Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Dovizioso: 'Honda Katar'da zorlanacak'

REKLAM ALANI
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS

Andrea Dovizioso, Honda'nın 12 Nisan'da Katar'da yapılacak sezon açılışına kadar problemlerini çözemeyeceğini ileri sürdü.

Yeni motosikletin çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden İtalyan pilot, Motosprint'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Porblemler daha çok frenleme ile motorun güç üretiminde. Tabii bunlar pistten piste değişim gösterecektir. Her pistte bir problem diğerinden daha fazla etkili olabilir. Bunlar ciddi problemler, çünkü viraj çıkışlarında istediğiniz performansı yakalayamıyorsunuz."

"Bunun gibi hızlı ve beygir gücü yüksek bir motor daha önce sürememiştim diyebilirim. Bu çok önemli, çünkü diğer problemler biraz olsun bu avantajların gölgesinde kalıyor. Bütün paketin uyumlu hale gelmesini sabırsızklıkla bekliyorum. Yine de Losail'e kadar iyileşme beklemiyorum."

Kaynak:Türkiye F1

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    -
    Valentino Rossi de 2008 sezonuna başlarken "2007 sezonunda şampiyon olan Casey Stoner'ın Ducati'sinin son hızına biraz daha yaklaşmamız gerekiyor aksi halde işimiz zor" demişti. O sıralarda fark yaklaşık 18 km/saat idi. Yamaha takımı Sezon başına kadar bu farkı 5 kilometre/saate çekmişti.

İnsan bu durumda sormak istiyor, iş motorda mı yoksa pilotta mı bitiyor.

Ducati çok güçlü bir motor, geçen sezon tüm Ducati pilotları son hız anlamında ilk sıralarda yer aldılar, fakat genel sıralamada Stoner dışında başarılı olan olmadı. Belki de Stoner bu motoru zaptedebilen tek kişidir.

Andrea Dovizioso ise çok başarılı sonuçlar aldı. Ama Honda Gresini motoru geçen seneki Repsollar kadar güçlü değildi. Düz mantıkla bu yıl Doviziosonun Repsol Honda ile harikalar yaratması gerekiyor.

Demin Jerez'deki Serbest antreman sonuçlarını inceledim.

Lorenzo birinci, Rossi ikinci, Stoner üçüncü olmuş. Dovizioso 7. sırada iken Ducati üzerindeki Hayden da 9. sıradaymış. Antrenmanlar sonrası açıklamaları da dinledim. Hep bıdı bıdı. Stoner da bahane buluyor, Dovizioso da. Kendilerinde hiç sorun yok. Rossi de geçen yıl eleştiriyordu kendi motorunu.

Yarınki diğer serbest antrenmanları bekliyorum. Bakalım sonuçlar ne olacak.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler