Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Dunyanin en uzun "rally-raid" yarışı ve bir Türk

REKLAM ALANI
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure

Evet "Turk" dedigim Kemal Merkit. Onu tahmin etmissinizdir de yaris... Hayır, hayir Dakar degil. Yeni yapilacak Arjantin - Sili de degil. Yeni bir musabaka bu. Gorulmemis bir heyecan firtinasi. Tam 10,000 km "Transorientale".

Peterburg dan basliyor, taaa Beijing e kadar...

ve Kemal Turk Telekom ana, birkac yavru ve DD uvey evlat sponsorlugunda buna katiliyor...

Gerisini Gulden hanimdan okuyoruz, basin bulteni...

DD

---------------------

ÇÖL KAPLANI KEMAL MERKİT TURK TELEKOM İLE DÜNYANIN EN UZUN RALLİSİ’NE KATILIYOR...

BATIDAN DOĞU DÜNYASINA 10.000 KM’LİK İNSANLIK MACERASI TRANSORİENTALE

Motorsporları dünyasının zirve yarışlarında ülkemizi tek Türk olarak yıllarca temsil eden Kemal Merkit 2008 yılında ilk defa düzenlenen Transorientale Rallisi’ne Türk Telekom sponsorluğunda Türk bayrağını götürüyor.

Dakar şampiyonlarından Rene Metge tarafından düzenlenen Transorientale Rallisi Rusya’nın St. Petersburg şehrinden başlayarak Kazakistan topraklarından Pekin’e kadar 10.000 km’lik Dünyanın en uzun ve zorlu rallisi olarak ilk kez gerçekleşiyor.

Türkiye’nin Telekomünikasyon devi Türk Telekom bu zorlu ve uzun ralli’ye katılarak Türk bayrağını taşıyacak ve ülkemizi ulusalararası platformda tanıtacak Kemal Merkit’e ana sponsor olarak spora ve sporcuya olan katkılarına devam ediyor.

Dakar 2008 yarışının iptalinden sonra Dünya yarışçılarının özlemle bekledikleri bu uzun süreli yarış otomobil, motosiklet, atv ve kamyon kategorilerinde gerçekleşecek.

Dünyanın en ünlü ve önemli motorsporları pilotlarının ve takımlarının katılacağı Transorientale’de ülkemizi tek sporcu olarak Kemal Merkit motosiklet kategorisinde KTM 450 EXC-R motosikletiyle temsil edecek.

Rusya’nın dillere destan batı kapısı St.Petersburg şehrinden 12 Haziran’da başlayacak olan yarış en zorlu ve değişken parkurlarını katederek 17 gün sonra 28 Haziran’da Pekin’de Çin Seddi’nde sona erecek.

Turk Telekom Racing Team olarak 10.000 km’lik yarışta Rusya – Kazakistan ve Çin topraklarında mücadele edecek Kemal Merkit “ ilk kez düzenlenen bu uzun ve zorlu yarışta Türk bayrağını Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri olan Türk Telekom sponsorluğunda taşıyor olmaktan gurur duyuyorum. Hedefim öncelikle Çin Seddi’ne varmak ve 450cc kategorisinde ilk 3 sırada ve genel klasmanda ilk 10’da yer almak. Olimpiyat Oyunları’ndan önce Pekin’e bir Türk sporcusu olarak gitmek benim için en büyük ödül” şeklinde görüşlerini bildirdi.

Turk Telekom ana sponsorluğunda yarışacak Kemal Merkit’in

Co-sponsorları; Castrol, Ford, İntercity Rent A Car, Loctite, KTM Spor Moto, Technogym, ATCW, Power FM,

Destek Sponsorları; Adidas, MAC; Num Num.

Kemal Merkit’in Transorinentale yarışıyla ilgili tüm gelişmeler www.dakarturk.com adresinden takip edilebilecek.Yarışın resmi web sitesi: www.transorientale.com

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aman tanrımmm dualarımız Onunla.... Yarabbim ne güzeldir yahuu 10.000 Km...... vay canınaaa ve finishte çin seddine bir TÜRK bayrağı...... harikaaaaaaa
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yoktur
    Türk telekom fotoşop olmuş : )

Kemal merkit çok yaşa , seyredemiyoruz dergilere bakıyoruz ben boyle televizyonları seyretmek istemiyıorum

Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Vay be vallaha imreniyorum yani.Biz sabahtan akşama kadar evden işe.Evde hatunun dırdırı,haftasonu bilmem ne...Adam dünyayı gezdi be.Gelde imrenme.Şöyle bi sponsor bulayım gidecem buralardan.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

Motosikleti
    YBR 125
    Tekavüt olunca gezeriz dünyayı, motora baston koyacak bir yer
    yaparız olur biter.
    [COLOR="Red"] Özgürlük ona bağımlı olunduğu sürece diğer bağımlılıklardan uzak tutandır[/COLOR]

[B] [COLOR="navy"]Bu dünyada çok güzel yaşanabilir, yeterki isteyelim![/COLOR][/B]

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İmrenmemek eldemi abi.
    Yürü be Kemal abi kim tutabilir seni.
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    belki herkesin rüyasıdır böle bi yolculuk(tabi benimde) ama kısmet meselesi allah herkese kısmet eder inşallah

turktelekom fotoshopları ne kadar iğrenç olmuş öle yaffff
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

gittardando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha APX-5NA , Yamaha YFL-211S
    İzleme imkanımız olur mu ki acep?
    ...Sergerdan...

Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    hadi hayırlısı diyelim... başarılar...
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize

harika bi organizasyon gerckekten duvalarimiz seninle Kenan Kemal Merkit ins. sen kazanacaksin..

gupilya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Truva 250 TR
    bütün kalbimle başarlı ve kazasız sonuçlar almasını dilerim.

Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    Çöllerin aşkınaa süper bi yarış

Kemal abiye başarılar diliyorum dualarımız onunla
    RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    bu motor kaç yaşında yafuu türktelekom logolarıda sanki montaj gibim..

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    DÜNYANIN EN UZUN RALLİSİ TRANSORİENTALE BAŞLADI...

TURK TELEKOM RACING TEAM SPORCUSU KEMAL MERKİT İLK ÖZEL ETABI 9. SIRADA TAMAMLADI...

Motorsporları dünyasının zirve yarışlarında ülkemizi tek Türk olarak yıllarca temsil eden Kemal Merkit 2008 yılında ilk defa düzenlenen Transorientale Rallisi’ne Türk Telekom sponsorluğunda Türk bayrağını götürüyor.

Dakar şampiyonlarından Rene Metge tarafından düzenlenen Transorientale Rallisi Rusya’nın St. Petersburg şehrinden başlayarak Kazakistan topraklarından Pekin’e kadar 10.000 km’lik Dünyanın en uzun ve zorlu rallisi olarak ilk kez gerçekleşiyor.

Batıdan Doğuya insanlık macerası Transorinentale 12 Haziran Perşembe günü St. Petersburg’dan start aldı. 48 otomobil, 31 kamyon ve 57 motosiklet teknik kontrollerin ardından sabahın erken saatlerinde start aldılar. 10.000 km’lik rallinin ilk etabı St. Petersburg – Rogatchevo arasında 71 km’si özel etap olmak üzere toplam 834 km olarak geçildi.

71 km’lik İlk özel etap ormanlık arazide gerçekleşirken, rotada kumluk ve zorlu parkurlar da yer aldı. Özel etabı Kemal Merkit 00:55:56’lık derecesiyle 9. sırada tamamladı. ülkemizi tek sporcu olarak Kemal Merkit motosiklet kategorisinde KTM 450 EXC-R motosikletiyle temsil ediyor. olan Kemal Merkit rallide ülkemizi 23 numara ile temsil ediyor.

Transorientale Rallisi’nde 2. gün Rogatchevo – Petrovsky arasında 92 km’si özel etap olmak üzere toplam 736km olarak gerçekleşecek.

Bu etap Rusya’nın gerçek doğası içinde çam ormanlarıyla kaplı kumlu bir parkurda gerçekleşecek. Etabın sonuna doğru ise unutulmaz zıplama rampaları yer alacak.

Rusya’nın dillere destan batı kapısı St.Petersburg şehrinden 12 Haziran’da başlayacak olan yarış en zorlu ve değişken parkurlarını katederek 17 gün sonra 28 Haziran’da Pekin’de Çin Seddi’nde sona erecek.

Turk Telekom ana sponsorluğunda yarışan Kemal Merkit’in

Co-sponsorları; Castrol, Ford, İntercity Rent A Car, Loctite, KTM Spor Moto, Galata Taşımacılık, Technogym, ATCW, Power FM,

Destek Sponsorları; Adidas, MAC; Num Num.

Kemal Merkit’in Transorinentale yarışıyla ilgili tüm gelişmeler www.dakarturk.com adresinden takip edilebilecek.

Position

Dossard

Driver

Time scratch

1

1

ULLEVALSET... (NOR)

00:47:29

2

2

KATRINAK (SLO)

00:47:30

3

14

MUGNAIOLI (ITA)

00:50:18

4

12

BORSI (ITA)

00:50:37

5

55

RANDYSEK (TCZ)

00:52:47

6

3

KOLOMYTSYN (RUS)

00:53:06

7

27

JOBARD (FR)

00:54:07

8

5

PAVEY (UK)

00:55:30

9

23

MERKIT (TUR)

00:55:56

10

29

COERSE (NDL)

00:56:55

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Basin bulteninden:

"10.000 km’lik rallinin 2. özel etabından sonra motosikletinde büyük mekanik sorun yaşayan Kemal Merkit yarışa yeni bir motosikletle devam ediyor. 3. özel etabı hava şartları nedeniyle iptal edilen Transorientale yarışında Kemal Merkit yeni motosikletiyle 4. etapda 4. cü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Bugün ekipler Avrupa ve Asya arasındaki geçiş noktası Ural dağları eteklerinde mücadele ettiler. Mrakovo – Bogotse arasındaki 294 km’si özel etap toplam 630 km’lik etapda Kemal Merkit 15. sırada yer aldı. Yarışa devam eden 54 motosikletçi arasında Merkit yaşadığı tüm zorluklara rağmen Türk bayrağını Pekin’e götürmek için mücadele ediyor."

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Kemal den haber alamiyorum, meraktan catliyorum bir taraftan... Soyle bir surf edeyim web alemini derken muthis bir fotograf buldum.

Kemal 9. Etapta. Cin e ulasmis bulunuyor. Harika bir haber ve cok iyi gorunuyor...

Haydi Kemal ... Dayan be... bastııır !

selam dosdum sana bol şanslar kolay gele kalbimiz seninle devam türkede yakışan budur daima ileri

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Allah yardımcın olsun... ama ne biçim medya bu???? bari telekom sponsor olduğu şeyin reklamını yaptırsa ya!! yani bu haberi ancak kendi sitelerimize girince mi görüp takip edebileceğiz.. yazık, çoook yazık :(
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    kemal abimize başarılar dilerim..

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Basin Bulteninden...

Transorientale yarışını Pazar günü dinlenme günü olarak geçiren ekipler, yeni motivasyonlarıyla 6 gün sonra Pekin’e Çin Seddine varmayı planlıyorlar. Dinlenme gününden önce gerçekleşen 10. etap

KARAMAY – TURFAN arasında 341 km’si özel etap olarak planlanan toplam 782 KM etap idi.

Çin sınırından giriş yapan ekipler hava sıcaklığının gölgede 43 derecelere varması nedeniyle özel etabı 91 km olarak geçtiler. Burada büyük bir başarı gösteren Kemal Merkit ilk defa yarıştığı Çin topraklarında özel etapda 5. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Pazartesi günü koşulacak 12. Etap’da ekipler Çin Topraklarında deniz seviyesinden 154 m aşağıda yarışacaklar. Çöl şartlarının geçerli olduğu bu etapda kum tepeleriyle dolu parkurda navigasyon ön planda olacak. 12. Etap Turfan – Hami arasında 413 km’si özel etap olmak üzere 513 km koşulacak.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)