Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kenan Sofuoğlu krallar gibi karşılandı

REKLAM ALANI
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

2012 Dünya Süpersport Şampiyonası'nda sezonun tamamlanmasına 1 yarış kala şampiyonluğunu ilan eden ve 3. kez bu unvanı kazanan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İstanbul'a geldi.

Hafta sonu yarıştığı Portekiz'den Atatürk Havalimanı'na gelen Kenan Sofuoğlu, annesi Nurhayat Sofuoğlu, aile fertleri, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda seveni tarafından karşılandı.

Havalimanında çiçeklerle karşılanan Kenan Sofuoğlu, "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratları eşliğinde uzun süre omuzlarda kaldı. Şampiyon sporcu, sonrasında sevincini annesi ve ailesiyle paylaştı.

Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, ilk şampiyonluğunu 2007 yılında aldığını hatırlatarak, "İkinci şampiyonluğumu 2010'da, 3'üncüsünü de bu yıl kazandım. Bence bir sporcu için en önemli şey, uzun yıllar boyunca başarılı olmak. Bizim yaptığımız iş de buydu. Çalışmalarıma devam edeceğim. Fransa'daki final yarışına iyi hazırlanıp, 2012'yi en iyi şekilde bitireceğiz" şeklinde konuştu.

-"Şampiyonluğa bir anlamda hazırdık"-

Portekiz'deki yarış öncesinde şampiyonluğa hazır olduklarını belirten Kenan Sofuoğlu, amaçlarının Partimao Pisti'nde kazanmak değil, şampiyonluğu riske atmamak olduğunu ifade etti.

Başarılı motosikletçi, 10 yıl boyunca şampiyon olamamış Kawasaki Lorenzini takımıyla bu başarıyı elde etmesinin ayrı bir anlamı olduğunu aktararak, "Bütün sezon en fazla puanı biz toplamıştık. Amacımız Portekiz'deki yarışı kazanmak değildi. Şampiyonluk için puan toplamaktı. Şampiyonluğu riske atmadık. Yarışta ikinci olmam, şampiyonluk için yeterli oldu. Daha önce şampiyon olmuştum ama Kawasaki Lorenzini markasıyla ilk defa şampiyon oldum. Daha önceki 10 yıl boyunca şampiyon olamamış bir marka ile şampiyon olmak Avrupa'da iyi ses getirdi" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki iki sezonda kendisi adına iyi gelişmelerin olacağının altını çizen Sofuoğlu, "Bu sabah Kawasaki firmasıyla görüşmeleri yaptık. Büyük ihtimal devam edeceğim. Aynı yıl içinde de farklı bir kategori olan Superbike için testlere başlayacağım. İnşallah önümüzdeki iki yıl güzel şeyler olacak" diye konuştu.

Kenan Sofuoğlu, daha sonra omuzlar üzerinde havalimanından ayrılırken, kendisini bekleyen üstü açık otobüsle şehir turuna çıkarıldı. Milli sporcuya bu turda motosikletçi arkadaşları da eşlik etti.

Haber Videosu

Kaynak: CNNTURK

Fotoğraflar: TMF

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    I3luee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT07
    Benim Beyaz cb125e abilerinin yanında hiçte fena durmamış çok güzel konvoydu tabi şampiyona beklerdimki daha çok motorcu gelsin ama güzeldi yinede.
    kemboo ve eflani bunu beğendiler.
    motorcu dediğin zeki çevik ve ahlaklı olmalı

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    Alıntı I3luee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim Beyaz cb125e abilerinin yanında hiçte fena durmamış çok güzel konvoydu tabi şampiyona beklerdimki daha çok motorcu gelsin ama güzeldi yinede.
    tepkim şuydu: aaa bissürü yarış motoru gelmiş, şurda bi cb125e var.
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    "Önümüzdeki iki sezonda kendisi adına iyi gelişmelerin olacağının altını çizen Sofuoğlu, "Bu sabah Kawasaki firmasıyla görüşmeleri yaptık. Büyük ihtimal devam edeceğim. Aynı yıl içinde de farklı bir kategori olan Superbike için testlere başlayacağım. İnşallah önümüzdeki iki yıl güzel şeyler olacak" diye konuştu."

Hayal kırıklığının başkenti...
    #sürenadam

ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Syanur Kawasaki firmasının 10yıldır yapamadığını yapıp kendini çok güzel bir şekilde güvence altına aldı Sofuoğlu. Ve bence bu fırsatını elden kaçırmak istemiyor. Haklı da moto2 'de yaşadığı sıkıntılar ortada. Tekrar aynı sıkıntıları yaşamak istemiyor. 1 sezon daha ssp'de yarışım ardından sbk'ya geçip orada şampiyon olmak istiyor olabilir. KEndi kariyer planını bu yönde çizmiş olmasını yadırgayamayız. Türk milleti olarak garip duygular besleyen çözülemeyen insanlarız.

Futbol milli takımı korede dünya 3. olduğu zaman nasıl 1. olamaz diye üzülmüştük çok. Bir anda çok şey istiyor yaşamadığı bir olayı yaşarken bile. Hala daha ülke takımları avrupa kupaları ön elemeleri zor geçerken milyonlarca kişi izliyor o maçları hala.

Bizim dünya şampiyonu olan bir sporcumuzun yerel kanallardan yayını bile verilmiyor yarışlarının.
    AKIN FİDAN

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Bana göre buradaki asıl sorun sponsorlarla alakalı. Eğer Kenan'ın bugüne kadar arkasında sağlam birkaç sponsoru olsaydı bugün bulunduğu nokta çok büyük ihtimalle MotoGP olurdu. Bu da olayların nekadar değişebileceğini gösteriyor. Neden sponsorlar ile alakalı olduğu da çok açık aslında. Foruma da konu açmayı düşünüyordum, sadece bu seneki MotoGP sezonunun rezaleti hakkında. Eğer genel olarak SBK ve GP şampiyonalarının takip ediyorsan şuanda MotoGP de ne kadar fazla sayıda "sponsor pilotu" olduğunu görürsün. En basit örnek ise sırf M.Marquez doğrudan fabrika takımında yarışabilsin diye gelecek seneye "1 yıllık çaylak kuralı"nı kaldırdılar. Sponsorların baskısı sayesinde. Yani koca MotoGP organizasyonu bile sponsorlara çok net boyun eğmiş durumda, yılların kuralını 1 pilot için iptal edebiliyor.

Sponsor olayını biraz daha açarsak...; Kenan'dan çok daha başarısız ve yeteneksiz pilotların yıllardır bazı kategorilerde güya "iddialı" olarak yarıştıklarını görüyorum. Yıllar öncesinin 125cc şampiyonu G.Talmaci bile pistlere dönüş yapmak istedi ve WSS den giriş yaptı bu sene. Çünkü sponsor bulması çok zor olmadı. Şimdi Kenan'ın kariyerini ele alırsak, elde ettiği başarılar doğrultusunda bu sene sonunda elini kolunu sallayarak neredeyse istediği takımla anlaşma yapabilmesi gerek. Ancak bunu yapamamasının en öncelikli sebebi sağlam bir sponsorunun olmaması(diğer sebebi ise Kenan'ın herkes ile çok uyumlu çalışamaması). Eğer takıma iyi bir sponsor getirmiyorsanız, ağzınızla kuş tutsanız boştur.

Kawasakinin normal şartlar altında, Kenanın geçen seneki performansını bahane ederek 1 sene daha WSS de yarışmaya zorlaması söz konusu olamaz. Çünkü Kenandan çok daha kötü performans sergileyenler bile daha üst takımlar ile anlaştılar yada daha üst sınıflarda yarışıyorlar şuanda. Çünkü sebep yine sponsor... Takımlar eğer 6 yılda 3 kez şampiyon olmuş bir sürücüyü geçen seneki ortalama performansından dolayı yargılayabilseydi, şuanda ne Checa'yı ne de Biaggiyi izliyor olurduk. 6 yılda 3 kez şampiyon olmuş, 27 yaşında ciddi yetenekli bir pilottan söz ediyoruz, GP kariyerindeki alışma senesi hiç bir şey için referans olamaz...Kaldı ki Kenan geçen sene başarılı bile oldu diyebiliriz.

WSS de kalmasının 2 sebebi olabilir. Ya sponsor desteği güçlü olmadığı için Kawa 1 sene daha WSS de şampiyon olması için zorladı. Yoksa felç olan J. LASCORZ mu, 19 yaşındaki L.Baz mı yada Kawa'nın SBK takımında yarıştırabileceği herhangi bir pilot mu Kenan'dan daha iyi performans sergileme potansiyeline sahip ?

Diğer bir ihtimal ise Kenan'nın kendi isteği ile SBK ya geçmemiş olması. Bunu da şöyle yadırgıyorum, WSS de yarışırken bir yandan da Superbike motorları ile antrenman yaparak SBK ya hazırlanacağına, 2 senelik kontratının 1 senesini SBK da "alışma" süreci olarak diğer 1 senesini de şampiyon adayı olarak geçirmesi çok daha mantıklı olurdu. Orada yarışmak, oraya alışmanın en iyi yoludur. Alışma süreci bir kayıp olamayacaktır. İlla her sene şampiyonluğa oynaması gerekmez. Ancak sanmıyorum ki Kenan böyle bir fırsatı kendisi geri çevirmiş olsun...

Yani kısacası ben neden SBK ya gidip şampiyon olmuyor demiyorum. Neden alışma sürecini SBK da geçirmiyor da WSS de şampiyonluğa yarışırken bir yandan da farklı bir motorla antrenman yapıyor diyorum
    #sürenadam

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Biz olaya biraz duygusal yaklaşıyoruz. Hemen geçsin istiyoruz Superbike'a. Ancak bu iş 1 sene öncesinden planlandı büyük ihtimalle. Kenan'ın supersport'a tekrar gelip Kawasaki'yle de aynı başarıyı yakalayıp yakalayamayacağı meçhuldu. Kenan'ın yorumlarına bakarsanız sezon başında yaşadığı sakatlık ve 1-2 kötü sonucun ardından şampiyonluk konusunda oldukça endişelendiği ortada. Neyse ki sezon ortasından sonra toparladı durumu. Böyle bir haldeyken Kawasaki Kenan istese bile Superbike motoruyla test şansı vermeyebilirdi. Kaldı ki Kenan'ın dizi daha yeni yeni iyileşti. Bütün bunların üstüne Kenan'ın takıma para getiren bir sponsoru yok, buna rağmen kuvvetle muhtemel Kawasaki Kenan'a iyi bir maaş ödüyor. Şampiyon olduğu için ayrıca güzel bir ikramiye de (bonus diyor gevurlar) almış olmalı. Şartlar böyleyken Kenan'ın bir sene daha wss'de kalmaktan çok şikayetçi olacağını sanmam. Hele bir de SBK motoruyla sınırsıza yakın test imkanı vaat ediyorlarsa...
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Valla isin dogrusu bence Kenan iyi yapiyor.
    Kawasaki'in sbk sicili ortada.
    O motorla sbk da iddiali olmak zor is.
    Eger kawasaki takimi,iki yil once 600 de yakaladigi gelismeyi sbk motoruna da uygulayamazsa, Kenan'in takimda kalacagini nile zannetmiyorum.

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Bu sene Kawasaki'nin SBK da başarılı olmadığını hatta iddialı olmadığını söyleyemeyiz. Sykes hala şampiyon adaylarından birisi. Kawasaki bu sene beni bile şaşırttı açıkçası.

Derdimiz Kenan'ın hemen en üst yerlerde şampiyonluk yaşaması değil. Ne yazıkki böyle bir adamın sponsor eksikliğinden ötürü birçok şartı ve fırsatı yakalayamamış olması. Halbuki çok daha az yetenekli bazı sürücüler yıllardır daha üst düzey klasmanlarda yarışıyorlar. İsim verip rencide etmek istemiyorum Zaten yeni düzenlemeler ile bu seneki MotoGP nin hali de ortada.

Gel gelelim bizim esas oğlan 2 şampiyonluğa rağmen hala "sezon boyunca SBK motoru ile test sürüşü imkanı" ile yetinmek zorunda kalıyor. Keşke bunun yerine SBK da 1 sezon alışma süreci yaşama fırsatı olsa. Kendince doğru olanı yapıyordur elbet ancak piyasayı görünce bu durum üzücü doğrusu.
    #sürenadam

bu sponsor işleri şunlar bunlar çok anlamıyoruz ancak fikir yürütebiliyoruz.kenan hemşehrim ve çok sevdiğim bir adam.büyük sporcu.anlaşılan o ki onun dediklerinden bunu çıkarıyorum, bu sponsor işleri yüzünden onu GP te hiçbir zaman göremeyeceğiz.her konuşmanın her konunun içinde bu sponsorsuzluk.demek böyle yapacak bir şey yok.niye böyle 3 kez ss şampiyonu olmuş biri sponsor bulmakta zorlanır anlayamıyorum.kafam basmıyor.vardır bir sebebi bilmiyorum.ama artık bir kez daha WSS de kenanın şampiyon olmasından kendi dahil heyacanlanacak bir var mı emin değilim. keşke WSB ta izleseydik şampiyonda olmasaydı.artık o da seneye kalmış anlaşılan. şimdiden gelecek seneki WSS şampiyonluğu da hayırlı olsun. zaten o kategoride onu geçebilecek kimse de yok.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler