Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Toprak Razgatlıoğlu yarışa damgasını vurdu. İlk kez çıktığı yarışta birinci oldu

REKLAM ALANI
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim asil merak ettigim sey;
    Toprak'in orada ne isi var?
    Kenan neden topragi hedefledigi Motogp arenasindan alip sbk platformuna götürdü.
    Asil sorun bence bu!
    Ben Toprak'ın çaylaklar kupası yarışlarının çoğunu takip eden biri olarak şunu diyebilirim: Boyunun verdiği aerodinamik dezavantaj yüzünden düzlüklerde çok zaman kaybediyor. MotoGP için takip edilebilecek geleneksel yol moto3-->>moto2-->>MotoGP şeklinde. Yani bir sonraki adım moto3 olmalı, ama oraya giderse çaylaklar kupasında yaşadığı dezavantajı aynen oraya da taşımış olacak, aman aman farklı motosikletler değiller. O yüzden doğrudan Moto2'ye gitmesi daha mantıklı, bu sefer de iyi takımların Toprak'ı alıp almayacağı veya alırsa çok para getiriyor olma zorunluluğu gibi engeller var. Belki İspanyol Moto2 Şampiyonası'na gidebileceği gibi bir şeyler duydum, sanırım orada bir başarı elde edip Moto2'ye geçmeye çalışacaklar, bilemiyorum. Bence Fransa'daki Stok 600 yarışına girmesi iyi oldu kendini gösterebilmesi açısından. Sonuçta illa orada 1 sezon devam edecek diye bi kaide yok, gerçi seçeneklerinin arasına eklemiş olabilirler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Vardır heralde kenanın bir bildiği yani inşallah

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Toprak'ın çaylaklar kupası yarışlarının çoğunu takip eden biri olarak şunu diyebilirim: Boyunun verdiği aerodinamik dezavantaj yüzünden düzlüklerde çok zaman kaybediyor. MotoGP için takip edilebilecek geleneksel yol moto3-->>moto2-->>MotoGP şeklinde. Yani bir sonraki adım moto3 olmalı, ama oraya giderse çaylaklar kupasında yaşadığı dezavantajı aynen oraya da taşımış olacak, aman aman farklı motosikletler değiller. O yüzden doğrudan Moto2'ye gitmesi daha mantıklı, bu sefer de iyi takımların Toprak'ı alıp almayacağı veya alırsa çok para getiriyor olma zorunluluğu gibi engeller var. Belki İspanyol Moto2 Şampiyonası'na gidebileceği gibi bir şeyler duydum, sanırım orada bir başarı elde edip Moto2'ye geçmeye çalışacaklar, bilemiyorum. Bence Fransa'daki Stok 600 yarışına girmesi iyi oldu kendini gösterebilmesi açısından. Sonuçta illa orada 1 sezon devam edecek diye bi kaide yok, gerçi seçeneklerinin arasına eklemiş olabilirler...
    Mantikli.
    Benim baska düsüncelerim de var ama sonra yazarim.

Alıntı Karalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vardır heralde kenanın bir bildiği yani inşallah
    Herhalde degil,
    tabii ki Kenan'in bir bildigi var.
    Biz iste onun bildigi ama bizim bilmedigimiz seyi merak ediyoruz.

Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sampiyon pilotlarda iki önemli özellik vardir.
    Hirs ve cesaret.
    Toprak'da bu ikisi de var.
    Fakat hirs ve cesaret akil ile birlesmezse vahim sonuçlar dogurabilir.
    Toprak hirs ve cesaretini bu yarista konusturmus.
    Ayni Kenan abisi gibi.
    Allah kaza bela vermesin mutlaka çok iyi yerlerde görecegiz onu.
    Bu yarista hirs ve cesareti ona yarisi kazandirdi.
    Söz konusu virajda o da düsebilirdi.
    Bir gün sonra ayni hirs ve cesaret Kenan abisine pahaliya mal oldu.
    10 saniye önde götürdügü yarista Kenan hirsinin ve cesaretinin kurbani oldu ve düstü.
    Yani risk almazsaniz kazanamazsiniz
    ama gereksiz risk alirsaniz yaris disi kalabilirsiniz.

Bunun disinda yaris hakkinda birseyler söylemek gerekirse.
    Süper stok sampiyonasi ya da diger adiyla avrupa sampiyonasi çok önemli bir organizasyon.
    Markalar stok halde satilan motosikletlerini yaristirirken ayni zamanda gelecegin pilotlarinin sivrildigi padok haline gelen bir sampiyona süper stok.

Toprak dikkatleri çekti.
    Yarisi kazanamasa da degisen bir sey olmayacakti çünkü yaris performansi zaten dikkat çekiciydi.
    Yani hedef 12 den vuruldu ve kazanamasa bile o 12 topragin üzerindeydi.
    Benim asil merak ettigim sey;
    Toprak'in orada ne isi var?
    Kenan neden topragi hedefledigi Motogp arenasindan alip sbk platformuna götürdü.
    Asil sorun bence bu!
    Çok doğru söylemişsin hırs ve cesaret en önemli özellikler ama bunların zekayla birleşip bir de tecrübeyle yoğrulması muhteşem olur... Fakat Kenan bir sonraki gün beni ve eminim birçok motorseveri deli etti... O kadar güzel bir yarışta o kadar fark varken neyin kanıtlamasıydı hala arka bir yerde ön bir yere fren atmak..? 10 sn fark var arada ve yağışlı havada ne gerek vardı...Tecrübesizlik diyemezsin artık Kenan o grubun dedesi sayılır anlayamadım... Yarış sonunda 30 sn fark atsan 50 puan mı verecekler...Kawasaki ve San Carlo takımı için harika hafta sonu olacaktı 600 cc de Toraktan sonra.. Ama Kenan yine hırsına kurban oldu ...

juniorR1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yuzme,motosiklet,bilgisayar
    Herşeyi yazmışsınız güzel ama bilmediğiniz çok şey var Moto 2 de yarışmak için çok büyük bütçe ve sponsor gerekiyor ve iyi bir takıma giremezsiniz motorunuz çok yavaş kalıyor ... Toprak son yarışta hepsinden iyi iş çıkardı birinci giden 41 numara fransanın en iyi sürücüsü ve wildcartla girdi ve o pisti avucunun içi gibi biliyor ve senelerdir yarıştığı alıştığı motoru ile yarıştı ve kendi takımları ile sıralamaya dikkat edersiniz hep fransız başta toprak magny coursta ilk kez yarıştı ayrıca hayatında kawasaki zx6 ile ilk kez yarıışıyordu ilk antrenmanında 10 oldu ikinci antrenmanda 6 ve sıralamada 2.oldu 0,0119 salise farkla toprak yarışta super kalkış yaptı siz o videoyu izlemediniz ve 10 kişi kaza yaptı ilk tur kırmızı bayrak ile yarış durdu toprak fark açmıştı 2. Yarış 15 dk sonra tekrar 8 tur üzerinden yarış başladı toprak gene kafada birinci son 3 tur debriyajında sıkıntı yaşamış videoyu izlerseniz son turlara doğru düzlükte motorun gitmediğini anlarsınız bu açığı geç frenajla kapamak istedi ve başarılı oldu ayrıca kaza toprakın hatası diye baZı arkadaşlar ithamda bulunmuş tamamen doğal bir olay yetenekli bir hamle worldsbk kurallar çok katı bizleri fazla sevmezler hatası olsa kesin ceza alırdı Türküz ya toprakın yaptığı hareket alkışa değer bir hareketti ayrıca kawasaki R6 dan güçlüdür toprakın motorunun son turlarda gitmediğini görmüşsünüzdür benim aldığım bilgiye göre debriyaj kaçırmaya başlamış. Son turda virajda yaptığı hareketi herkes yapamaz hırs ve mücadele ve akıl işi buda toprakta var akıllıca hareketle Zafer ve birincilik geldi sonuna kadar Bileğinin hakkıyla aldı toprak Helal olsun Kenan sofuoğlunun bir bildiği var topraka destek olarak onu yarışa soktu ve kendini göstertme şansı buldu toprak bundan sonra en iyi kararı Kenan verecektir. Bence Moto 2 de yarışma maliyeti 450.000 euro moto gpde yarışma maliyei 1.500.000 euro kim verecek sizce onun için mantıklı düşünmek gerek Toprak superstock 600 sonra supersport 600 ve worldsbk da yarışması daha iyi olacaktır ileride sağlam sponsor çıkar moto 2 e atlar neden olmasın ama biryerden başlamak gerekir boyu ve kilosuna en uygun klasman 600 cc Toprak sonuna kadar mücadele etti ve kazandı harika yarıştı tebrik ediyorum...2015 yılında nerde yarışacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz yolu açık olsun...

zbilici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda MSX 125
    Arkadaşlar yarışın bir videosu falan yok mu izleyebileceğimiz? Ben youtube a baktım o kadar bulamadım. Bir link paylaşırsanız sevinirim.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Bu akşam altın elbiseli adamın programındaydı Toprak. Kenan yarıştan önce kendisine 3 kere "noolur birine çarpma" demiş. Kenan ve temiz yarışmakla ilgili önceki sayfada yazdıklarımı geri alıyorum, düşündüğümden akıllı adammış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------

Alıntı zbilici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yarışın bir videosu falan yok mu izleyebileceğimiz? Ben youtube a baktım o kadar bulamadım. Bir link paylaşırsanız sevinirim.
    Yarışı Toprak'ın facebook sayfasındaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

https://www.facebook.com/video.php?v=10152454119167875

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)