Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Valentino Rossi ile Soru & Cevap

REKLAM ALANI
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    S: Kış tatilin nasıl geçti? Boş zamanlarında neler yaptın?

Valentino Rossi: Kış tatilim harikaydı. Snowboard için büyük bir tutkum var. Arkadaşlarım ve ben, snowboard için dağlara gittik. Çok iyi vakit geçirdim ve şimdi çalışmalara başlamak için hazırım.

S: 2008'e dair anıların nasıl? Senin için 2008 sezonunun en favori anı neydi?

VR: En favori anı seçmek zor, çünkü sezon içersinde bir sürü inanılmaz şey oldu. Ama en duygusal yarışım Laguna Seca'da olandı, çünkü sezonun en önemli zaferini kazanmıştım.

S: Tatilden önce, Yamaha'nın prototip motorunu deneme şansı elde ettin. Yeni motor hakkındaki düşüncelerin nelerdir, sence Yamaha iyi bir iş çıkarmış mı?

VR: Evet, Valencia'dan sonra Jerez'de 2009 prototipini kısaca test etme şansı buldum. Motor çok daha iyi ve 2008 versiyonundan çok daha hızlıyım. Kendime güveniyorum. Şu an için işin başındayız ve Nisan'a kadar 2009 Yamaha M1 motorunu daha ne kadar geliştirebileceğimize bakmalıyız.

S: Sepang'da test edeceğiniz yeni motosikletten ne gibi gelişmeler umuyorsun?

VR: Sepang'da yeni motosikletimizi kullanacağız... Yarışta kullanacağımız parçaların üzerinde bulunduğu iki motosikleti de kullanacağım. Motor üzerinde çok çalışıyor ve ivmeyi geliştirmenin bir yolunu bulmaya çalışıyoruz. Bu konuların asıl konsantre olmamız gereken alanlar olduğunu düşünüyorum.

S: Takım arkadaşın Jorge Lorenzo'nun bu sezon ana rakiplerinden biri olabileceğini düşünüyor musun?

VR: Evet, Lorenzo benim en kuvvetli rakiplerimden biri olacaktır. Bu sene lastiklerimiz de aynı. Artık bir senelik tecrübesi de var ve ekip olarak eşit şartlardayız. Kendisi, mücadeleler sırasında zorlu bir rakip olacak.

S: Lorenzo'nun dışında ön saflarda kimlerin seni en çok zorlayacağını düşünüyorsun?

VR: Bence bir numaralı rakibim Stoner olacaktır. Pedrosa da oldukça hızlı ve tabiki Lorenzo.

S: MotoGP'deki 'kriz' hakkında ne düşünüyorsun? Kawasaki'nin çekilmesi? Griddeki motosiklet sayısı seni endişlendiriyor mu?

VR: Griddeki motosiklet sayısı hakkında endişeliyim, çünkü 2008'de bile gridde çok fazla motosiklet yoktu. 19 taneydi. Kawasaki'nin bir şekilde özel bir takımla anlaşıp kalmasını isterim, çünkü öbür türlü gridde 17 motosiklet kalacak.

S: Sence bu sayıyı yükseltmek için nelere ihtiyaç var?

VR: Bunu söylemek benim için zor. Bence daha az gelişmiş ve maliyeti biraz daha ucuz motosikletlere ihtiyacımız var.

S: Yeni uygulanacak olan tek lastik kuralı hakkında fikirlerin nedir? Sence bu yarışı geliştirir mi?

VR: Bunu söylemek için erken ama bunun daha iyi bir gösteri olacağını düşünüyorum, çünkü herkes aynı lastiğe sahip olacak. Muhtemelen daha yakın mücadelelere tanık olacağız. Umarım öyle olur.

S: Daha yakın mücadeleler için başka neler yapılabilir? Daha önce sürücü desteklerinin azaltılması yönünde açıklamaların olmuştu. Bu alanda yapılması gerekenler hakkında neler söyleyebilirsin?

VR: Son yıllarda bir çok yarış oldu, özellikle 800cc'ye geçilmesiyle daha yakın mücadeleler yaşadık. Bunun daha çok lastiklerin gelişimiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Artık virajlarda daha hızlıyız ve geçişler için fazla vakit kaybetmiyoruz. Üstelik, artık elektronikteki büyük gelişmeler sürücü performanslarını da düzeltti. Bu da mücadelelerin biraz daha azalmasına sebep oldu.

