Körfez Pisti'nde Motosiklet Heyecanı..
Reklamlar
-
Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası ve Super Moto'nun ikinci ayağı Körfez Pisti'nde başladı. Yarışlar geçen yıl deneme sürüşü sırasında yaşamını yitiren Sinan Sofuoğlu anısına yapılıyor. Körfez Pisti'nde serbest antrenman ardından sıralama turları tamamlandı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Kupası'nda yer alan klasmanlarda Super Moto A birincisi Şakir Şenkalaycı olurken, ikinci Ata Nurcan oldu.
Super Moto B grubunda ise Yasin Işık birinci, Hamdi Sargın ikinciliği elde etti.
85 cc'de birinciliği Kaancan Bozkurt, ikinciliği Mehmet Çelik kazandı. 65 cc'de ise ilk iki sıra Asrin Rodi Pak ve Yunus Taşhan'dan oluştu.
Dereceye girenlere kupalarını Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun verdi.
Yarışlar yarın devam edecek.
Kaynak:Ajans Spor
Reklamlar
-
Sinan Sofuoğlu dan sonra pistte hiç düzenleme yapıldı mı merak ediyorum?
-
Bam Bam Hasan da yarışacaktı yarın... Birde arkadaşımız Avni Pala....
Her ikisinede başarılar dileyelim.....
Piste giden yok mu?...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Bam Bam Hasan da yarışacaktı yarın... Birde arkadaşımız Avni Pala....
Her ikisinede başarılar dileyelim.....
Piste giden yok mu?...
Yarın Bende Ordayım Arkilerle
[COLOR="Blue"][B]Dünyanın En Delisi Motor Sürenmiş İkinci Delisi İse Arkasına Binenmiş Ben Her Zaman Birinci Deli Oldum İkincilik Bana Yakışmaz[/B] [/COLOR]::bira01:::flower:::bira01::
-
Sanırım yeterince ilgi bulmuyor....
-
Ben bu sene yarışamasam da yarışları izlemeye gittim.
Hasan her zamanki gibi yine düştü ve bizi hayal kırıklığına uğratmadı
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
-
Yine mi düşmüş hakikatten bişey var bu çocukta hayır olsun Allahtan biyerine bişey olmuyor
-
-
Bu kadar düşüyorsan problem sendedir, bazı şeyleri ya yanlış biliyor ve yanlış uyguluyorsundur ya da hiçbir şey bilmiyorsundur. Yarışta en önemli şey yarışı tamamlamaktır, ondan sonra derece yapmak gelir. Ben bunu Hasan ile yüzlerce kez konuştum ama adam kaale almıyor, kendi bilir. Bir gün sağlam düşüp kendine ciddi bir zarar vermemesi tek temennim..
-
Pistte düzenleme yine yapılmadı sanırsam....Bir sonraki facianın da eli kulağında...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Süper Moderatör
Heyecan mı?
Bu pistde ölmedi mi Sinan?
Bu pist yüzünden.
Bir sene önce.
Hiç bir şey olmamış gibi yaşantımıza devam ediyoruz, yarışlara katılıyoruz, izlemeye gidiyoruz.
Allah korusun bu pist yüzünden tekrar ölümlü bir kaza olursa eğer;
hali hazırda yarışan, izleyen, destekleyen arkadaşlar tekrar piste ve pistten sorumlu yönetime eleştiri yapmaya yüzleri olacak mı merak ediyorum.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
@Eyong
Allah korusun bu pist yüzünden tekrar ölümlü bir kaza olursa eğer; hali hazırda yarışan, izleyen, destekleyen arkadaşlar tekrar piste ve pistten sorumlu yönetime eleştiri yapmaya yüzleri olacak mı merak ediyorum.
Bu konuda başlık açmak da desteklemek olmuyor mu? Üstelik başlığı açan bir moderatör. Demek ki bu konuda farklı görüşler var. Eğer haklı olsaydın Sinan Sofuoğlu'nun babası bu yarışlara gelip podyumdakilere kendi elleriyle kupalarını vermezdi. Bu konuda en çok onun tepki göstermesi gerekmez mi? İnsanlar yaşanan bu üzücü olayların detaylarını bilmeden çok büyük bir önyargı ile eleştiri yapıyorlar. Sinan'ın ölümünde tek suçlu pist değildi, Sinan'ın da çok büyük suçu var. Bu pistin eksikliğini ortadan kaldırmaz tabi ki. Ortada bir gerçek var, İzmit Körfez Pisti yarışmak için güvenli bir pist değildir. Peki sonuç olarak ne yapılması gerekiyor sence? Ülkemizdeki hangi güç İstanbul Park'ı yarışçılara açtırabildi? Herkes Süleyman Memnun adındaki şahsın ne mal olduğunu biliyor, adam onun bunun arabasının camına kaya fırlatıyor, ona buna fırça kayıyor, parası olan yarışmasın diyor ama buna rağmen adam federasyona başkan seçiliyor. Ben bu şartlarda bu konuların düzeleceğini hiç düşünmüyorum çünkü insanlar sadece şikayet ediyor ama iş protestoya gelince paşa paşa paraları bayılıp yarışa katılıyorlar.
-
arkadaşlar selam, boy yarışta düştüğümü yazmış nedense ama ben kaza veya düşme yaşamadım. 1000 b kategorisinde 11 yarışçı kalkış yaptık ve 5. olarak yarışı tamamladım.. bilip bilmeden hakkımda yazı ve yorum yazmayın.. arayıp veya mesaj atıp sorabilirsiniz.. herkese teşekkür ederim.. bu haftasonu şunu gördükki izmir seyircisi başkaa
-
Ooo Hasan abi sen buralara uğrar mıydın? Hoşgeldin.
