Yeni başlayan ekipman önerileri lütfen yardımcı olun
Reklamlar
-
Merhabalar, ehliyetimi hallettim motorumda tamam sayilir geriye ekipmanimi almak kaldi ekipman alicam fakat cok pahali biseyler alamam ogrenciyim malum ekipman alirken nelere dikkat etmeliyim hangi marka hangi modellerini onerirsiniz yeni baslayan birine
Reklamlar
-
Şu linki biraz inceleyin: http://www.motosiklet.net/forum/giyim/
Öğrenci imkanlarıyla kaliteli ekipman almak zor, baştan kabullenmek lazım.
-
Genç arkadaşım selam, ekipman için marka tavsiyem olmayacak ama kesinlikle "güvenlik standartları" sağlamış ekipman tavsiyem olacak. Koruma ekipmanlarıda kendi içinde marka değerlerine bağlı olarak fiyat farklılıkları içeriyor. Öncelikle alacağın her üründe "CE" onayını aramalısın. CE onayı almış ürünlerde kendi icinde koruma seviyesi olarak 2 ye ayrılır, En1621 level 1 ve level 2 olarak. Level 2 daha ust düzey koruma saglar ve daha pahalı olur. Kasklarda "ECE" veya "DOT" standartlarını sağlamış kasklara bakacaksın sonra Sharp ve Snell gibi kabul edilen testlerde kaç yıldız almış buda 2. kriterin olsun.
Şimdi ben sana spesifik olarak marka ve model soylemiyorum ama her zaman verdiğim bir örneği tekrar kullanicam, koruma standartlarını sağlamış 2 kevlar kot, dainese ve tech90 , mutlaka dainese marka değeri söz konusu ama ikiside gereken standartları almış, birinin fiyati 800 tl diğeri 300 tl. Gördüğün gibi uygun bütçeyle iyi koruma sağlamak mümkün. Öncelikli kriterin kesinlikle dediğim sertifikaya sahip ürünler olsun.
İlerde kendi paranı kazandığında en iyi markaları alırsın.
-
Kask alırken kafanın kaç para ettiğini düşün.
-
Gerekirse böbreğini sat ama güzel ve full ekipman al. Allah korusun, diğer türlü kaybın daha fazla olur emin ol.
Kask MT bakabilirsin, f/p baya iyi. Deri ceket yerine ısıyı ve sürtünmeyi minimuma indirebilecek bir tekstil motor ceketi alıp içindeki korumaları çıkarıp, ceketin altına full body armor giyebilirsin. Daha ucuza gelir. Eldiven, gerçek kevlar pantolon, bilek korumalı ayakkabı da alman lazım. Bel koruma da alırsan kazada dua edersin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)