Araba ile Motor sürücüsüne dersini verdim
Reklamlar
-
Adaletin olmadığı yerde insanlar kendi adaletlerini sağlamaya çalışıyor ama bu daha büyük adaletsizliklere yol açmakta maalesef.
Günde 8 saat çalışan, yetersiz ekipmanlarla, lastiklerle servise yollanan üç kuruşa geçinmeye çalışan insana siz hiçbir şey veremediz. Asıl sorgulamanız gereken bir motosikletli olarak, bu kültüre aşina biri olarak bu insanları bu biçimde çalıştıran firmalarken siz gidip neleri sorguluyorsunuz . Üzücü gerçekten. İşin bir diğer boyutu ise korkutarak ders verilemeyeceğini anlamamanızdır.
Benim gözümde ilkokul çocuklarını döven bir öğretmenle benzersiniz...
Reklamlar
-
samet10 adlı üyeden alıntı
ben diyorum ama anlayan yok
şu motor denince akla gelen kötü intibayı yok etmek lazım ve kurallara uygun sürmek lazım. motor ufak diye aralardan geçeriz ama tehlikeli olmamalı
sevgili kardeşim hala laf yetiştirme derdindesin sana yaptığın hatayı anlatmaya çalışanlara. ''doğru söylüyorsunuz bi motosiklet sürücüsü olarak yapmamam gereken birşeyi yaptım nefsime yenilip'' de konu kapansın. yaptığın işin savunulacak bi tarafı yok açıkçası..
-
Bugün kuzenlerle sinemaya gittik. Ataşehir tarafındayım. Aynaya baktım si scooter uçarak geliyo. Bu evlereservis motorlarından ama uçuyo ya. sağ şeritte sol şeride göre hafif hızlı gidiyorum hızım 50 felan. o scooter sağ tarafıma bi daldı 80le felan. bide sağda arabalar park etmiş halde yani ben o motoru görmesem hafifçe bi sağa kaydırsam o scooter benim araba ile park etmiş araba arasında tenis topu gibi sekecekti. sonra motor tehlikeli motora binmeyin şeytan icadı felan. Bunları düşünürken dur şuna ders vereyim dedim. Yapıştırdım gaza. Bunun bu sağda giderken ben solda idim bi anda arkasına bi geçtim aynada üzerine deli gibi gelen arabayı görünce bi kaçışı var görmeniz lazım tabi bende o sırada tekrar kaçtım felan çarpmamak için
hızlarımızı biraz kestik sonra bana el kol yapıyo ne yapıyorsun gibisinden. açtım camı sen ne yapıyorsun yavaş git tehlikeye atma kendini dedim o da hııı gibisinden bişi dedi sonra yollarımız ayrıldı ama anladı mı dersiniz? bence hiç anlamadı....
samet umarim bir gün de sen motordayken bi araba sana ders vermeye kalkar ve tekerlekli sandalyeye mahkum olursun bunu cok isterim inan.
-
forumu baştan sona okudum...samet10 arkadaşımız bazı şeylerin farkında değil...insan bir konuyu açarken 10 defa düşünmeli açtığım konu etik mi yoksa değil mi...hakkımda ne düşünürler...ne derler...az çok anlaman ve bunu idrak etmen gerekir di...bu forumda laf olsun diye yazı yazanlar var..daha geçen gün başıma geldi...adam nerdeyse aileme vs küfür edecek..sağolsun moderatörümüz anlayışlı imiş de konu kapandı...evet gelelim konumuza....samet 10 kardeşimiz düşünmeden bir şey yapmış ve bunu forumda anlatmış..tepki çığ gibi büyümüş ve olanlar olmuş...gereksiz konular açmayalım...mahallede anlatacağımız konuları buraya taşımayalım ve en önemlisi konu açmak için forumu işgal etmeyelim...caddelerdeki apachiliklerimizi burada marifetmiş gi,bi anlatmayalım..daha düzeyli bir forum için,daha kaliteli konular üzerinde tartışalım...ve böyle konular açanları boykot edip mümkünse cevap yazmayalım...bunlar benim şahsi kanaatim... yazımı okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim...
apachi'ler ve kendini apachi hissedenler beni yasaklı listesine ekleyin...
