Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Araba ile Motor sürücüsüne dersini verdim

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    uçuyor..
    Alıntı osmanba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motosiklet de kullanıyorum, işim gereği tır de kullanıyorum. Demek ki bundan sonra senin gibi küçük araç kullanıp yaptıklarının hata olduğunu bilip veya bilmeyip sağımdan dalan onlarca sürücüleri ders almaları için minnacık otomobilleri ile dorsemin altına sokup çıkartmam lazım. !!!
    bi kere sokarsan bi daha çıkmaz ama sanki?
    Tam35scream bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Fatih Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 600 SA
    Marifet gibi anlatmış birde.. Aynı durumda kalsam utancımdan motora bir kaç gün elimi sürmezdim herhalde..
    Motor kullandığını söyleyen birisi bile araba kullanırken bir motora bunu yapabiliyorsa biz bu trafikte saygı görme,farkedilme isteğimizi rafa kaldıralım..
    Facebook SYM Türkiye: facebook.com/photo.php?v=10150404954988509#!/groups/255250534521200/

Motosikleti
    Scoo AngeL...
    Eski ßir DOMİNOSCU Olarak Şuanda ßir MOTOSİKLETLİ KURYE OLARAK YAZIYORUM !

Şimdi konuyu açan arkadaş iyi güzel arabayla şovunu yapmış çok güzel anlatmış şimdi o adamın sana olan tek derdini anlatayım ki o arabanın koltugunda bidaha rahat oturama o adamın tek derdi siparişi 30 dk içerisinde adrese teslim etmek nie mi ? Kural böyle arkadaşım senin kafan almasada hiç kimse soğuk yiyecek yemek istemez o yüzden belli şartlar altında sürücünün hızlı gitmesi lazım senin sağından sollamış solundan sollamış ne fark eder ? sıkıntın ne ? 2 sene PİZZA Dağıttım gururla SÖYLÜYORUM Bak senin gibilerden çooooookkk gördüm ama hakketen çok gördüm üzerimize süren laf atan vs vs.. sonuç ne biliyomsun hiç bişey çok adamla trafikte kavga ettik ele hiçbişey geçmiyo o motoru süren adamın tek derdi PATRONDAN AZAR yememek 20 yaşında bir adamın 25 yaşında bir adamdan azar yemesi ne kadar adama koyar bilirmisin tabiki bilemezsin sen nerden bilicen onu bilsen bu hareketleri yapmazsın haaa yarın birgün PİZZACININ biri gelir aynana tekme atar kaçar giderse gelip buraya sakın yazma HAKETMİŞİNDİR bununda farkında ol etrafında KURYE varsa ve sen arabadaysa emin ol ondan daha fazla tehlikedesin öyle çok fazla showlara girme gelir birisi bi gün yanından geçerken komple arabanı çizer bi bakarsın plkasıda yoktur sana benden tavsiye ;)
    forestgump, arca94 ve Tam35scream bunu beğendiler.
    [COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
    Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]

Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    ketamısın?

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yapmak istediğiniz güzel ancak yöntem yanlış.

O anda siz yada paketçi arkadaş kaza yapabilirdiniz. Yada daha farklı da gelişebilirdi olaylar.

En iyisi bir süre o arkadaşı sıkıntıya sokmadan takip edip ilk durduğu yerde camı açıp mevzuyu konuşmak.
    Raphae1 bunu beğendi.

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    bu ne abiii? yaptığın iyi bişeymiş gibi anlatıyorsun bide.

motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 500
    Yazıyı yazan arkadaşa tabiri caizse "linç" girişimi olmuş.Elbette yapmış olduğu hareketin doğru olduğunu savunmayacağım ama,bardağın dolu tarafından bakarsak eğer bizim için de bir ders niteliği taşımaktadır.
    Demekki neymiş; arabamızla giderken "ders vermek" için dahi olsa motosikletleri ve küçük araçları sıkıştırmamalıyız.
    Saygılar...
    Halil Karamanoğlu bunu beğendi.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

ms90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    90' Jawa TS350, 06' Mondial 125 KT
    motorcunun halinden motorcu anlar diye düşünüyordum ben de..
    iki tekerse, iyidir arkadaş

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Tebrikler...

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Mantık süper, hareket süper, gelip burada anlatmak daha da süper. Tüm yönlerden takdir ediyorum seni arkadaşım. Koparmada, silkmede ve toplamda birinciliği aldın. Bi ara uğra, madalyan hazırlanıyor.

Erkin Koray'dan tüm kurye arkadaşlar için geliyor: "Fesuphanallah!!"
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

Redmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 500
    Trafikte gerçekten çok kötü kullanan otomobiller de var motosikletlerde bunu bilmeyenimiz yok zaten, fakat küçük bir hatada bile olan biz motorculara oluyor, o yüzden böyle riskli hareketler sebebi ne olursa olsun (!) hoş görülemez bence de!!

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bence arkadaşım sen psikoloğa gitmen gerekiyor. karşındaki hata yapıyor olsa bile karşındaki de insan eğer hatasını sen tolere edebiliyorsan etmen gerekir. sonra trafik cezası yollamak istersen şikayet eder yollatırsın. farklı bir örnek vereyim aynı leyi mi yapacaksın. şehirler arası yola giderken karşıdan motorcu hatalı sollama yaptı. senin önüne geçti sen fren yapsan adam kurtulacak ne yapacaksın adam ders olsun diye dalacakmısın adama? bütün sürücüler olarak trafikte hoşgörülü olalaım. inanki kazalar o oranda azalacakrtır.
    forestgump ve Tam35scream bunu beğendiler.

böyle ders verilmez. adamı tehlikeye atmışsın.

t_erel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda VFR
    İşim gereği ayda en az 5000km yol yapıyorum arabamla.Ne diyim ne söyliyim bilemedim sana.Bazen bende çok kızıyorum kuryelere,paket servisçilere ama kızma sebebim kendilerini tehlikeye atmaları yüzünden.Emin ol çoook önceden görüyorum geldiği yeri ve ona göre pozisyon alıyorum trafikte,neremden geçeceğini tahmin edip ona göre yer açıyorum ki daha rahat geçsin...

kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    aynısı sana yapılırsa daha iyi anlarsın yaptığının önemini !
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 400
    Alıntı Faruk.UZN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya Kaçamasaydı... ??
    merak etme kaçmasına gerek bile yoktu sadece aynada üzerine gelen birisini görsün istedim

Alıntı HUN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şaka gibisiniz yaa. Allahtan denk gelmemişin sürücüsüne .Bir gün gelir biri çıkar o o gaza yapıştırdığın arabadan seni indirip ağzının ortasına şaplağı basar sonra yeni başlık açarsın arabayla motorcuya dersini verirken motorcu yolda durdu şaplağı ağzıma ağzıma vurdu diye.Güzel kardeşim canım kardeşim kalben adam için başına bişey gelmesin diye geçirmişsin fiziken adamı öldürmeye teşebbüs etmişin ne desem bilemedim ama sen şaplağa dikkat et genede.
    adam kendini öldürmeye teşebbüs ettikten sonra benim ona makas atmam onun için tehlikeli olmasa gerek

Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Samet onlar o dilden anlamıyor.. Bugün kursa gidiyordum..Kaldırımdan yürüyordum ..trafik sıkışık diye kaldırıma çıkmış bizim pizzacılar slalom yapıyor.. yani sonuç olarak bunlar aynı tas aynı hamam..
    aynen kardeşim sırf trafik sadece onlara ait değil kuralına göre gitsinler diye yaptım sonra kaza oluyo aa motor tehlikeli aa şeytan icadı

Alıntı v max adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kreş değil orası trafik oyunda olmaz şakada olmaz
    okulmu ki ders veriyosun adamı öldürebilirdin
    evet oyun yeri değil dikkat etsin aynaların tozunu alıp gitmesin kör noktalardan

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az dokunuvereydin tamponla... Daha güzel ders vermiş olurdun...
    Hatta hiç unutmazdı....
    Yakında ders vermekten profesör de olursun sen.. ;)
    Başka yöntemler var mı hocam?...

yok yahu dokunmam öyle dengesiz bozulur düşer felan Allah korusun ama iyi korktu

Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana öyle birşey yapıyo olsan, karbonfiber eldivenlerimi ve tabanı titanyum araba kaportası yarıcak kıvamdaki botlarımı tadardın kardeşim :D bunlara yapılcak en güzel şey mağazaya gidip şikayet etmektir. Zaten sparşici diye kıl olmuşsun anladığım kadarıyla. racing motor böyle bişey yapsa keyifle izlerdin gibi geldi.
    benim eldivenlerde karbonfiber yumrukları çok etkili oluyo
    race motor kullanırım ben ama şehir içinde en sağdan felan makas atmam ayrıca sağımda solumda araba varsa ani hızlanma bile yapmam. canımızı sokakta bulmadık

Alıntı jam session adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aferin!
    Marifetmiş gibi yazmıyormusunuz şunu foruma.
    İyi yazdın yine de, bir daha böyle hayatımıza kasteden pizzacı görürsem dumanla haberleşiriz artık.
    Gelir sıkarsın kafasına, kurtarırsın bizi hain pizzacıdan.
    Şükür sen de motorcusun, olmasan iyice duman halimiz.
    marifet tabiki. ben onu aynada görmesem yolun sağına geçebilirdim çünkü dar bi yolda solumda araba vardı ona daha çok yaklaşıp yol açtım ama yolu açmasam bile o oraya girecekti

Alıntı syn022 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyükşehirlerde bu tip olaylar sıkça oluyor. O da zevkten değil işi uğruna böyle işlere kalkışıyor. Bunu yapan apaçinin magandanın biri olsa dahi böyle bir ders vermek size düşmez ki pek derste değil yani. Allah korumuş birşey olmamış. Aman diyim. İçimizden birileri böyle yapıyorsa burda bir yanlış var demektir.
    bence yaptığım kötü değildi. o hızlı gidip makas attı. bende hızlı gidip makas attım. yani yaptığının aynısını gösterdim. o beni görmese ben ona çarpardım. ben onu görmesem o tensi topuna dönerdi. sadece az bi korku içine salsın diye yaptım ama kesmedi onu ben sapınca baktım yine ralliye devam ediyo

Alıntı rockandbeer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz daha düzgün ve anlaşılır bir Türkçe'yle yazsaydınız da can çekişmeseydik felan? Okuduğumuzu biir kerede anlasaydık felan?

Ama anlayabildiğim kadarını da anlamamayı tercih ederdim doğrusu. ''Ders'' dediğiniz şey akıl karı değil...

Ola ki motor sürücüsüne heyecan yaptırıp, kazaya sebebiyet verdiniz. N'apıcaktınız sonrasında...

Yine gelip pişkin pişkin buraya mı yazacaktınız ?
    Türkçe dersim iyi değildi kardeş hep zorla geçtim devrik cümle kurmayıda severim ondan anlayamadın galiba kusura bakma.
    lakin onca hareket yapan birisi kolay kolay düşmez o hareketleri yapıyosa da düşmekten korkmuyo demektir düşseydi de vicdan azabı çekmezdim çünkü sadece sana aynada kendine baktırdım derdim. motorsikletin kötü intiba bırakmasını sağlayanlara gerçekten sinir oluyorum. motorsiklet denilince akla hız gelmemeli bir ulaşım aracı gelmeli...

Alıntı RamuthRa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aferim, çook güzel anlatmışsın, senin gibilere çok pis sövüyorum haberin olsun...
    eywallah kardeş trafik seyrini tehlikeye atanlara bende ederim gerekirse bana da edilsin amacım o an farklı idi durup konuşsa bende durup açıklardım.

Alıntı osmanba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motosiklet de kullanıyorum, işim gereği tır de kullanıyorum. Demek ki bundan sonra senin gibi küçük araç kullanıp yaptıklarının hata olduğunu bilip veya bilmeyip sağımdan dalan onlarca sürücüleri ders almaları için minnacık otomobilleri ile dorsemin altına sokup çıkartmam lazım. !!![/B]
    araba ayrı bi dava motor başka. arabada koskoca kaporta var sanayide yapılıyo ya insan bedeni? ayrıca hassas olmalı motor sürücüleri...

Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkes ekmeğinin derdinde...
    kim ister ki canını o kadar tehlikeye sokup trafikte cebelleş olmak...
    arabayla filan denk geldiğim zamanlarda özellikle yoldan çekilmeye bakarım ki, hiç değilse bir kişiden fedakarlık görsünler...
    bende zaten yol verdim kardeş yoksa o aradan nasıl geçecekti bilmiyorum. ben insanlığımı yaptım sonra da onun yaptığını ona gösterdim lakin aramızda 5 metre mesafe vardı makas atarken bile ayrıca frenleme halinde idim çekilmese bile önümden çarpmazdım çünkü durablirdim

Alıntı arca94 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Marifet..

Şaka gibi olmaya başladı bu forum..
    yok kardeş yanlış anladın durumu sen

Alıntı crxforever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50 ile giden arabayı sağdan geçmeye çalışan pizzacı hatalı tamam da, sen bir motorcu olarak açıktan alıp daha tehlikesiz gitmesini sağlayacağın yerde bir de üstüne sıkıştırmışsın. pizzacı 3 saniyelik bir tehlike aldıysa senin yüzünden dakikalarca o tehlikeli yerde gitti.
    motorcu motorcuya bunu yapıyorsa hiç motosiklet kullanmamış standart sürücülerin vay haline.

hem ders vermek nedir arkadaş? sen öğretmen misin ? yolların yargıcı sen misin ? ters tepki alınca da yok kuryeler böyle kapa yok pizzacı aynamı kırdı kaçtı konuşursunuz sağda solda .

senin gibi araba sürücüleri ile çok karşılaştım yolda.
    yanlış anlamayın sıkıştırmadım sadece aynada üzerine hızla gelen birini gördü ve kendimi 2 şerit sola attım o bölge daha geniş bir yerdi o sağa yanaştı ben sola çıktım

Alıntı Aykut009 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    plaketi ve madalyası nerede kaldı?
    Bir 'şeref' madalyası takalım sana
    olsa fena olmazdı
    Alıntı Gökhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hakkaten garip insanlarız. Akşama kadar burda trafikte yaşadıgımız tehlikelerden bahsediyoruz, bazıları sadece tehlikeyle kalmıyor agır bedeller ödeniyor. Ve birgün bakıyoruz bizleri insan yerine koymayan, aracımızı araç yerine koymayan birisi çıkıyor üstelik içimizden birisi, ve bunu marifetmiş gibi konu açıp büyük bir gururla duyuruyor. Ne denebilirki AFFERİM. Bu mantaliteyle devam et.

İki tekere binipte kimsenin hayatını umursamadan gaz açan sürücüler var tabiki ama bunun yaptırımı onun hayatı ile kumar oynamak olmamalı. Kolluk kuvvetlerini arar plakasını verirsin onlarda gerekli yaptırımı uygular. Hepsi bu. Bundan falası yapıldıgında insanlıktan taviz veriliyor!!!
    polisin çok umurundaydı dimi ben motorsiklet sürücüsüyüm ve kurallara uyarım. herkesi de uymaya davet ediyorum...

Alıntı tt Adnan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Garibim siparişçi evine ekmek parası getirme derdinde. Otomobile yakıştıramadım. Yazık ve çok ayıp. Kınıyorum. Bırak gitsin işte. Ne gerek var böyle hareketlere? Faydası yok böyle şeylerin.
    dediğim gibi o dar yere girerken yolu açtım. yolun ileride 3 şerite çıktığı yerde de korkuttum hiçbirşey yapmasına gerek yoktu kaza ihtimali yoktu panikleyip motordan atlamak hariç kaza tehlikesi dediğim gibi yoktu çarpmazdım dediğim gibi

Motosikleti
    Benelli trk 502 & tvs neo x3i
    bunu marifetmiş gibi anlatmak hey allahım ya. buranın iyice cılkı çıkmaya başladı.

ya motosikletli kayıp düşse yada panikle bi yere patlasa sen mi vereeksin o adamın ekmegini.

plakasını alıp çalıştıgı yere şikayet etmek daha mantıklıdır. o kişi işinden bile olsa en azından kaza yapıp hiçbir iş yapamamasından iyidir.

paket ve kurye harici motosiklet kullanıcılarını ise polise bildirmek yeterlidir. adamı sıkıştırmak nedir resmen canını kast etmişsin. eminim pskolojik sorunların vardır.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Motosikleti
    Xmax 400
    Alıntı Fatih Ada adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Marifet gibi anlatmış birde.. Aynı durumda kalsam utancımdan motora bir kaç gün elimi sürmezdim herhalde..
    Motor kullandığını söyleyen birisi bile araba kullanırken bir motora bunu yapabiliyorsa biz bu trafikte saygı görme,farkedilme isteğimizi rafa kaldıralım..
    motoru sıkıştırmadım çarpma riski yoktu abartmayalım

Alıntı AzRaİL42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eski ßir DOMİNOSCU Olarak Şuanda ßir MOTOSİKLETLİ KURYE OLARAK YAZIYORUM !

Şimdi konuyu açan arkadaş iyi güzel arabayla şovunu yapmış çok güzel anlatmış şimdi o adamın sana olan tek derdini anlatayım ki o arabanın koltugunda bidaha rahat oturama o adamın tek derdi siparişi 30 dk içerisinde adrese teslim etmek nie mi ? Kural böyle arkadaşım senin kafan almasada hiç kimse soğuk yiyecek yemek istemez o yüzden belli şartlar altında sürücünün hızlı gitmesi lazım senin sağından sollamış solundan sollamış ne fark eder ? sıkıntın ne ? 2 sene PİZZA Dağıttım gururla SÖYLÜYORUM Bak senin gibilerden çooooookkk gördüm ama hakketen çok gördüm üzerimize süren laf atan vs vs.. sonuç ne biliyomsun hiç bişey çok adamla trafikte kavga ettik ele hiçbişey geçmiyo o motoru süren adamın tek derdi PATRONDAN AZAR yememek 20 yaşında bir adamın 25 yaşında bir adamdan azar yemesi ne kadar adama koyar bilirmisin tabiki bilemezsin sen nerden bilicen onu bilsen bu hareketleri yapmazsın haaa yarın birgün PİZZACININ biri gelir aynana tekme atar kaçar giderse gelip buraya sakın yazma HAKETMİŞİNDİR bununda farkında ol etrafında KURYE varsa ve sen arabadaysa emin ol ondan daha fazla tehlikedesin öyle çok fazla showlara girme gelir birisi bi gün yanından geçerken komple arabanı çizer bi bakarsın plkasıda yoktur sana benden tavsiye ;)
    iyi yazdın abi eline sağlık ta yaptığımı görsen bunca uzun yazmazdın tehlikesiz bi hareketti sadece anormal davranışı ben değil onun yaptığını bildirdim

Alıntı srhtsglm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ketamısın?
    keta derken başkanım?
    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yapmak istediğiniz güzel ancak yöntem yanlış.

O anda siz yada paketçi arkadaş kaza yapabilirdiniz. Yada daha farklı da gelişebilirdi olaylar.

En iyisi bir süre o arkadaşı sıkıntıya sokmadan takip edip ilk durduğu yerde camı açıp mevzuyu konuşmak.
    zaten laf ile anlasa etrafındakiler söylemiştir gözüyle görsün istedim

Alıntı c3nk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu ne abiii? yaptığın iyi bişeymiş gibi anlatıyorsun bide.
    ewet iyiydi tehlikeye pek atmadım onu bende motor sürücüsüyüm

Alıntı motoseyyah adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazıyı yazan arkadaşa tabiri caizse "linç" girişimi olmuş.Elbette yapmış olduğu hareketin doğru olduğunu savunmayacağım ama,bardağın dolu tarafından bakarsak eğer bizim için de bir ders niteliği taşımaktadır.
    Demekki neymiş; arabamızla giderken "ders vermek" için dahi olsa motosikletleri ve küçük araçları sıkıştırmamalıyız.
    Saygılar...
    vurun bana :D
    Alıntı ms90 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorcunun halinden motorcu anlar diye düşünüyordum ben de..
    çok iyi anladım ve yaptığımı savunuyorum

Alıntı scooboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tebrikler...
    eyvallah kardeş desteğin için
    Alıntı excavatus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mantık süper, hareket süper, gelip burada anlatmak daha da süper. Tüm yönlerden takdir ediyorum seni arkadaşım. Koparmada, silkmede ve toplamda birinciliği aldın. Bi ara uğra, madalyan hazırlanıyor.

Erkin Koray'dan tüm kurye arkadaşlar için geliyor: "Fesuphanallah!!"
    body yapıyorum daha kuvvetli olucam inşallah

Alıntı Redmoon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafikte gerçekten çok kötü kullanan otomobiller de var motosikletlerde bunu bilmeyenimiz yok zaten, fakat küçük bir hatada bile olan biz motorculara oluyor, o yüzden böyle riskli hareketler sebebi ne olursa olsun (!) hoş görülemez bence de!!
    o scooter o derece tehlikeli kullanmasa ben yaptığını bak sen böyle yaptın bana az önce demezdim

Alıntı drsteel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence arkadaşım sen psikoloğa gitmen gerekiyor. karşındaki hata yapıyor olsa bile karşındaki de insan eğer hatasını sen tolere edebiliyorsan etmen gerekir. sonra trafik cezası yollamak istersen şikayet eder yollatırsın. farklı bir örnek vereyim aynı leyi mi yapacaksın. şehirler arası yola giderken karşıdan motorcu hatalı sollama yaptı. senin önüne geçti sen fren yapsan adam kurtulacak ne yapacaksın adam ders olsun diye dalacakmısın adama? bütün sürücüler olarak trafikte hoşgörülü olalaım. inanki kazalar o oranda azalacakrtır.
    iyi noktaya değindin. cidden pskolojik destek almam lazım. çok ileri derecede motora saygım var. abartıyorum ve kasıyorum. motorsiklet dendiğinde bu toplumda nedne ön yargılı davranılıyo? neden kurallara uymayan pek çok sürücü var neden bunca insan kaza yapıyor. cevap bulamıyorum....

Alıntı sc-aquila adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    böyle ders verilmez. adamı tehlikeye atmışsın.
    yok yok merak etme atmadım

Alıntı t_erel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşim gereği ayda en az 5000km yol yapıyorum arabamla.Ne diyim ne söyliyim bilemedim sana.Bazen bende çok kızıyorum kuryelere,paket servisçilere ama kızma sebebim kendilerini tehlikeye atmaları yüzünden.Emin ol çoook önceden görüyorum geldiği yeri ve ona göre pozisyon alıyorum trafikte,neremden geçeceğini tahmin edip ona göre yer açıyorum ki daha rahat geçsin...
    bende abi fazlasını yapıyorum yanımdan geçsinler diye arabaların dibine kadar girerim ama normal sürüp geçmek isteyenlere bu çok abzürt geçti ona ayar oldum

Alıntı kingcüneyt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynısı sana yapılırsa daha iyi anlarsın yaptığının önemini !
    geçen grup halinde sapancaya gidiyoruz 5 tane 600 cc. hızım 160 felan en sağ şeritteyim aynadan ne göreyim koca bi mercedes ML320 jeep çarptı çarpacak emniyet şeridine zor attım kendimi. sonra gittim jeepin yanına sain ol biraz dedim sonra o adamı izmitte gördüm daha sakin kullanıyodu aynısı başıma geldi yani ama ben o jeep gibi delice yanaşmadım scootera o beni görmese bile herhangi birşey yapmasına gerek yokru gayet uzağında iken şeridimi değiştirdim sadece o önlem olarak şeritinin en sağına savurdu kendini yani iyi sürücüymüşte

---------- Post added at 12:30 ---------- Previous post was at 12:27 ----------

Alıntı sezer aykaç adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunu marifetmiş gibi anlatmak hey allahım ya. buranın iyice cılkı çıkmaya başladı.

ya motosikletli kayıp düşse yada panikle bi yere patlasa sen mi vereeksin o adamın ekmegini.

plakasını alıp çalıştıgı yere şikayet etmek daha mantıklıdır. o kişi işinden bile olsa en azından kaza yapıp hiçbir iş yapamamasından iyidir.

paket ve kurye harici motosiklet kullanıcılarını ise polise bildirmek yeterlidir. adamı sıkıştırmak nedir resmen canını kast etmişsin. eminim pskolojik sorunların vardır.
    arkadaşım bende motorsiklet sürücüsüyüm. günde 250 km yol yaparak 1.5 sene aktif trafik içinde kaldım. ve trafiği iyi bilirim. adama 5 metre kala 2 şerit sola kaydım beni görüp görmemesi sorun değil gördü ve şerit değiştirdi ki önüme bile kırsa çarpmazdım çünkü hızımı ona göre ayarlayıp yaklaştım yaptığım cidden marifet ders diyetine o adama oturup anlatılması gerekir ekmek parası bile olsa altındaki scooter her eyre girer çıkarsın 60 yerine 45 ile gitse 3 dk ya farkeder ya farketmez gündüz saat 4te trafik mi olacak ataşehir gibi boş bir muhitte

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kymco Grand Vista 250/CBF 150
    memleket eyiye gidiyi

Motosikleti
    Xmax 400
    ben diyorum ama anlayan yok şu motor denince akla gelen kötü intibayı yok etmek lazım ve kurallara uygun sürmek lazım. motor ufak diye aralardan geçeriz ama tehlikeli olmamalı

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)