Kenan Sofuoğlu İtalya Imoladaki yarışdan diskalifiye edildi
Reklamlar
-
Admin
Dünya Supersport Şampiyonası’nın 2. ayağı İtalya’nın İmola pistinde kapalı ve soğuk bir havada koşuldu. Şampiyonanın efsanevi pilotu milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, 19 turluk yarışa iyi başlamasına rağmen, lider gittiği ilk turda kaçırdığı şikan yüzünden pitten geçme cezası aldı.
Sofuoğlu, pite girmemesi üzerine yarış direktörü tarafından 12. turda diskalifiye edildi. Sofuoğlu, vücudundaki kırıklara rağmen gösterdiği performansla yarış severlerden büyük alkış alırken, takım arkadaşı Sheridan Morais de düşerek yarışı 10. sırada tamamladı. Dünya Supersport Şampiyonası’nın 2. ayağını Fabien Foret (Kawasaki) kazanırken ikinciliği Sam Lowes (Honda) ve üçüncülüğü de Ronan Quarmby (Honda) elde etti.
İtalya’dan puan çıkaramayan Kenan Sofuoğlu, 25 puanla genel klasmanda 3. sıraya geriledi. Kawasaki İntermoto Step takımının Fransız pilotu Fabien Foret 45 puanla genel klasmanda ilk sırada yer alırken, Bogdanka PTR Honda takımından Sam Lowes 31 puanla ikinci sırada bulunuyor.
BAŞKAN UÇAR’DAN SOFUOĞLU’NA DESTEK
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kenan Sofuoğlu’nu İtalya’daki yarışında yalnız bırakmadı. Başkan Uçar, Supersport’un çifte şampiyonuna geçirdiği sakatlıklar sonunda İmola’da destek oldu. TMF Asbaşkanı Tayfun Şık, Ralli pilotu Burcu Çetinkaya ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Müşavirleri’nden Hamit Dizman da Kenan Sofuoğlu’nu zorlu yarış öncesi yalnız bırakmadı.
Dünya Supersport Şampiyonası’nın 3. ayağı Hollanda Assen’de 22 Nisan’da koşulacak.
Reklamlar
-
1 adet kusursuz 1.cilik aldıysak 20 tane şanssızlık yaşanır bu sezonda. Tecrübe ile sabit
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
-
Hırs iyidir ama fazlası zarar vermeye başlar.
Albert EİNSTEİN derki;
Biri sana çok kötüsün derse boşver takma. Banada GERİZEKALI sın dediler, ATOMU PARÇALAYIP ELLERİNE VERDİM
-
yol dışına çıktıktan sonra zaten avantajını kaybetti 1.likten 5.liğe düştü.Pit cezası vermemeleri lazımdı.Sanırım Kenanda buna karşılık sitemini, pite girmeyerek gösterdi.Kenanın açıklamasını merak ediyorum
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
Kenan gerekeni yaptı ama olacak ya işte Vardır bundada bir hayır 22 nisanda iyi olur inşallah
-
Ali Feyizoğlu adlı üyeden alıntı
yol dışına çıktıktan sonra zaten avantajını kaybetti 1.likten 5.liğe düştü.Pit cezası vermemeleri lazımdı.Sanırım Kenanda buna karşılık sitemini, pite girmeyerek gösterdi.Kenanın açıklamasını merak ediyorum
Ertesi tur tekrar kesti şikanı, o yüzden ceza verdiler...
-
klasik bizden bi hareket işte...tepkisini belirtmiş göya...papaza kızan oruç bozuyo...
-
Ben demiştim cenabet diye
Motosikletli Kaplumbağa...
-
Kenan bayağı bir ağrı kesiciyle çıkmış yarışa. "Sonuna kadar gidebilir miydim zaten bilmiyorum" demiş. Yarıştaki hadiseyi tetikleyen yaşadığı sakatlıklar oldu nihayetinde... Gelecek yarşlarda/yarış aralarında şansı umarım yanında olur.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
şu video da gözüken kadarsa pite girme cezası ağır olmuş. Şikanı düz geçtikten sonra arkasındakileri bekliyip el kaldırdı. Herhangi bi avantaj sağlamadı.
