Ben de yeni aldım ama henüz kullanmadım, eski Nolan'ımı kullanıyorum halen. Benim Nolan'ın bağlantısı çok rahat, ve kolay açılıyor. Aikido'yu almayı düşünürken ben de bu Double D bağlantı ile ilgili epeyce araştırmıştım. Genel olarak en güvenli bağlantı olarak kabul ediliyor ancak pratik olarak kullanmak için herhalde biraz zaman geçmesi gerekecek.
Bilen var mıdır; merak ettiğim, Aikido'larda havalandırma deliklerinin hangi pozisyonda hava girişine açık hangi pozisyonda hava girişine kapalı olduğu?
bu kawasaki bir başka dostummm
[MENTION=40535]motorcu48[/MENTION]
Kot pantolonlardaki dediğiniz kemerden bende 2 tane var. 1 tanesi kendi kendine gevşiyor. Çünkü D-demir dedikleri 2 adet demirin şekli-şemali vs çok iyi değil sanırım ve kemer malzemesi çok yumuşak ve kaygan. O yüzden kendi kendine gevşiyor. Ama diğer kemerim kesinlikle öyle değil, açmak için çekiştirdikçe daha çok kendini sıkıştırıyor. Kemer malzemesi daha farklı.
D-demir kaskım yok ama buradan çıkardığım sonuç; kayış malzemesi seçimi ve kayış genişliğine göre D-demir genişliği vs, gibi etkenleri doğru seçerseniz açılması mümkün olmayacak bir sistem olur. Ancak kayış kopacak, ki ondan önce sizin çeneniz yerinden çıkar sanırım. Simoncelli'ye de olan buydu büyük ihtimalle...:(
#sürenadam
benim kaksın kayısı bu renk değil. ayrıca kilitlemeye de hiç sorun yasamıyorum. el alışında eldivenle bile yapabiliyorum gayet de sağlam oluyor. bir de bu fısıltı olmuyor bende galiba. rahatsız eden bir şey yok.
Şöyle bir kaç foto yükleyeyim de konuya biraz daha açıklık gelsin =)
bu genel görünümü iki halka bir kayış =)
iki halkanın içinden de kayışı geçiriyoruz
iki halkadan kayışı geçirdikten sonra büyük olan halkadan kayışı tekrar geçiriyoruz =)
işte olay bu kayışı ne kadar çekersek okadar sıkı olucak....
açarkende o kırmızı ufak şeyi kayışı çektiğimiz yönün tam tersine çekince gevşiyor..
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
Ya bana da silecekli bi kask lazım... Dün gece Ankara'daki yağmurda perişan oldum, mecburen vizörü açtık...:D Yağmur değil taş çarpıyor mübarek...
Kaza anında açılma ihtimali olmayan en güvenli bağlama şekli ...elinizin alışması biraz zaman alır ama plastik bağlantılardan çok sağlam ve güvenilirdir...
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)