Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Benzin Zamlarına Hayır Mitingi Düşünüyorum(z)

REKLAM ALANI
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Merhabalar arkadaşlar
    Bugün yinemi benzine zam adında bir konu açıldı. Orada konuşuldu birazkonuyla alakalı durum. Konu açarak bu konuda destek bulabilir miyiz bunu merak ediyorum.

Bildiginiz gibi 1-4 Mart tarihleri arasında Motosiklet fuarı var İstanbul'da. Pek çok kişi işini gücünü ayarlayıp İstanbul'a gelmeyi istiyor. Bundan daha iyi fırsat bulamayız diyerekten benzin zamlarını protesto etmek için yürüyüş, toplu sürüş v.b ne yapabiliriz, yaparsak destek ne oranda olur diye bu konuyu açıyorum.

Fuardan topluca çıkığ Taksim'e gidilse, orada pankart açılsa, basın açıklaması yapılsa kameralar önünde sloganlar atılsa kaç kişi arkamızda olur, destek çıkar ?

İnanıyorum ki aramızda iyi yerlerde tanıdığı olanlar var. Örneğin medya kuruluşunda arkadaşı olan biri sayesinde bu olayın basında geiş yer kaplayacağını düşünebiliriz. Ya da açılan bir pankart, yapılan etkili bir konuşma ilerleyen zamanlarda motosiklet camiası dışında diğer camiaları da harekete geçirebilir. ( Minibüs, taksi v.s)

Bu olayın gerçekleştirilmesi için organizasyonu yapacak arkadaşlara ihtiyaç var. Burada iş siz değerli üyelerimizde bitiyor.

Biraz bakındım toplantı yürüyüş yapma-izin alma olaylarına. Kanuna göre toplantı yürüyüş için izin almamıza gerek yok. Fakat toplantılar-yürüyüşler devlete millete karşı olmayacak, kamu huzurunu bozmayacak şekilde olmalıymış. Polisimiz sağolsun herşeyi kamu huzuruna karşı gördüğünden dolayı izin "şart". İzin ise yerel yöneticilerden alınmalıymış. Kaymakam-vali gibi sanıyorum.

Bu konu üzerinde fikirler yazılırsa, görüşler açıklanırsa iyi şeyler ortaya çıkar diye düşünüyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Herkez varım der. Yanlız miting yaparsın.
    Shrieker ve ozan_bursa bunu beğendiler.
    Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.

ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yok abi boşa uğraşma türkiyede yok öyle insanlar ne gelirse eyvallah deyip siğneye çekiyoruz milletçe

Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    bu sekılde olacagını bılıyordum

10 kısı bıle olsa yeter bıseyler yapcak olduktan sonra yapılır uygun sartlarda

Bırlıkten kuvvet dogar lafını ınsanlarımız unutmus anlasılan o kadar zamandır acık konu yazan kısı sayısı azıcık
    Varım ben dıyen yok

reis007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ara verdik , yaza kısmet...
    ben varım ama ora bana uzak birazcık
    sakın yılmayın, canı gönülden destekliyorum.böyle bir miting yapılmalı.!
    Sevmek güzeldir sevmeyi biliyorsan motosiklet güzeldir sürmeyi biliyorsan...

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    ben varım

search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Arkadaşım bunu biz denedik. Oldumu oldu. Ama 75 kişi geliriz dedi 10 kişi bile olamadık. Etraftan destek olmasaydı yinede okadar insan ile olmazdı. Bunu taksim gibi bir yerde yaparsanız konudan haberi olmayan vatandaş zaten gelip size katılacaktır. Çünkü bu konu kerkeze geçerli bir miting konusu.
    Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    afedersiniz ama bu benzin zammına protesto etseniz, kıçınızı bile yırtsanız çare yok..alıştık artık.. benzinin litresi 10 lira olsun millet yine kullanıcak ben bile kullanıcam.
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    ben varım dıyenlerı bu aksam konuda gorup yarın ıletısıme gecmek gerek ızın alma pankart hazırlama yapılacaklar konusunda beyın fırtınası duzenlemek ıcın

ızın aldıktan sonra kımse bırsey dıyemez ama medyayı kuvvetlı sekılde arkamıza almamız gerek bu durumda da admınler sıte yonetıcılerı yardımcı olur mu bılemem
    bı kac yıl once olen surucu ıcın uzun motosıklet kuyrukları olusturulmustu

Medya oolayın uzerıne dusmus haberlere cıkmıslardı

Bu tarz bı olay cevırmemız gerek

Sehırler kısıler toplanırken herkes yanında bı motorcu arkadasını getırse ıkı kat oluruz

---------- Post added at 21:25 ---------- Previous post was at 21:23 ----------

nasılsa gıren gırdı gırmeye devam edecek dıye dusunursek kuru laf kalabalıgından baska bır ısı yaramaz
    bız uzerımıze dusenı yapalım olmadı aynı kadro ır daha yaparız deneye deneye mutlakabır gun bırılerı aga bunlar nabıyor deyıp merak eder katılır bıze dıye dısunuyorum
    Tam35scream bunu beğendi.

35emre35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf250 L
    bu zamana kadar olmadığı kabahat

DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    eyleminizi sonuna kadar destekliyorum bu eylem yapilmalı yalnız bende uzağım gelme şansım yok motor olsa altımda gelirdim

Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    ıstanbulda toplanacak 50 saglam adam ıle bu ıs yankı getırır en azından goze carpar

es zamanlı yapılacak olan mıtıngler daha cok etkı getırır bu yuzden uzaklık yakınlık cok problem olmaz dıye dusunuyorum

Onemlı olan organıze etme adamları mıtınge getırebılme

ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    inşallah yapabilirsiniz yakında olsam kesin gelirdim

Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    nedense ıcımde konunun cok pasıf kalacagı ıle ılgılı bı hıs var

hayırlısı

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eylem? Sesimizi duyurmak?

Halkın %50den fazlası zamları yapan hükümete oy vermiş daha biraz daha azı da onlara karşı çıksın diye oy vermiş.

Ancak gelin görün ki benzin zamlarını gündeme alan ne bir parti ne de bir siyasi kişilik var. Yani bi tanesi çıkıpta ne yapıyorsunuz benzinin litresi nekadar olmuş bu yaptığınız yanlıştır bile demiyorken sesimizi kime duyuracağız? Adamlar zaten ilgilenmiyor ve bu zamları onaylayanda kendileri...

Medyanın tamamı satılmış hükümetin kör olanın gördüğü yanlışları hakkında eylem yapsan ya manüpile edip yine masum hükümet ayağına yatıyorlar yada hiç gündemlerine bile almıyorlar. Kaç defa oldu yine olsa medya yine aynı şeyi yapacak

Ha tüm bunlara rağmen vaz mı geçmeli yoksa usanmadan yola devam mı etmeli?

Ben olsam güdemediğim deve yüzünden bu diyardan giderim. Ama madem gidemiyorum ozaman gütmeye çalışmakdan vazgeçmemeliyim diye düşünüyorum.

öncelikle halkın bu konuda gözünü açması lazım ki bişiler yürüsün. çoğu zam yapıldığından bile habersiz. Ana haber bültenlerinde bile çoğu zaman yer almıyor alsa da çok kısa önemsiz gibi geçiliyor. Tabii birde işin psikolojik yönü var 10krs yaptıkları zamla dikkat çekmiyorlar ve milletde aman canım 10krs dan kim ölmüş diyor. Halbuki 1 yılda yapılan zamlar 1 tl den bile fazla ama nerde onu anlayacak araştıracak kafa pardon insan.