-
feliçita adlı üyeden alıntı
forumu baştan sona okudum...samet10 arkadaşımız bazı şeylerin farkında değil...insan bir konuyu açarken 10 defa düşünmeli açtığım konu etik mi yoksa değil mi...hakkımda ne düşünürler...ne derler...az çok anlaman ve bunu idrak etmen gerekir di...bu forumda laf olsun diye yazı yazanlar var..daha geçen gün başıma geldi...adam nerdeyse aileme vs küfür edecek..sağolsun moderatörümüz anlayışlı imiş de konu kapandı...evet gelelim konumuza....samet 10 kardeşimiz düşünmeden bir şey yapmış ve bunu forumda anlatmış..tepki çığ gibi büyümüş ve olanlar olmuş...gereksiz konular açmayalım...mahallede anlatacağımız konuları buraya taşımayalım ve en önemlisi konu açmak için forumu işgal etmeyelim...caddelerdeki apachiliklerimizi burada marifetmiş gi,bi anlatmayalım..daha düzeyli bir forum için,daha kaliteli konular üzerinde tartışalım...ve böyle konular açanları boykot edip mümkünse cevap yazmayalım...bunlar benim şahsi kanaatim... yazımı okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim...
Nedemek hocam... Okumak zorundayız.... Biz teşekkür ederiz efendim....
Dip not : Bir an dilekçe okuyor sandım...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Nedemek hocam... Okumak zorundayız.... Biz teşekkür ederiz efendim....
Dip not : Bir an dilekçe okuyor sandım...
alemsin vesselam!!
apachi'ler ve kendini apachi hissedenler beni yasaklı listesine ekleyin...
-
Arkadaşım 4 reker üzerindesin gam yemiyosun...Çarpsan motosikletliye en fazla burnun kanar dmi adam iki teker üzerinde????
Allah koruısun ya çarpsaydın ???Hatalı motosikletli bile olsa senn insan canına biraz saygın olması lazım ....
-
şu an sende benim gözünden düştün yazdıklarından sonra :(
manyagın biride yok tır kullanıyormuş dorsenin altına almamız lazımmış bende sizin gibi o kocaman tırı kullananlara küfür ediyorum şu yukardaki adamdan bşir farkı tok senin dediginin
bir fark o uygulamış sende yakında uygulamaya koyarsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------
osmanba adlı üyeden alıntı
Ben motosiklet de kullanıyorum, işim gereği tır de kullanıyorum. Demek ki bundan sonra senin gibi küçük araç kullanıp yaptıklarının hata olduğunu bilip veya bilmeyip sağımdan dalan onlarca sürücüleri ders almaları için minnacık otomobilleri ile dorsemin altına sokup çıkartmam lazım. !!!
Senin Derdin Ne birilerini öldürmekmi sen bu kadar vahşi biriysen Bir Cana kıyacaksan Size yol vermemek lazım o küçük arabalar size acıyıpta yol vermesse siz bir hiç olursunuz.
ÖNCE SAYGI SONRA TRAFİK e ÇIK
-
ennes07 adlı üyeden alıntı
manyagın biride yok tır kullanıyormuş dorsenin altına almamız lazımmış bende sizin gibi o kocaman tırı kullananlara küfür ediyorum şu yukardaki adamdan bşir farkı tok senin dediginin
bir fark o uygulamış sende yakında uygulamaya koyarsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------
Senin Derdin Ne birilerini öldürmekmi sen bu kadar vahşi biriysen Bir Cana kıyacaksan Size yol vermemek lazım o küçük arabalar size acıyıpta yol vermesse siz bir hiç olursunuz.
Önce saygı sonra trafiğe çık mantaliten güzel ancak benim önerim Önce ''oku'' sonra ''idrak et'' sonrasında ''görüş bildir ''
Osman abi konuyu açan arkadaşa empati yapması için örneklemede bulunmuş.Eylemi gerçekleştireceğini kesin olarak belirtmemiş.
Konuyu Açan arkadaşada gerekli sözleri söylemişsiniz.Her soruya özeleştiri yapmadan cevap veren insanlara söyliyecek sözüm yok benim.
Mevlana'nın belirttiği gibi :ne kadar bilirsen bil, anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır.
Sevgiler.
-
Bunu hakaret olarak algılama soru soruyorum. Gerizekalı mısın ?
Adamı o sırada korkuttunda n'oldu ? O korkuyla panikleyip yanlış bir hareket yapabilirdi. Ve ölebilirdi !
Motosikletli Kaplumbağa...
-
Anladığım şu ucuz kurtulmuşsun
-
mutu adlı üyeden alıntı
Önce saygı sonra trafiğe çık mantaliten güzel ancak benim önerim Önce ''oku'' sonra ''idrak et'' sonrasında ''görüş bildir ''
Osman abi konuyu açan arkadaşa empati yapması için örneklemede bulunmuş.Eylemi gerçekleştireceğini kesin olarak belirtmemiş.
Konuyu Açan arkadaşada gerekli sözleri söylemişsiniz.Her soruya özeleştiri yapmadan cevap veren insanlara söyliyecek sözüm yok benim.
Mevlana'nın belirttiği gibi :ne kadar bilirsen bil, anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır.
Sevgiler.
Ama bu kelimeleri söylemesi bile insanın kanını donduruyor.
Büyük Aracım nede olsa bana bişey olmaz
Ya kimin Aracı büyükse Kimin taşıtı iyiyse omu Güçlü
Bisikleti elektrikli bisikletler elektrikli bisikletleri Mobiletler mobiletleri ise Büyük cc li Motorlar +125 cc ( çünkü mobilet 50 cc ama yerine göre 100 cc scoterı geçer)
Motorsikleti Araba Arabayı Kamyon kamyonu Tır Rahatsız Ediyor.
Bu bir Gelenek ve Ben uzun yolda Tırcıların Tacizi yüzünden Hep sıkışıyorum Arabamla
Ben Bir Kamu Kuruluşunda Devlet Memuru olarak çalışıyorum ama Tırcılardan Neredeyse Nefret ediyorum
Ama iyiside var tabi. Ya Saygı olmadan hiçbirşey olmaz. ama arkadaşın Yazdıgını Yanlış Anlamadıysam Hemde kendi aracını övüyor ben büyügüm Senin Aracın minnacık Trafikte Tüm Taşıtlar Eşit Haklara Sahip isteyenle Bu konuyu Tartışabilirim.
-
ama arkadaşın Yazdıgını Yanlış Anlamadıysam Hemde kendi aracını övüyor ben büyügüm Senin Aracın minnacık Trafikte Tüm Taşıtlar Eşit Haklara Sahip isteyenle Bu konuyu Tartışabilirim.
Anlamadıysam değil, yanlış anlamışsın arkadaşım. Bu forumda kim kimin ne niyetle ne yazdığını biliyor az çok. Henüz 5 günlük bir üye olduğundan anlayamamış olabilirsin.
Burası bir motosiklet forumu olduğundan dolayı, trafikteki tüm araçların ne gibi haklara sahip olduğunuda kullanıcıların neredeyse tamamı bilmekte. O nedenle tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum
Motosikletli Kaplumbağa...
-
goker adlı üyeden alıntı
Adaletin olmadığı yerde insanlar kendi adaletlerini sağlamaya çalışıyor ama bu daha büyük adaletsizliklere yol açmakta maalesef.
Günde 8 saat çalışan, yetersiz ekipmanlarla, lastiklerle servise yollanan üç kuruşa geçinmeye çalışan insana siz hiçbir şey veremediz. Asıl sorgulamanız gereken bir motosikletli olarak, bu kültüre aşina biri olarak bu insanları bu biçimde çalıştıran firmalarken siz gidip neleri sorguluyorsunuz . Üzücü gerçekten. İşin bir diğer boyutu ise korkutarak ders verilemeyeceğini anlamamanızdır.
Benim gözümde ilkokul çocuklarını döven bir öğretmenle benzersiniz...
şahsen düşünüyorum. motor cambazı olsam. işten kovulacak olsam. canımı koltuğumun altına alıp o motorcunun yaptığı hareketi yapmam... ki onun gibi yapan çok çok çok motor sürücüsü var
mavimotor adlı üyeden alıntı
sevgili kardeşim hala laf yetiştirme derdindesin sana yaptığın hatayı anlatmaya çalışanlara. ''doğru söylüyorsunuz bi motosiklet sürücüsü olarak yapmamam gereken birşeyi yaptım nefsime yenilip'' de konu kapansın. yaptığın işin savunulacak bi tarafı yok açıkçası..
motor yanımdan ilk geçerken yol verdim rahat geçsin diye daha sonra aklıam geldi yaptığı hiç doğru değildi ya onu görmesem oradan nasıl geçecekti o diye. o yüzden bi arkasına geçeyim onun dedim.
krd adlı üyeden alıntı
samet umarim bir gün de sen motordayken bi araba sana ders vermeye kalkar ve tekerlekli sandalyeye mahkum olursun bunu cok isterim inan.
ağzından bal damlıyo şekerim. senin bu dediğini yunan demez biliyormusun? bilip bilmeden konuşuyorsun... ;)
feliçita adlı üyeden alıntı
yazını okuruz nedne okumayalım. lakin ben motorsiklet üzerindeki ön yargıdan dolayı motor alamıyorum. ailem ile cebelleşiyorum. kurallara uyarım ve çevremdekileri de uymaya davet ederim. o gün motor için tehlike arz etmedi sadece anlatım dilim abartılı o kadar
ersin90 adlı üyeden alıntı
Arkadaşım 4 reker üzerindesin gam yemiyosun...Çarpsan motosikletliye en fazla burnun kanar dmi adam iki teker üzerinde????
Allah koruısun ya çarpsaydın ???Hatalı motosikletli bile olsa senn insan canına biraz saygın olması lazım ....
arkadaşım ben motor üzerindeyken benim arka lastiğime dayanan araba oldu merak etme o duyguyu biliyorum. o motorun arkasından 5 metre kala belki daha fazladır kendimi 2 şerit sola attım iyi araç sürücüsüdürüm ve motora çarpma imkanım yoktu
hacı ben önden çok arkaya bakarım. ön kolay göz önünde. arka tarafa baktım ve onu görüp yol verdim. ayna kullanmayan ne kadar çok şoför var ben ona yol verdim geçmesine müsade etim. sonra o beni görmeden arkasına geçtim ve yaptığının uygun olmadığını gösterdim
mutu adlı üyeden alıntı
Sevgiler.
ben size iyi anlatamadım ki siz iyi anlayamadınız galiba birazdan tekrar açıklicam
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Bunu hakaret olarak algılama soru soruyorum. Gerizekalı mısın ?
Adamı o sırada korkuttunda n'oldu ? O korkuyla panikleyip yanlış bir hareket yapabilirdi. Ve ölebilirdi !
zekam gayet iyidir şüphen olmasın. yaptığım harekette bi tehlike unsuru yoktu. o kadar seri bi sürücü 5 metre gerisinde ki arabadan mı korkucak kiminle dans ediyorum o benim gibi 10 tanesini cebinden çıkartır
şimdi konuyu size tekrar düzgün anlatayım da bi düzgün anlayın. bi linç etmediğiniz kaldı
sol şeritte 30la giden bi araç. bende sağ şeritte 40 ile gidiyorum. Ataşehir bulvarı bilenler vardır. Ayrıca sağ tarafta park etmiş araçlar var. Zeminde taşlı böyle araç sallanıyo. O sırada arkadan uçarak gelen scooterı görünce solumdaki arabaya yanaştım ki rahatça geçsin. Nitekim geçti beni ve ileride daha dar yerlere girdi.
