Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Hangisi mantıklı?

Katılımcı sayısı
12. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • ABUS Seti Al 1.700 TL

5 41.67%
  • Kasko daha mantıklı

7 58.33%

Kilit-Alarm vs. Kasko

REKLAM ALANI
    (o,o) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250
    Selamlar,

Malum motosiklet hırsızlığı son zamanlarda almış başını gidiyor, özellikle de büyük şehirlerde. Bu sebeple motosikletimizi korumak için ayrı bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Ancak bu noktada biraz yardıma ihtiyacım var.

İnsanlar sanırım " ABUS " marka kilit ve alarmların sağlamlığı konusunda hem fikir olmuş durumda. Ancak bu ürünler baya da bir tuzlu.

ABUS Granit Extreme Plus 59 Zincir 170 cm -> 960 TL
    ABUS 7000 Rs1 Detecto Alarmlı Disk Klidi -> 412 TL
    ABUS WBA 100 Granit Yere Sabitleme Aparatı-> 300 TL

Yani özetle tam bir koruma seti size 1.700 TL civarlarına mâl oluyor.

Peki bu kadar parayı vermek mantıklı mı?
    Bunun yerine kasko yaptırmak daha mı mantıklıdır?
    Kasko ücretleri kilitlere kıyasla ne durumda?
    Motosiklet sahipleri olarak siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

(İstanbul'da yaşadığımı, 250CC bir motosikletim ve motosikleti sokağa bıraktığımı göz önünde bulundurunuz.)

Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    kapsam şartlarına göre değişebilir ama bence kasko daha iyi.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

kursaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R125-Mt-09-CBR650R
    Kaskoyu her sene,
    Her aldığın motor için ayrı kasko yaptırıcaksın.
    Fakat sağlam bir kilit alırsan bahsettiğin abusu motor hayatın boyunca kullanabilirsin.

Motosikleti
    CBR250
    Alıntı kursaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskoyu her sene,
    Her aldığın motor için ayrı kasko yaptırıcaksın.
    Fakat sağlam bir kilit alırsan bahsettiğin abusu motor hayatın boyunca kullanabilirsin.
    Mantıklı geldi gibi

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Ben oyumu her zaman kapsamlı bir kasko poliçesinden yana kullanıyorum.

Evet abus ürünleri alıp motoru her gün park ettiğiniz yerde güvenlik altına alabilirsiniz ama
    1- Her güvenlik önlemi aşılabilir
    2- Motor bu her gün aynı yerde park edilecek diye bir kaide yok. Gezmeye gittiniz, şehir dışına gittiniz, kız arkadaşınızda kaldınız diyelim sabitleme aparatını halatı zinciri sırtlanıp mı gideceksiniz her yere.
    3- Kasko sadece hırsızlık değil, tak taraflı motoru yatırma gibi hasarları, kaldı ki 3. kişilerin vandalist eylemler sonucu motora verecekleri zararları da kapsıyor. Motoru kilitli görüp çalamayacağını anlayan tinerci kılıklı hırsız bire tekme atıp motoru düşürse hiç değilse yarı kasko maliyeti kadar masraf çıkar.
    4- 2. şıkla benzer bir şey. Sinemaya gittim motoru park ettim 3 saat kalacak bu süre için de elli tane kilit bağla çözle uğraşmak bana inanılmaz hamallık geliyor. Kasko olunca kafam rahat. Çok anormal semtlerde park etmedikten sonra aklım pek kalmıyor.
    webingo ve YUNUSFERMAN bunu beğendiler.

Motosikleti
    CBR250
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben oyumu her zaman kapsamlı bir kasko poliçesinden yana kullanıyorum.

Evet abus ürünleri alıp motoru her gün park ettiğiniz yerde güvenlik altına alabilirsiniz ama
    1- Her güvenlik önlemi aşılabilir
    2- Motor bu her gün aynı yerde park edilecek diye bir kaide yok. Gezmeye gittiniz, şehir dışına gittiniz, kız arkadaşınızda kaldınız diyelim sabitleme aparatını halatı zinciri sırtlanıp mı gideceksiniz her yere.
    3- Kasko sadece hırsızlık değil, tak taraflı motoru yatırma gibi hasarları, kaldı ki 3. kişilerin vandalist eylemler sonucu motora verecekleri zararları da kapsıyor. Motoru kilitli görüp çalamayacağını anlayan tinerci kılıklı hırsız bire tekme atıp motoru düşürse hiç değilse yarı kasko maliyeti kadar masraf çıkar.
    4- 2. şıkla benzer bir şey. Sinemaya gittim motoru park ettim 3 saat kalacak bu süre için de elli tane kilit bağla çözle uğraşmak bana inanılmaz hamallık geliyor. Kasko olunca kafam rahat. Çok anormal semtlerde park etmedikten sonra aklım pek kalmıyor.
    Aşağı yukarı ne kadar tutuyor şu sıralar kapsamlı bir kasko?

Motosikleti
    Yamaha İron Max
    bende xmax 250 var 2016 model ABUS Granit Extreme Plus 59 Zincir 170 cm --ABUS 7000 Rs1 Detecto Alarmlı Disk Klidi ikisinide kullanıyorum kasko şirketine bunları kullandığımı söyledim 1100 lira kasko ücreti çıktı. kilitleri kullanmadığım da çalınma olur ise kasko geçersiz sayılıyormuş

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Alıntı (o,o) adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aşağı yukarı ne kadar tutuyor şu sıralar kapsamlı bir kasko?
    kendi yaptırdığım poliçelerden örnek vereyim.
    2015 yılında 2015 model Vespa GTS 250 için (Sıfır fiyatı 18.000TL) 800 TL ödedim.
    2016 yılı başında 2015 model Motoguzzi V7 Racer'a (Sıfır fiyatı 13.000 Euro) üstteki poliçyi aktardım 300 TL fark ödedim.
    2016 yılında 2014 model Goldwing F6c için (Sıfır fiyatı 74.000TL) 2.900 TL tuttu.

poliçelerin ait olduğu motorların 0 fiyatlarını yazdım ki kabaca bir orantılama imkanı olsun.
    bu dediğim poliçelerde muafiyet yok çalınma dahil tam hasar karşılıyor. Kapalı garaj kilit vs. kloz yok.
    Sadece anahtar vermek suretiyle çalınıtsa %25 muafiyet var o da olsun o kadar.

Motosikleti
    CBR250
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendi yaptırdığım poliçelerden örnek vereyim.
    2015 yılında 2015 model Vespa GTS 250 için (Sıfır fiyatı 18.000TL) 800 TL ödedim.
    2016 yılı başında 2015 model Motoguzzi V7 Racer'a (Sıfır fiyatı 13.000 Euro) üstteki poliçyi aktardım 300 TL fark ödedim.
    2016 yılında 2014 model Goldwing F6c için (Sıfır fiyatı 74.000TL) 2.900 TL tuttu.

poliçelerin ait olduğu motorların 0 fiyatlarını yazdım ki kabaca bir orantılama imkanı olsun.
    bu dediğim poliçelerde muafiyet yok çalınma dahil tam hasar karşılıyor. Kapalı garaj kilit vs. kloz yok.
    Sadece anahtar vermek suretiyle çalınıtsa %25 muafiyet var o da olsun o kadar.
    Çok iyiymiş şartlarına bakarsak. Hangi şirketten yaptırdığınızı paylaşabilirmisiniz?

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Alıntı (o,o) adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok iyiymiş şartlarına bakarsak. Hangi şirketten yaptırdığınızı paylaşabilirmisiniz?

Tabi ki .Şair Sigorta'dan yaptırdım bu 3 poliçeyi de.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)