Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hangi sprey boya ?

REKLAM ALANI
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Arkadaşlar motorumun egzost kapağını mat siyaha boyamayı düşünüyorum.Hangi markayı önerirsiniz ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...76270733/detay

Şu kaliteli gibi geldi.Ve nasıl uygulamalıyım egzost kapağına boyarken,nelere dikkat etmeliyim ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    uçuyor..
    herhangi bi oto boyacıya gidip akrilik mat siyah sprey boya yaptırabilirsin hepsinden kaliteli olacaktır..

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı dürümdöner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herhangi bi oto boyacıya gidip akrilik mat siyah sprey boya yaptırabilirsin hepsinden kaliteli olacaktır..
    Küçük bi parça o yüzden kendim yapmak istiyorum aslında

osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Eğer boyayacağın yer egzos üzerinde olup ısı ile kızışaçaksa bu tür boyalar en kısa sürede yanıp dökülür. BAUHAUS mağazalarında sprey egzost boyaları satılır. Bunlar özel üretim olduğu için yanarak -dökülmez. 15- 20 TL. civarı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    uçuyor..
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Küçük bi parça o yüzden kendim yapmak istiyorum aslında
    beni yanlış anladın dostum boyatabilirsin demedim sprey tüp şeklinde akrilik boya hazırlatabilirsin hem ucuza geliyor hemde akrilik olarak hazırlatıyorsun..bildiğin araba boyasını adamlar gazlı olarak tüpe dolduruyorlar yani..
    Zippo's bunu beğendi.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    ısıya dayanıklı almalısın. sanırım feyizoğlunda var.
    Zippo's bunu beğendi.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    ninja 250
    sen bana bir verdin,niye verdin ? niye verdin be !! hiç mi yemeğimi yemedin hiç mi emeğimi görmedin... valla akşam akşam iyi güldüm

bunun dışında ben scooter demirerini kendim boyadım ama nalburdan aldığım boyayla yaptığım için olmadı, sende aynı hataya düşme , boyarken kutuların üstünde 30 cmden tutun yazar ama sen 1 karış mesafeden tutarak dene ilk,ama bence bunun çaresi boyacı onlar gibi yapamıyoruz malesef
    Zippo's bunu beğendi.

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    vala beyler o bahsettiginiz sprey boyadan dün bende yaptırdım pişman oldum ya bilgisayarda renk sectik adamlar spreye doldurdu verdi nası bi spreyse arkadaş hep damla yaptı cam sil gibi sulu fışkırıyo depo konple damla damla oldu boya kaliteli belli ama spreyde olmuyo ya yani şu boya olayını bi cözemedim deli olcam
    Motosiklet mucidi

mstfkrfk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 600 SA & zongshen zs 200
    Alıntı osmanba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer boyayacağın yer egzos üzerinde olup ısı ile kızışaçaksa bu tür boyalar en kısa sürede yanıp dökülür. BAUHAUS mağazalarında sprey egzost boyaları satılır. Bunlar özel üretim olduğu için yanarak -dökülmez. 15- 20 TL. civarı.
    egzoz üzerinde ama egzoz kapağı hemen hemen hiç ısınmıyor,boya atma gibi bir problem olmaz.zippo's yine de kaplama yapmanı öneririm karbonlarla çok daha uyum içerisinde olur.boya sırıtıyor.

halepli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha cygnus l
    koçtaşda 11 liraya satılan 690 dereceye dayanıklı siyah mat boya satılıyor tavsiye ederim
    Zippo's bunu beğendi.
    MT-İSTANBUL Dikkatli sür, insanın yedek parçası yoktur....ÖNCE GÜVENLİK

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı mstfkrfk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    egzoz üzerinde ama egzoz kapağı hemen hemen hiç ısınmıyor,boya atma gibi bir problem olmaz.zippo's yine de kaplama yapmanı öneririm karbonlarla çok daha uyum içerisinde olur.boya sırıtıyor.
    Arkadaşlar teşekkürler öncelikle.
    Kaplama yapmayacağım ya,kalıcı olsun istiyorum.

Keşke oto boyacısına götürüp hazırlattığınız boyayı attırsaydınız.O parça sökülüyorsa bir de fırınlama ile harika olurdu.Artık geç oldu ama olsun.

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vala beyler o bahsettiginiz sprey boyadan dün bende yaptırdım pişman oldum ya bilgisayarda renk sectik adamlar spreye doldurdu verdi nası bi spreyse arkadaş hep damla yaptı cam sil gibi sulu fışkırıyo depo konple damla damla oldu boya kaliteli belli ama spreyde olmuyo ya yani şu boya olayını bi cözemedim deli olcam
    gazı iyi basılmamıştır ve ya tetikte sorun vardır.

akçalı marka sprey boya iyidir.

önce astar atılır, sonra boya atılır.

hem astar hem boya bir karış uzaktan atılır. damlama yaptığı anda 3-4 cm geriye çekin elinizi.

spreyi birden bire boca etmeyin, ince katlar halinde atın. astarı atıp kuruttuktan sonra ilk kat boya atılıp kurutulur. ilk kat da kuruduktan sonra 2. kat atılır.

hayatımda ilk kez boya yaptım. ne damlama oldu ne de boya atması.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)