S: Biliyoruz ki, Superbike'da bir yarışa çıkmak için Yamaha'ya teklif sunmuştun, özellikle Troy Bayliss ile mücadele etmek için. Bu gerçekleşmeyeceği için üzgün müsün?

VR: Bu bir eğlence fikriydi ve gerçekleşseydi çok mutlu olacaktım. Superbike'da bir yarış yapmayı ve Troy Bayliss ile mücadele etmeyi çok isterdim. Çünkü kendisi bir dünya şampiyonu. Maalesef, uygun bir zaman dilimi değildi ve şansım olmadı. Ama belki gelecek sezon bunu gerçekleştirebiliriz.

S: İngiltere Rallisinde çok iyi işler çıkardın. Bu, ilerki zamanlarda tam zamanlı bir WRC planı konusunda seni hırslandırdı mı?

VR: Küçüklüğümden beri ralliyi her zaman sevdim. Benim tutkularımdan bir tanesiydi ve zamanım oldukça bunu yapmak bir harika. Bundan her zaman zevk aldım ve motorları bıraktığımda kendimi geliştirmek adına fırsat buldukça bunu yapacağım. Yalnız, bu yakın gelecekte olmayacak, çünkü birkaç sene daha motorda yarışmak istiyorum.

S: Aynı zamanda Ferrari'nin aracını test etme şansı da buldun. F1 aracı kullanabilme de seviye olarak geliştiğini düşünüyor musun?

VR: Formula 1... Yeniden Ferrari'yi denemek harika bir duyguydu. Yarış otomobillerinin her zaman büyük bir hayranı olmuşumdur. Hızlıydım ve bu beni çok mutlu etti. Formula 1'deki kadar hızlıydım! 2006'da motorda kalmaya karar vermiştim, çünkü hala bazı şüphelerim var. Buna rağmen, Mugello'da kırmızı araca binmek ve Ferrari ile çalışmak harikaydı.

S: Gelecekte F1'de yarışmayı düşünüyor musun?

VR: Demin de söylediğim gibi, şansım vardı ve ben motorlarla kalmayı tercih ettim. Karar verildi ve başka bir ihtimal olacağını sanmıyorum.

S: Marco Simoncelli ile çok iyi arkadaşsınız. 250cc şampiyonluğu hakkında ne düşünüyorsun? Sence şampiyonlukta bu sene yine favori mi?

VR: Simoncelli ile çok iyi arkadaşım, çok iyi bir çocuk. Geçen sene beraber antreman yapmıştık. Beni çok şaşırttı, çünkü büyük bir potansiyeli olduğunu biliyordum ama Dünya Şampiyonu olacağını düşünmüyordum. Onun adına mutluyum. Bunu hak etti. Bu sene 250cc'de kalıyor ve bence 2009 için favorilerden biri.

S: Sence gelecekte Simoncelli, Yamaha için iyi bir seçim olabilir mi?

VR: Bence Simoncelli ileride MotoGP'ye gelecektir, çünkü çok genç ve hızlı bir sürücü. Yamaha'da Lorenzo ve ben varım. Simoncelli'nin ileride diğer fabrika takımları için iyi bir ihtimal olabileceğini düşünüyorum.

S: Senin için kariyerinde aşılacak hedefler azalmış durumda...Şimdiden bu sporun tarihinde en başarılı sürücüsün. Önünde daha ne gibi hedeflerin var? Agostini'nin 122 zaferlik rekoruna ulaşmak ister miydin?

VR: Agostini'nin rekoru çok önemli bir şey. Rekora ulaşmaya çok uzak değilim, ancak bunu gerçekleştirmek için mücadeleye devam etmem ve birkaç sene daha yarışmam gerekecektir. Başlıca hedefim, Agostini'yi yakalamaktan ziyade daha fazla şampiyonluk kazanmak. Açıkçası, bunu başarabilirsem harika olacaktır.

S: Yarışmak için hala ilk zamanlardaki motivasyonuna sahip misin? ilgini daim kılmak için neler yapıyorsun?

VR: Pistte motosikleti sürmek, daha hızlı olabilmenin yollarını aramak, Yamaha gibi bir takım ve birçok insanla çalışmak... bunlar beni her zaman mutlu yapar. Bu sayede motive oluyorum. Uzun zamandan beri yarışıyorum ve her sene, agresif olabilmek için doğru motivasyonu bulmaya çalışıyorum. O zaman kendimi formda hissediyorum.

S: Son olarak, 2008 Dünya Şampiyonluğunun kariyerindeki en zor şampiyonluk olduğunu söyledin. Sence 2009 sezonu daha mı kolay yoksa daha mı zor olacak?

