Kenan Sofuoğlu Dünya Şampiyonluğu için gaz açacak
Reklamlar
-
Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’na verilen üç aylık aranın ardından Almanya’da 5. Dünya Şampiyonluğu için gaz açacak.
Almanya (Lausitzring) EuroSpeedway pistinde, 13 etap üzerinden yapılan Dünya Supersport Şampiyonası'nın 9. ayak yarışı 16-18 Eylül tarihlerinde koşulacak. Lausitzring pistinde Cuma günü şampiyona lideri milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, serbest antrenmanlara çıkacak. Cumartesi günü iki etap halinde yapılacak Super Pole’nin (sıralama) ardından sezonun dokuzuncu yarışı 18 Eylül Pazar günü TSİ 12.20'de 19 tur (81,035 km.) üzerinden start alacak.
REKORLAR KENAN SOFUOĞLU’NDA
Dört şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu (Kawasaki Puccetti Racing) Dünya Supersport Şampiyonası’nda bütün rekorları elinde bulunduruyor. FIM Dünya Supersport Şampiyonası'nda 11. sezonunu geiren milli gururumuz, 112 yarışta 75 kez podyuma çıkarken, 36 birincilikle en çok kazanan sporcu rekoruna da sahip.
ADIM ADIM 5. DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA
Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, şampiyonaya verilen aranın ardından motora yeniden alışmanın kolay olmadığını belirterek, kendi pistinde bol bol antrenman yapma şansı bulduğunu, sezon sonu yaklaştıkça da şampiyonluk stresinin yükseldiğini söyledi. Organizasyonun bitimine 4 yarış kaldığını hatırlatan Sofuoğlu, "Şu an 40 puanlık bir avantajım var. Bu çok iyi bir avantaj ama motor sporlarında hiçbir zaman ne olacağı belli olmuyor. Bu sebeple şampiyonluğa ulaşmadan rahatlayamayız. Benim için Almanya ve Fransa yarışları çok önemli. Bu iki yarışı kazanabilirsem dünya şampiyonu olurum. Kazanamazsam en iyi puanları çıkarıp Katar’daki final yarışından önce şampiyonluğa ulaşmak istiyorum. Eğer şampiyonluk son yarışa kalırsa çok büyük stres yaşanıyor. Rabbim inşallah nasip ederse bu 5. şampiyonluğum olacak” dedi.
DÜNYA SUPERSPORT ŞAMPİYONASI GENEL KLASMAN
1. KENAN SOFUOĞLU (TÜRKİYE) - 146 PUAN
2. Randy Krummenacher (İsviçre) - 106
3. Patrick Jacobsen (ABD) – 92
4. Gino Rea (İngiltere) - 78
5. Jules Cluzel (Fransa) - 75
TAKIMLAR SIRALAMASI
1- Kawasaki Puccetti Racing 252 Puan
2- MV Agusta Reparto Corse 102
3- Honda World Supersport Team 92
MARKALAR SIRALAMASI
1-KAWASAKİ 181 Puan
2-Honda 151
3-MVAgusta 133
Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu
Reklamlar
-
Kenan'a 5. şampiyonluk yolunda başarılar dilerim.
-
-
-
snappy x adlı üyeden alıntı
soldaki fenaymış
Ne denebilir ki sana
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)