Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek 'Redbull Motogp Rookies Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek milli motosikletçi 16 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu'na destek vermek isteyen 300 motosikletçi, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde konvoy oluşturup şehir turu yaptı.Toprak Razgatlıoğlu'nun Türkiye 'yi temsil edeceği Redbull Motogp Rookies Kupası yarışları, 20- 21 Nisan'da ABD 'de yapılacak Austin Yarışı ile başlayacak. Yarışlar, 28- 29 Eylül'de İspanya 'daki Aragon Yarışları'yla sona erecek.

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın ilk adımı olarak gösterilen 'Redbull Motogp Rookies Kupası'nda Toprak Razgatlıoğlu, Türkiye'yi 54 göğüs numarasıyla temsil edecek. Milli yarışçıya destek vermek isteyen motosiklet tutkunları, bugün Alanya'da bir araya geldi. Konaklı Beldesi'nde 300 motosikletçinin katılımıyla oluşturulan destek konvoyu, polis eskortu eşliğinde şehir merkezine girdi. Yüzlerce motorcunun oluşturduğu konvoy, yerli ve yabancı turistlerin meraklı bakışları altında Alanya Belediyesi'nin yanındaki özel gösteri alanında toplandı.

ABD'YE İLK TÜRK MOTOSİKLETÇİ OLARAK GİDECEK

Çok sayıda vatandaşın toplandığı alanda bir araya gelen motosikletçiler, şehir turunun ardından Toprak Razgatlıoğlu'nun nefes kesen gösterisini izledi. Yaptığı şovla ilgi çeken Razgatlıoğlu, dakikalarca alkışlandı. Toprak Razgatlıoğlu'nun babası 'Tek Teker' lakaplı Arif Razgatlıoğlu, oğluyla gurur duyduğunu belirtti. Toprak'ın 20- 21 Nisan'da yapılacak yarışlarda Türkiye'yi temsil edeceğini hatırlatan Arif Razgatlıoğlu, "Bu yarışlara katılan ilk Türk olacak. Ona moral vermek adına böyle bir etkinlik düzenledik. Arkadaşlarıma destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Katıldığı pek çok yarışmada Türkiye'yi başarıyla temsil eden Toprak Razgatlıoğlu da, "İlk test yarışında 4'üncü oldum. İkinci test kötü geçti ama yine de yarışa katılma şansı buldum. Orada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve başarılı olmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynal: Radikal Gazetesi