sorumluluklar... kurallar... kılıflar... vs. vs...
pöh...
sorumluluklar... kurallar... kılıflar... vs. vs...
pöh...
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Özel ve saygın bir klübe çamur atmak ve onun destekleyicisi olarak belki bilerek belki bilmeden ahkam kesmek ne derece doğrudur size kalmışbi durum.
Söz konusu arkadaş gerek kendi yazı uslubunda gerek olaydaki konumunda kuşatılmış tavuk misali davranış içindedir kanımca.Olaylara bakış tarzını deiştirmesiyle kendi ve cevresi adına yararlı eylemler içine gireceğini düşünüyorum. Yapıcı bir katkı yok camur at izi kalsın.
Dip not: Emok üyeliğiyle hiçbir alakam yoktur.. Bugun ona yarın bana denir.
Sevgiyle kalın..
Rüzgarın yolunda..
Ben görevli hakemdim, yorum yapmam yasak.
Ama şunu bilin basın bazı şeyleri abartıyor, telsizler ve akut aracılıgı ile hiçbir problem yaşanmadı.
Soda Ayran Cool
Erhan bu haberi nerden aldın ...kaynaksız bir yazı bu...ha kendin yaşadıysan sen yazdıysan tamam...ama alıntysa nerden aldığını yazmak durumundasın...böyle bir olayın yaşanıp yaşanmadığınıda EMOK resmi yazısından anlıyoruz...demekki yaşanmış...
haber alıntıları yaparken kaynak belirtmek gerekiyor...yani sonucta haber niteliğide taşımayan bir eleştiri yazısı...hani biz tarafmıyız bu olayda babında söylüyorum...
kii yöneticilerimizden BBRR Barış abide emok üyesi...yani taraf olsak bile EMOK tarafında olmamız daha mantıklı değilmi...
Proyada eksikliği giderdiği için teşekkürler..
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Rica ederim
Türkiye'de motosikletlerin duyulması ve görülmesi için birçok başarılı organizasyona (köprü geçiş ücretleri eylemi, 19 Mayıs etkinlikleri, EMOK Festivalleri) önderlik etmiş olan EMOK eminim ki bu yarışta da yine doğru olanı yapmıştır. İlgili basın açıklaması da aslında bunu doğrular niteliktedir. Yarışçı arkadaşımızın yarış ertesi bulunmuş olduğu olumsuz ruh hali ile acele bir şekilde yazdığını sandığım bu yazı bence bir talihsizliktir. Eminim kendisi de hatasını anlayacaktır.
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
valla Erhan böle yaparsa ...
böyle dedikodu...travma veya buna benzer anksiyetif hezeyanları birileri internet aracılığıyla itham etmeyip gerekli şikayetini resmi mercilere yapmalı...Admin dahil bu tuzaklara kimsenin düşmemesi lazım...
Emok gibi örgütlenmelerin kıymetini bilmek destek vermek gerekir...Emok çalışmalarından haberdarım...camiamız için çok gerekli...ki biz henüz klüp veya dernek bile değiliz...
bu tip ucube iddiaları kınıyorum...her yazılana inanıp bursa işler böle diyen arkadaşlarıda özellikle kınıyorum...ne olduğunu anlamadan hemen gaza gelip normaldir bunlar demek mantıksız...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
Gereken yapılacaktır mete_han merak etme, belki ibret olur sonrakiler için
Onur Yollarda
Adaş (bbrr) organizasyonda yarışıp, bu muhterem gibi mahsur mu kaldı adam günlerdir yazı yazmıyor.
Basının abartması olduğu belli, Akut geldiyse onlarla birlikte dönerdi motorunu sonra aldırırdı. Yok onu yapmasa döndüğünde ekibindeki adamlara haber verirdi. Saçmalık resmen, kimin kimsen olmasa bile bu duruma düşülmez.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
arazide kalmak yardım beklemek gerçekten çok zor bir durum... Olaydada Farklı bi işler var gibi ama bakalım yakında cıkar kokusu...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
arkadaşlar
burada ne yazarsak yazalım gerçeği ortaya çıkaramayız
bunun en garanti yolu mahsur kalan arkadaşımız ile EMOK yönetimi beraber bir
basın toplantısı yapacaklar ve olanı biteni anlatacaklar bizlerde öğreneceğiz
tabii
bu erdemi gösterip yanyana geleceklermi onuda göreceğiz
aynaya baktığında gülümsüyorsan bin motoruna
KYMCO - Like 200i uuur böcüüüüm
mangalı sev KOKOREÇİNE SAHİP ÇIK
prometheus adlı üyeden alıntıdemek ki herkes abartıyor, herkes yalan söylüyor, ya da işine geldiği gibi yazıyor.meto adlı üyeden alıntı
birazcık sağınıza solunuza bakın. "eğer şu yaptıysa, mutlak doğrudur", "bu ettiyse haklıdır" gibisinden peşin hükümler vermeyin.
ortada EMOK gibi, varlığı tüm motosiklet camiasına güven veren, pek çok faydalı işe imzasını atmış, başarılı çalışmalarını gördükçe sevindiğimiz, ümitlendiğimiz güzide bir kulübümüz var.
fakat bu kulübümüz, son yarış işini becerememiş. vahim bir hata yapmış. bu aşikar.
kimse önce kendini, sonra da bizleri kandırmasın. onu karalamak, kötülemek değil amacım. ama doğrusunun da, yanlışının da camiada karşılık buldığunu görmesi gerekiyor.
herkes hata yapar. EMOK da yapar.
bizim gibi masabaşında ahkam kesmeyen, bizzat yarışı izleyen bir arkadaşımızın, (Onur TURUNÇ) başka bir sitede yazdığı yazının bir bölümünü kopyalıyorum.
kendisinden izin almadım, umarım kızmaz. isteyene de orijinal linki veririm.
________________Onur TURUNÇ'tan alıntıdır.______________________
...sonra dedilerki biri kaza yapmış bacagı kırılmış ve 2 saattir çamurun içinde yerde yatıyor.bacagının durumundan çok souk ve yağmur dolayısıyla donarak ölmek üzere.
ama tabi malum organizasyon diye bişi olmadığı için türkiyede bu tür yarış , organizasyon vesairelerde herkez kendi kaderine terkediliyor,bunu yıllardır gerek emokun gerek tmf nin gerekse her nevi klubun organizasyonlarında da bizzat şahit olduğun gibi bu günkü yarıştada tekrar dejavular seli yaşadım gün boyu.
sonra biz toparlandık ve sahile start a döndük.artık elif arabadan bile çıkamaz bir hale geldi.sonra saatler birbirini kovaladı ve yarış tamamen bitti tüm yarışçılar geldi.
sabah 9 da başlayan yarış 70km lik parkurdaki toplam 4 etap sonucunda tüm yarışçıların finiş görmesi ile sona erdi ve tüm hakemler vs.ler binanın içine sıgındık hatta elifimide soktum kalorifer dibine çay kahve derken saatler geçti ve akşam 7 oldu.artık tam kalktık arabaya binip yola koyulmuşken ; antalyadan gelen bir takımda ktm ile yarışan yaşı küçük bir çocuğun hala finişe gelmediğini ve hatta aslında 10.30 dan beri çocuktan haber alınamadığını kaybolduğunu ve bulunamadığının acı haberini aldık.
ama hiçkimseninde umurunda olmadıgını görüp herkesin keyfinin tıkırında oldunu görüp iyice sinirlep ve üzülüp dayanamayıp şile çıkışından dönüp tekrar emok tmf binasının oraya döndük.
kendi kendimize karar verdik dedik kimse kılını kıpırdatmıyorsa yarışçılardan biriki tanesi ikna edip atv lerinin arkasına atlayıp yada tek bir atv alıp bulentle ikimiz binip tüm parkuru o çocuğu bulana kadar defalarca tırım tırım dolaşıp gerekirse sabahı ederiz ama buluruz zavallı çocuğu diyerek gittik.
tam gittik kaybolan çocuk ile aynı takımda yarışan daha erişkin bir adam ile rastlaştık hemen sorduk ve 5 dakika önde buradan 10-15 km uzakta orman içinde şuğursuzca derbeder halde yürürken hakemleremi organizasyondan birilerinemi ne tesadüfen rastladığı ve bulunduğu haberini aldık.
ama akutun yada emokun hala umurunda bile olmadığını gördük,bundan önceki yıllardaki her organızasyon ve yarıştada oldugu gibi....
ama en azından içimiz rahat bi ohh çekerek bindik arabaya ve çıktık yola geldik...
önceki yıllarda da alen sarafyan ve denizhan sökmen arkadaşlarımızda yine aynı yerde aynı organizasyonda ve yıne aynı parkurda hakem eksikliğinden ve boşvercilikten dolayı kopan bantlar sayesinde ters yöne girip büyük bir orman içi virajında karşılıklı 80-100km hız ile kafa kafaya birbirlerine girmişlerdi.
alenin sanırım bileğimi kolumu ne kırılmıştı bide bacagına bişi olmuştu.denizhanın ise sol eli koluna kadar,alenın motorunun arka lastiği ile arka maşasının arasına sıkışmış kalmıştı ve o sırada motor viteste kaldığı için dönmeye devam etmişti,denizanın sol kolunun bilek kısmı kemiğine kadar komple paramparça kurumkurçak olmuştu tüm damar ve kasları kopmuştu.
ama orada saatlerce sağa sola koşturmalarına rağmen ne bir sağlık görevlisinin haberi olmuştu nede bir hakemin (yanlış anlamayım sakın burada hakemler onlara veriler görevleri gereğinde bile fazla ve iyi yapıyorlar onların hiçbir suçu yok)
taaki oradan yolunu şaşırıp tesadüfen geçen bir atvli yarışçı denızanı görene kadar.
allah razı olsun o adamdan.adam yarışı bıraktı ve denızanı start alanına yetiştirdi atvsi ile ama baya kan kaybetti denızan.
denizan ambulans a atmışlar ve drek numune hastanesinin kapısına bir çuval gibi atıp yanlız başına bırakıp aynen geri dönmüşlerdi.
hastanede de acilde denizanın kolunun hiçbirşeyinin olmadığını sölemişler kopan ve yırtılan derileri tekrar üzerine örtüp birde yourt gibi bir kermi kaşıkla,sanki duvara alçı yapıştırır gibi sürüp ayynen bandajlayıp evine yollamışlardı.ama denizanın önemli birkaç kılcal damarı ve bilek tendon ve kaslarının kopuk olduğunu anlamamışlardı.
buarada ne tmf den nede emok tan bir allahın kulu bile telefon açıp denizhan nooldun sen iyimisin yaşıyormusun nerdesin diye bile sormamıştı ve çocuğa en çok koyan bizi en delirten ve üzende bu olmuştu.
allahtanki denizhan sonrada kolunun hiçbirşekilde tutmadığını anladı ve yarışçı ama aynı zamanda mikro cerrah olan deniz algun un yanına gitti ve hemmen acilen uzun bir amelyata aldılar çocuğu da kolunu kurtardılar 8miyarda para harcadı çocuk yok canı ile.
ama sonrada emok ve tmf ve tazminat davası açmaya çalışıldığında da avukat kağıdını gören büyük başlar hemen denizana tel yağmuru yapıp akıl almaz şeyler sölemişlerdi ; ya denizan cım sen bize neden sölemedin biz yardım ederdik amelyat masraflarına neden böle çingenelik yapıyorsun falan gibi iğren şeyler ....
ama anlayamadılar birtürlü yada anlamamazlıktan geldiler ki denizhan amelyat masrafında falan değildi daha farklıydı savaşımız...siz anladınız...
denizan dediki ; peki abi ben orada belimi kırsaydım yada kankaybım çok olsaydı ölseydim nolcaktık dedi,aldığı cevap ise tüyler ürperticiydi ; e denızan biz seni zorlamı getirdik buraya yarışmasaydın ozaman kardeşim belin kırılırsa felç kalırdın kan kaybetseydinde ölürdün napalım yani yarışma kardeşim ozaman.
bunları göze alan yarışsın kardeşim imkanlarımız bukadar işine geliyorsa yarışırsın gelmiyorsa gelir seyirci olursun bizmi sana yarış dedik...dediler..
işte baştada dediğim gibi türkiyede bu türdeki düzenleyenın kendi boyunu 100kat aşan organizasyonlarda tamamen allaha emanetsin ve tek başınasın.eyer düşersen yada başına bişi gelirse kendi kederine ve sonuna terk edilmen kaçınılmaz bir gerçektir.
ha buarada denizhanı taa nerden alıpta start a yetiştirmek için yarışı ve herşeyi bir kenara bırakan atv li adamcağızda yarıştan diskalifiye edilmiştir buda biline..
resmen drama filmi gibi ne acı ne ayıp.......
böyle bir organizasyonun 8kmli bir orman parkuruna bile tam olarak hakim olamayacağı bile açık bir gerçek iken neyine 70-80km lik parkur.....
işte buyrun çok büyük organizasyon yaptınız harika yarışlar çıkarttınız başınız göğe erdi egolar tatmım oldu hava basıldı vaaaayyyy be ne büyük yarış organize etti bu organizasyon dimi ? buyrun tablo.....
avrupada da oluyor böyle uzun parkurlar hatta dahada uzun orman etapları
ama orada insan hayatına önem veriliyor,böyle bir organizasyonda en az 2 adet ambulans helikopter alanda hazırda bekletiliyor ayrıca tan teşekküllü parkuru geçebilecek jipler ve atv ler hazırda bekliyor.ve büyük ve ciddi yaralanmalarda start ve finiş noktalarında mobil amelyathane tarzında tam teşekkullu ambulans ve karavanlar üst düzey cerrah ve doktorlar bekliyor,olay yerinde anında mudahale ve gerekirse yani şehirdeki hastanelere helikopterle bile ulaştırılamayacak kadar az zamanı olan yaralanmalarda orada drek ameliyata alınıp durum kontrol altına alınıyor.ve tüm yarışmacılar devlet güvencesi altında.
ve tüm bu organizasyonu da oradaki klupler , sponsor firmalar ve büyük bir bölümünüde devlet karşılıyor.
yani neyine senın bölebir organizasyon ? herkez ayagını yorganına göre uzatsın....
aksitaktirde daha çok insan sakat kalacak ve allah göstermesinbelki ölümler olacak.
yeterince uzun yazdım ama neyazıkki madalyonun arkatarafını anlattım gerçekleri sizinle paylaşmak istedim.isteyen okur istemeyen okumaz.....
herkese selamlar saygılar........
kaynak burada.
http://www.ajansspor.com/motorsporla...a_fiyasko.html
doğrusun Meto. Erhanın belirtmesi gerekiyordu.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Gültekin hiç merak etme gereken yapılacak yargı yolu ile
Onur Yollarda
Bendeniz bu tip yarışlarda bulunmamama rağmen, bir kaç akıl yürütmesi yapmış, başka tecrübelerimden de faydalanarak bir şeyler yorumlamıştım. Hayret, olayın Canlı kanıtı arkadaşlarımın dediklerine ne kadar da uymuş.
Organizasyon nere biz nere* ölümü göze alamıyorsan spor yapmayacaksın kardeşim? Dur bakalım bu zihniyetle daha neler olacak, kimlerin canı yanacak.
Poturdak
Yakında buraya koyacağım belgeyi görene kadar fazla bir şey yazmayın isterseniz. Daha sonra adınız "kraldan çok kralcı"ya çıkar ona göre
Onur Yollarda
abi tipik "Türk gibi" düşünmen sana yakışmadı...biz Türkler hep yıkıcı yıpratıcı düşünürüz...muhalefeti boş laf salatasını ve akıntıya karşı kürek sallamayı pek severiz...Emok gibi düzgün...camianın içinde söz sahibi... seçkin ...samimi ...örgütlenmeleri bir yarıştaki hezeyanla yaşanan veya aksaklıkla karalamak yanlış...
en azından sana yakışmadı...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)