Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2009 Superbike ve Supersport

REKLAM ALANI
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS

FIM Superbike Dünya Şampiyonası

2009 HANNspree FIM Superbike Dünya Şampiyonası listesinde 10 ülkeden 32 yarışçı 7 farklı üreticinin (Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, Suzuki ve Yamaha) araçlarıyla yarışacaklar.

Bu listede aslan payı 8 sürücü ile İtalyanlara ait olurken, Britanya, Japonya ve İspanya 5 ‘er sürücü ile listede yer alıyor. Avustralya 4, ABD, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa ve Avusturya 1 sürücüye sahip. Şampiyonaya bu yıl giren pilotlar arasında dikkatleri çekenler 3 kere AMA şampiyonu olan Ben Spies, 2008 Britanya Superbike Şampiyonasın’da ilk 4 e girenlerden üçü Shane Byrne, Leon Haslam ve Tom Sykes, 2008 Italyan Superbike şampiyonu Luca Scassa ve 2008 Superstock 1000 FIM Cup şampiyonu Brendan Roberts.

Üreticilere baktığımızda ise, Honda ‘nın 8 tane CBR1000RR modeli 6 takım tarafından kullanılacak, 4 takım 7 tane Ducati 1098R, 3 takım 6 tane Kawasaki ZX10R, 3 takım 4 tane Suzuki GSX-R 1000 K9, 2 takım 3 tane Yamaha YZF-R1 ile yarışlarda bulunacak. Aprilia ve BMW ise ikişer adet RSV4 ve S1000RR modellerini fabrika takımları ile yarışlara sokuyor.

Organizasyonu üstlenen Infront Motor Sports CEO ’su Paolo Flammini, açıklamasında 2009 SBK katılımcı listesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken bugüne kadar oluşan en iyi katılımcı listelerindne olduğunu belirtti.

FIM Supersport Dünya Şampiyonası

Supersport Dünya Şampiyonası, 30 katılımcıya sahip. Sürücüler arasında 6 İtalyan, 5 Avustralya ‘lı var. Ülkemizden Kenan Sofuoğlu ‘nun da bulunduğu katılımcılar İspanya, Fransa, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Britanya, İrlanda, Portekiz, Japonya, Danimarka, Polonya, Almanya ve Endonezya ‘dan.

Listede Honda CBR600RR ön plana çıkıyor. 30 aracın 16 ’sı CBR600RR, Yamaha 6, Suzuki 2, Kawasaki 2 motosiklet ile yarışta. Japon markaların haricinde Britanya ‘dan Triumph, 675 modeli ile iki ayrı takımda toplam 4 motosiklet ile listede yer alıyor.

SuperSport listesinde göze çarpan yenilikler ise BSB ‘den Cal Crutchlow, Avustralya ‘lı MotoGP tecrübeside olan Anthony West, İrlanda ‘lı Eugene Laverty, Endonezya ‘dan Doni Tata Pradita ve tabiki 2007 Dünya SuperSport şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu.

Moto Aktüel
    Online Motosiklet Bilgi Kaynagı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    -
    Superbike'ta 7 farklı üretici olması çok güzel, keşke mv agusta ve Buell de yarışlara katılsa.

Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var
    aprilia ve bmw'yi çok merak ediyorum.

gtunerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1 güzel yıl olcak...

Motosikleti
    2006 cbr 1000rr kırmızı siyah
    rsv4 u ve kenanı cok merak edıyorum...aslnda kenanın oerformansından emınım de rsv4 mille bakalım nasıl bı motor olmus...
    [COLOR="Red"]CBR 1000 RR[/COLOR][COLOR="Black"]SON KARAR[/COLOR]

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Yamahacı Troy Corser ve Ducatici Ruben Xaus bu sene BMW ile, MotoGP ustaları Max Biaggi ve Shinya Nakano da Aprilia ile yarışacaklar, çok ilginç bir sezon olacak gerçekten. Ben Spies, Leon Haslam ve Tom Sykes ne yapacak ben de onu çok merak ediyorum, çok iyi pilot bunlar.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

tororosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    drz 400
    2009 heyecanlı bır sezon olacağa benziyor
    motorseverler için adrenalın dolu bır yıl olacak gibi hem Gururumuz kenan sofuoğlu Dünya şampiyonluk tacını gerı almak için vereceğı mucadele hem ,
    dığer yarışcılar için bırıncılık mucadelesi ,
    artık nefeslerı ttutup beklıcez ,
    2009 sezonunda yarışcımız gururumuz temsılcımız kenan sofuoğluna başarılar dılıyor iyi bır sezon gecırmesini diliyorum (kardeşım hep yanındayım iyi günde kötü günde)
    saygılar kenan.s

cooper061 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsxr 600
    BMW yi çok merak ediyorum. İnşallah ilk yıllarında başarı elde ederler.
    İ AM NOT RİDİNG FAST!! JUST FLYİNG LOW

rayjay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 1000RR
    umarim aprilia ve bmw biraz daha renk getirir
    [COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]

tt Adnan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S&T GT250R
    sn Elint.
    Bilgiler için teşekkürler.
    Selamlar
    Bu bir Tutku ve Tarzdır. TT Selamlar

tutankhamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco G-Dink 250i
    Supersport da bu kadar çok Honda CBR 600rr olması kötü;16 tane CBR var diğerlerinin toplamı 14 CBR sayısı kısıtlanmalı onun yerine başka marka yada modeller girmeli.Tabi bunun böyle olmasının başka bi nedeni varsa bilemem.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler