Rossi, Katalunya'da son anda kazandı
Reklamlar
-
14 Haziran 2009, 19:13
Valentino Rossi, MotoGP Katalunya Grand Prix'sini, Fiat Yamaha'dan takım arkadaşı Jorge Lorenzo'yu son anda geçerek 0.095 saniye farkla kazandı.
İki Yamaha pilotu, Barselona'daki yarışın hemen hemen tamamına hakim bir sürüş sergiledi. Birbirleriyle dişe diş mücadele eden ikili, özellikle son 3 turda harikulade bir rekabet ortaya koydu. Son derece heyecanlı geçen son turların ardından sevinen isim Rossi oldu.
Ducati Marlboro'dan Casey Stoner'ın üçüncü sırada yer aldığı yarışta Repsol Honda pilotu Andrea Dovizioso da dördüncü oldu. İlk iki sırada yer alan Yamaha'ların 8 saniye gerisinden gelen Stoner, Honda'dan rakibi Dovizioso ile çekişti. Sonuçta yine ufak bir farkla Stoner galip geldi.
Bugünkü sonuçlara göre, şampiyonanın ilk 3 sırasında yer alan pilotlar, geride kalan 6 yarışın ardından 106 puanla açık ara önde bulunuyor
1. Valentino Rossi Yamaha 43d11.897s
2. Jorge Lorenzo Yamaha + 0.095s
3. Casey Stoner Ducati + 8.884s
4. Andrea Dovizioso Honda + 8.936s
5. Loris Capirossi Suzuki + 19.831s
6. Daniel Pedrosa Honda + 22.182s
7. Colin Edwards Yamaha + 23.547s
8. Randy de Puniet Honda + 25.265s
9. Mika Kallio Ducati + 31.797s
10. Nicky Hayden Ducati + 33.593s
11. Chris Vermeulen Suzuki + 36.683s
12. Alex de Angelis Honda + 36.874s
13. James Toseland Yamaha + 39.433s
14. Marco Melandri Kawasaki + 44.788s
15. Sete Gibernau Ducati + 46.754s
16. Niccolo Canepa Ducati + 55.873s
17. Gabor Talmacsi Honda +1d27.640s
YARIŞ DIŞI KALANLAR:
Toni Elias Honda 9
Yuki Takahashi Honda 0
EN HIZLI TUR:
Stoner, 1d42.858s, 2'nci tur
Kaynak:Türkiye F1
Reklamlar
-
14 Haziran 2009, 19:21
Adamım Rossi yaptı yapacağını yine Lorenzo ne olduğunu bile anlayamadı
ama oda harika bir yarış çıkardı uzun zamandır bu kadar keyifli bir motogp
yarışı izlememiştik yanlız Stoner yarış sonu bir tuhaf idi yordunluktan ayakta duramıyordu galiba.
-
15 Haziran 2009, 01:45
Rossi ve Lorenzo son 3 turda neredeyse birbirlerini 10 kere geçtiler. Lorenzo yarış sonrası yine de bayrak dikti, ama bu sefer diktiği Barcelona bayrağıydı.
Stoner yarış sonrası ya yorgunluktan ölüyordu, ya da üzgündü.
Dovizioso dördüncü oldu.
Loris Capirossi 5. oldu. Gayet mutluydu.
Pedrosa kendi toprağında sakat sakat 6. oldu.
İki Superbike şampiyoluğu bulunan Colin Edwards 7. oldu.
Uydu takımında yarışan De puniet 8. oldu.
Finli Mika Kallio çaylak sezonunda Ducatisiyle 9. oldu.
Stoner'ın takım arkadaşı Hayden 10. oldu.
Suzukisiyle Vermeulen 11. oldu.
De Angelis 12. oldu.
Yine iki Superbike şampiyoluğu bulunan James Toseland 13. oldu. Geçen yıl ilk sezonuydu ve şampiyonayı 11. tamamlamıştı.
Marco Melandri bir ara önlerde gözükse de yarışı 14. sırada tamamladı. Son yarışlarında elde ettiği dereceyi bu yarışta elde edemedi.
Sete Gibernau 15. oldu.
Diğer bir çaylak Canepa 16. olurken, MotoGP'de ilk kez yarışan Macar Talmacsi sonuncu oldu.
-
15 Haziran 2009, 01:56
takım emri olmasın baricello schumacher olayı gibi, bana o kadar az fark inandırıcı gelmedi kesin takım emridir
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
-
15 Haziran 2009, 02:05
scuderia06 adlı üyeden alıntı
takım emri olmasın baricello schumacher olayı gibi, bana o kadar az fark inandırıcı gelmedi kesin takım emridir
rossi lorenzoyu diyorsan son 2 turu izlemeni tavsiye ederim..
http://www.youtube.com/watch?v=DthmpjtfDmc
-
15 Haziran 2009, 02:36
Moderatör
Gerçekten son zamanların en çekişmeli ve keyifli görüntüleriydi.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
15 Haziran 2009, 03:29
Saat 15:00'da NTV'den seyredeyim dedim, Öss sorularının cevaplarını veriyorlardı. Daha sonra bir baktım'ki saat 18:00 civarı yarış başlamış ve son turlar. Ancak son 2 turu seyredebildim. O'da yarım yamalak. Yinede çekişmeli geçmesi iyiydi. Rossi yine son anda çok iyi bir geçiş yaptı. Tribünler coştu, spiker ağabey olanlara hayret ettiğini ve inanamadığını söyledi
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
-
15 Haziran 2009, 15:15
Gerçekten son 4 tur müthişti inanılmaz bir rekabet izledik...Lorenzo ve Rossi ile Yamaha gerçekten oldukça iyi bir ivme yakalamış fark çok açık ortada...
-
15 Haziran 2009, 16:21
Benim düşüncem son turlardaki çekişmenin tamamen düşüncesizce olduğu yönünde...
Rakipleri Stoner ile aralarını açmışken 2 takım arkadaşının birbirlerini tehlikeye atmaları bana göre yanlış. Takım olarak bu kadar iyi bir tempo yakalamışken bunu tehlikeye atabilirlerdi.
-
15 Haziran 2009, 16:33
Super Moderator
Benim düşüncemse son turdaki çekişmenin tamamen profesyonelce olduğu yönünde, o konumdaki yarışçı Stoner olsa, Hayden olsa..vs sönük sünük turlar geçecek, ne önündeki ne arkasındakiyle mücadele etmemeye çalışmak tek amacı olacaktı. Tehlikeyi göze alıp, birincilik için bu mücadele, bu savaş herkesin yapabileceği bir şey değildi. Puan riski tabii ki acı bir gerçek ama, takdir edilesi bir risk alıştı bu ikisi için de. Asıl tam ters durumda, pespaye, korkak, garantici yarışçılar olarak anılacaklar, ve bunlar da haklı sıfatlar olacaktı...
-
15 Haziran 2009, 17:00
-
15 Haziran 2009, 17:28
olcan138 adlı üyeden alıntı
Benim düşüncemse son turdaki çekişmenin tamamen profesyonelce olduğu yönünde, o konumdaki yarışçı Stoner olsa, Hayden olsa..vs sönük sünük turlar geçecek, ne önündeki ne arkasındakiyle mücadele etmemeye çalışmak tek amacı olacaktı. Tehlikeyi göze alıp, birincilik için bu mücadele, bu savaş herkesin yapabileceği bir şey değildi. Puan riski tabii ki acı bir gerçek ama, takdir edilesi bir risk alıştı bu ikisi için de. Asıl tam ters durumda, pespaye, korkak, garantici yarışçılar olarak anılacaklar, ve bunlar da haklı sıfatlar olacaktı...
+1
doğru sözün üstüne daha yorum yapmanın anlamı yok.....
“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
17 Haziran 2009, 10:47
Yalnız hep söylüyorum; çalıştığı takdirde Rossi'nin veliahtı Lorenzo'dur diye. Acayip yetenekli bir pilot.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler