5000 ytl dememin sebebi 3000 ytl lik teminat senedini de dahil etmem dir. Beyler ben yurt disinda oto drag yarislarinda 3 sene yarsitim. 205 yarislari vardi .yaris nedir sponsor nedir cok ii biliyorum. Yarislarda size verilen her sey aynen geri alinirdi. Ama hep elemeler vardi bir hafta icinde zaten gercek yetekneler orataya cikiyordu kalani evine gidiyordu.
Simdi baska bir olay daha var size diyorlarki motoru dusurdunuz kirilan parcasini odersiniz. Peki soyle bir olay oldu. Motorla viraja girdiniz yanlis lastik secimi ve motor virajdan kacti yada onunuzdeki dustu yada size carpti sizde dustunuz.Motor hurda oldu ee suclu kim.Ama honda tum kaza masraflarini onceden garantilemis oldugundan gonlu rahat.ne olursa olsun kaza oldumu masraf o genc surucuden cikacak. Bunun hakli bir tarafi yok arkadaslar.
Yarislarin ticari kazancini isterseniz size soyle gosteriyim kim ne kazanir ve nasil
Pist sahibi : Yarisi izlemeye gelen seyirciden ve sponsorlardan
Sponsor : Yarisa koymus oldugu reklamlarin geri donusunden ,seyirciye yapilan reklam girisimlerinden
Motor firmasi: Adinin yarislarda yer almasindan dolayi satis artisindan insanlara motorunun performansini gosterme imkanindan
Yarisci : Eger ilk uc e girer ise alacagi odul ucretinden yada katilim payi olan minimum ucretten
Simdi bu saydiklarim arasindan motor firmasinin yariscidan kazanir diye bir madde varmi peki.Hayir yok.
Bence Honda buyuk bir Ticari aldatmayi gerceklestiriyor.Motora gonul vermemis biri parayi bastigi icin ve azicikta sanli oldugu icin o yarista birinci olacak honda mutlu cunku her kezden komisyonunu almis olacak. Birinci olan ofisindeki rafa o kupayi atip her gelene havasini atacak. Ve belkide gelecegin TURKIYE sampiyonu olabilecek o genc arkadasimiz seyirci kulvarinda izleyici olmaktan ote gidemiyecek.
Bu yaris bence gercek amicina uygun degil