irfan abinin mesajını tekrar okumanızı ve idrak etmenizi dilerim. Körü körüne savunulacak hiçbir motosiklet yoktur benim gözümde. Ancak sahiplerinin çok memnun olduğu noktalar var onu dile getiriyorlar. Kimse hep haklı ya da haksız değil, benim motosikletim sorun çıkarmaz demiyorum belki yarın bir şey olacak. Honda ayağa düştüyse sizin gözünüzde gerekli yerlere şikayet edebilirsiniz.
Benim herhangi bir çıkarım yok Honda ya da Suzuki ile reklam anlaşması yapmadım. Ben de senin gibi son kullanıcıyım. Ama öyle de olsa hiçbir motosiklet ile o şöyleymiş bu böyleymiş diye dalga geçmem, bana yakışmaz, kendime yakıştıramam. Sorunu var ise forumda başlığı ve kullananı var, avantajını dez avantajını karşılaştırırsın işine gelirse alırsın. Bu tüm model ve markalar için geçerli.
Şöyle düşün şafak kardeşim. Paranı biriktirmişsin, ya da kredi çekmişsin almışsın sıfır cbf150 gıcır gıcır. Yeni kullanıyorsun motosikletini. Burayı okuyan zaten bir fikir edinir almak istediği alacağı model konusunda. Ama yeni aldığı bir motosiklet için özellikle o model ile dalga geçilince ne hisseder. Ya da sen ne hissedersin.
Hiç yağ yakmasın diyorsan başka marka-model bakacaksın zaten.
agility 50 bana küçük gelebilir(184boyum), ccsine göre çok yakabilir, bunun yerine yine cbfi tercih ederim, yaktığı yağı önemsemem. (bir günde 3000km yapmadığım için). Bundan önceki motosikletim 150zat tı onun üstüne cbf150 balla kaymak gibi oldu.
Benim 100ve üstü hızlarla işim yok, olabildiğince az yaksın konforlu olsun, yedek parçası ucuz olsun, dengeli bir motosiklet olsun, sorun çıkartmasın, vergisi az olsun. Bunlar benim alırkenki göz önünde bulundurduğum kriterler. Ve sonuna kadar hak ediyor. Ybr250 yi mantıklı bir fiyata satıp yedek parçasını da makul tutsalardı onu alabilirdim.
Aslında hiç kimse körü körüne savunmuyor, aksine olabildiğince kabulleniyor ve biliyor sorunlarını. Burada bu yüzden varız zaten, birbirimize yardımcı olabilmek için. Marka fanatikliğinin diğer tarafı da marka kötülemek.
Her malın bir satıcısı ve alıcısı vardır, ben 2000tl isterim yarın satılır, 4000tl isterim yıllarca durur. Bunu herkes tutturabildiğine satıyormuş diye anladınız ya helal diyorum.
Kaç kez mail attın honda fabrikasına da cevap veren olmadı ? Velhasılkelam umarım dediğimi anlatabilmişimdir. Karşılıklı konuşsak uzun uzun konuşuruz ama burada böyle yazmak iki taraf için de kırıcı olabiliyor. O yüzden başka bir konuda görüşmek dileğiyle, bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım. İyi forumlar.