Jorge Lorenzo Pistlere Veda Etti
Reklamlar
-
Moto GP’de 3 dünya şampiyonluğu olan İspanyol pilot Jorge Lorenzo, profesyonel kariyerini sonlandırdığını açıkladı.
Moto GP’de sezonun son yarışının yapılacağı Valensiya pistinde basın toplantısı düzenleyen 32 yaşındaki Lorenzo, "Bir pilotun hayatında 4 önemli an vardır. İlki, ilk yarışınız, sonra ilk kazandığınız yarış, ardından ilk dünya şampiyonluğu ve sonuncusu da ayrılacağını açıkladığınız gün. Valensiya benim son Moto GP yarışım olacak." dedi.
Lorenzo, Honda Repsol ile yaptığı anlaşmanın sezon başında kendisini çok heyecanlandırdığını ancak yaşadığı sakatlıklardan dolayı güçsüzleştiğini ve rekabetten düştüğünü ifade etti.
Moto GP tarihinde, Yamaha ile 2010, 2012 ve 2015 yıllarında üç dünya şampiyonluğu bulunan Lorenzo, bu sezon Honda Repsol adına yarışıyordu.
Moto GP yarışlarında Eylül 2018’den bu yana 14 kez motosikletten düşen ve önemli sakatlıklar yaşayan Lorenzo, bu yıl 28 Haziran’da Assen pistindeki düşüşünün ardından el, ayak ve iki omur kırığından ameliyat geçirmişti.
Honda’nın Jorge Lorenzo’nun yerine Fransız pilot Johann Zarco ile anlaşması bekleniyor.
Kaynak: AA
Reklamlar
-
Acaba ispanya başbakanı Pedro Sánchez'de onu milletvekili yapar mı diye merak ediyorum
-
Performanssızlığı kabak tadı vermişti zaten. İyi olmuş.
-
2015 de Rossi' nin şampiyonluğunu yediği gün aklımda. Beter ol şerefsiz Lorenzo.
-
Stoner gibi erken bıraktı.Sakatlıklardan çok çekti, artık sakatlık olmadan veya düşüp de tekrar sakatlanmadan yarışması zor görünüyordu.
-
Nedense Lorenzo'yu kimse sevmez. İspanyollar bile lorenzoya karşı rossiyi tutar
-
-
Gıcık adam son sezonunda seni +10larda izlemek büyük zevkti. Pis.. git burdan
Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..
-
yigozya adlı üyeden alıntı
Gıcık adam son sezonunda seni +10larda izlemek büyük zevkti. Pis.. git burdan
Bu sezon 10'uncu hiç bitiremedi, hep 17-18.
-
dyavol-77 adlı üyeden alıntı
Bu sezon 10'uncu hiç bitiremedi, hep 17-18.
Hepsini zevkle izledim çok iyi oldu çok da güzel oldu taam mı
Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..
-
Lorenzocum hemen seni suberbike a alalım.
Bu sene zaten cbr1000rrr yüzde 98 sampiyon ama sen gelirsen yüzde yüz olur,garanti olur.
Dandik bir seri ama kariyerin acisan iyi bir son olurdu.
-
Adamın amma sevmeyeni varmış he .
-
-
Herif neredeyse dogdugundan beri motosiklet kullaniyo, MotoGP sampiyonu, gel gelelim begendirememis kendini bizim millete... buyuk kayip
-
oialdemir adlı üyeden alıntı
2015 de Rossi' nin şampiyonluğunu yediği gün aklımda. Beter ol şerefsiz Lorenzo.
takım arkadaşını geçmek şerefsizlikmidir , ukalâ Rossi ye haddini bildirmiş oldu bravo bence
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Herif neredeyse dogdugundan beri motosiklet kullaniyo, MotoGP sampiyonu, gel gelelim begendirememis kendini bizim millete... buyuk kayip
Kendi milleti de pek sevmiyor.
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
takım arkadaşını geçmek şerefsizlikmidir , ukalâ Rossi ye haddini bildirmiş oldu bravo bence
2015 Rossi için çok iyi bir sezondu. Ancak marquez için her şey tam tersiydi. 2013-14 de bomba gibi giren ve tüm zamanların efsanesi olacak denilen marquez kötü bir Honda motosiklet yüzünden bir çok yarışı bitiremedi. Zaten yaşına rağmen Rossi' nin iyi olmasının sebebi, o yıl marq ' ın kötü bir makine sürmesiydi. Buraya kadar bütün gp dünyası aynı fikirde.
Rossi için her şey güzeldi. Ducati' de ki berbat 2 sezonun ardından kendini buldu ve 10. şampiyonluğu alıp. Güzel güzel gidecekti bu diyarlardan. Ama namussuz Dorna ( motogp yi yürüten ispanyol kurum ) buna izin verir mi ? ASLA.
Çünkü dünyanın en prestijli liginden yala yaşan ve belli bir kondisyonda olan bir efsaneyi çekersen izlenmeler yerlere düşer. Bu yüzden
İspanyol lobisi kuruldum diyelim. Lorenzo, Marq ve Dorna. Marq kendini zorla Sepang' da zorla düşürttü Rossi' ye. Zorla diyorum çünkü Marq
Rossi' geçip geçip yavaşlıyordu. FIM Rossi' yi suçlu bulmadı. Olayı yarış içi hadise olarak kaydetti. Ancak ne hikmetse Rossi son yarışa en son cepte başladı. Şampiyona' da Lorenzo ile kafa kafa giderken. Lorenzo son yarışı aldı ve şampiyon oldu. Bırakın taraftarı, Yamaha garajı ve Yamaha patronu bile rahatsız oldu bunlardan. Zaten son 5 yarışta bu olay hep yaşandı. Sezon sonuna doğru düzelen Honda motoru ve Marq' ın madem şampiyon olamıyorum o zaman başka bir ispanyol kardeşimiz olsun demesi ve bu durumun Dorna ' nın işine gelmesi ile benim için efsane olacak müthiş yarışlar yaşanan 2015 böyle tatsız bitti.
-
Adamım benim :D agv'ye para yetmediği için Rossi'ci olamadık ve Hjc Lorenzo alıp Lorenzo'cu olduk
-
2015 Rossi için çok iyi bir sezondu. Ancak marquez için her şey tam tersiydi. 2013-14 de bomba gibi giren ve tüm zamanların efsanesi olacak denilen marquez kötü bir Honda motosiklet yüzünden bir çok yarışı bitiremedi. Zaten yaşına rağmen Rossi' nin iyi olmasının sebebi, o yıl marq ' ın kötü bir makine sürmesiydi. Buraya kadar bütün gp dünyası aynı fikirde.
Rossi için her şey güzeldi. Ducati' de ki berbat 2 sezonun ardından kendini buldu ve 10. şampiyonluğu alıp. Güzel güzel gidecekti bu diyarlardan. Ama namussuz Dorna ( motogp yi yürüten ispanyol kurum ) buna izin verir mi ? ASLA.
Çünkü dünyanın en prestijli liginden yala yaşan ve belli bir kondisyonda olan bir efsaneyi çekersen izlenmeler yerlere düşer. Bu yüzden
İspanyol lobisi kuruldum diyelim. Lorenzo, Marq ve Dorna. Marq kendini zorla Sepang' da zorla düşürttü Rossi' ye. Zorla diyorum çünkü Marq
Rossi' geçip geçip yavaşlıyordu. FIM Rossi' yi suçlu bulmadı. Olayı yarış içi hadise olarak kaydetti. Ancak ne hikmetse Rossi son yarışa en son cepte başladı. Şampiyona' da Lorenzo ile kafa kafa giderken. Lorenzo son yarışı aldı ve şampiyon oldu. Bırakın taraftarı, Yamaha garajı ve Yamaha patronu bile rahatsız oldu bunlardan. Zaten son 5 yarışta bu olay hep yaşandı. Sezon sonuna doğru düzelen Honda motoru ve Marq' ın madem şampiyon olamıyorum o zaman başka bir ispanyol kardeşimiz olsun demesi ve bu durumun Dorna ' nın işine gelmesi ile benim için efsane olacak müthiş yarışlar yaşanan 2015 böyle tatsız bitti.
malezyada ki yarışın 14. turunu tekrar izle bakalım Rossi kime tekme atıyor ?
-
4 sene geçti artık.Rossi orada Marqueze gerçekten tekme attı...
Ayrıca şampiyonluğu Valencia'da değil Phillip Island'da kaybetti.
Madem İspanyol mafyası var Ianonne'nin ne işi vardı orda?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)