Boşuna tartışmayın seneye suzukide katılmaz fuara olur biter.Kawasaki yok Harley yok oturmasamda ellemesemde kawasakiyle harleyin modellerini orada görmek isterdim.Gitmeyen motora oturunca noluyoki?Onu anlamıyorum!
Boşuna tartışmayın seneye suzukide katılmaz fuara olur biter.Kawasaki yok Harley yok oturmasamda ellemesemde kawasakiyle harleyin modellerini orada görmek isterdim.Gitmeyen motora oturunca noluyoki?Onu anlamıyorum!
JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor
İşin aslı öyle değil... Ama ülkemizde maalesef böyle...
Fuar denilen şey yeni modellerin ilk gösterime girdiği (Fuarın yapıldığı ülkede) yerdir...
Amaç sadece göstermek....
Teşhir edebilmek...
Halka sunmak...
Adam üzerine oturur bedenine uygun olup olmadığına bakar...
Sürüşünün bedenine uyup uymadığına bakar...
Yola çıkmasa da en azından fikir sahibi olur...
Üzerine oturdu diye , İlla alacak olması gerekmez...
Belki başka modeli beğenmiştir...
Yok çizilmeden kırılmadan bahsediyorsunuz...
O kadar zararı absorte edemiyorsanız ne işiniz var fuarda?...
Hiç gelmeyin..Paşa paşa satın showroomlarınızda....
Ayrıca hiç duymadım fuardan hurda halinde çıkan bir motor....
Ufak tefek çizikler oluşur... Hatta ayna kırıkları...
Zaten bunları genel giderler adı altında şirketlerine giriş yapıp gider gösteriyorsunuz...
Neyin tantanasını yapıyorlar hala anlamış değilim...
allahtan gitmemişim...
Emniyet bandı olan stantlarda motorlara tükürür kaçardım (kimse görmeden tabi)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------
Bunu söyleyebilen zihniyete alkış tutuyorum.....
Arkadaş sen monsterin üzerine oturmadan mı aldın?....
Yoksa babadan hediye falan mı?....
Biraz daha özverili düşünmeye davet ediyorum seni...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
hşç başıma gelmedi...hiç ustandlarda uyarılmadım...büyük makinalara pek oturmadımda sevmem nedense ters geliyor...alacağım motorun üzerinde oldum genelde kısa süreli dizboyuna yerden yüksekliğine baktım ...bana ait olmayan şey sonucta işim olmaz pek...biri beyefendi oturmayın derse de pek sallamam...geçen sene hatırladım tvs apaçi üzerine oturmuştum bayan manken beyefendi oturmayınız diye yüzünü asmıştı bende uzaklaş burdan diye tersledim kızcağız da gerçekten uzaklaştı...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Bedenine uygun olup olmadığına bakan adama kimse söz söylemiyor zaten. Oturdu mu illa alacak diye bir durum da yok. Peki abi, diyelim 2. el fuarına gittin, motorunu satmak üzere standa koydun. Her önüne gelenin motorun üzerinde fotoğraf çektirmesine izin verir misin? Hayatında motorla alakası olmadığını hissettiğin adamın yumurta topuklarla motorunun çantasına basıp tırmanmasına izin verir misin? Motora arkadan binip, çantaları boydan boya çizmelerine izin verir misin? Motorun üzerinde zıplamalarına izin verir misin? Peki motorunu almayacağı belli olan ama "abi bir bakabilir miyim" diyen adama izin vermez misin? Senin malın sana ait, tüccarın malı da tüccara ait.
Ben kendi motoruma öyle muameleye izin vermem. Patronumun satmak için sergilediği motora da öyle davranılmasına izin vermem. Motosikletle gerçekten ilgilenen adam, alacak durumu olmasa bile o motorun üstünde istediği kadar oturabilir, istediği gibi inceleyebilir. Bugün bir saate yakın KTM standındaydım, her motorda "lütfen oturmayınız" tabelası vardı ama tahta stand üzerinde duran RC8 de dahil her motora isteyen herkesin binmesine izin verdiler. KTM'de sadece artçı selesindeki ufak kartlarda "Lütfen oturmayınız" yazıyordu, motora binebiliyordunuz.
Düzeltme ve özür:
Bu arada Suzuki hakikaten abartmış, yaptıkları bence de ayıp. Suzuki'nin bantlaması düşündüğümden çok daha betermiş. 2. elini almayı düşündüğüm motora bile yakından bakamadım. Konuyu açan arkadaşa fazlasıyla hak verdim, ilk baştaki sert mesajım için özür dilerim.
Babadan hediye filan değil babam emekli kendini zar zor geçindiren bi adam bende 2000 yılından beri monster hastası olan biriyim krediyle araba aldım arabayı satıp monster aldım seninkileri baban aldıysa bilemem Allah'a şükür motor alabilecek kadar para kazanıyorum.
Düşüncemin baş kısmınıda alsan daha iyi olurdu.Kawasaki ve harley gibi hiç görememektense üzerine oturmasamda olur demek istemiştim.Kabul ben söylemeyi becerememişim sende işine gelen kısmı almışsın. Saygılar :D
JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor
Yok arkadaşım... Babam zaten karşıydı motora..Hayatta olsa gene almazdı
İşime geldiği yeri almadım..Yanlış anlamışsın Can alıcı nokta oydu...
Sorumu hakaret olarak algılama... Sadece merak....
O kadar para verdiğin motorun üzerine oturmadan alman biraz mantıksız gelir bana... ;)
Ben de dahil monster in üzerine oturma şansımız az... Daha doğrusu denemek çok zor..
Arkadaş çevremizde yoksa monstera binen imkansız diyeyim....
Fuar da bu olmamalı ki potansiyel alıcı (kesin olmayan alıcı) görsün tanısın beğensin...
Öküzle tren misali baksam ne bakmasam ne?...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------
İşte onu anlamıyorsun Fırat...
Bu FUAR satış fuarı olmamalı...
Tanıtım ve teşhir fuarı olmalı....
Değil yumurta topuklar, kovboy çizmeleri ile de olsa o motora oturmalı...
Senin patron da eminim ettiği zarardan oturur ağlardı... )
Patronlara bişe olmaz meraklanma..Acısını çıkarır , gider gösterir vergiden düşerdi... ;)
İdeal bir ülkede bu tür bir fuar satış fuarı olmamalı, ancak ideal bir ülkede... Ben de isterdim konsept modeller olsun, yeni model lansmanları olsun, test sürüşleri olsun, şovlar olsun diye ancak Türkiye ideal ülkeye çoooooooooook uzak. Motosiklet konusunda kendimizi ABD'yle değil, Hindistan'la kıyaslayabiliriz ancak.
Ayrıca işimi sahiplenmem ve korumam kötü bir şey mi?
Suzuki şımarıklığını gösterdi.
Babama söylemeyin. O, benim motorum yok sanıyor.
Zamanım olsa, BMW motosikletlere binmeye gideceğim. Honda Varadero, Honda Goldwing'de var sırada.
motorlara yaklaştırmayan firmalara bazen hak veriyorum. en basitinden: eskiden o km ybr almıştım arkadaşım üzerine oturmak istedi ve benimde aklıma hiç olumsuzluk gelmediği için bak istediğin gibi dedim ve dakika bir gol bir; ayağını kaldırıp oturayım derken sele altındaki ufak grenajı ayağı ile çizdi başka bir arkadaşımda motorun yanında dururken eli ile ikdebir benzin deposu ile oynuyordu b..k varmış gibi ve elindeki yüzük ile farketmeden depoyu çizdi.
benim gözlemlediğim bir konu bizim insanımız bir motor gördümü illaki deposunu yada boyalı olan bir kısmını eliyle silmeye kalkıyor. anlamadım gitti b..k mu var orda kardeşim.
bu örneklerden sonra birde fuardaki motorları düşünmek bilr istemiyorum günde kaç kıro oturuyor kimbilir ve eminim sürekli eli ayağı sağına soluna deyip istemedende olsa zarar veriyorlardır. bir keresinde adamın biri bmw gs1200 ün yanında durup vay vay araba gibi baksana devir saati bile var demişti ve sonra sahibinden izin istedi oturabilirmiyim bir kere diye şimdi bu adam ne anlar motordan ? o gitsin kapalı kutu içinde araba kullansın
Bu adamlar motorları bedavaya ithal etmiyorlar
Turklerin gorgusuzlugunu burda yeniden dile getirmeye gerek yok
Adam motora biniyor, sanki rodeo atina biner gibi. Ustunde tepiniyor, orasini burasi kurcaliyor, beni ceker mi diye zipliyor tepesinde.
Giydigi kiyafet motora da uygun degil. Kotunun puntasi , kemerinin tokasi , ayakkabinin kenari derken. Motorun icine ediyorlar.
O motor oraya satilmak icin getirildi , bir alicisi olacak elbet. Milletin deneme tahsina donup taninmaz hale gelmesin icin degil.
Tekne yada otomobil fuarina gidin. Cogu arabaya dokunma sansiniz yok , olanina da tek tek yaklastiriyorlar.
Yurt disinda motosiklet fuarina gitmediginizden tabi , bunu ayipliyorsunuz
Ama yurt disinda kimse motorun canina okumuyor. Uzaktan resmini cekiyor bakiyor, cok ilgilenir ise fuar sonrasi deneme surusu icin randevu aliyor.
Ben yurt disindaki gittigim hic bir motosiklet fuarinda motora tecavuz eden ziyaretci profili gormedim. O durum tek bizim ulkede malesef.
Adamlarda basa cikamiyacaklarini anlayinca hakli onlem almislar. Sebepsiz bir durum degil. Biraz cuvaldizi kendinize batirmayi ogrenin derim.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Giydiği kıyafet motosiklet kıyafeti olsa ne fark edecek ? Botu çizmeyecek mi? Hadi onu geçtim satılmak için demişsiniz. Fuarın amacı oraya getirdiği aracı / şeyi satmak mı? Yoksa BEĞENİYE SUNMAK mı? Ülkemizde bir çok fuara gittim daha kıçımı koymadığım otomobil koltuğu olduğunu hatırlamıyorum.
ben hiçbirine dokunmadım, hatta üzerine de binmedim hayranı olduğum modelleri resimledim onun için canımı sıkamam, ben güzele güzel demem , güzel benim olmayınca
ama kim olursa olsun arkadaş sonuçta o aletler orada sergileniyorsa ve bende oraya onlar için gidiyorsam mantıklı olan aslında almasamda bir hatıra fotosu çekilmek olandır
hatta imkan olsa beğendiğim motorlara çalıştırıp binmeyi isterim,
lakin herkezin merakına karşılık verilemez ve muhabbet şöyle gelişir
abi bikercik pinebilirmiyim ?
abi çalıştırsam olurmu ? çalıştırabilirmiyim ?
abi çok güzel sesi var bi tur atayımmı ?
abi çok güzel gidiyor çok rahat kaç basıyoo??
abi 200 görürmü ?
abi çok üzgünüm böyle olsun istemedim :(
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Fuarlara getirilen malların hepsi teşhir mallarıdır,
Elbette çizilecek,hatta ve hatta bozulacak
Firmayı/Firmaları, TEŞHİR için getirtikleri 2-3 modelin çizilmesi mağdur ediyorsa vay bu firmaların haline; bağış toplayalım gelin
Ayrıca Amerika'da Washington Uluslararası Motosiklet Fuarına gittim 120-130 kiloluk öbezite hastası diyebileceğimiz amerikalılar Gümüş kaplama kemerleri ile ducatilerin canına okuyorlar....Kimsede para bandı ile seleyi kapatmıyor...
Birde Fuar'ın amacı satış değil ,TEŞHİR yapmaktır.
saçma ama basit bir öneri ;Zarar gördüğünü düşünüyorsa basit bir çözümü var Kaplat depoyu şeffaf polyester kapla hiç bişe olmaz....Oturur pozisyonda motorun üstünde zıplamakta motorsiklete zarar vermez...
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:00 ----------
ayrıca bi anektod;
Yüksek lisans için gittiğim Amerika'da katıldığım bu Uluslararası Motosiklet Fuarın'da Amerikalı akademisyen hocalarımızdan birisi baba diyebileceğimiz goldwing'lerden birini ; hemde teşhir için konulan denediği motorsikleti almak istedi.
Hemen stand amiri geldi ve bu motorsikletin deneme amaçlı olduğunu ve hocamıza daha kasasından yeni çıkarılıcak bir motosiklet vericeklerini söylediler .Deneme amaçlı konulan motorsiklet ise tekrar sıfırlandırıldıktan sonra [dikkat ederseniz bazı ürünlerde sıfır-bazı ürünlerde sıfırlandırılmış yazar(elektronik ürünlerde daha fazladır)]ve alıcısına bu durumu belirttikten sonra da daha makul bir fiyata satılıcağını söyledi...
Ben buraya 2009 dan beri üyeyim...
Her sene ayni konu yeniden aciliyor...
Motora bindirmediler abi...
Ve siz hersene kapisiyorsunuz...
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
bana kasikci elmasi motorlar mübarek
Değişen bir şey yok; ben 2006'dan beri şahit oluyorum, hatta o zamanlar yılda 2 fuar varken, birer firma da yapsa bu olayı malzeme daha bol olup, konu daha güzel uzuyordu
İki dakika önce bir diğer konuda aynama dokundular, ayna kapandı diye bir şikayete, kırsaydın yüzünü gözünü yorumları yapılırken; burada motorların çizilmesi, kazınması, kırılması makul karşılanır oluyor birden Teşhir ürününün tüm bu zarara maruz kalması gerekmez oysa, yarın öbür gün uygun bir fırsat diye piyasa fiyatından ucuz bir teşhir ürünü alacakken, yine kimse fuarda sergilenmiş bir üründen çekinmez ama, orada çizilmiş, düşürülmüş bir motor çıkarsa burada yine vurmak, kırmak, dövmek, dalmak içerikli konular görürüz...
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
Bence bu konunu bu bu kadar hararetle tartışılmasının sebebi motora oturup oturmamaktan önce fuara katılan ziyaretçilerin belirli bir kısmının(belkide yarıdan fazlasının) Stand görevlilerinin takındıkları tavırdan rahatsız olmaları.
Bazı firmalarda bunun ölçüsü iyice kaçmış olabailiyor. Yani bu adamın motoru alıcak parası yoksa uzaktan baksın motora yanaşıcak cesareti alamasın mantığı. Bunuda ziyaretçi standa girince bazen göz göze gelmekten kaçınmalar / uzaklaşıp başka şeyle ilgilenmeler / kimisinde 1-2 saniye süren bir iğneleyici bir tepeden bakma veya bu motoru senmi alıcan şeklinde eşini benzerini sadece eski Türk filmlerinde görebileceğiniz alaycı kötü adam bakışları
Bazı stand görevlileride mankenlerle şen şakrak şakalaşırken standa birilerinin gelmesi ile en itici tavırlarını takınıp birden suratı mahkeme duvarına dönüyor. Sonra gelen potoansiyel müşteri yada marka meraklısı itinayla standdan def edildikten sonra manken ablaya sırnaşma ve yatağa atma çalışmaları tam gaz devam ediyor
Yani siz fuarı keyifli keyifli gezerken bu hareketlerin 1-2 kişiye yapılırken gözlemlediğinizde keyfiniz kaçabiliyor. Çünkü Asıl amacın ürün tanıtmak olduğu bi organizasyonda böyle itici o anın keyfini ve havasını bi anda ters düz edebilecek bu hareketler çok yersiz ve olayın amacını aşan şeyler.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)