Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2010 GT 250 R yazlık bakım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    leon99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2011
    Motosikleti
    Gt250R-İnazuma-Mt25-Fazer8
    Merhaba arkadaşlar... motorumu 2 ay önce aldım ve garaja çektim. Aldığım kişi iki ay önce bakımını yaptırdığını söylüyor ama ne kadar güvenmeliiym bilmiyorum... motor 9,100 km civarında. yaz bakımını yaptırmak için kaç km' yi beklemeliyim. Yazlık bakımı için neler değiştirilir ve servislerde ortalama fiyat aralığı ne istenir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2011
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Yağı değişir zinciri filan yağlarlar heralde.En fazla 60-70 tutar diye tahmin ediyorum pek bilgim yok ama

  3. #3

    Üyelik
    20 Eylül 2009
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Siz yine de güvenmeyin. Kendiniz bakımını yapın. Yağı bence değiştirin. Hava filtresini temizletin. Zincir bakımı güzel olur. Balata temizliği. Ampul kontrolü. Aklıma başka bir şey gelmiyor ama genel bakımlarını yaptırabilirsiniz. Yağ 25 Tl desek 20-30 arasıda işçilik tutar.
    [COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  4. #4
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    parayı ödediysen ve satın aldıysan telefonla ara ve sor "Ben yağını, yağ filitresini, hava filitresini, bujileri bir gözden geçirmeyi düşünüyorum.Sen son bakımda hangilerini yapmıştın" diye. Parayı verdiğin için artık dökülür doğruyu söyler diye tahmin ediyorum :D
    Onun dışında zincirini gazyağı ve dişfırçası ile temileyip yağlayabilirsin, zincirin gerginliğini kontrol et. 9000km de ise orjinal zincir vardır ve ara ara uzama yapar, motosikleti çekişten düşürür. Bir de debriyaj telini,kavramayı kendi kullanımına göre ayarla.
    Detaylı temizliğe de girerim diyorsan(2 aydır garajda tozdan leş olmuştur) sök grenajları motorun altına bi bez muşamba bişey ser alttan baktığında temizleyecek bir sürü şey bulacaksın. 3-4 saat motoru temizleyebilirsin keyifli bir iştir ben de yakında garajımda bu saydıklarımı yapıcam 3 arkadaşımla beraber
    Aklıma son gelen ön dişlinin olduğu kapağı sök ve dişlideki yağları birikintileri temizle. Kullanılan yağa göre orda 35kg(oha az abart) yağ toz çamur birikmiş olabilir.

  5. #5
    leon99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2011
    Motosikleti
    Gt250R-İnazuma-Mt25-Fazer8
    valla iyi hoş diyorsunuz da şuanlık teknik olarak yetersizim mecburen bi servise götüreceğim.. kendim yapmak daha zevklidir ama yapacağımı sanmıyorum=) neyse artık servisin yolunu tutacağız sağolun arkadaşlar.

  6. #6

    Üyelik
    02 Temmuz 2011
    Şehir
    Kıbrıs/Kocaeli
    Motosikleti
    R25
    bence kendin yapabilirsin.. ama illada servis diyosan git servise yaptır izleyebiliyorsan izle bir dahakine kendin yaparsın.. en güvenilir bakım bence kendi yaptığın bakımdır.. temizlik içinde aynı şey geçerli .


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)