Dakar'a protesto - Dakar 2007
-
Admin
Vatikan'da yayınlanan ve Papa'ya yakınlığıyla bilinen günlük Osservatore Romano gazetesi, geleneksel Dakar Rallisi'ni 'sorumsuzca yapılan kanlı bir yarış' olarak niteledi
Vatikan'da yayınlanan ve Osservatore Romano gazetesi, Dakar Rallisi'ni "sorumsuzluğun kanlı yarışı" diye lanetledi.
Motosiklet klasmanında önceki gün meydana gelen kazada Güney Afrikalı sürücü Elmer Symons'ın hayatını kaybetmesiyle bir ölümlü kazaya daha sahne olan rallinin "yerden yere vurulduğu" gazetedeki haberde, "yıllardan bu yana süregelen ölümlü kazalar zincirine bir yenisi daha eklendi" yorumu yapıldı.
Dakar Rallisi'nin, ilk düzenlendiği 1979 yılında bu yana 54 kişinin ölümüne neden olan "sağlıksız" bir organizasyon olduğuna dikkati çeken, Papa'ya yakınlığıyla da bilinen Vatikan gazetesi, "Batı'nın son teknoloji ile ürettiği araçlarla doğaya her karşı koyma girişimi ölüm getiriyor" ifadesini kullandı.
Fırtına dinmiyor
Dakar Rallisi'nin dün Moritanya'da Zouerat ile Arat arasında gerçekleştirilen 7. etabı da kötü hava koşullarının esiri oldu. 188 motosikletin start aldığı yarışta toplamda 580 km olarak gerçekleşecek etap içinde yer alan 542 km'lik özel etap hava şartları nedeniyle 134 km kısaltıldı.
Yarış görevlilerinin bulunduğu 2. kontrol noktası (CP2) 439.km'den bildirdikleri kum fırtınası nedeniyle helikopterlerin bile uçamadığı özel etabın bir kısmı kaldırılırken, yarışmacılar, bugün dinlenecekleri Moritanya'nın Arat kentine güçlükle ulaştılar.
Jim Beam Türk Takımı'ndan Kutlu Torunlar, ilk kontrol noktasını (CP1) 46. sırada 03.02.53'lük derecesiyle geçerken, Kemal Merkit ise 03.08.25'lik derecesiyle 92. sırada kendisine yer buldu.
Genel Sıralama
52. K. TORUNLAR 30:35:50 + 07:57:16.00
80. K. Merkit 32:34:12 + 09:55:38.00
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
-
papaya söleyin akıllı olsun
-
Süper Moderatör (BBRR)
her sene ısrarla ölümlü kazaların tekrarlandığı dakar rallisinde ..güvenlik önlemleri kesinlikle arttırılmalı elbetteki bu tip yarışlarda hayati risk vardır. bu yarışa girenler bu tip riskleri göz önüne alırlar. ama artık risk durumu gittikçe artıp kabul edilemez dereceye dayanmıştır.Sonuçta buda bir spordur . bir av bir hayatta kalma mücadelesi değildir . işte bu yüzden ölümle sonuçlanacak kaza riskleri kabul edilebilir bir orana çekilmesi için her türlü güvenlik önlemi alınmalı gerekirse bazı parkurlar yarış dışı bırakılmalıdır.
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
bu yarışın kendisine has bir ruhu olduğuna inanıyorum,
tüm risklere ve trajedik kazalara rağmen motosiklet
ve insanın et ile tırnak gibi olduğu bu doğa savaşının
aynı koşullarda devam ettirilmesi taraftarıyım.
kafana kasktan başka şey takma ...
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
"Boks Spor sa Savaş olimpiyatıdır !"
Umarım mesaj anlasılmıştır. Dakar a karşı çıkanlar ilk önce bu konuya birazeğilsinler !
-
"Vatikan gazetesi, "Batı'nın son teknoloji ile ürettiği araçlarla doğaya her karşı koyma girişimi ölüm getiriyor" ifadesini kullandı."
Adamlar alışmış herşeyi batıya yüklemeye, bunu da yükleyivermişler... KTM'nin üretim yerini hatılamıyorum ama bir çok motor Japon malı değil miydi?
Paris Dakar rallisi hem araçların hemde kişilerin sınırlarını zorlayan bir yarıştır. Ve bu yarış içerisinde bir çok önlem alınmıştır. Ancak her yıl yeni bir kaza meydana gelmekte ve bu kazanın sonucunda ölümler gerçekleşmektedir...
Organizasyonlarda emniyet kuralları sıkı denetimler sonucunda alınıyordur. Kimse ölümüne bir yarış düzenlemeyi palanlamaz. Ancak emniyet ne kadar alınmış olunursa olunsun dikkatsizlik yada küçük bir hata büyük sonuçlar doğurabilir. Bu da her organizasyonda mümkündür...
-
CenkKeskin adlı üyeden alıntı
Saçma ya Papa ya ne Dakar dan Motosikletin ne demek olduğunu biliyomuki bu iş ingiltere kraliçesinin rock bilgisi muhabbetine benziyo
Kralice nin huzuruna çıkar bir grup Rock Muzisyeni Kraliçe ile doğru hatırlıyorsam Eric Clapton arasında geçiyordu bu muhabbet.
Kraliçe: Ne iş yapıyosun
E.C.: Gitar çalıyorum. Geçen sene Sarayın balkonunda konser vermiştim.
Kraliçe: Evet o çocuk senmisin?
Bu tarz bişiydi sanırım
Papa'ya da sormak lazım motosikletin kaç tekerleği var ?
Not: Taşların Papa'ya gitmesinin sebebi gazetenin ona yakın olması.
Eric Clapton değil Queen grubunun gitaristi Brian May dir mevzuda geçen kişi.
Olay da şoyledir. Kraliçenin dıoğum gününde buyuk bir organizasyon yapılır Biran May Buckhingam Sarayının çatısında "God Saves The Queen" i çalar ( Tanrı kraliçeyi korusun) daha sonra Brian May e "Sir" unvanı verilmesine karar verilir. May saraya geldiğinde Kraliçe "Sizinle daha önce tanışmışmıydık" der.
May de doğum gününde sarayın çatısında gitar çaldığını söyler. Kraliçe de biraz azarlayarak o çocuk sen miydin der. :D
YOU WILL NEVER WALK ALONE
-
CenkKeskin adlı üyeden alıntı
Boks Spor sa Savaş olimpiyatıdır !
Bu cümle biraz düşük mü? Ben mi anlayamıyorum?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler