Selam arkadaşlar,
bugünkü yarışın video linkini verebilecek birisi cıkarsa cok memnun olacağım, izleyemedim bugün zamanında,
şimdiden teşekkürler!
Selam arkadaşlar,
bugünkü yarışın video linkini verebilecek birisi cıkarsa cok memnun olacağım, izleyemedim bugün zamanında,
şimdiden teşekkürler!
http://www.youtube.com/user/The666Sicco
Şu kanalı takip edin, büyük ihtimalle yarışın tamamını yarın koyar.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Abi şu dedikodu nedir ? Çatlatacan bizi anlaşılan 3. Kawasaki motorundan bahsetmişlerdi dün, ben Kenan içindir diyodum ama Elias sulanıyomuş meğersem. Bu kadar 1.'likten sonra Kenan geçsin SBK'ya Kawasaki'yle.
Geçmeyecek.
Takim arkadasi fransiz seneye yeni bir takima gidiyor.
Adini daha önce duymadiniz ben de duymadim.
Ibole mi
iboma mi ne söyledi ama kafam güzeldi aklimda kalmamis.
Yine 600cc
Kenan'in takim seneye tek pilotla devam karari almis ve o pilot Kenan.
Eger çok ekstrem bir teklif olmazsa Kenan SS de devam edecek ve burda jübilesini yapacak.
Sam Lowes 1000cc kategorisine atlayacak ve muhtemelen basarili olacak.
Bu arada Sam iyi çocuk,;
bizimkiler Türkiye yarisinda kistirmislar ve bir kaç soru sormuslar.
Ben Türkiye yarisinda yoktum bu nedenle bilmiyordum,
Istanbulpark da alkislanmis ve çok sasirmis.
Bi yanlisim varsa özür dilerim falan demis.
Kenan da bu çocugu seviyor, yolu açik olsun.
Simdilik bu kadar.
Daha fazlasna olur alirsam yine yazarim.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Hadi ya. Ben üzüldüm şahsen, çünkü gerçekten Kenan'ı bir kere daha Superbike'da görmek istiyordum. Kawasaki'nin Superbike pilotu Sykes çok çok iyi gerçi. O yüzden Kenan'a baskı yapmamış olabilirler SBK'ya geçmesi için.
Bu arada Lowes'da moto2 takımlarından biriyle anlaşmış 2 seneliğine, haberleri çıktı (gerçi hangi takım olduğunu söylemiyolar). Aslında SBK'ya gidecekti Yamaha'yla, ama takımı MV Agusta'yla yarışacak gelecek sene sanırsam, o yüzden kendini kanıtlamamış bi motorla yarışmaktansa moto2'ye gitmeyi tercih etti. Amacı MotoGP'ye gitmek sonuçta. Cal Crutchlow'la şu ana kadar aynı yolu izledi, önce İngiltere, sonra da Dünya Supersport şampiyonluğu. Bence moto2 çok doğru bir tercih değil ama Crutchlow'un şimdi nerede olduğuna bakınca hak vermiyor da değilim, MotoGP'ye gidebilmenin en garanti yolu moto2'de başarılı olmak.
----------------------
Bu arada Kawasaki de iyi şov yaptı bugün ha. Sabah Superstock, öğlen Superbike + Supersport, akşamüstü de Superbike 2. yarış galibiyeti Dörtte dört. Daha önce bunu başaran marka var mıdır bakmak lazım, benim tahminim olsa olsa Ducati başarmıştır.
edit: Cumartesi günkü superstock 600 yarışını da Kawasaki kazanmış, beşte beş. Hatta o yarışın podyumu silme Kawasaki. Yuh arkadaş, milletin gözü kalacak bari onu başka birine bıraksalardı
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
Olayı dramatikleştirmeyelim.
Kenan 600cc de dünyanın en iyi pilotu.
Bu klasmanda bir efsane olma yolunda ilerliyor.
Yani neden başka bir maceraya atılsın.
Bence doğru düşünüyor ama Kenan bu bir bakmıştın bambaşka bir sürprizle çıkıverir.
Bakın
bugün motogp ye giren her pilotun hedefi bir rossi olmak
wss ye giren pilotun hedefi, idolü neden Kenan olmasın?
Motosiklet dünyasında adı bir Rossi gibi anılmak müthiş bir başarı değilmidir?
Defalarca Kenan'ın Sam'i düşürmek istediğinden hatta frenlemede felan çarpmasına yönelik fren yaptığından, Sam'i dışa doğru zorladığından bahsettiler. Yazık dedim, 30 yıldan fazladır TV de yarış sunuyorlar ülkelerinde fakat hala çocuk gibiler. İş zora geldi mi saygıyı kaybediyorlar.
Ayrıca Sam'i çifte tebrik etmek gerek. Bu yarışı kazanmaya çalıştığı için... Defalarca yakın temas yaşadılar.
İkiz kardeşi de BSBK'da S.Bryne'e pisti dar etti valla. Şampiyonada da baya iyi durumda.
Bence olayı kıvırmayalım
Maceraya atılmak yerine WSS ye doymuş olamaz mı? Hem daha yaşı 30 ya var ya yok. Tamam belli, sponsor sıkıntısı var ama SBK da yarışmak istemesi çok normal olmalı. Garanticilik sebebi ile SBK ya gitmek istemiyor. Sezonu 1. tamamlama ihtimali yoksa gitmiyor biyere.
MotoGP ye giren her pilotun hedefi rossi olmak değil. Hatta neredeyse! hiç birinin hedefi o değil. Çünkü çoğu rossi gibi olamayacağını biliyor. Çok geç GP ye geçenler var yada geç yaşta MotoGP ye geçenler... Hepsi biliyor ki Rossinin yarısı bile olmayacaklar. Çoğu orada kalıcı olmaya ve mümkünse fabrika takımında 1-2 sezon geçirmeye çalışıyorlar. Zaten seçmece olanları belli, Pedrosa mesela. Ama istatistikleri ortada, o bile rossinin eline su dökemezken GPye 23~24 yaşında giden birisi rossiyi hedef seçmez.
Kaldı ki idolleri Rossi olsa mantıklı derim, en üstün en top pilotu. Rossi de başka maceraya atılamak istemese anlarım çünkü MotoGP den üstü yok! Yani adama niye SBK ya geçmiyorsun diyemezsin.
Ve WSS ye geçen pilotların idolü Kenan da olamaz. Herhalde 100 pilottan sadece 1 tanesi yıllarca WSS de yarışıp Kenan'ın başarısını geçmek ister. Çünkü STCK1000 ve WSS çoğu pilot için geçiş yeridir, basamaktır. Buraları basamak olarak görmeyen bir pilot da zaten şampiyonluk rüyasına dalmaz. Kenan da burada kalmak istemezdi ama şartlar böyle gelişti ve bir İSTİSNA oldu. Buruk bir başarı öyküsü, yeteneği göz önüne alınınca WSS şampiyonlukları ile yetinmiş buruk başarılı bir kariyer...
#sürenadam
Bence Superbike'ı bir kere daha denemeli. Ancak Kawasaki'yle geçecekse ki en yakın ihtimal bu, Sykes'ın gölgesinde kalması çok olası. O da böyle bir senaryoyu istemiyor. Bir de aile durumu malum. Superbike daha riskli. Bu yüzden de geçmek istemiyor olabilir. Suçlayamayız.
Abi Sykes'ın elbet gölgesinde kalacak. Gelecek sezon MotoGP deki 3-4 pilot dışında dünya üzerinde kim kawa'ya geçerse geçsin Syke'sın gölgesinde kalacaktır. Ama sezonun ne getireceği belli olmaz. 3-5 yarış sonra kimin lider olacağı hiç belli değil. Gölgesinde kalmak olayı sadece sezon başında "kağıt üstünde" geçirli olan bir olay olabilir. Gerisi tamamen sürücünün performansı ile alakalı.
L.Baz beklenenin çok üstünde perf. gösterdi mesela. Kenan da 1-2 yarış kazansa ilk senesi için fazlasıyla kafi. Bak Guintoli tam olgunlaşma döneminde ağırlığını koymaya başladı. Ama Kenan bu dönemde jübile yapacak...
Kontrat görüşmeleri için koz da olabilir Böyle stratejik düşünebilir mi (riskli) bilemiyorum, ama kontrat görüşmelerinde koz olabiliyor bu tür şeyler. Ben şahsen 3. motor olarak Kawasaki Superbike takımında görmeyi çok istiyorum.
Futbolcular da nasıl menajer varsa bu sektörde de elbet böyle aracılar vardır. İyi reklam ve ikna yapılırsa olabilir. Ama başarı ilk yıl gelmze, sabır gerek...
Tabi daha etkilisi sponsor. Götür bakayım kawasakiye bilmem kaç milyon dolarlık sponsor sonra de ki ben ayrı bir ekip ile full fabrika desteği istiyorum yani sizin 3.cü motorunuz olcam.. Havaya kaparlar Sonrası sana ve ekibe kalmış....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)