Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

BÌLÌÇLENMEYE dair.

REKLAM ALANI
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Ilk ve orta ogretim kurumlarinda motosikletli ogretmenlere destek verilse. Bu ogretmenler ornek teskil edicek sekilde tam korumali kiyafetleri ve aylik belli miktarda yakiti devlet tarafindan karsilansa ( hatta motosikletide) ve daha kucucuk yastan itibaren cocuklar dogru bir ornegi gozlemleyerek buyuseler. Acaba bu ulkede dogru ve bilincli motosiklet kullanimi konusunda yol almak mumkun olamazmi.
    LUFEN AMA LUTFENNNNNN ::::
    Sakin olaki olayi "basbakana 1600cc leri aliyorlarda .... "
    "Dindar bir genclik "hayaline ters dusen bir durum seklinde....
    Dini, siyasi, politik, ideolojik bir cikmaza suruklemeden fikirlerimizi paylasalim.

13 yasinda motodiklette olen cocugun haberi uzerine aklima gelmis bir fikirdir.

Bu nasil faydali hale getirilir bunu tartisirsak herkes daha memnun kalir kanaatindeyim.
    karapara, arca94, furkanmg ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    desteği bana versinler her sabah işe gelmeden önce bir okulun bahçesinde 3-5 tur atarım örnek olmak için...biz aidsli bir fahişeye atın ölümü arpadan olsun diyen bir milletiz..onun için koruma takmayan yine takmaz...
    arca94 ve o da olur bunu beğendiler.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    desteği bana versinler her sabah işe gelmeden önce bir okulun bahçesinde 3-5 tur atarım örnek olmak için...biz aidsli bir fahişeye atın ölümü arpadan olsun diyen bir milletiz..onun için koruma takmayan yine takmaz...
    Lanet olsun birebir hatırlıyorum o görüntüyü. Seneler önceydi...
    Aidslileri hor gördüğüm veya küçümsediğimden değil, böyle zihniyetlerin hala var olmasındadır lanet olsun demem...
    Neyse konu başka yerlere kaymasın.
    Katılıyorum kesinlikle eyüp abi. Fakat daha motosiklet için en ufak bir özendirme çalışması dahi olmazken, öğretmenleri böyle bir uygulamaya geçirmeleri imkansız benim görüşümce
    Motosikletli Kaplumbağa...

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Çocuklarımızı bilinçlendirmeden önce bilinçlendirilmesi gereken büyüklerimiz var...
    Halil Karamanoğlu ve wers bunu beğendiler.
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    cbf150,(bayan isimlerine inat) CaBBaR VT750 Shadow
    Hocam hayatın kendisi siyaset
    sen neresinden kaçacaksınki onu demeyin bunu demeyin şartı koşuyorsun
    çocuklara ödül olarak ümre seyahati yaptırmaya kalkan zihniyet sana bu fikirlerinle uzaylı diye bakacak
    ne olacak şimdi?
    MotorKafa ve HaydarBıçak bunu beğendiler.

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hocam bunlardan önce sadece okullardaki mevcut trafik dersi ciddiyetle işlense öğrencilere bunun gerekliği ispat edilse liselerde bununla ilgili konferans verilse çoook çok daha faydalı olur.

Motosikleti
    cawa
    Arkadaslar liseye kadar bilincsizce gelmis adami konferans manyagi yapsaniz ne fayda.
    Amac daha korpeyken beyinler dogru orneklerle bilinclendirmek.
    Ogretmen bulmak sorun olmaz yeni nesil mezunlar gayet modern acik fikirli insanlarla dolu.
    Ama birseye kendimiz inanmiyorsak kimsenin inanmadisini beklemeyelim ozamn.
    Her konuda kaderimize razi gelelim. Bumudur?

Buyuklere yapilicak pek birsey kalmadi bari cocuklari kurtaralim. (gelecegi)
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    ülkemizde herkesin odak noktasında para olduğu için parasal cezalar caydırıcı olabilir ancak...

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bunun olması çok zor fakat kendi içimizde motosiklet kullanıcıları olarak ufaklıklara ilgi gösterek iyi yaklaşımlarda bulunarak bi iz bırakabiliriz.
    Mesela ben küçükken her gördüğüm yarış motorunun bisikletimle yanına yanaşır, ibresini kontrol ederdim.Sahibinede denk gelirsek ''abi bu kaç basıyo'' derdik.Bi gün birinden ''300'' cevabını alınca hiç inanmamıştım, arabalarda o hızları hiç duymadığımızdan olsa gerek.ama benim için kaç yaptığı farketmezdi, o yarış motoruydu
    Şimdi bazen öyle meraklı ufaklıkları görüyorum, hemen yaklaşıp ''abi bu kaç yapıyo'' ''nerden aldın'' vs gibi garip sorular soruyolar İşte o zaman küçüklüğümü hatırlıyorum.Hiçbirinide terslemedim şimdiye kadar bütün soruları sabırla cevapladım
    Bazende kekolar gelip bunaltıyolar onlara 300-500sallıyorum o başka
    _ŞEVKET_ ve karapara bunu beğendiler.
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    ninja 250
    benim gteorim, ötv düşerse motora olan ilgi artacak herkes 600 lük 250 lik makinaları alacak, birçoğu eşe dosta karıya kıza hava atiyim derken tahtalıköye yolcu olacak haberlerde ölümlü kazalar olunca milletin ilgisi azalacak ama daha sonra bu işden heves alanlar koruma ekipmanlarını alıp yola devam edecekler ve bu sayede ülkede bilinçli olarak motosiklet kullananların sayısında artış olacak.yani sonuç olarak iş ilk adımda devlete sonra halka düşüyor
    karapara bunu beğendi.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    sanırım ispanyadaydı, bir kaç sene önce araç park yerlerini gösteren bir resim paylaşılmıştı.
    öncelik motosikletindi ve yer kalırsa 4 tekerli araçlar park edebilyordu ve her yerde motosiklet park alanları vardı.

ama, AYE'nin ölümünde ise otları sulayan bilinçsiz bir belediyecilik örneği vardı.
    bire bir şahit olduğum bir olay da, istanbulda motorcular geçmeye başladığı için sokakağa ve viraja sabunlu su döktüren patronlar gördüm

yani; önce yöneticilerin motosikleti tanıması lazım...
    haa, olur mu dersen?

motosiklet kullanan onca ünlü kişi varken hiçbirinin proğramlarında motosikletin m'sini ağzına almazlarken bu çok zor.

motosikletli gençlik 29 ekimdekonvoy olurken otomobil sürücüleri alkışlayıp sonra üstümüzden geçerler, o da başka konu...
    m.şanveren ve _ŞEVKET_ bunu beğendiler.
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Evet insanlara model olarak iyi örnek olabiliriz
    Benim en dikkatimi çeken küçük ccli motorlar ve sukuter kullanana arkadaşlar korumaları sadece hızlı motorlarla kullanılır zannediyorlar, yavaş giden bir motorda gereksiz görüyorlar veya gidip 60 TL ye kask alıyorlar
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

farcob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    yaş 19.paris'teyim.fransız sevgilimle gece geç vakit bardan çıkmışız, yollar bomboş,ışıklardan karşıya
    geçeceğiz..Kırmızı yanıyor ama yol bomboş ya hamle ettim geçmeye. benim kız bırakmadı kolumdan tuttu
    no faruk, no faruk, please dedi, beni geçirtmedi. yeşil ışığı bekledik.
    şimdi bunun mantığı nedir? sadece eğitim mi? bence şu; eğitebildiklerini eğitmişler, eğitemediklerine
    basmışlar cezayı. biz de polisin yaptığı radar kurup 96 km ile sahilde giden bana sana 265 tl ceza kesmek
    ama yollarda yasak yerden dönenmi dersin yolun ortasında duran mı dersin. ben hiç görmüyorum böyle durumlarda
    ceza kesen polisleri

EĞİTİM VE CEZA ŞART
    ha, bu arada o zamanlar ben şöyle birşeydim

Uploaded with ImageShack.us
    bugay, Syanur ve WOLKANWOLKAN bunu beğendiler.

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Eşşşşşeğee altın semer vursan eşşek eşşekdir usta..
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

Motosikleti
    cawa
    Evet anladimki yanlis degirmene saldiriyorum
    En basta inanmadi gerekenlerde inancin "i" si yokken bu islerden fayda beklememek lazim.
    El ogluna bakip imrenmek bizim genlerimizde var sanirim.....

