Depoya Benzin Yerine Tiner Koymak
Reklamlar
-
Arkadaşlar Yazın Mobiletimi Modifiye etmeye Alt Motoru Tamamen Değiştirmeyle Başladım. Nede olsa Alt Motor Ve Karbürator Değişecek Diyede Evde Bulunan 9 litre Tineri 3 Gün İçerisinde Bitirdim. Motor Kitlenir Diyenler Falan olmuştu ama hiç bir şey olmadı.
Orjinal 52 cc lik motor Benzinle 70 km hızı Zor Yaparken Tinerle 110-120 Gibi Rakamlara Aniden Hızlanarak çıkıyordu çok şaşırdım.
3 Günün sonunda tüm tiner bitti. Bende Gittim 10 liralık benzin alıp motoru Sanayiye bıraktım. Airsal 70 cc Alt takımla Beraber Full Değiişim Yapıldı. Karbüratörde Dahil
150 tl ye Yaptırdım.
Sormak istediğim şey şu
Tiner niye bu kadar Hız Yaptırtıyor?
Reklamlar
-
ennes07 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Yazın Mobiletimi Modifiye etmeye Alt Motoru Tamamen Değiştirmeyle Başladım. Nede olsa Alt Motor Ve Karbürator Değişecek Diyede Evde Bulunan 9 litre Tineri 3 Gün İçerisinde Bitirdim. Motor Kitlenir Diyenler Falan olmuştu ama hiç bir şey olmadı.
Orjinal 52 cc lik motor Benzinle 70 km hızı Zor Yaparken Tinerle 110-120 Gibi Rakamlara Aniden Hızlanarak çıkıyordu çok şaşırdım.
3 Günün sonunda tüm tiner bitti. Bende Gittim 10 liralık benzin alıp motoru Sanayiye bıraktım. Airsal 70 cc Alt takımla Beraber Full Değiişim Yapıldı. Karbüratörde Dahil
150 tl ye Yaptırdım.
Sormak istediğim şey şu
Hiç tinerle motor çalıştıran duymamıştım ama hız yapmasının nedeni yanıcılığının benzinden daha fazla olmasıdır..
-
tiner olayını 10-11 sene önce mobiletim varken(cobra) duymuştum. Uçak gibi gider ama bir dha da gitmez demişlerdi
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
Yaa süper oluyor biraz zor çalışıyor ama sonuçta motor ısındımı Süper Bir Güç oluyorda üstündeyken korkmuştum Her an motor kilitlencek korkusu vardı ama olmadı. Tamirciye Saglam çalışır motoru kaptırdık ben o motoru bozmadan vermem diyordum ama başaramadım
-
sene 1995 lerde süper 51 mobiletim vardı yolda kalmıştım mecburiyetten bir boyacıdan 1 litre tiner almıştım yağ ile karıştırıp kullanmıştım sorun olmamıştı o günden beri bir daha hiç denemedim
-
ennes07 adlı üyeden alıntı
150 tl ye Yaptırdım.
Sormak istediğim şey şu
birader Van ilinde kaçak benzin diye millete sattıkları şey dir tiner
motosikletin acayip hızlanır feci güçlenir
ama bir depoda bişi olmaz 3. depodan sonra motor kitlenir
piston sübaplar üst kapağı ve karbütratörü değiştirmek zorunda kalırsın
tecrübeyle sabittir Vandaki motosiklet tamircileri (8 -9 tane tamirci var)
her biri günde 2-3 tane bu tiner kullanmış motoru tamir ederek para kazanır
bu arada tiner benzinden daha yanıcı olduğu için hız yaptırır
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
-
Aman!! Tiner kullanılmaması gerektiği ısrarlar belirtelim.Şimdi bu konuyu okuyan denemeye kalkar tüm yazılanlara rağmen.
ANGARAJ
-
10lt benzine 2.5tiner koyabiliriz mesela
-
isa.g137 adlı üyeden alıntı
10lt benzine 2.5tiner koyabiliriz mesela
bunu uygulayan bir abi görmüştüm oranını bilmiyorum ama yarı yarıya katmış olabilir egsoz lar resmen ateş ediyordu egsoz kelepçeleri dahil kıp kırmızı olmuşlardı
--------Efsaneler Ölmez Sadece Şekil Değiştirir 1985-2000 2013-20..--------
JeT KaMiL'in OĞLU
-
Benizine tiner yerine kolonya koyabiliyor muyuz? Kim motorunun mis gibi kokmasını istemez ki
-
Tiner az gelir motora,nitro koy nitro.
-
Valla ben denicem 2lt benzin + 50ml tiner zararı olmaz bence ;)
-
Eşeğin aklına karpuz kabuğunu soktunuz. Yarın bi deneyeyim umarım elime almam bloğu
-
tiner+idrar=daha fazla hiz daha masraf+motor komple elinde
-
Elde kalmış mazot koyuyorm ben halada mazotlu benzin.4 litreye 1 litre,duman eşliğinde gidiyoruz.dizel de bir çeşit yağ olduğu için pek bişe olmaz sanırım.
-
Bu konu hakkında daha fazla bilgisi olan kimse varmı..Ne kadar oranla karıştırılırsa zararı olmaz gibi
-
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Bu konu hakkında daha fazla bilgisi olan kimse varmı..Ne kadar oranla karıştırılırsa zararı olmaz gibi
2 zamanlıda biraz karıştırabilirsin ama 4 zamanlıda yapamassın...
Sibopları aşırı ısıdan dolayı yakar pistona çakarsın....
Sakın deneme bile...
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
2 zamanlıda biraz karıştırabilirsin ama 4 zamanlıda yapamassın...
Sibopları aşırı ısıdan dolayı yakar pistona çakarsın....
Sakın deneme bile...
jawaya ne bulursan koy gitsin...
benzin mazot tiner fuel oil... kolonya votka bira
-
Mobilet Yarışlarında daima yapılır bizim burdaki otobandada cgler tam tutulmamışken mobiletler yarışırdı tiner koyarlardıı motora zaten sonra yarış kazanıldıgında o motorun alt takımı komple çöpe giderdi
Not:(Egsozun içine polini olursa daha iyi olur yada cırcır biraz tiner damlatın egsozdan ateşde atar)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler