Arkadaşlar merhaba. Geçen gün motoruma (inwells marka) alarm taktırdım. Motoru kış dönemi soğuk havalarda kullanmıyorum. Yani uzun süre garajda yattığı oluyor. Merak ettiğim soru ise aktif edilmeyen bir alarm aküden yemeye devam eder mi?
Arkadaşlar merhaba. Geçen gün motoruma (inwells marka) alarm taktırdım. Motoru kış dönemi soğuk havalarda kullanmıyorum. Yani uzun süre garajda yattığı oluyor. Merak ettiğim soru ise aktif edilmeyen bir alarm aküden yemeye devam eder mi?
Evet yer. Akunun cok daha kisa surede bosaldigini fark edeceksiniz.
Teşekkürler cevap için.
Motoruma şu çakmak şarj cihazlarında takmıştım geçen yaz. İş dolayısıyla 1 ay boyunc motora binemedim. 1 ay sonunda kontağı açtığımda kimsecikler yoktu. Hemen akü voltajını ölçtümki 6V seviyesine düşmüş. Zar zor kurtardım aküyü.
Buna benzer ekstra aparatları motora bağlarken standby akımı ne kadar bakmak lazım. O aldığım dandik şarj cihazı boştayken bile 30ma civarı akım tüketiyordu
Ben motoru sıfır aldığım için servis sadece alarmı taktı. Otomatik çalıştırmayı geçtim, standby yanıp sönen ışığını bile takmadı(direksiyonu sökmemiz lazım diye). Geçen başka bir arkadaşa sordum aktif değilken alarm aküyü yemez diyor. Ben de motoru uzun süre park ettiğimde aküde sıkıntı yaşamamak için alarmı aktif etmiyorum, ayrıca alarmlı bir disk kilidi var onu kullanıyorum. Ama burada verilen cevaplarla ve arkadaşımın verdiği cevapla şüpheye düştüm.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)