Kenan Sofuoğlu Portekiz’de ikinci oldu
Reklamlar
-
08 Haziran 2015, 00:14
Dünya Supersport Şampiyonası’nın 7. ayağında milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu Portekiz’de ikinci oldu. Sofuoğlu bu sonuca rağmen liderliğini sürdürdü.
FIM Dünya Supersport Şampiyonası’nda üç kez şampiyonluğa uzanarak rekorları alt üst eden milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Portimao’daki Algarve pistine (4.592 mt) ikinci oldu. Fransız pilot Jules Cluzel ile 18 tur boyunca büyük çekişme yaşayan Sofuoğlu, son tura kadar yarışı bırakmadı. Son turlarda liderliği Fransız pilottan almasına rağmen Sofuoğlu, damalı bayrağı ikinci sırada gördü. 2007, 2010 ve 2012 WSS şampiyonluğuna imza atan ve Pucetti Kawasaki Yarış Takımı adına yarışan Sofuoğlu, genel klasmanda 40 puan farkla birinciliğini sürdürdü.
SÜRÜCÜLER KLASMANI
1. Kenan Sofuoğlu (Türkiye) - 150 puan
2. Jules Cluzel (Fransa) - 110
3. Patrick Jacobsen (ABD) - 95
4. Lorenzo Zanetti (İtalya) - 81
5.Gino Rea (İngiltere) - 67
MARKALAR KLASMANI
1. Kawasaki - 150
2. MV Agusta - 128
3. Honda - 107
Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu
Reklamlar
-
08 Haziran 2015, 00:40
Agusta motosikletin bazı viraj çıkışlarında inanılmaz avantajı vardı... Kenan başına bir iş gelmesse şampiyon bitirecek yine de.
-
08 Haziran 2015, 18:50
Kenan ön kısımda yol tutuşu defalarca kaybettiğini ,motorunda problem olduğunu söyledi. Doğru olanı yapıp riske girmedi ve 20 puanı aldı.
-
08 Haziran 2015, 22:07
Kenan çok temkinli yarıştı,riske girmedi sanırım teknik bazı sorunlarla karşılaştı yarış içerisinde de vücut diliyle yakınıyordu gibi,bunun payı ikincilikte büyük.Ayrıca Cluzel ciddi anlamda efor sarfetti onu da kutluyorum güzel çekişmeli bir yarış izledik,sonunda Fransız oğlanın da yüzü güldü,bunlar güzel olaylar.Agusta çok daha hırçın ve güçlü duruyor tabi plotaj da önemli
Kenan ve Toprak o kadar alıştırdılar ki bizi birinciliklere,ikincilik kötü bir sonuç gibi algılanıyor
Şimdiden hayırlı olsun SBK tan iki şampiyon çıkarttık.
-
09 Haziran 2015, 13:39
Bundan önceki tüm yarışları izledim. Benim gözüme en kötü gelen pist buydu. Özellikle yokuş aşağı inilen bölümdeki asfaltın farklı olması, tırmanıştan inişe geçen motosikletlerin afallamasına neden oldu. Bu yüzden Cluzel neredeyse düşüyordu hatta yokuş inerken.
Kenan bence en doğrusunu yaptı. Ayakta kalamayacağı ihtimali yüksekken birincilik için riskli bir atak yapmak hiç mantıklı değil. Kenan'ın da söylediği gibi sezon sonunda şampiyona bakarlar.
Tebrik ediyorum iki yarışçımızı da.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)