Sonraki gözüken 1 metre içerden geçmeside tekrar tekrar olmadıysa diğer sürücülerinde yaptığı bişey
http://www.youtube.com/watch?v=tOSel7W4CD4
-
Kenan hırsını dizginlemek zorunda. Daha ilk turda öyle bir uçuşa geçti ki gözlerime inanamadım. Hele o ilk viraja dıştan girip geç frenle önündekileri geçmesi akıl almaz birşeydi.
Her virajda içimden "şimdi viraj dışına çıkacak" diyordum ve çıktı.
Kenan'a verilen ceza tamamen saçmalıktı. Yarış sonrası British Eurosport yorumcuları da Kenan'a verilen cezanın çok tartışmalı olduğunu, sonuçta Kenan'ın avantaj kazanmadığını ve diğer sürücülerin kendisini geçmesine izin verdiğini söylediler.
Olan 25 puana oldu. Sağlık olsun diyelim, Allah beterinden korusun.
-
pite girme cezası geldiyse girmelidir, ben daha hiç bi motorcu görmedim ceza gelipte girmeyeni. bana göre yarış hakemlerini daha da gıcık etmeyi başarmış, bundan sonra her hareketine daha da dikkatli bakıcaklar gibi geliyo. profesyonel bir yarışçı kendisi, ama hiç profesyonel davranmıyor.
-
yarışın tamamını izleyebileceğimiz bir link bilen var mı acaba...ben de şuan arıyorum....bulursam atarım...
-
Ortada tepki falan yok. Twitter da Burcu Çetinkaya Kenanın tabelayı görmediğini açıkladı.
Kural değişikliği oldu deniliyor. Bu hata Supersport ta çok tekrarlandigi için gelene geçene ceza verilmemiş.
Herşey bi yana bu kadar şanssızlık olurmu abi yaa?
Neyse Kenan abimize sonuna kadar tam destek devam. Assen pistindeki en son Supersport yarışını kazanmıştı yine kazanır ins.
-
ferhatkars adlı üyeden alıntı
yarışın tamamını izleyebileceğimiz bir link bilen var mı acaba...ben de şuan arıyorum....bulursam atarım...
Link silinmeden hemen indirin/izleyin http://www.youtube.com/watch?v=tOSel7W4CD4
-
0tt0man adlı üyeden alıntı
hacım 1 dakikalık video yahu
-
Çok Pardon
Yanlış linki atmışım doğrusu bu http://www.youtube.com/watch?v=SAVdGz2aZbQ
Bu tarz videolar yakalandığı anda silinir, ben videoyu indirmiştim.
-
0tt0man adlı üyeden alıntı
estağfurullah hacım...ben de indiriyorum şuan...teşekkürler...
-
Uzun olan videoda tam 7:03 te Kenan şikanı 2.kez kesiyor. Aslında ilkinde epey zaman kaybetmişti ama bu 2.seferde kendi avantajına oluyor biraz. Ben bu yüzden ceza aldı sanıyordum ama şikanı 2.kez geçer geçmez pitten geçme cezası alt yazı olarak veriliyor. Demekki ilk seferde almış cezayı. Ancak bu sadece Kenan'a denk gelmed. WSS yarışında 6 kişiye inceleme yapılmış, 5 tanesine pitten geçme cezası verilmiş ve Kenanla birlikte 1 kişi daha pitten geçmediği için diskalifiye edilmiş(Ceza alan diğer 3 kişi pitten geçmiş).
Kenanın aldığı cezaya çok benzer durumlar SBK yarışlarında da yaşandı ve yanlış hatırlamıyorsam hepsine pitten geçme cezası verildi. Hakemlerin mantığı; "tamam sen vakit kaybettin ama alamadığın virajı iyice yavaşlayarak asfalt üstünde kalarak(yavaşça) geçseydi daha çok vakit kaybederdin" şeklide sanırım. O yüzden yerini kaybeden yarışçılara bile ceza verdiler. Ama bir yarışçının kesin ceza alacağını bilerek o virajı almaya yada yolun içinde kalmaya zorlanması hem o sürücü hemde diğer sürücüler için hiç de sağlıklı değil bence...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)