Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Para biriktirmeyi bekliyim mi?

REKLAM ALANI

4bin tl kadar param var daha hiç motosikletim olmadı bir motosiklet almayı düşünyorum ama çin malı almak istemiyorum güçlü bir motosiklet olsun istiyorum 200-250 cc race naked cross tipler hoşuma gidiyor elimdeki parayla çinli bu tarz motosiklet alabiliyorum ama honda yamaha kmyco gibi markaların bu tarzlarını alamıyorum yılda 3bin tl kadar para biriktirebilirim aslında hyosunglar hoşuma gidiyor 250likleri ancak onlar 9bin civarında ne diyorsunuz bu duruma bekliyim mi yoksa elimdeki parayla bir motosiklet alıyım mı bu arada ikinci el istediğim tarz motosikletler alabiliyorum ama 2. elede motosiklette güvenemiyorum bu düşüncem yersiz mi sizce?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

250cc başlangıca uygun derler ama bence bir cbf150 de kötü olmaz ya da yeni gelen model cb125 e başlangıç için uygundur

Motosikleti
    ninja 250
    ben ninja 250 almak için 4 sene para biriktirdim birnevi kendi paramla aldım sayılır,bence biriktir.hernekadar 250 cc başlangıç için uygun olsada bence trafiği okumaı öğreneceğin bir scooter yada 125 cc vitesli bir motor almak senin için uygun olur diye düşünüyorum

psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Sanırım ilk kendine ait motosikletini alıyorsun öncelikle çin malı ve 2.el motosiklet almanı tasvip etmiyorum her ikisi seni motosikletten dahi soğutabilir.

Sıfır motosiklet için ise bence 250 cc seni kasabilir maddi olarak öncelikle 125 cc commuter alıp bir kaç yıl daha hem motosiklete binip hem para biriktirebilirsin sattığında da ybr 125 cbf tarzı motorlar çok zarar ettirmez bi kaç yıl sonra üstüne koyar 250 cc alırsın
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

Psychedelic Gececi

fatih545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '16Pulsar200-16'MT07
    Benimde senin durumundan pek farkım yok aslında. İlk önce hyosung gt 250 comet bakıyordum ikinci ellere sonradan baktım onları kimin nasıl kullandığını bilemessin. 250 cc ama zorlar adam bas allah bas diye sonra bişey olur ufak rütuşlarla kakalayı verir sana. Bu durumun olmaması için şu an cbf 150 alıp bir kaç sene kullanıp iyice piştikten sonra cbf 500 vb. geçmeyi düşünüyorum. Cbf 500 gibi motorlarda naked olduğundan ve biraz daha güçlü olduğundan aynı zamanda cbf 150 de pişeceğimden çok daha keyif alacağımı düşünüyorum.

seninde buna benzer başlangıç yapmanı tavsiye edebilirim.
    *İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.

*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekleme al
    Sonuçta biriktirsende zam gelecek ve gelecek zamdan daha fazla para biriktirmek çok zor.
    fatih545 bunu beğendi.

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Ben para biriktirdiğim ilk anda motorumu aldım. Ne istediğinizi bilmek önemli. Eğer daha sonra da para biriktirebilecekseniz beklemeden alın. Çok değer kaybetmeyecek ve trafiğe sizi alıştırabilecek bir motor seçmenizde fayda var. Daha sonra istediğiniz motoru alırsınız.
    [COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

just4techno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Skipper, Sym Fiddle 3
    arkadaşım bende senin durumundayım para konusu hariç ehliyete yazılıyorum 2-3 güne, 450 tl tutuyor herşey dahil..2 ay da 700 tl biriktircem bi tane cub tarzı alıcam çin veya varsa daha iyi birşey motordan anlayan abimle gitcez...runner almayı planlıyodum ama 4 yıl sonra araba kullanma vakti gelicek..şimdilik iyi gidiyor heyecanlıyım

kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Şimdiki aklım olsa 2.el koruma demirleri olan bi cbf 150 alırım hemde aldığım paraya satar tecrübemi yanıma kar bilirim
    maxi97 bunu beğendi.
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