Bende o sırada düşündüm al işte bi apaçi. Yaptığı yanlış. Sonra gidecek bi arabanın altına girecek birisi görmeyecek. Hem kendine yazık hemde motor tehlikeli şeytan icadı diye bi ton kara leke.
Dedim şuan yetişeyim nede olsa ondan hızlı bi aracın geleceğini düşünmez bu.
Hızlandım ve yolun tamamen 3 şerit olduğu yerde ortada iken birden sağ şeride geçtim o da beni zınk diye arkasında gördü.
Ondan hızlıydım fakat ona gelmeden en az 5 metre ki belki daha fazladır hemen sola geçtim o da kendini o sırada sağ şeridin en sağına attı.
O kendisini sağa atmasa bile ben onun 2 şerit solunda durdum önüne bile geçmedim.
Yanına geldim camı açtım bakıyorum dönüp kafasını bile çevirmedi. Sonra yanaştım hafifçe baktı. Biraz yavaş sakin kullan dedim.
Sonra ben sağa döndüm o sola ve makaslara devam.
Benim düşüncemi açıklıyorum. O kendinden hızlı gelen aracı görmedi. Gördüğü zaman tepkisi çok hatalı olabilir.
İşte motoru kendisi kullanırken arabaların çoğu görmüyo yada gördüğünde direksiyonu tepki ile sağa sola kırabilir onaçarpmasa bile başka bir yere çarpabilir.
Ben rr kullanıyorum elim sellektör atmaktan geri kalmaz ya. Kendimi göstermeden aralara dalmam.
1.Canımızı sokakta bulmadık.
2. Trafik kurallarına uyalım ve motorsiklet üzerindeki ön yargıyı kaldıralım.
3. Birbirimizin hatasını birbirimize söyleyelim.
Not. ben burada o scooterlı için tehlike yaşatmadım dikkatinizi çizeyim sadece beklemediği an arkasında bittim
biraz kafamı kullandım ve iyi bi ders olduğunu düşünüyorum.
he sana mı kaldı ders vermek derseniz ayrı iş ama o arkadaş ile aramızda sorun yoktu. sen manyakmısın ne biçim araba kullanıyorsun demedi. çünkü hemen 30 -40 saniye önce ona yol vermek için diğer arabaya yanaştığımı biliyordu. düşman değil dost olduğumu o biliyordu sizler bilmesenizde.
özellikle o motorkafa senin dediğin ayıp....
-
Bugün kuzenlerle sinemaya gittik. Ataşehir tarafındayım. Aynaya baktım si scooter uçarak geliyo. Bu evlereservis motorlarından ama uçuyo ya. sağ şeritte sol şeride göre hafif hızlı gidiyorum hızım 50 felan. o scooter sağ tarafıma bi daldı 80le felan. bide sağda arabalar park etmiş halde yani ben o motoru görmesem hafifçe bi sağa kaydırsam o scooter benim araba ile park etmiş araba arasında tenis topu gibi sekecekti. sonra motor tehlikeli motora binmeyin şeytan icadı felan. Bunları düşünürken dur şuna ders vereyim dedim. Yapıştırdım gaza. Bunun bu sağda giderken ben solda idim bi anda arkasına bi geçtim aynada üzerine deli gibi gelen arabayı görünce bi kaçışı var görmeniz lazım tabi bende o sırada tekrar kaçtım felan çarpmamak için
hızlarımızı biraz kestik sonra bana el kol yapıyo ne yapıyorsun gibisinden. açtım camı sen ne yapıyorsun yavaş git tehlikeye atma kendini dedim o da hııı gibisinden bişi dedi sonra yollarımız ayrıldı ama anladı mı dersiniz? bence hiç anlamadı....
Dostum senin biraz (PEPE VE CAİLLOU) türkçe karekterlerle (pepe ve kayyu) seyretmen gerek,ne yazık ki senin çok gerilerden başlaman lazım
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
Aynı Hareketi sen s 600rr ile ve selektör yaparak yapınca ondan bir farkın olduğunu düşünüyorsun çoook enteresan.
Motor kafanın sorduğu soruyu bende sorucaktım ama ona verdiğin cevaba bakınca sormama gerek kalmadığını gördüm.
bu konuyu ilk açıldığında niki sametagır olarak örmüştüm. Ve şaşkınlıkla okudum. Allaha şükür ki o değilmiş. (zaten inanmazdım belkide)
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
anladığım kadarıyla çoğunuzda idrak yolları enfeksiyonu var. idrak edemediniz....
acayüp kardeim diyorum ki ben 160la giderken jeep geldi arkadan dibime girdi. yani benim motora 40 hız ile 5 metre yaklaşmam arasında uçurum var.
ben 600 rr ile o scooterın yaptığı hareketleri yapmıyorum. o kadar çok kendimi göstermek için çabalarım ki sellektör atmaktan elim ağrır ve yine o makasları atmam dar yerlere girmem.
ondan sonra biriniz geri zekalımısın der diğeri katılıyorum ona der kime anlatıyorum ki?
mşanveren kardeş devrik cümle kurmayı sewerim sadece ilk mesajda el kol hareketi yaptı dedim ya onu ben ona yavaşla demeden önce yapmadı ben yavaşla diyince neden gibisinden yaptı tek anlatım farkı o yoksa yukarıda daha net açıkladım ama çoğu kişi konuyu anlamak istemiyo. ben motorun 30cm dibine kadar girmedim anlayamıyo kimse.
sadece beklemediği bi an 5 metre arkasında idim. çünkü yolda en hızlı kendini sanıyodu ve şaşırdı.
nasıl o birçok sürücü onu görmeden sağında solunda önünde bitiyo bunu yaşattım ona o kadar o bile tepki vermedi siz nasıl tepki veriyorsunuz. onu sıkıştırdığım zora düşürdüğüm felan olmadı dikkatinizi çizeyim
---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 09:02 ----------
krd adlı üyeden alıntı
motor kafa bunu söyledi sanmıştım pardon motor kafa sen o kadar gaddar değilmişsin.
krd beyefendi çok naziksiniz. dikkat ediniz beddua gereksiz yere ise ters teper ve ben hiçbir motorcunun kaza yapmasını ve yaralanmasını istemem biraz yersiz bir dua olmuş.
konuyu okuyunuz. idrak ediniz sonra beddua ediniz...
-
anladığım kadarıyla çoğunuzda idrak yolları enfeksiyonu var. idrak edemediniz....
ben hiçbir motorcunun kaza yapmasını ve yaralanmasını istemem.
Samet bahsettiğin sorun sende var bence. Hem motorcuya kendi çapında ders(!) vermeye çalış hem de kimsenin yaralanmasını isteme.
Bu konuda yazan herkes idrak edemiyor bi sen ediyorsun öylemi?? dediğim gibi umarım bir gün de birisi sana ders vermeye kalkar yolda.
-
bak şimdi diyorum ki motorcu için herhangi bir tehlike yoktu sadece beklemediği an arkasında bittim. sıkıştırdığım felan olmadı. o da zaten bana tepki göstermedi çünkü tehlikeye düşürmedim sadece arkasında görmeye şaşırdı
bunun neresinde hata var?
hatalı davranıyorsam hatamı söylesinler ben bunu her gezide söylerim. virajda yer tutmam mı hatalı dönüşlerim mi sinyal fazla mı vermem gerekir hep sorarım.
bilinçli olmaya davet ediyorum herkesi
-
osmanba adlı üyeden alıntı
Ben motosiklet de kullanıyorum, işim gereği tır de kullanıyorum. Demek ki bundan sonra senin gibi küçük araç kullanıp yaptıklarının hata olduğunu bilip veya bilmeyip sağımdan dalan onlarca sürücüleri ders almaları için minnacık otomobilleri ile dorsemin altına sokup çıkartmam lazım. !!!
Ağzına Sağlık
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)