Doktor'a da bu yakışır! Valentino Rossi 8. kez dünya şampiyonu
-
Admin
Dünya şampiyonluğunu 2006 yılında N. Hayden'a, 2007'de de C. Stoner'a kaptıran motosiklet efsanesi, "Doktor" lakaplı Valentino Rossi; 2008 Sezonu'nun 15. ayağı olan Japonya GP'de MotoGP kariyerinin altıncı, motosiklet kariyerinin sekizinci şampiyonluğunu damalı bayrağı ilk sırada geçerek elde etti.
Efsane 2 yıllık hasrete son verdi; "Doktor" yeniden dünya şampiyonu oldu!..
Motosiklet efsanesi, İtalyan "Doktor" Valentino Rossi 2008 Sezonu'nun 15. ayağı olan 24 turluk Japonya Grand Prixi'nde kendisine her halükarda yeterli olacak ikincilikle yetinmedi ve Motegi'de damalı bayrağı bu sezon peşpeşe beşinci kez ilk sırada gördü; MotoGP kariyerinin altıncı, motosiklet kariyerininse sekizinci dünya şampiyonluğunu elde etti.
"Doktor" bu galibiyetle MotoGP kariyerinin 70. yarış zaferini de elde etmiş oldu.
Motegi'de geçen sezonun şampiyonu Avustralyalı Casey Stoner Ducati'ye ikinciliği getirirken, İspanyol Dani Pedrosa Honda'yı kürsünün üçüncülük basamağına çıkarmayı başardı.
İşte 2008 Japonya GP sonuçları;
1 Valentino Rossi Yamaha Factory
2 Casey Stoner Ducati MotoGP
3 Daniel Pedrosa Honda HRC
4 Jorge Lorenzo Yamaha Factory
5 Nicky Hayden Honda HRC
6 Loris Capirossi Suzuki MotoGP
7 Colin Edwards Yamaha Tech3
8 Shinya Nakano Honda Gresini
9 Andrea Dovizioso Honda Scot
10 John Hopkins Kawasaki Racing
11 James Toseland Yamaha Tech3
12 Randy De Puniet Honda LCR
13 Marco Melandri Ducati MotoGP
14 Sylvain Guintoli Ducati Pramac
15 Anthony West Kawasaki Racing
16 Antonio Elias Ducati Pramac
17 Alex De Angelis Honda Gresini
18 Chris Vermeulen Suzuki MotoGP
İşte 2008 Japonya GP sonrası puan durumu;
1 Valentino Rossi - 312
2 Casey Stoner - 220
3 Daniel Pedrosa - 209
4 Jorge Lorenzo - 169
5 Andrea Dovizioso - 136
6 Colin Edwards - 118
7 Chris Vermeulen - 117
8 Nicky Hayden - 115
9 Loris Capirossi - 96
10 Shinya Nakano - 95
11 James Toseland - 90
12 Antonio Elias - 86
13 Sylvain Guintoli - 58
14 Alex De Angelis - 55
15 Marco Melandri - 51
16 John Hopkins - 47
17 Randy De Puniet - 47
18 Anthony West - 42
19 Ben Spies - 20
20 Jamie Hacking - 5
21 Tadayuki Okada - 2
22 Alen Gyorfi - 0
23 Doni Tata Pradita - 0
24 Toni Wirsing - 0
Kaynak: Ajansspor
Reklamlar
-
Güzel ve temiz bir yarışla 1.olmasından ve bunun neticesinde de Dünya Şampiyonu olmasına çok sevindim.
Başarılarının devamını dilerim Doctor
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR
-
Basarılar dilerim..
Yahu ben birşey sorucam. Kenan sofuoğlu' da Rossi'yle mi yarıştı yoksa o baska yarıslarda mıydı bi türlü kavrayamadım şu MotoGP işini
-
yeteneğini yine gösterdi ve yine şampiyon çok güzel inşallah türkiyedende biri bir gün bunu başarır
[B][I]DENGESİZ MOTORA BİNMEK ORGANLARINI BAĞIŞLAMAK DEMEKTİR...[/I][/B]
-
Guzel bir yaristi Stoner in surati bir karis ama cidden cok yaklasmisti 1. lige dogru ve bu sene rossiyi zorladi durdu. Ducati seneye farkli yenilikler ile katilmak istiyor ve dunya sampiyonlugunu almak icin her seyi yapmaya hazir. Seneye bence ciddi bir yildizlar savasi gorecez. Rosside bunun farkinda bu sene bir sekilde 50 puanlik farkin avantaji ile aldi birinciligi ama seneye pek kolay olmayacak.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
Cadence Kenan Sofuoglu Superbıke(SBK) kategorısınde yarısıyordu.Bu moto gp baska bir kategori...
-
Hakketmişti sampiyonluğu
-
haketmıstı coktan ama bence daha cekısmelı olsa cok sık olurdu...ama sonuna kadar rossiii...
[COLOR="Red"]CBR 1000 RR[/COLOR][COLOR="Black"]SON KARAR[/COLOR]
-
-
Çok keyifli bir yarış izletti bizlere.
Stoner la yaşadığı mücadele de bir başkaydı dorusu. Ama sonunda bileğinin hakkıyla kazandı yarışı. Gerçekten büyük keyif aldım izlerken.
Helal olsun, tebrik ediyorum.
Karşılaştığım herkes en az bir konuda benden daha yetenekli, öyle ki her insandan öğreneceğim bir şey var.
-
"
Doktor" lakaplı
Valentino Rossi;
Prof.Dr. Valentino Rossi
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
-
Motosiklet Eğitmeni
-
Rossi'ye karşı sempati duymamak elde değil. Bu özellik insanların yapısında olur, doğuştan gelir. Hakikaten de yetenekli bir yarışçı olmasının yanında mizacının bir parçası olarak ultra sempatik!
= = = Be Aprilia racer! = = =
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler