MotoGP 2009 sezonunda bu hafta sonu sürücüler sezonun 5. yarışı için İtalya Mugello pistine çıkıyorlar. Ayrıca kendi evinde yarışacak Valentino Rossi şüphesiz yarışın en büyük favorisi.
2 hafta önce Fransa'da yapılan yarışın ardından liderliği eline geçiren Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo bu yarışta favoriler arasında. MotoGP İtalya yarışında antrenman turları bugün başlayacak.
Yarış programına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Saat dilimleri TSİ'ye görte verilmiştir.
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
250 cc yarışı da sona erdi. Son zamanlarda izlediğim en heyecanlı ve en çekişmeli yarıştı. Henüz 2 tur geçilmişken Marco Simoncelli 6 saniyeye yakın bir farkla arayı açmıştı. Bautista arayı kapattıkça heyecan artmaya başladı, bitime 11 tur kala virajda bir temas ikisini de kum havuzuna sürükledi, hemen arkalarındaki Mattia Pasini fırsattan istifade birinciliğe yerleşti. Piste düşmeden dönen iki pilottan Simoncelli Pasini'nin, Bautista da Simoncelli'nin peşinden kopmadı, Bautista acayip hırs ve riskle sürse de (ki yer yer motordan kesildiği, havada kaldığı tehlikeli anlar oldu ve son turlarda kimi virajları vardı ki ben Bautista'yı kuru havada bile bu kadar yatarken görmemiştim.) Simoncelli'ye yaklaşmak dışında pek başarılı bir hamle yapamadı. Son tur ise Simoncelli ve Pasini'nin adeta diz dize mücadelesiyle geçti; birçok kez biribirilerini geçtikten sonra finişi önde gören Pasini oldu ve 250cc'de sezonun 5 yarışında 1.olan 5 ayrı pilot gibi ilginç bir istatistiğe de sebep oldu.