 1-2 yıla. Ama ben şimdiden söylüyorum spies iyi bi giriş yapacak motoGP ye fakat sonrasını bilemem. Takımına bağlı...

Motosikleti
    Honda
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MotoGP de iki yamaha takımı olduğunu bilmenize rağmen neden bukadar koltuk tartışmasına girdiniz anlamadım. Ya lorenzo ya rossi gidecek demişsiniz. Hele bismillah Spies önce bi tech3 ye geçsin. Sonra bakılır pilotların durumuna göre kimin asıl takıma gelip gideceği..

Ayrıca spies in nekdar iyi olduğunu da motoGP ye geçtikten sonra(tech3 bi aksilik yaşmazsa) görecez. Spies in Fiat yamahaya gelmesine en az 1-2 yıl var. O zamana kadar kimler gelir kimler gider. Lorenzo kalıcı olmayabilir belki düşüşe geçer, yada rossi ducatiye... Yani yamahanın bukadar yetenekli(spies) bir pilotu motoGP ye almaya çalışması çok da garipsencek bi durum değil. İlerisi için alt yapı hazırlıyolar bence.

Zaten daha Crytchlow var. Daha birkaç pilot daha çıkar 1-2 yıla. Ama ben şimdiden söylüyorum spies iyi bi giriş yapacak motoGP ye fakat sonrasını bilemem. Takımına bağlı...
    Konuyu anlamamissin hocam.

Lorenzo ya da Rossi gitmeden Spies Yamaha takiminda nasil yarisacak?

Tech3 Yamaha'nin uydu takimi, orada kazanilan basarinin Yamaha için çok da faydali olmayacagi muhakkak.

Isin daha da kotusu, eger Spies MotoGp'ye geçerse, SBK da ne yapacaklar?
    Hadi Crutchlow SBK ya geçse, Supersport ne olacak?

Simdi 3 kategoride sampiyonluga giderken bu seytan uçgenini Yamaha niye bozsun?

Simdi biraz hayal kuralim.

Spies Tech3 takimina geçti.
    Yamaha Rossi ve Lorenzo ile devam ediyor.
    Diyelim ki bu seneki gibi guzel bir motosiklet hazirladilar.
    Lorenzo ya da Rossi sampiyon oldu.
    Spies de Tech3 takiminda basarili yarislar çikartti.
    Bir çok takimin listesinde olacak.
    Rossi ve Lorenzo'da takimda.
    Kimse gitmiyor.
    Ne yapacaklar?
    Ustelik biri birinci, digeri ikinci bitirmis GP'yi.
    Yani sezonun en iyi 2 pilotu fabrika takiminda yarisiyor.
    Spies'i ne yapacaklar?
    Adam; hooop ziplar baska takima ve butun yatirimlar bosa gider.
    Yani Spies'in Tech3 e gitmesi, bana gore fabrika takimindan birinin gidecek oldugu anlamina geliyor.

Ustelik bir yil once SBK da sampiyon olmussun,yine olma ihtimalin var ama sana bu sampiyonlugu saglayan pilotu, GP'ye gonderip harcamissin.
    Yerine gelecek adam muhtemelen Crutchlow ve oradaki yamyamlara karsi hiç sansi yok.

Ayni sekilde, Crutchlow SBK ya geçince bu kez SuperSport kategorisinde de onun kalitesinde pilotun yok.
    Orada da sampiyonluktan olacakasin.

Yani 3 kategoride sampiyon olup, gelecek sezon sadece GP de basarili olabileceksin.
    Eh sen zaten Gp ye ayni pilotlarla devam ediyorsun.
    O zaman ortaligi karistirmanin ne anlami var?

Yani demek istedigimiz ozetle buydu.

Motosikleti
    Keeway Superlight 150

Motosikleti
    Honda
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Gülme.
    Rossi'nin Gp kariyerini bir Italyan motosikletiyle bitirmek istedigini sagir sultan bile duydu.
    Neden olmasin?

Fakat Rossi Ducati'ye geçerse, orada F.I.A.T. degil, muhtemelen Ferrari yazacak.

Ferrarinin beygiri monte edersen eminim çok yakisacak.

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Gülmedim, Rossi daha bu işe başlamadan biliyordum ben finalin İtalyan'da olacağını, hatta yıllar önce daha fol, yumurta, Ducati, İtalyan dedikoduları yokken bir Rossi muhabbetinde yazmıştım, dönüp dolaşıp bir İtalyan'da yapacak diye jübilesini... (dur onu bulabilirsem linkini vereyim de medyum Memoş karizması yapayım, geçenlerde bayağı ilgi çekmişti o da)

Dönen bu kadar muhabbet üstüne olayın ciddiyetini ve vehametini vurgulamak babında eklemiştim fotoğrafı (ki kendisi motoblog'dan çalıntıdır)
    İstek üzerine 1 beygir ekleyeyim ben de üstüne

Mesaja Ek: Bu saatte, bu halde, bu kadar oldu:

Motosikleti
    Honda
    Neyse,

Sonuç itibariyle gorunen onumuzdeki sezon Rossi Yamaha takimiyla son kez yarisacak.
    Oyle olmasa, Yamaha baltayi kendi ayagina vurup, 3 yaris kategorisinde sampiyonluk ve buyuk sukse sansini kaybetme riskini goze almazdi.
    Anlasiliyor ki MotoGp'yi riske atmak istemiyorlar.

Ben Spies MotoGp de ne yapar?bilemeyiz.
    Iyi bir takimla oldukça mucadeleci olacagi kesin gibi.
    Gerçi daha once Gp de bir kaç yaris yapip, samar oglanina donunce ait oldugu yere geri salvo yapti ama kendini gelistirdigi de kesin.

Su an itibariyle, gelecek sezon için yorum yapmak biraz kehanet olur ama takimlarin, herseyin bu sezonki gibi devam edecegi gibi bir goruntu vermesi, gozleri makinalara çevirecek gibi gorunuyor.

Acaba Aprillia bu sezon SBK da kaydettigi asamaya guvenir de gaza gelip, bir de su GP isine el atalim dermi? seklinde bir merak uyandi bende.

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Aprilia'dan başlayayım; Moto2 işi en çok onların işine yarayacak bence, aradıkları gazı, güveni...vs bulup GP'ye sıçrama şansı doğacak artık diye umuyorum... Ağızlarına 1 parmak GP balı çalınarak akılları çalınmaya çalışan yıldızlarını da yavaş yavaş SBK motorlarıyla, M2 motorlarıyla oynatmaya başlamaları da hoşuma gidiyor ve bu düşüncemi güçlendirmeye başlıyor...

Spies ise, AMA'di, SBK'ydı çok da aman aman takip etmediğimden, geçen yıl GP'deki birkaç yarışında gözümde anlatıldığı kadarıyla bile büyütemediğim bir adamdı; bu yıl sonuçlarını şok içinde gördüysem de, Toseland misali GP'de yine de çok tepe noktalara çıkamayacağını düşündüğüm, SBK'daki parlayan ve parlamaya devam edeceğini sandığım kariyerine GP'de Yamaha gibi maymun iştahlı bir takımla yazık etmemesi gerektiğini düşündüğüm bir adam.

Yani, seyirci olarak isterim ki çok kaliteli çok adam yarışsın, zevkten 4-5 köşe olalım, ama çok kaliteli çok kategori olsun fikriyle çelişecek bu düşünce de...
    Taş yerinde ağırdır atasözüyle son fikrimi bildirip, Spies amcasına ayarımı vereyim ben...

Motosikleti
    Honda
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aprilia'dan başlayayım; Moto2 işi en çok onların işine yarayacak bence, aradıkları gazı, güveni...vs bulup GP'ye sıçrama şansı doğacak artık diye umuyorum... Ağızlarına 1 parmak GP balı çalınarak akılları çalınmaya çalışan yıldızlarını da yavaş yavaş SBK motorlarıyla, M2 motorlarıyla oynatmaya başlamaları da hoşuma gidiyor ve bu düşüncemi güçlendirmeye başlıyor...

Spies ise, AMA'di, SBK'ydı çok da aman aman takip etmediğimden, geçen yıl GP'deki birkaç yarışında gözümde anlatıldığı kadarıyla bile büyütemediğim bir adamdı; bu yıl sonuçlarını şok içinde gördüysem de, Toseland misali GP'de yine de çok tepe noktalara çıkamayacağını düşündüğüm, SBK'daki parlayan ve parlamaya devam edeceğini sandığım kariyerine GP'de Yamaha gibi maymun iştahlı bir takımla yazık etmemesi gerektiğini düşündüğüm bir adam.

Yani, seyirci olarak isterim ki çok kaliteli çok adam yarışsın, zevkten 4-5 köşe olalım, ama çok kaliteli çok kategori olsun fikriyle çelişecek bu düşünce de...
    Taş yerinde ağırdır atasözüyle son fikrimi bildirip, Spies amcasına ayarımı vereyim ben...
    Aye;
    gel suraya
    "Mantikli"
    yaz.
    Senden çalmis olmayayim.

Motosikleti
    Var
    Mantikli.....

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu anlamamissin hocam.

Lorenzo ya da Rossi gitmeden Spies Yamaha takiminda nasil yarisacak?

Tech3 Yamaha'nin uydu takimi, orada kazanilan basarinin Yamaha için çok da faydali olmayacagi muhakkak.

Isin daha da kotusu, eger Spies MotoGp'ye geçerse, SBK da ne yapacaklar?
    Hadi Crutchlow SBK ya geçse, Supersport ne olacak?

Simdi 3 kategoride sampiyonluga giderken bu seytan uçgenini Yamaha niye bozsun?

Simdi biraz hayal kuralim.

Spies Tech3 takimina geçti.
    Yamaha Rossi ve Lorenzo ile devam ediyor.
    Diyelim ki bu seneki gibi guzel bir motosiklet hazirladilar.
    Lorenzo ya da Rossi sampiyon oldu.
    Spies de Tech3 takiminda basarili yarislar çikartti.
    Bir çok takimin listesinde olacak.
    Rossi ve Lorenzo'da takimda.
    Kimse gitmiyor.
    Ne yapacaklar?
    Ustelik biri birinci, digeri ikinci bitirmis GP'yi.
    Yani sezonun en iyi 2 pilotu fabrika takiminda yarisiyor.
    Spies'i ne yapacaklar?
    Adam; hooop ziplar baska takima ve butun yatirimlar bosa gider.
    Yani Spies'in Tech3 e gitmesi, bana gore fabrika takimindan birinin gidecek oldugu anlamina geliyor.

Ustelik bir yil once SBK da sampiyon olmussun,yine olma ihtimalin var ama sana bu sampiyonlugu saglayan pilotu, GP'ye gonderip harcamissin.
    Yerine gelecek adam muhtemelen Crutchlow ve oradaki yamyamlara karsi hiç sansi yok.

Ayni sekilde, Crutchlow SBK ya geçince bu kez SuperSport kategorisinde de onun kalitesinde pilotun yok.
    Orada da sampiyonluktan olacakasin.

Yani 3 kategoride sampiyon olup, gelecek sezon sadece GP de basarili olabileceksin.
    Eh sen zaten Gp ye ayni pilotlarla devam ediyorsun.
    O zaman ortaligi karistirmanin ne anlami var?

Yani demek istedigimiz ozetle buydu.
    Konuyu gayet iyi anlamışım, basit. Ama senin düşündüğünden biraz daha karışık

Tech3 uydu takımı evet ama ordaki başarılarda yamahaya faydalı olur epey. Neden olmasın ki? Sadece şunada o takımda iddialı bi pilotları yok.

Peki spiesi tech3 takımında iddialı bi pilot olsun diye mi alıyolar ozaman? Hayır tabiki. Dediğimiz gibi Lorenzo veya Rossi gitmezse nasıl yarışacak spies fabrika takımında dimi.

Soru; kim diyor ki lorenzo yada rossi gitmiycek diye?? Kendinde söylemişsin Rossi sonkez yamhada yarışıyor galiba diye.. Bence de. Bilemedin 1 sene daha... Sonra ducatinin ezici üstünlüğünü izliycez(burası ayrı). Rossi gidene kadar Spies GP de 1-2 yıl pişse, alışsa, hemde yamaha takımı altında, fena mı olur? Ayrıca Lorenzo bu sene direkten döndü. Başka takımlara gider gibi duryodu. Ama bi şekilde kaldı yamahada. Kesin bi duruşu yok çünkü kendisine 2.pilot muamelesi biraz fazlasıyla yapılıyor.(bunda rossinin takım arkadaşı olmasının etkisi de çok tabi). Yani yamahada koltuklar sallantıda.(Bence, bu sene gördüğümüz kadarıylar). Gerçi rossi gidecek diye lorenzo yamahaya sarıldı gibi geldi bana ama detayları bilmiyoruz tabi...

Ayrıca hayal kurmuşsun. Çok güzel bence Yani bende aynı şeyleri düşündüm. Mantıklı şeyler. Ama başka yönleri de var. Spies bi çok pilot gibi çok hırsı ve GP hayalleri içinde yüzüyo. Hemde iddialı bi pilot. Yani yakınındakiler bile "olum SBK kesmiyo seni GP sana göre" dese adamın aklına bi bir düşünce girer. Yani demek istediğim Sadece yamahanın değil Spiesin de planları vardır elbet.

Tehtit amaçlı değil ama spies, yamahaya "ben size başarı getirdim ama GP ye gitmek istiyorum artık" demişse... Yamaha da olmaz burda kalacaksın illa mı diycek? Yani köle değil bu admalar dimi? Senin bakış açından bütün planlar ve ipler yamahanın elinde. Ancak Lorenzo ve Rossi gibi pilotlarını kaybetme tehlikesi olan yamahanın, birde SBK da tutacam diye Spies i başka bir GP takımına kaptırması olabilecek en kötü ama bir okadar da gerçekçi bir senaryo.

Ayrıca SSport için de illaki birilerini bulurlar. Çok zor olmasa gerek.(yoksa sadece honda değil kawasakiler de çatır çatır yer yamahayı...)

"Yamyamlar" tanımı mükemmel olmuş...:D:D tam olarak öyle evet.. Geçen daha Biaggiyi izledik almanyada.... Yaşlandıkça bişeyler oluyo valla. Haga maga var daha...Cruthlow için ancak baş eder diyebilirim. Gelsin görelim :D:D

Gelelim APRİLİA olayına... Piaggio gurubuna katıldıktan sonra gelen PARA ile epey pahalı bi teknolojiye sahip bi SÜPER!!motor ürettiler. Dahada geliştiricekler. SBK da kazandıkları gaz yada başarı kadar arkalarındaki piaggio PARAsı sayasinde girebilirler ancak GP yada MOTO2 ye. Bir etken daha var katılmaları için...; 125 ve 250 GP de ortalığı kasıp kavuruyodu APRİLİA. Tek hakimiydi daha doğrusu. Küçük bi klasman olsa da kendi yağında kavruluyodu ve az çok hem popülerite hemde para kazanıyodu.

Şimdi 250cc bitince APRİLİAnın binevi yarısını aldılar götürdüler. SBK da henüz tam iddialı bir takımda olamadılar. Motor iyi ama yinede sadece Biaggi ile gidiyolar şimdilik. O da geldi 37sine. O yüzdendir ki "yarım SBK" başarılarının yanına "yarım moto2" başarıları da ekleyerek biraz dengeyi kurmak isteyeceklerdir. Yani bence mutlaka bir hamle yapacaklardır. Hem moto2, motoGP den daha kolay bi giriş aşaması olur APRİLİA için. İdeal yani. Ayrıca moto2 gelişimlerinden de yola çıkarak SS ailesini yeni bir motorla genişletebilirler. Bir APRİLİA fanatiği de olarak yeni bir yol SS APRİLİA sı (1000cc den küçük) görmek için de can atıyorum.

Motosikleti
    Honda
    Aye;
    gel suraya da bir,
    "mantikli"
    yaz.

Motosikleti
    -
    Ne güzel teoriler bunlar, sağ olun. Spies bu hafta ilk üçe giremeyince, mucizelerin olduğuna inanmaya başladım

Motosikleti
    Honda
    Alıntı Emrah81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne güzel teoriler bunlar, sağ olun. Spies bu hafta ilk üçe giremeyince, mucizelerin olduğuna inanmaya başladım
    Mucize degil Emrah,
    mucize degil.
    Diger motorlar da yurumeye basladi sadece.

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Spies Tech3'da 11 numarayla yarışacakmış. 19 numarayı Suzuki'nin yeni çaylağı Bautista'ya emanet etmiş.

Motosikleti
    Honda
    Bu hafta sonunu yaris takimlariyla dedikodu yaparak geçirdim.

Rossi birakabilir demistim ama soylenene gore Rossi,
    daha iki-uç yil yarismaya kararliymis.
    Yani birakma diye bir sey yok.
    Fakat Yamaha takimindan ayrilma ihtimali var.

Yine de Spies, su an için Yamaha fabrika takiminin yedegi degil.
    Ellerindeki iki pilot da çok iyi ve kolay birakmak istemeyeceklerdir.
    Soylenene gore Spies'in fabrika takimina geçebilmesi biraz zor gorunuyor.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler