Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Lütfen Hukuk bilgisi olan arkadaşlardan kaza ile ilgili yardım İstiyorum

REKLAM ALANI
    dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Resim ile olayı aydınlatmaya çalıştım arkadaşlar. saat 7 sularında (aksam) ağaçların arasından aniden yola çıkan yayayı görmemle frenledim. yolun kaygan olması ve benimde aniden heyacana kapılmamdan ötürü motosiklet kızakladı ve yan şekilde yaya ile çarpıştık, yayayı görme mesafem 10 metre kadardı ve 50km hız civarı gidiyordum duramadım. Sonuç olarak yayayın 2 bacağıda kırıldı. Ambulans çağırdık beni karakola onuda hastaneye götürdüler. yaya benden şikayetçi olmuş durumda. Ben benim suçum olmadığını düşünsemde arayıp yayanın masraflarını karşılamak istedim. Aama telefona çıkan oğlu beni tehtid etti bende savcının uzlaşın demesine rağmen yanaşmadım. Bu konularda bilgim yok, 17 yaşındayım ehliyetim var başıma ne gibi durumlar gelebilir. Lütfen hukuki bilgisi olan üyelerden bilgi istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    merkezkale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR1200X Crosstourer
    mağdur ile anlaş hocam. bu tip davaların ceza, tazminat olmak üzere uzun süren bir yolu var. avukat ve bilrkişi masrafları bir de kaybedince karşı tarafın vekalet ücreti masrfalar vs derken çok pişman olursun.

Karşı tarafa biraz hak ver. 50 ile giderken bir yayaya çarptıysan ve 2 bacağını da kırdıysan motosiklet sürücüsü olarak haklı olsan dahi hiçbir hakim ya da bilirkişinin senin lehinde karar vereceğini sanmıyorum.

çok geçmiş olsun tekrar.

mağdur erkek/bayan farketmez sağlıklı ve çalışan biriyse işgücü kaybını bile senden taled edecek aklında bulunsun
    Ride it like you stole it!

anladığım kadarıyla yol bölünmüş yol. herhangi bir şekilde yaya geçidi de olmadığına göre. o yolda o noktada yaya bulunması yasak. bence senin bir hatan yok. karşı taraf kendini haklı düşünüp şikayetçi olabilir. buda onun en doğal hakkı. lakin mahkeme sonucunda sana birşey çıkacağını sanmıyorum. yinede en doğrusunu yargı bilir. sende savunmanda belirt, bölünmüş yol olduğunu yaya geçişine açık bir nokta olmadığını. yolun ortasının ağaçlık olduğundan dolayı görüşü kısıtladığı. hızının yasal sınırlarda olduğunu belirt.
    sende haklılığına güven, sakin ol. mahkemede kızma sinirlenme sakin ol. geçmiş olsun

Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Alıntı merkezkale adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mağdur ile anlaş hocam. bu tip davaların ceza, tazminat olmak üzere uzun süren bir yolu var. avukat ve bilrkişi masrafları bir de kaybedince karşı tarafın vekalet ücreti masrfalar vs derken çok pişman olursun.

Karşı tarafa biraz hak ver. 50 ile giderken bir yayaya çarptıysan ve 2 bacağını da kırdıysan motosiklet sürücüsü olarak haklı olsan dahi hiçbir hakim ya da bilirkişinin senin lehinde karar vereceğini sanmıyorum.

çok geçmiş olsun tekrar.

mağdur erkek/bayan farketmez sağlıklı ve çalışan biriyse işgücü kaybını bile senden taled edecek aklında bulunsun
    dostum elbette bende üzüldüm lakin yaya masraflarını karşılamamı istemiyor. Ve beni tehtid ediyor. benimde yapabilecek birşeyim kalmadı. Olayın uzaması sonucu ne gibi şeyler başıma gelebilir ?
    Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

Yaya olmak her zaman haklı olmak manasına gelir zannediliyor.Yok öyle bir şey.Yayaların da trafikte uyması gereken kurallar var.Eğer olay anlattığın gibiyse hiçbir şey talep etmeye hakkı yok. Kaza raporu çok önemli aldın mı onu? Orada ne yazıyor?

Ehliyetin varsa, evrakların tamamsa, ve kaza raporu bu anlattığın gibiyse hiç korkma.Sakin ol sabırlı ol, gerekiyorsa tehditleri bir dilekçe ile yaz aynı savcıya ver.

Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaya olmak her zaman haklı olmak manasına gelir zannediliyor.Yok öyle bir şey.Yayaların da trafikte uyması gereken kurallar var.Eğer olay anlattığın gibiyse hiçbir şey talep etmeye hakkı yok. Kaza raporu çok önemli aldın mı onu? Orada ne yazıyor?

Ehliyetin varsa, evrakların tamamsa, ve kaza raporu bu anlattığın gibiyse hiç korkma.Sakin ol sabırlı ol, gerekiyorsa tehditleri bir dilekçe ile yaz aynı savcıya ver.
    evet dostum kaza raporunda benim anlattığımın dışında farlarımında açık olduğu yazıyor.
    birde bunun dışında savcıya ifade vermeye gittiğimde anlayamadığım şekilde bana çok kötü davrandı,birazda ondan çekiniyorum sanırım yaya tanıdığı birisiydi

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yayanın karşıya geçmeye çalıştığı yerde trafik lambası, yaya geçidi veya okul geçidi vs yoksa

Hızın yasal sınırlar dahilindeyse

kaza esnasında motosikletinde herhangi bir aksamında sorun yoksa (far fren vs gibi)

Ve tüm bu durumlara rağmen yaya yola atladıysa ve sende duramayıp çarptıysan, hatta hastane masraflarınıda ödemek isteyipde karşılığında tehtit ediliyorsan

Senin bir suçun olmadığını düşünüyorum (hukukçu değilim daha önce kaza da geçirmedim çok şükür) tabii bu sadece benim görüşüm yinede iyi bir avukata danışmanda fayda var

Ayrıca ifadende hastane masraflarını ödemeyi teklif ettiğini ancak karşı tarafın teklifi reddetmekle kalmayıp seni tehtit ettiğinide belirt

Geçmiş olsun inşallah olay büyümeden hallolur
    kanucan bunu beğendi.

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Anlaşılan uzlaşma sağlayamazsın.Sende hakkını ara diyeceğim fakat Türk adeletine güvenmek biraz kumar işi.
    ANGARAJ

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    uçuyor..
    güven..güven..Türk adaletine güven kardeşim..geçmiş olsun..eğer yaya geçidi yoksa yola dikkatsizce çıkmıssa hele de yakınlarda yaya geçidi ya da ışık var ise sen de hız limitleri dahilinde gidiyorken kazayı engellemek için motorunu dahi yatırdıysan YAYA suçlu konumdadir..senin hastane masraflarını üstlenmek istemen hakim karşısında iyi niyetinı gösterir..seni tehdit etmelerini de savcılığa bildir..ama çocuk bir anlık öfke ile fevri hareket etmiş olabilir..mahkemeden de hakimden de savcıdan da korkma..senin mevcut hasarın mahkeme masrafların dahi yayadan tahsil edilir sen suçsuz görünüyorsun çünkü anlattığın şekilde oldu ise kaza..

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:18 ----------

ancak öncelikli olarak onlara durumu ailen güzelce anlatsın..haksız olduğunu biliyordur zaten yaya..eğer yayanin kendisi uzlaşma yoluna gitmez ise mahkeme yolunu tercih et..önceliğin anlaşma olsun mahkeme minimum 1buçuk yılı bulur çünkü..

Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Arkadaşım öncelikle karşı taraf senden şikayetçi olmuş olsa da korkmana panik yapmana hiç gerek yok.

Sen anlaşmaya yanaşmışsın kabul etmemiş.Tamam kardeşim gidelim mahkemeye diyeceksin.Arkadaşların dediği gibi yayaların da uyması gereken kurallar vardır.

Karakola ifadeni almaya götürdülerse yaşından dolayı barodan avukat çağırmış olmaları gerekiyor.1 ay sonra felan evine mahkeme çağrı kağıdı gelir mahkeme gününde sana atanan avukatı ara ve onun da gelmesini iste.

Sonra çıkarsın hakimin karşısına derdini güzelce anlatırsın...Zaten karşı tarafta maddi hasar olmaması lazım aciller ücretsiz... Yaşın şu an senin lehine.Ceza felan vermezler çünkü ortada kasti bir durum yok...

hız sınırını aşmadıysan hiç kafanı yorma sınavına odaklan sen elinden geleni yapmış farların açık freni sıkmışsın yatırmışsın o da geçilmeyecek yerden geçmiş.Dediğine göre kafanı yorma rahat ol.

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    hatta üstüne senin şikayetçi olman lazım canını malını tehlikeye attığı için. adama sorarlar benmi kaldırımdan gidiyordum senmi yoldan gidiyordun diye.
    otopsici ve Hedef_Turan bunu beğendiler.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    [QUOTE=a.kara;2590433]
    ..... yolun kaygan olması ve benimde aniden heyacana kapılmamdan ötürü motosiklet kızakladı...

1) Yukarıdaki gibi yol kaygandı,heyacana kapıldım vs. kesinlikle demeyin... Hız limitleri dahilinde giderken, aniden yaya olmaması gereken bir şekilde intahar eder gibi önüme atladı, çarpışma kaçınılmazdı bende gereken frenlemeyi vs yaptım ama çarpışma gerçekleşti... vs...gibi ifaden olmalı her yerde.. karakoldaki ifadeni de bu şekilde değiştirmelisin bence...
    2)MUTLAKA bir profesyonele yani AVUKATA DANIŞIN konuyu..
    3) Dediğiniz gibi ise korkmayın dava vs..olaylarından...sadece bir avukat bulun yeter...
    Geçmiş olsun,

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hatta üstüne senin şikayetçi olman lazım canını malını tehlikeye attığı için. adama sorarlar benmi kaldırımdan gidiyordum senmi yoldan gidiyordun diye.
    benden çok yaşayacaksın
    ama ben arkadaşın hızının limitler dahlinde olduğundan şüpheliyim tabi çarptığı şahıs 55 yaş üzeri değilse
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kymco Grand Vista 250/CBF 150
    Tazminat talep edeceklerdir.

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Eğer haklı olduğunu düşünüyorsan trafik kuralları neticesinde, hiç uzlaşmaya falan gitme. Sen insan gibi yaklaşmışsın, tehdit mehdit...
    Benim halama taksi çarptı istanbulda. Kadın ön camdan sekip havalara uçtu. 2,5 ay hastanede yattı. Çıktıktan sonra bir de taksi camının parası ödetti mahkeme ona.
    Yaya geçidi veya başka bir geçiş olmayan bir noktadan geçtiği için. (Bakınız: Barbaros bulvarı)

Haklıysan hiç sallama. Suçu 8/8 yayaya veriyorlar.
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Geçmiş olsun kardeşim.. Gereçekten üzücü bir durum.
    Onların sana tehditvari konuşmalarını insanlık psikolojisi olarak algıla.. Çünkü kimin
    yakınının başına böyle bir olay gelse ,sürücüyü öldürmek isteyecektir.. Yukarıda yazılanlar gibi
    haklı olduğun ortada ve ifadeni en doğru biçimde anlat.. Hız limitine uyduğunu , yayanın aniden sağına soluna
    bakmadan yola fırladığını ,frene basıp ve neticesinde çarptığını anlat.. Muhtemelen tutacağın avukat işin üstesinden gelir..
    Bi daha mağdur tarafı aramana gerek yok, çünkü sen suçluymuşsun gibi hissedecekler ve üstüne gelecekler.. Olayı mahkemede çözersin..
    Yaya geçidi vs.. yoksa sana devlet ceza kesemez..

Motosikleti
    Benelli trk 502 & tvs neo x3i
    bu tip kazalarda savcının aranızda uzlaşın demesi ne kadar yanlış. ortada iki taraflı maddi hasarlı bir kaza yok.

işten anlayan bir avukat tut. ver vekaletini gerisini o halleder. eger suçsuzsan ve suçsuzlugun ispatlanırsa motosikltinin hasarını bile karşılamak zorundalar. ayrıca sende kalıcı bir hasar bıraktıysa bu kaza manevi tazminat davası bile açabilirsin.

yayalar trafigin bir parçasıdır ve kurallara uymak zorundalardır.

diyelimki siz yasal hız sınırını aşmadan gidiyorsunuz ve karşınıza bir yaya yada bir araç aniden çıkıyor ve tek taraflı motosikleti yatırmak zoruda kalıyorsunuz . bu durumda sizin kaza yapmanıza neden olan kişi yada kişilere karşı dava açmayacakmıydınız.

dogru bir tanedir yanlış ise sonsuzdur. haklı oldugunuza inandıgınız herşeyin arkasında olun.

çıkarsın mahkemeye dogrusu ne ise onu anlatırsın. verilecek karar adaleti saglayamamışsa temyiz yoluna gidersiniz-giderler.

bu arada geçmiş olsun.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    savcılarımızın % 90'ı .... ...... ........... ....... temiz ..... insanlardır
    sana değil herkese kötü davranırlar bir an önce sizi bıktırıp başından savmak için
    harley is making love with davidson

Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Arkadaşlar uzun süredir kafam dağınıktı bu konu yüzünden. Motosikletimi sattım. Sonuç şöyle oldu. hakim davayı erteledi. Olay yerine gittik birlikte olayı anlattım. Karşı taraf kendine yalancı bir şahit bulmuş benim yayaya aşırı hızlı bir biçimde Yolun SAĞ şeridinde vurduğumu söylediler. bulunduğum noktada mobese yok, anlayacağınız kanıtlayamadım. Birde kaza anında motosikleti yoldan geçen yayalar yolun sağ şeridine çekmiş biraz ileri. Olay tamamen benim aleyhimde gelişti yani. Avukatım olayın fazla uzamamasını anlaşmamı yoksa başımın daha çok belaya gireceğini söyledi (zaten benimle pek alakadar olmadı devletin zorunlu olarak tuttuğu bir avukattı yaşımdan ötürü).Bende mecburen anlaştım.Karşı taraf benden miktarını söylemek istemiyorum bir para istedi.Bende verdim şikayetini geri aldı.
    Büyük bir tutkuyla başladığım bu sevdayı malesef böyle talihsiz bir olay sonucu bırakmak zorunda kaldım..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)