bekleme hemen al

herkez kendi çapında tavsiyede bulunmuş eyvallah hepsine saygım sonsuz...
    ancak.....
    ilk moto için bana sorarsan çok uçma
    1.ybr cbf al demek bana sorarsan klişeleşti tamam iyi motordurda sen ilk alıyorsun dur bakalım belki-allah göstermesin-aldığın gün kaza yapıcan
    motordan soğuyacan olmaz olmaz deme
    2.motor ne kadar işini görecek tam bilmiyorsun ev iş arası mesafe şu kadar demeyle bitmiyor ailenden biri binmek istermi veya hatun-varsa-gönlü razımı
    hadi hepsini halletin diyelim ben zevk için alayım dersen o kadar para bağlama önce düşük km li iyi kötü piyasası olan makul bir-manuel vitesli olsun-çinli al
    kanuni asya regal raptor vs artık hangisi içine sinerse-tercihen raptor al ben kullanıyorum memnunum-bindiğin motor iş görme açısından iyiki almışım şu motoru
    dedirtsin ondan sonra canın ne isterse alabilirsin
    3.iyi markalar tamam iyi aletler de...tamirciyle hiç işin olmayacak zannetme o da masraf çıkaracak elini attığın her parça 100tl yetkili servis bakımı vs
    -bi de başına bi kaza vs gelirse çinli parası verirsin unutma
    4.ne tarz motor kullabileceğini bilmiyorsun ss depo üstüne yatılır ayaklar geride çapır ayaklar önde vs vs bi kaç modeli tanıdıklardan test etmeye çalış
    benim nacizane düşüncem budur
    yolun açık olsun

Herkes akla yatan öneriler vermiş sanırım bende genel öneriler dahilinde düşünüyorum bu yaz bir motosiklet almayı düşünüyorum ama ne alıcağım konusunda kafam biraz karışık hala bu arada şunu da eklemeyi unuttum üniversite öğrencisiyim 20 yaşındayım motosikleti yalnız yazları kullanıcam 1-2 ay civarı yani size şöyle söylüyüm yılda toplam 2-3 bin km yaparım gibi geliyor şu an elimdeki parayla cbf ve ybr alabilirm fakat yılda sadece en fazla 2 aylık bir kullanım için yazık gibi geliyor paraya çinli basit bir motosiklet alsam yada cup alsam nasıl olur ayrıca kmyco yamahanın cuplarıda 2700-3000 arası hangisini tercih etmeliyim

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kymco nun cublarının 2.eli çok kötü yamaha crypton daha iyi bu anlamda ancak kymco nun da vergisi yok yılda 2kez kullancaksan vergisiz olması daha iyi olur

Yani kısaca; aldıkdan sonra uzun yıllar kullanacaksan kymco al yamaha nın cryptonundan kalite bakımından eksik kalır bi yanı yok üstelik vergisiz (aktiv 100 modelinden bahsediyorum)

Ama alırım 2 sezon biner satar başka bişi bakarım dersen crypton alman daha iyi olur

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    yamaha crypton en iyisi. hem vitesli alıştırması olur, hem de öğrenci için çok çok az yakıyor. 2. el kovalarsan çok güzel olur. kullanımı da çok güzel, 1-2 km kullansam da diğer cublarla arasında çok fark var titreşim yok. ama debriyaj olmadığından gazı bıraktığımda çok yığılıyordu. ama cublar için normal bu.

Motosikleti
    YAMAHA YZF R6
    sıfır ayarında ikinci eller mevcut bence onları takip et neticede başlangıç için alıcaksın ve belli bir süre sonra seni tatmin etmiyceği için değiştirme gereği duyacaksın o yüzden 2011 1000-3000 km arası bir şeyler bak hyosung da çok zarar edersin tavsiyem cbr250r lar daha mantıklı duruyo istediğin kateforide ve bana sorarsan bekle bu sezon fiyatlar artmaya başladı kışa kadar paranı tamamla fiyatlarda düşer ve istediğin gibi bir makina alabilirsin

Motosikleti
    Honda Click 125i 2012
    hondanin zam yapma hizi emin ol senin para biriktirme hizini gecer, adamlar sadece karada degil parada da cok hizlilar
    nrkndmr bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)