VR: 2008 sezonu zordu, çünkü şampiyonluk için kendimi en çok vermek zorunda kaldığım bir zamandı. 2009 daha da zor olacak, çünkü 2008'de yendiğim kişiler, bu sene bunun rövanşını isteyeceklerdir. Bence, 2008'den çok daha zor bir sezon olacak.

Yamaha, Rossi'nin Superbike planını iptal etti

Yamaha takımı, Rossi'nin Superbike'da bir yarışa çıkabilme düşüncesini, rekabetçi bir motor hazırlayamadıklarından ötürü iptal etme kararı aldı.

MotoGP Dünya Şampiyonu Valentino Rossi, geçen senenin sonunda emekli Superbike Dünya Şampiyonu Troy Bayliss'e karşı Superbike'da bir yarışa çıkma isteğini dile getirmiş, Yamaha takımı da Rossi'nin bu düşüncesini desteklemişti. Fakat Yamaha, son açıklamalarında Rossi'ye sağlanacak motosiklet için yeterli parçaları olmadığını belirtti.

Fiat Yamaha takımı patronu Davide Brivio, '' Bu maalesef mümkün değildi, çünkü Yamaha yeni M1 motorunun üzerinde çalışıyor ve henüz başka bir motor için yeterli yedek parçaya sahip değiliz'' dedi.

Rossi ise, olayın gerçekleşemeyecek olmasından ötürü çok üzüldüğünü ve bir sonraki sezon yeniden düzenlenebilmesini umduğunu söyledi.

İtalyan sürücü, ''Bu bir eğlence fikriydi ve gerçekleşseydi çok mutlu olacaktım. Superbike'da bir yarış yapmayı ve Troy Bayliss ile mücadele etmeyi çok isterdim. Çünkü kendisi bir dünya şampiyonu. Maalesef, uygun bir zaman dilimi değildi ve şansım olmadı. Ama belki gelecek sezon bunu gerçekleştirebiliriz '' diye konuştu.

Rossi, yeni Yamaha'nın potansiyelinden memnun

MotoGP Dünya Şampiyonu Valentino Rossi, 2009 Yamaha M1 motorunun, 2008'de kendisine şampiyonluğu getiren motosikletinin çok üstünde olduğunu savunuyor.

Fiat Yamaha takımı, bu sabah internette yeni motorunun tanıtım resimlerini yayınladı. Rossi, şimdiden motorun prototip versiyonunu test ettiğini ve Yamaha'nın önemli kazançlar elde edeceğini belirtti.

Rossi, ''Valencia'dan sonra Jerez'de 2009 prototipini kısaca test etme şansı buldum. Motor, çok daha iyi ve 2008 versiyonundan çok daha hızlıyım. Kendime güveniyorum. Şu an için işin başındayız ve Nisan'a kadar 2009 Yamaha M1 motorunu daha ne kadar geliştirebileceğimize bakmalıyız'' diye konuştu.

İtalyan sürücü, şampiyonluk savaşı için gerekli ekipmana sahip olduğunu düşünüyor ve ana rakipleri Casey Stoner ve Dani Pedrosa ile sert mücadeleler yaşanmasını bekliyor; '' 2008 sezonu zordu, çünkü şampiyonluk için kendimi en çok vermek zorunda kaldığım bir zamandı. 2009 daha da zor olacak, çünkü 2008'de yendiğim kişiler, bu sene bunun rövanşını isteyeceklerdir.''

'Doktor' lakaplı sürücü, MotoGP'de ikinci senesini geçirecek olan takım arkadaşı Jorge Lorenzo'nun da kendisini zorlayacağını düşünüyor.

Rossi, ''Lorenzo'nun da benim en kuvvetli rakiplerimden biri olduğunu düşünüyorum. Bu sene lastiklerimiz de aynı. Artık bir senelik tecrübesi de var ve ekip olarak eşit şartlardayız. Kendisi, mücadeleler sırasında zorlu bir rakip olacak'' şeklinde konuştu.

Kaynak:Türkiye F1

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2006 cbr 1000rr kırmızı siyah
    bu adamı gercekten o makınayla bırlestırınce ortya tam bır dunya harıkası cıkyor....
    [COLOR="Red"]CBR 1000 RR[/COLOR][COLOR="Black"]SON KARAR[/COLOR]

Motosikleti
    SPACY BEYAZ 2012 CBF 150 SİYAH 2012
    abi motogp kralı rossi ve inanıyorumki 2009 şampiyon rossi olaçak

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler