Kenan Sofuoğlu şampiyonluğa koşuyor!
Reklamlar
-
Admin
Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Almanya koşusunu lider bitirdi. Sofuoğlu, genel klasmanda puanını 198'e çıkararak liderliğini sürdürdü. Milli motosikletçi, bu sezon 4'üncü zaferine ulaşırken, toplamda birincilik sayısını 21'e çıkardı.
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Almanya koşusunu birinci sırada bitirdi.
Almanya'daki Nürburgring Pisti'nde koşulan sezonun 11. yarışına Kenan Sofuoğlu, ilk çizgideki 4'üncü sıradan başladı.
Kenan Sofuoğlu, Fransız Jules Cluzel'in ilk, Büyük Britanyalı Sam Lowes'in ise ikinci sıradan başladığı yarışmada iyi bir start alarak ilk sıraya yerleşti. Yarışma boyuncu Cluzel'in ataklarına anında karşılık veren Sofuoğlu, koşunun sonunda damalı bayrağı ilk gören sporcu oldu ve podyumun üst basamağına çıkmayı başardı.
Kawasaki DeltaFin Lorenzini takımıyla yarışan Sofuoğlu, bu başarısıyla sezonun 4'üncü, toplamda ise 21'nci birinciliğine ulaşmış oldu.
Almanya yarışını Jules Cluzel ikinci, Fransız Fabian Foret ise üçüncü sırada bitirdi.
Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda puanını 198'e çıkararak en yakın rakibi Cluzel ile şampiyonanın bitimine 2 yarış kala aradaki puan farkını 38'e çıkardı.
Genel klasmanda Cluzel 160 puanla ikinci sırada yer alırken, Foret ise 144 puanla üçüncü sırada bulunuyor.
Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 12. ayak koşusu, 23 Eylül'de Portekiz'deki Partimao Pisti'nde yapılacak.
Kaynak: NTVspor
Reklamlar
-
Kenan sezon başında sakatlanmasaydı bu iş şimdiye kadar bitmişti bile. Geriye kalan iki yarıştan birinde 4. olması yetiyor. Bu saatten sonra kupayı alamaması için çok büyük bir şanssızlık yaşaması gerekir.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Başarılar Sofuoğlu
Kulvarın daima boş olsun
KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest
-
Bu sene bitti sayılır...
Bakalım seneye nerede yarışacak?
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
-
Bu adam superbike'da 1-2 sezon kassa, iyi mücadele etse bana yeter. Hep şampiyon olucaksın diye bişey yok. SBK da 3 sezon ilk 5 te yer alabilir çok rahat
-
Seneye SBK da görmezsek ben isyan ederim artık, bukadar mı sponsor yoksunu bu adam yahu... Bu yarışları yakından takip edenler bu sene MotoGP de nekadar "sponsor pilot"u olduğunu iyi bilir sanırım... SBK da 1-2 sene alışmak için yani başarı olmadan yarışabilmek için sponsor desteği şart, yoksa takım hiç affetmiyor sizi. Eminim en kötü ihtimalle 3. sezonunda SBK da şampiyonluğa oynayacaktır Kenan.
Yarışın son kısımlarında da sunucular Kenanı epey övdü. Bakmayın aslında çok kıskanıyorlar. Yayıncı kuruluş ve yorumcular İngiliz olduğu için Britanyalı sürücülerden daha fazla bahsediyorlar ve genelde sayıca fazla olmalarına rağmen Kenanı bir türlü geçememelerine biraz uyuz olmuyor değiller...
-
Genelde kendi adamlarını gazlıyorlar Sonra bakıyolar ki oluru yok, bükemediğin bileği öpeceksin hesabı Kenan'ı pohpolamaya başlıyorlar bu sefer, hiç olmassa bizimkileri iyi adam geçti diye
Bildiğim kadarıyla Kenan'ın bir senelik daha kontratı var Kawasaki'yle, ama supersport mu superbike mı olacak göreceğiz. Doğal olanı superbike'a yükselmesi tabii ki. Moto2'ye geri gideceğini sanmıyorum. Keşke Yamaha geri gelse Superbike'a, Kenan'ı alsa
-
Spikerler iş ciddiye binene kadar gayet eğlenceli aslında. Ama ne zaman ki olaylar kızışıyor, biraz taraflı yorumlar seziyor insan. Ki çok normal bir durum aslında
Yamahanın SBK'ya dönmesi belirsiz. "Ha" deyip de girebilirler, hiç belli olmaz. Zaten neden çekildiklerini de anlamış değilim. Kaldı ki Rossi Ducatiyi maddi olarak sömürdüğü için, zaten küçük bir marka olan Ducati SBK dan çekilerek maliyetleri azaltma kararı almıştı. Rossi şimdi Yamahadan bukadar para talep edemez, hatta çok düşük bir rakama anlaşmasını bekliyorum. Bu durumda Yamaha maddi olarak sıkıntıya girmeyip SBK ya geri dönebilir.
Bu arada Kenanın kontratı Kawasaki ile mi yoksa Pedercini team ile mi? Eğer takımla ise işler biraz karışır. Ancak SBK ya gitmek isteyen bir adamı da zorla tutabileceklerini hiç sanmıyorum. Bence T.Sykes'a takım arkadaşı olsa, Kawasakide devam etse 10 numara olur ve iddialı olur Yada J.Rea'ya takım arkadaşı olsa... Zaten Rea'nın motoGP ye gitme ihtimali varmış.
-
Bildiğim kadarıyla kontratı Kawasaki-Avrupa'yla. Eğer Supersport'da kalmayacaksa düz mantık Kawasaki'yle Superbike diyor. Eh, Kenan SBK'ya yükselecekse fabrika takımında Sykes'ın takım arkadaşı olmak isteyecektir.
Öte yandan Aprilia'da 1 veya 2 boş yer olma ihtimali var. Biaggi devam edecek mi belirsiz, ParkinGO takımının pilotu Davies'de BMW'yle anlaştı. Gerçi ParkinGO takımı devam etmeyebilir seneye. Bütün bu ihtimalleri sayıyorum çünkü Kawasaki doğru motor olmayabilir Kenan için. Gerçi sandayede oturup adam için neyin daha iyi olduğu konusunda ahkam kesmek de ayrı bi konu Aprilia veya Yamaha sanki Kenan'a daha uygun olur gibi geliyor bana...
-
Daha önce bir yerlerde (Kenan'ın ağzından) sanki avrupalı markalara çok ısınamadığını ve uyum sağlayamadığın, kısaca beğenmediğini okumuştum. O açıdan benimde aklıma gelmişti ama aprilia'ya gitmez diye düşünüyorum. Ayrıca Aprilia'nın da Kenanı alacağını sanmıyorum. Onlar biraz daha milliyetçi takılıyorlar, en azından fabrika takımı öyle. Kenan da biraz Honda ve Japon takıntısı var ve tahminen Kawasaki de buna en yakın motor gibi duruyor.
Neyse seneye gelsi de, umarım istediği bir motora biner Ama daha önemlisi takım ile anlaşabilmesi...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler