Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet Camiası Kazaları ve İl Komiteleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Ağustos 2011
    Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Biraz önce forumda trafik kaza videolarını falan izleyerek, hataların nedenlerini keşfetmeye ve anlamaya gayret gösteriyordum. Bu arada da bir çok kaza vs. haberi ile haberlere yapılan resmen ''Motosikletli arkadaşımızı biçmiş, bu cellat vs.. '' gibi haklı haykırışlar gördüm. Tam bu arada bir arkadaşımızın açmış olduğu ''Yol çalışması yüzünden sonunda kaza yaptım '' konu başlığını okudum. (http://www.motosiklet.net/forum/tazi...ml#post2587568) . ARKADAŞIMIZ HALA HAYATTA , ona hiçbir şey olmamış... KÜLTÜRLÜ,ETKİN,İLETİŞİMİ GÜÇLÜ ve herşeyden öte ORGANİZE MOTOSİKLET CAMİASI NEYİ BEKLİYORUZ???? Allah korusun orada birisinin hayatını kaybetmesini ve sonradan da forumlarda ''belediyenin hatası, yazık olmuş, bu adamları asacaksın vs.. gibi yorum yapmayı mı ???'' Neyi bekliyoruz bu ve bunun gibi durumların azalmasına katkı vermek için???
    Belki saçma gelecek, herkes içinden olsa iyi olur ama olmaz bu diye geçirecek, burası Türkiye arkadaşım sen nerede yaşiyorsun diyenler olacak vs.vs... ama ben yine de paylaşacam fikrimi... ''MT de bir sabit olan bir konu başlığı açılsa başlığı önemli değil ama içeriği aynen bu arkadaşın belirttiği gibi KAZA,ÖLÜM ve YARALANMA KONULARINI İÇERSE'' Mesela bu arkadaş buraya konuyu açsa ilgili metrobüs çalışmasını yapan müteahhitin, sorumlu belediyenin adını ve e-posta adreslerini bildirse, standard birde şikayet yazısı hazırlasa vs..(veya ilgili ildeki MT sorumluları bu iletişim bilgilerini yazsa) TÜM Motosiklet camiası bu dilekçeyi KOPYALA/YAPIŞTIR yöntemiyle hem ilgili burada belediye, kurum,kuruluş,tüzel ve gerçek kişi ile CC ekinde tüm gazete ve haber kuruluşunlarına otomatik gönderse.... hatta bu duruma diğer motosiklet siteleri de katılsa kazalar olmadan engellenmez mi???? Zira yol şayet trafiğe açıksa, düzgün olmalı, yok kapalı ise tam kapalı, sadece benim memleketimde var bu durum yarısı kazılmış, yarısı kazılmamış??
    Aynı başlık altında kaza yapan yaralı ve/veya (Allah korusun) ölümlü kazalar ihbar edilse. Her ilde bir motosikletçi avukat arkadaş belirlense. (Yukarıdaki asfalt örneği için de olur aslında). Tüm MT üyesi arkadaşlar adam başı 1 TL bile gönderse hem kazaya karışmış arkadaşımıza hemde yakınlarına destek olunur. Kaza ile ilgili kazanın nedenlerini ve motosikletlerin farkına varılması gerektiği gösterir MT İl temsilcesince hazırlanmış yazı.. HEr üye tarafından 1 dakikadan az sürede kopyala yapıştır yöntemiyle tüm medya kuruluşlarına gider...

    BÖYLECE:
    1) HAKKIMIZI ARAMIŞ OLURUZ...( TESTİ KIRILMADAN ÖNCE ve KIRILDIKTAN SONRA DA)
    2) MEDYA vs. GİBİ KURUMLARDA MOTOSİKLETİ FARK EDİN ÇALIŞMASINA KATKIDA BULUNMUŞ OLURUZ...(Aslında tüm bu dediklerim motosiklet federasyonu bünyesinde mi yapılsa ne?? veya tüm sivil motosiklet siteleri aynı başlığa sahip olacak ve girilen konuyu birbirine otomatik gönderecek herkes aynı teknede nede olsa)
    3) KAZA YAPAN YARALI ve/VEYA HAYATINI KAYBEDEB ARKADAŞIN AİLESİNE destek olunmuş olur...

    vs..vs... Biliyorum herkes olmaz diyor ama inanın aslında O KADAR KOLAY ki... EĞER HER BİREY BEN YAPARIM,BU İŞTE VARIM DERSE.. FORUMA KATILAN HERKES %100 katılımış oluyor aslında...ÇOK KOLAY YANİ...sadece sistem üzerinde biraz MODERATÖRLERİN düşünmesi lazım....DÜŞÜNSENİZE BİR CAN KURTULACAK OLSA TÜM DÜNYAYA BEDEL DEĞİL Mİ??? sadece oturudğumuz yerden arasıra sadece KOPYALA/YAPIŞTIR için 1 dk.. harcayacağız...

    Sevgiyle kalın, (ORGANİZE OLAN, BAĞIMSIZ ve NE İSTEDİĞİNİ BİLEN motosiklet camiası)


    MT (ve diğer tüm motosiklet forumlarında ortak olan bir konu başlığı olsa MT üzerinden o konuya girilse diğer forumlardaki ilgili konuya
    TAYFUNBORA bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    cin olmadan adam çarpmak bu olsa gerek...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  3. #3
    saykem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2005
    Şehir
    avcılar
    Motosikleti
    honda cbf 600
    Ben arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.Biz tepkisiz bir toplumuz.Bu tür olaylar toplum bilincine sahip bir başka ülkede olsa sorumlu olanlar kaçacak delik arar.Eğer tepkimizi başımıza kötü bir olay gelmeden önce gösterebilirsek,daha kötü birçok durumu engelleme şansımız olabilir.Testi kırıldıktan sonra ah-vah etmenin kimseye bir faydası olmaz.Söz konusu yoldan aylardır birçok taşıt geçiyor ve birçok kaza oluyor.Ama kimse hiçbir tepki vermediği için tüm yetkililer sağır ve dilsizi oynuyorlar.

    Bunun için ne yapabiliriz diye ciddi olarak düşünmemiz lazım.Yoksa eleştirmek en kolay yol.
    karapara bunu beğendi.
    HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR

  4. #4

    Üyelik
    07 Ağustos 2011
    Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Yürekçe yorumunda ima ettiğiniz şeyi anlayamadım ? Olumlu veya olumsuz açar mısınız? Teşekkürler..

    Aslında konuyu hakkını arayan TEK KİŞİYE, MT ÜYELERİNİN hepsinin basit bir yolla katkı yapmasını sağlayacak mekanizma geliştirilmeside diye biliriz.

    Mesela bir motosikletçinin X firmasının Y temsilcisinden aldığı hatalı kask,elbise,kötü motosiklet bakımı, hatalı yedek parça değişimi vs.. gibi hizmetleri şikayet ettiği zaman aynı metnin tüm MT üyeleri tarafından kolayca hem X firmasının yurtdışından,yurtiçi tüm mekanizmalarına hemde Y temsilcisine gönderilmesi gibi.. vs.vs.vs.

    Yani birlikten kuvvet doğar olgusunun 3.KİŞİLERE karşı KULLANILACAĞI bir mekanizmanın kurularak tüm MT üyelerinin birbirine destek vermesinin kolay bir sistematiğe oturtulması ...

    Yanılıyor veya saçmalıyor muyum acaba? Sizce Olmaz mı?
    Sevgiyle kalın,


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)