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet insanlara model olarak iyi örnek olabiliriz
    Benim en dikkatimi çeken küçük ccli motorlar ve sukuter kullanana arkadaşlar korumaları sadece hızlı motorlarla kullanılır zannediyorlar, yavaş giden bir motorda gereksiz görüyorlar veya gidip 60 TL ye kask alıyorlar
    Yarama tuz bastınız hocam
    Hayatında k'çı motosiklet görmemiş tiplerin pideci motoru yakıştırması mı dersin
    O motora okadar ekipmanla binilmez diyenleri mi dersin .
    Ekipmanları görüp motorun nerde diyince gösterdikden sonra haa o mu bende bişi sandım diyen mi dersin

Allaaaah varya tonla tip var ve bunlara artık cevap bile vermeye tenezzül etmiyorum bazısınada eşek hoşafdan ne anlar deyip çıkıyorum işin içinden

Herşeyi geçtim yav arkadaş hiç mi kafası yüzü donmaz bu kask takmayanların? Okadar soğuğa rağmen takmamak için direniyorlar resmen. Ha birde bere şapka vs ıvır zıvır takanlar var ki o kısıma hiç girmiyorum...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosiklet
    - Trafikte az yer kaplar
    - Park halinde az yer kaplar
    - Az yakıt tüketir
    - Yeni nesil motorların hava kirliliğine katkısı azdır
    - Trafikte beklemediklerinden bu fayda daha da artar..

Bu kadar önemli faydaları olan motosikletin kullanımı İstanbul vb. nufüs yoğunluğu çok fazla olan şehirlerde,gelecek yıllarda trafiğin,hava kirliğinin, şehri yaşanmaz hale getireceği noktada önlem olarak,elbet düşünülecektir.

O zaman klasik mantığımız devreye girecek, önceden önlem almak yerine,sıkıntıyla karşı karşıya kaldığımız andan itibaren çözüm üretmek sürecine girilecektir.. O zaman,motosikleti teşvik edebilecek akıllı kamu yöneticilerimiz olursa,bu bilinçlenme kendiliğinden gerçekleşecektir..

Tıpkı deprem riskinin bangır bangır bağırdığı,depremin eli kulağında olduğu İstanbul'da,kentsel dönüşümün şimdi akla gelmesi gibi...
    karapara ve _ŞEVKET_ bunu beğendiler.
    [CENTER][B] Sosyal Medya Hesaplarımız[/B]

[URL="www.facebook.com/motosiklet.net"][B][COLOR="#0000FF"]MT Facebook [/COLOR][/B][/URL]

[URL="https://www.instagram.com/motosikletnet/"][COLOR="#FF0000"][B]MT Instagram [/B][/COLOR][/URL][/CENTER]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Okullarda, değil trafik dersinde motosiklet bilinçlendirmesi yapmak, panolara bilgilendirme afişleri bile asmayan sistemden bunu beklemek çok olur bence. Ama böyle bir şey olacak olsa benzin fiyatına 3-5 kuruş zam yaparak bütçe oluşturulabilir. Yine de dediğim gibi ilköğretimde mevcut olan trafik ders kitabının bir kaç sayfası bu konuya ayrılmamışken çok ümitlenmemek gerek.

Alıntı Frank Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim teorim, ötv düşerse motora olan ilgi artacak herkes 600 lük 250 lik makinaları alacak, birçoğu eşe dosta karıya kıza hava atiyim derken tahtalıköye yolcu olacak
    Aslında fena olmaz. Kask takması gerektiğini idrak edemeyecek kadar salak olanlar ölüp, doğal seleksiyonla gen havuzundan temizlenip, gelecek nesillerin daha zeki ve mantıklı olması sağlanmış olur.

arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Bizim belediyelerimiz 100 mt yolu düzeltmek yerine deliklere asfalt malzemesi dökerler.. Böyle bi şeyin olması sadece hayallerde..
    Cem Yılmaz 'ın zamanında opet reklamında dediği gibi "hayal aleminde yaşıyosun hayal hayal!"
    Yanlış anlamayın eleştirmek, laf söylemek için kesinlikle yazmıyorum. Bilakis sonuna kadar katılıyorum, sonun kadar haklısınız... Bu aslında hepimize söylenmiş bir laf..
    "Motosikletlere trafikte saygılı davranılmalı", "motosiklet te bir araçtır, hem de ruhsatı vardır", "bir kişi yüzünden bütün motosiklet sürücülerine serseri denmemeli"
    Rüyalarımızı süsleyen hayaller.. -cümle saçma ama anlamlı oldu sanırım-
    Ama Can Yücel'in de dediği gibi "Bizim memlekette rakıya rakı derler.." Açıklayıcı olmuştur sanırım..
    x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
    Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
    -arcadiril.blogspot.com-

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    haklısın eyübüm ağaç yaşken eğilir de , işin de si var
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)