Eylem konusuna gelince

Bu konuda çok hassas çalışılmalı ve polis tanıdığı olan kişilerde katılmalı. çünki herhangi bir eylemde kimseye zarar vermesen bile polis jopla biber gazıyla hatta panzerle bile geldiğine bizzat şahit oldum. Tanıdıklarda tamda bu noktada devreye girecek ve boş yere müdahale edilmesi engellenecek

Şovmenler ayıklanmalı
    Eyleme gelecek kişiler özenle seçilmeli ve mümkün olduğunca ufak motor hacimli motosikletler katılmalı. Halkımız maalum 600lük yarış motoru alırsan tabide benzin pahalı gelir diyecek kadar aptal insanlarda memlekette bolca mevcut. Ayrıca bu motor hacmi kıstası şovmen artist amacı zamları protesto etmek olmayan sadece akşam haberlerinde görüneyim 1 2 hatun düşüreyim mantığındakileri bi nebze olsun gelmesini engeller

İyi bir kameraman şart
    Eylem sırasında olanı biteni sonuna kadar ayrıntılı video ya fotoğrafa kısaca kayda alacak bi adam şart. Bu hem haksız yapılan bir polis müdahalesinde yada çıkan bir olayda kanıt olacak hemde medyanın çarpıtılmış haberlerine karşılık olarak yapılan çekimler paylaşılabilecek.

Vs vs... çok eylem gördüm çok bulundum ama böyle birşey özellikle internet ortamından hazırlanacak bir şey değil. İlla eylem yapılacaksa bunun iyi bir örgütlenmeyle gerekirse eş zamanlı farklı il merkezlerinde yapılması gerekir. İmaj çok çok önemli ve medyaya pabuç bırakmamak çok daha önemli

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Not: herkes gürler ama çok az kişi yağmayı başarır

Hani nasrettin hocanın fil fıkrası vardır. Bizim memleketimizde ne yazıkki aynı öyle insanlarla dolu.
    crxforever ve nedenamaya bunu beğendiler.

Motosikleti
    ybr125 2008
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben varım dıyenlerı bu aksam konuda gorup yarın ıletısıme gecmek gerek ızın alma pankart hazırlama yapılacaklar konusunda beyın fırtınası duzenlemek ıcın

ızın aldıktan sonra kımse bırsey dıyemez ama medyayı kuvvetlı sekılde arkamıza almamız gerek bu durumda da admınler sıte yonetıcılerı yardımcı olur mu bılemem
    bı kac yıl once olen surucu ıcın uzun motosıklet kuyrukları olusturulmustu

Medya oolayın uzerıne dusmus haberlere cıkmıslardı

Bu tarz bı olay cevırmemız gerek

Sehırler kısıler toplanırken herkes yanında bı motorcu arkadasını getırse ıkı kat oluruz

---------- Post added at 21:25 ---------- Previous post was at 21:23 ----------

nasılsa gıren gırdı gırmeye devam edecek dıye dusunursek kuru laf kalabalıgından baska bır ısı yaramaz
    bız uzerımıze dusenı yapalım olmadı aynı kadro ır daha yaparız deneye deneye mutlakabır gun bırılerı aga bunlar nabıyor deyıp merak eder katılır bıze dıye dısunuyorum
    konuyu nerede konuşalım nerede nasıl yapalım ? ben istanbulda yapılması taraftarıyım .bir gün belirlenmeli ve yaratıcı pankartlar kartondan brandadan yapılmalı . hatta biraz riskli de olabilir ama bir bakanın veya başbakanın olduğu bir gün bir pankart açılsa medyanın da ilgisini çekebilir .

Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    basbakanın oldugu zaman acılırsa pankart kameralar donene kadar ıner dıye dusunuyorum

Dusuncem ne kadar cok o kadar ıyı

Fazla kısı olursa herkes katılma planı yapar cunku az kısı okunca gulup gecılır ama sen ben o bu gıderse oburu de gelır bu yuzden cekırdek kadro olustuurulmalı herkes bı kısı getırse yanında ıkı uc dort kat olmak ıcten bıle degıl

Herseyı gectım bı ıkı kısı ıle zor
    Istanbulda olmalı eylem ne cok kalabalık yerde ne az kalabalık yerde
    cok kalabalık yerde problem cıkar dıye ızın verılmeyebılır ama taksım olursa cok ıyı olur

fakat destek olmalı bu sıte hatta dıger sıtelerde duyurulmalı yardımcı olcak arkadaslar ıle ıletısıme gecılmelı

Konuya bakıyorumda gercekten ıs yapcak kısı sayısı sıte oranlamasına gore cok az

Bakalım bu gece yazcak olanlar yazsın durum nerelere gelcek anlarız

Ama t

Motosikleti
    ybr125 2008
    bir ara benzin zamlarını protesto için bir radyo programı yapan biri günün belişrli saatlerinde trafikte kornaya basma eylemi düzenlemişti.
    ona bile karşı çıktılar kazaya sebep oluyor diye yasakladılar. ama buna benzer birşey hatta bunu aynısı da yapılabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------

Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    basbakanın oldugu zaman acılırsa pankart kameralar donene kadar ıner dıye dusunuyorum

Dusuncem ne kadar cok o kadar ıyı

Fazla kısı olursa herkes katılma planı yapar cunku az kısı okunca gulup gecılır ama sen ben o bu gıderse oburu de gelır bu yuzden cekırdek kadro olustuurulmalı herkes bı kısı getırse yanında ıkı uc dort kat olmak ıcten bıle degıl

Herseyı gectım bı ıkı kısı ıle zor
    Istanbulda olmalı eylem ne cok kalabalık yerde ne az kalabalık yerde
    cok kalabalık yerde problem cıkar dıye ızın verılmeyebılır ama taksım olursa cok ıyı olur

fakat destek olmalı bu sıte hatta dıger sıtelerde duyurulmalı yardımcı olcak arkadaslar ıle ıletısıme gecılmelı

Konuya bakıyorumda gercekten ıs yapcak kısı sayısı sıte oranlamasına gore cok az

Bakalım bu gece yazcak olanlar yazsın durum nerelere gelcek anlarız

Ama t
    konuyu güncel tutalım. daha bunu yarını var öbür günü var. eylem olursa bol türk bayrağı ile de gidersek jop ve biber gazı riski azalır.
    vay sen misin benim bayrağımı düşüren diyip üste çıkabiliriz(mukaddes bayrağımızı böyle bir şey için kullanmak çok etik değil ama daha kötü amaçlarla kullananlar da var ne yazık ki )

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Ben varım.. Nereye kadar bu zamlar.. Dış borçları biz ödüyoruz, kaçak elektriği biz ödüyoruz, çalınan parayı biz ödüyoruz, vergi kaçıranların parasını biz ödüyoruz..
    Hemde en önden yürürüm hatta koşarım

---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:16 ----------

Tam35scream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLE500
    Antalya'dan tam destek hep destek !! Resmen sömürülüyoruz artık tepkimizi göstermemizin zamanı geldide geçti bile
    Yapsak ne olacak kim takacak diyen arkadaşlara:
    Biz sesimizi çıkarmadığımız sürece değişiklik bekleyemeyiz. He yapsak çok mu şey değişecek hayır ama biz en azından tepkimizi göstermiş olucaz ve bu bir çok kitleyi cesaretlendirecektir diye düşünüyorum. İl yöneticilerine sesleniyorum. Bir an önce organize olup bu olayı eş zamanlı olarak yapmalıyız. Gerekrse halkıda bilgilendirici afişler basılabilir. çok maliyetli birşey olacağını düşünmüyorum. Forumumuz çok geniş bir forum bu iş gönüllü yapılacak bir iş.
    HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI!!
    Kalbin Kaldırmıyorsa Fazla Acıyı, Tutmayacaksın GÖZTEPE'yi Hacı !! G.A.G.S!!!
    Sadece Ahmaklar Kask Takmaz

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)