-
Süper Moderatör
Bu konuda başlık açmak da desteklemek olmuyor mu? Üstelik başlığı açan bir moderatör.
Yarışlar olduğu sürece MT bunu haber yapmak zorunda, kaldı ki bu bir haber değilde moderatörün kendi düşüncelerini taşıyan bir başlık da olabilirdi. Ben yazdığım mesajda kendi düşüncelerimi yansıttım, MT yönetiminin değil.
Eğer haklı olsaydın Sinan Sofuoğlu'nun babası bu yarışlara gelip podyumdakilere kendi elleriyle kupalarını vermezdi. Bu konuda en çok onun tepki göstermesi gerekmez mi?
Evet, en çok Sinan'ın ailesinin tepki vermesi gerekirdi. Fakat yakından tanımasakda ne kadar naif , muhafazakar ve milliyetci bir aile olduklarını biliyoruz. Yetkili kişiler tarafından ikna edilmeleri çok normal, Sinan'ın babası bu olaya devlet zeval görmesin mantığıyla dahi yaklaşıyor olabilir temiz kalplilikle.
Bu pistin eksikliğini ortadan kaldırmaz tabi ki. Ortada bir gerçek var, İzmit Körfez Pisti yarışmak için güvenli bir pist değildir. Peki sonuç olarak ne yapılması gerekiyor sence? Ülkemizdeki hangi güç İstanbul Park'ı yarışçılara açtırabildi?
Mehmet canım kardeşim, yani şunu mu diyelim? "Pist yarışmak için güvenli değil, ölme ihtimalimiz çok yüksek ama ne yapalım yarışacak başka yer yok"
İstanbul Park açılsın demiyorum, şimdilik çok zor. Ama Körfez Pisti'nin ıslah edilmesi çok mu zor? İmkansız mı?
Bu kadar güçlü bir ülke ve millet için yeni bir pist bile yapmak bence çok basit ve ucuz bir iştir. Onlarca pist parasını çiçeğe böceğe işlevsiz uygulamalara harcıyoruz.
Kaldı ki nedir yani harcanacak para ıslah için. Asfalt yenilenecek, 2-3 adam tutulup otlar temizlenip taşlar toplanacak, bir kamyon atıl durumda lastik getirilip etrafa dizilcek, bir iki kamyon kum dökülcek birde etraftan bira şişesi atılmasın diye tel çekilcek.
Vallahi biraz kasarsak biz ve iki üç büyük site daha birleşip bu parayı toplarız. İnsanda basiret olsun yeterki, yapmak istesin.
Herkes Süleyman Memnun adındaki şahsın ne mal olduğunu biliyor, adam onun bunun arabasının camına kaya fırlatıyor, ona buna fırça kayıyor, parası olan yarışmasın diyor ama buna rağmen adam federasyona başkan seçiliyor. Ben bu şartlarda bu konuların düzeleceğini hiç düşünmüyorum çünkü insanlar sadece şikayet ediyor ama iş protestoya gelince paşa paşa paraları bayılıp yarışa katılıyorlar
E ben ne diyorum canım kardeşim, yarışırsanız ve bizde gidip izlersek yönetim ve yanlışlar değişir mi? Sinan'ın vefatından hemen sonra kendimi yırtarak mesajlar yazdım sakın yarışmayın nolur gitmeyin diye, noldu bir yarışa bulgaristana gidildi aha dedim kendi kendime demek ki pisti onarıyorlar ondan yarışılmadı meğer göz boyamak içinmiş. Sonra herşey devam.
Yarışmasaydı kimse gidipde kapıda dursaydık yarışcılar ve seyirciler olarak, haber ajansları gelip çekse durumu ulusal kanallarda yer alsa. Bundan daha iyi haber mi olur?
Federasyona sormazlar mı o zaman "hayırdır kardeşim koyun gibi bu milleti kızdıracak kazan kaldırıcak ne yaptınız" diye.
Yazacak çok şey var aslında, hem yoruluyorum hemde boşuna yazıyormuşum gibi geliyor.
Yarışmadığım, yarışan bir yakınım olmadığı halde ben üzülüyorum ama yarışcıların umrunda değil.
Aslında
Bana ne, di mi?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
@Bam Bam
arkadaşlar selam, boy yarışta düştüğümü yazmış nedense ama ben kaza veya düşme yaşamadım.
Yanlış bilgiden dolayı özür dilerim..
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bam Bam adlı üyeden alıntı
arkadaşlar selam, boy yarışta düştüğümü yazmış nedense ama ben kaza veya düşme yaşamadım. 1000 b kategorisinde 11 yarışçı kalkış yaptık ve 5. olarak yarışı tamamladım.. bilip bilmeden hakkımda yazı ve yorum yazmayın.. arayıp veya mesaj atıp sorabilirsiniz.. herkese teşekkür ederim.. bu haftasonu şunu gördükki izmir seyircisi başkaa
hasan millet alışmış nasıl olsa düşmüştür diye direk düşmüştür diyor veya yartışta biri düşerse bu kesin hasan diyor
Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
-
Motosiklet Eğitmeni
Kuçuk bir bilgilendirme gerekiyor sanirim.
Kenan'in babasi bildigim kadariyla Federasyon yonetiminde.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler