Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Alanyada Apaçilere Çarpan Araç

REKLAM ALANI
    HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125r
    Alıntı marmarasiste adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ortak olduğumuz nokta şu, sokakta aynaları sinyalleri sökmüş kafada kask bile yok motorun her yerini kırmızı led yapmış birini görsem bende apaçi derim,ama gel görki ben sokakta bir köpek ölüsü bile görsem acırım.Ölmüş bir insanın arkasından APAÇİYDİ ÖLDÜ diyen kişinin vicdanını sorgularım ben .Ateş düştüğü yeri yakar
    yeni yerlere ateş düşmemesi için açılıyor zaten bu başlıklar yapılan yanlışları hiçbir şekilde hoş görmemek lazım amaç kimseyi kötülemek değil

aksine belli bir grubu kazanmak ama öyle ama böyle bu yazıyı okuyan korumasız motorculara yaptıklarının ne olduğunu göstermekten başka hiçbir gayesi olmayan

bir başlıktır.
    İkincilik kaybedenler içindir...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    turkmath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 - Kawasaki z250sl
    Allah rahmet etsin. Bana göre başlık, gerekçe ne olursa olsun, bu şekilde olmamalıydı...Ben konuya girmeden önce, herhalde kazayı bu "apaçiler" ufak sıyrıklarla atlatmışlar diye düşündüm...

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Video ya baktim azicik...
    Bence ikiside suclu..
    Arac sürücüsü korkunc sekilde süratli.
    Kavsak degil ama öyle acayip bir yere geldigini görünce yavasliycaksin abicim...
    Ayagini gazdan cekiceksin...
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

Rebornx4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 150nk
    Bu kazada otomobil sürücüsünü hatalı bulup cezai yaptırım istemek, evinize girip eşinizin canına kast eden birini öldürdüğünüz için hapse girmenizle eşdeğerdir.

O yol otoban arkadaşlar. Yan yoldan değil motosiklet, yaya bile geçse sağına soluna bakmak, ana yoldan gelen araca yol vermek zorunda. Araç sola kırsaydı, biraz yavaş gelseydi boş şeyler. Ne yapsın adama refuja çıkıp kendi canına mı kast etsin? Siz 120km/h ile giderken yan yoldan biri önünüze "lap" diye atlasa, nasıl tepki verirsiniz? Kavşak kazalarında sorun, yan yoldan çıkan aracın sizin açınızdan duran bir cisimden hiçbir farkı olmamasıdır.

Aracı görüp, ayağınızı gazdan çekip, frene basmak ne kadar zaman alır zannedersiniz?

Aracın suçu yok.. Eğer varsa da tek suçu hızlı gitmek. Motorcu arkadaşa ise yazık olmuş, tecrübesizliğinin getirdiği panikle yola aceleyle atlamış, aracı görünce bırakın gazı açmak dahada yavaşlamış. Eğer biraz daha sabırlı olabilseydi, bunlar başına hiç gelmeyecekti...

Kask,mont konusuna gelince... Bunu motosiklet bilincinin göstergesi olarak düşünüyorum. Size 120km/s ile çarpan bir araçtan, korumalar anca yumurtanın havluyla sarılması kadar korur. Bu arkadaşta kask olsaydı, belki ağır yaralı olarak kurtulacaktı, bilemeyiz. Ancak önemli nokta korumaların olmaması motosiklet bilincinin olmadığını gösteriyor.

Son olarak, ölen arkadaşa Allah rahmet eylesin. Bu tür kazalar gerçekten üzücü, apaçi olmak, serseri olmak ölümün verdiği acıyı hafifletmiyor. %100 haksız bile olsa, ölen kardeşimiz daha genç, belkide motosikleti babasından kaçırarak öğrendi. Lütfen kötü şeyler yazmayalım.

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı Rebornx4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kazada otomobil sürücüsünü hatalı bulup cezai yaptırım istemek, evinize girip eşinizin canına kast eden birini öldürdüğünüz için hapse girmenizle eşdeğerdir.

O yol otoban arkadaşlar. Yan yoldan değil motosiklet, yaya bile geçse sağına soluna bakmak, ana yoldan gelen araca yol vermek zorunda. Araç sola kırsaydı, biraz yavaş gelseydi boş şeyler. Ne yapsın adama refuja çıkıp kendi canına mı kast etsin? Siz 120km/h ile giderken yan yoldan biri önünüze "lap" diye atlasa, nasıl tepki verirsiniz? Kavşak kazalarında sorun, yan yoldan çıkan aracın sizin açınızdan duran bir cisimden hiçbir farkı olmamasıdır.

Aracı görüp, ayağınızı gazdan çekip, frene basmak ne kadar zaman alır zannedersiniz?

Aracın suçu yok.. Eğer varsa da tek suçu hızlı gitmek. Motorcu arkadaşa ise yazık olmuş, tecrübesizliğinin getirdiği panikle yola aceleyle atlamış, aracı görünce bırakın gazı açmak dahada yavaşlamış. Eğer biraz daha sabırlı olabilseydi, bunlar başına hiç gelmeyecekti...

Kask,mont konusuna gelince... Bunu motosiklet bilincinin göstergesi olarak düşünüyorum. Size 120km/s ile çarpan bir araçtan, korumalar anca yumurtanın havluyla sarılması kadar korur. Bu arkadaşta kask olsaydı, belki ağır yaralı olarak kurtulacaktı, bilemeyiz. Ancak önemli nokta korumaların olmaması motosiklet bilincinin olmadığını gösteriyor.

Son olarak, ölen arkadaşa Allah rahmet eylesin. Bu tür kazalar gerçekten üzücü, apaçi olmak, serseri olmak ölümün verdiği acıyı hafifletmiyor. %100 haksız bile olsa, ölen kardeşimiz daha genç, belkide motosikleti babasından kaçırarak öğrendi. Lütfen kötü şeyler yazmayalım.
    Hmmmmm...
    O yol otoban diyorsun ve yan yol yaya falan bahsediyorsun...
    Otobanda böyle seyler yok bunu bilesin bir...
    Otobanda yan yol yada yada yaya falan olmaz bu iki...
    Bu videodaki gibi karsiya gecis falan olmaz bu üc...

Burasi otoban degil...
    Hayranim sizin trafik bilgilerinize...
    Gercekten hayranim...

Allah yardimciniz olsun...
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ya bu kask olayını test etmiyorlarmı. nasıl korumuyor. o zaman apaçiler haklı zaten kask bizi korumaz deyip takmadıkları için. ben resimde en az 50 m kan izi görüyorum. adamın kafasında kask olsaydı bu iz gene olacak mıydı? ilk vurduğu anda kafayı darbeye korumuyor mu?
    ben araba sürerken hiç bir kavşağa önlemimi almadan girmem. çünkü bizim türkiye yollarında kavşaklarda inek çıkar traktor çıkar. 120 km/sa ile gidiyor olsam bile ayagımı gazdan ceker sanki ani bir fren yapacakmısım gibi kendimi hazırlarım. araba surucusu de motor surucusude kazayı onleyecek en ufak hareket yapmıyor.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Allah rahmet eylesin.

Ölene saygısızlık olarak almayın ama atalarımız demiş, kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur. Bir gün kasksız kaza yapıp ölürsem vasiyetimdir, cenazemde apaçi müziği çalsın.

Bu kazada temel suçlunun motosiklet sürücüsü olduğunu düşünüyorum. Trafikte kendi temel şahsi kuralım "görebildiğin kadar git, görebildiğin kadar yap, karar verdin mi yap" şeklinde. Aracın hızını yanlış değerlendirip, gereksiz bir risk alıp kavşaktan geçmeye çalışmışlar; geçiş ortasında da kararsızlık yaşamışlar. 10 saniye sabrederek önlenebilecek bir kaza.

Araştırdıkça yeni şeyler çıkıyor.

Kazanın olduğu yer Okurcalar kavşağı. Burası bir belde girişi ve yoğun giriş çıkış trafiği var. Ve sabıkalı bir kavşak.Daha önce defalarca ölümlü kaza olmuş.Belki şunu hatırlarsınız:

Yöre halkı karayollarına çok tepkili.Defalarca yol kesip eylem yapmışlar. Diğer belde girişlerindeki kavşaklar ışıklı, buraya da ışık koyun diyorlar.Bazıları da kavşağın hatalı olduğunu söylüyor. Kim ne demiş merak eden bakabilir: http://www.batialanyahaber.com/haber...p?haberID=3242

Orada yolda da hakikaten bir acayiplik var gibi. Viraj çıkışı kavşakla karşılaşılıyor. Denilene göre kavşak uyarı levhasından başka işaretleme de yokmuş.Şu yani:

Yukarıda uyarı gelmişti, bilmiyorsun oku öğren diye. 2918 sayılı karayolları trafik kanunu kavşaklarla ilgili ne diyor bakalım:http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/644.html

Madde 52 - Sürücüler:

a) Kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken, hızlarını azaltmak zorundadırlar.

Peki ne kadar azaltmak?

Duruma göre bunu sürücü ayarlıyor.Benim tahminim bu çarpan arabanın sürücüsü yörenin yabancısı. Çünkü aynı kavşaktan otobüs, traktör, kamyon gibi hem büyük hem de yavaş araçlar da dönüyormuş.Yani o araba sürücüsü dua etsin motosikletle çarpıştı. Yada belki motor yerine bir kamyon görünce tüm gücüyle frene basıp dururdu, bilmiyorum. Fakat böyle bir yolda öyle bir belde girişi varsa hakikaten ışıksız olmamalı. Viraj da işin tuzu biberi. Dönüyorsun, hop önünde otobüs. Şahane!

Peki motosiklet sürücüsünün uyması gereken kural neydi, hemen ona da bakalım.Zaten bir alttaki madde:

DÖNÜŞ KURALLARI:

Madde 53

b) Sola dönüşlerde sürücüler;

1. Sola dönüş işareti vermeye,

2. Yolun gidişe ayrılmış olan kısmının soluna yaklaşmaya,

3. Hızını azaltmaya,

4. Dönüşe başlamadan, sağdan gelen taşıtlara ilk geçiş hakkını vermeye,

5. Dönüş sırasında, karşıdan gelen ve emniyetle durdurulamayacak kadar kavşağa yaklaşmış olan taşıtların geçmesini beklemeye,

6. Gireceği yolun gidişe ayrılan kısmına girmek üzere, dönüşünü yaparken, arkadan gelen ve sola dönecek diğer taşıtları engellememek için, geniş kavisle dönüş yapmaya,

7. Gireceği yolun gidiş yönünde çok şeritli olması halinde, en sağ şerit dışında, uygun bir şeride girmeye,

8. Gireceği yola girdikten sonra, en kısa sürede, trafiği tehlikeye düşürmeden sağa yaklaşmaya,

Zorunludurlar.

Zurnanın zırt dediği yer 5. madde.

Motosiklet sürücüsü gelen aracı gördü mü görmedi mi?

Atv haberde yukarıda verilen facebook linkinden çok daha iyi bir video var.Haberde göz göre göre ölüme gittiler deniliyor.Ancak bana öyle değil gibi geliyor halen.İnanın inat ettiğimden falan değil.Videoyu lütfen dikkatli izleyin. Sürücü gelmiş durmuş kavşakta.Hiç acele ediyor gibi bir halide yok.Yani niye beklememiş biraz daha bekleseymiş diyemiyorum.Bekliyor zaten. Bekliyor ve yolu boş gördüğünde çıkıyor.Haberde "sürücünün de arkasındakinin de başı sağa dönük" deniyor ama aracı gören arkada oturan yani ölen kişi. Sürücü çıkış kararından sonra karşıya bakıyor, başı hafif sağa dönük ama karşıya bakıyor, dikkati orada.Tekrar sağa baktığında, şok oluyor, onu bir önceki mesajımda anlattım.O mesajı halen savunuyorum.Bu çocuk üzerine gelen arabayı görmüyor. Kavşakta duruyor, araçların geçmesini bekliyor.Kask takmamak dışında kural ihlali yapmıyor.

Yol hatalı olmasa bu kazadan sonra karayolları ışık koyma çalışması başlatmazdı.Haberin sonunda o da söyleniyor:
    http://www.beyazgazete.com/video/ana...da-243159.html

Yani bu başlık altında yol hatalı diyenlerde haklı.

Benim tahminim motosiklet sürücüsüne hatayı verecekler.Çünkü karayollarının hatalı olduğu kabul edilmez.Araca en fazla aşırı süratten hata payı verilir.Kağıt üzerinde asıl hata payını motosikletli alacak gibi görünüyor.Anayola kontrolsüz çıkmaktan. Ancak yukarıda anlattığım gibi kendi adıma aslında böyle olmadığını düşünüyorum.Yol ortasında sadece küçük palmiyeler yok.Demir telden çit yapılmış yaya geçişi olmasın diye.Dikine bakıldığında karşıdan gelen belli bir açıya kadar, yani hemen hemen yanına gelene kadar görünmez.

Bunca irdeledik bu kazayı, umarım birilerinin işine yarar.
    alp_tunay bunu beğendi.

Rebornx4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 150nk
    Alıntı remzi_39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hmmmmm...
    O yol otoban diyorsun ve yan yol yaya falan bahsediyorsun...
    Otobanda böyle seyler yok bunu bilesin bir...
    Otobanda yan yol yada yada yaya falan olmaz bu iki...
    Bu videodaki gibi karsiya gecis falan olmaz bu üc...

Burasi otoban degil...
    Hayranim sizin trafik bilgilerinize...
    Gercekten hayranim...

Allah yardimciniz olsun...
    Otobandan kastım ana yoldu abi. Yoksa gişeli 5 şeritli otobanı kastetmedim tabiki.

Eğer kavşak üstteki gibi döner kavşaksa ve kavşağa gelmeden önce gerekli uyarı levhaları varsa araç suçludur arkadaşlar. Yukarıdaki videodan sadece ana yolda giden aracın önüne yan yoldan atlayan 2 genç görünüyor. Eğer kavşak bu şekilde döner kavşaksa araç hızını azaltmadığı için, motosikletli de geçiş hakkında uymadığı için hatalı. Yazık olmuş ama gerçekten acemiliğinin kurbanı olmuş...

Rocknrolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K100 rt Mondia Drift
    Alıntı piyanist_irf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    günaydın dostum mt de bulunma amacım bildiğimi paylaşmak bilmediğimi öğrenmek ve dost kazanmaktır düşman değil, yorumuma geçmeden önce bunu hatırlatayımki yanlış anlaşılmasın yazdılarım ve niyetim ...

ben hem araç sürücüsüyüm hemde uzun yıllar motosiklet sürücüsüyüm hatta motosiklet deneyimim arabadan çooookk öncelere gider ,
    olaylara tabiki objektif bakacağız burada bir kaza haberi topiği açılıp paylaşılmış , ve bir sürü arkadaş tartışmalara girmiş gayet doğal , bir durum bir çoğunun düşüncesi ve iyi niyetleri artık böyle kazaların olmaması insanların ölmemesi dilekleriyle , hepimiz üzülüyoruz ,

tabiki bu tartışmalar olacak ,kimisi kendini motosiklet sürücüsü yerine koyacak, kimisi araç sürücüsü yerine koyacak , kimisi kanunları koyacak, kimisi avukatlık yapacak bunlar hep olacak burada, tartışılacak !

lakin sürekli herşeye tek pencereden bakmamalı, ve olaylara vicdani yönden insana yakışır şekilde (insan gibi) bakmalıyız, ne zaman karşındaki insanın pencerisinden bakmayı öğrenirsen o zaman bir çok şeyide görebiliyor olacaksın,

müsade edersen bu konuyu yazdığın bu uygunsuz yorum yüzünden 92 000 mt üyesi önünde seninle tartışmak isterim fakat kalp kırmadan, can sıkmadan !

müsadenle haddime düşmeyerek bir kaç soru sormak istiyorum .

evlat sahibimisin ? bir evladın varmı ?

motosiklete bindiğin günden itibaren kuralına uygun, kasklı tam korumalı, ehliyetlimi kulandın?

hiç motosikletle kaza yaptınmı ?

şuraya yazdığın yorumu ölen insanların ana ve babalarının yüzüne söyleyebilirmisin ? yok hani tepkimizi tabiki göstereceğiz bizlere ters gelen şeylere yorumumuzu elbette yapacağız , bak şu an klavyemin tam arkasındayım ve yazacaklarımı senin gibi kendimi tutarak yapmıyorum ilkokul mezunu olan bir adam olarak yazıyorum içimden geldiği gibi sen neden kendini tutuyorsun ?

buna sebep ne ?

apaçinin ne olduğunu bana açıklarmısın ben cahil adamım ? yada bu tabire yakıştırdığın ve hiç tanımadığın trafik kazasına kurban gitmiş gencecik bir canın nasıl o...... çocuğu olduğuna karar veriyorsun ?

bu cesareti ki,mden buluyorsun?

maksadım polemik yaratmak değildir bir evlat sahibi olduğunda vardır yada yoktur ,olsaydı kendini motosiklet sürücüsününde yerine koyardın benim bildiğim budur , hayattan öğrendiğim ,giden gitmiştir, fakat ölenin ardından böyle konuşulması hoş ve doğru bir davranış değildir..

bu sorulara cevap bulduğun zaman seninde öğreneceğinden eminim ,

saygılar sunarım...

Merhaba irfan, öncelikle bazı sorular sormuşsun merakını gidermek açısından cevaplarını veriyim sana

Çocuğun varmı? demişsin benim bildiğim yok

Motosiklete bindiğin günden itibaren kuralına uygun, kasklı tam korumalı, ehliyetlimi kulandın? demişsin

Motoruma almadan önce takım taklavatım, ehliyetim hazırdı. Gördüğüm kadar gittim, gördüğüm kadar trafik işaret ve işaretçilerine uydum

Hiç motosikletle kaza yaptınmı ? demişsin, tatil dönüşü önüme aniden çıkan bi öküze çarpmıştım. Öküz de ve bende herhangi birşey yoktu

şuraya yazdığın yorumu ölen insanların ana ve babalarının yüzüne söyleyebilirmisin ? demişsin

Ailesinin yüzüne karşı söyleyemem, söylemek istemem. Amaa onun izinden giden arkadaşlarına söylemek istediğim günyüzü görmemiş şeyler var

Şu an klavyemin tam arkasındayım ve yazacaklarımı senin gibi kendimi tutarak yapmıyorum ? demişsin de Bundan pek bişey anlayamadın biraz açarsan cevaplamak isterim

apaçinin ne olduğunu bana açıklarmısın ben cahil adamım ? demişsin Bunun cevabı çok uzun aslında, ama kısaca cevap veriyim
    herhangi bır koruma ekıpmanı kullanmayan, kullananları tii ye alan, sinyallerini söken, egzosunu delip çevreyı rahatsız eden, trafik kurallarına uymamayı marifet zanneden,
    kendi canına değer vermediği gibi karşısındakınıde umursamayan, tiplere halk arasında apaçi deniyor. Ben çok daha değişik benzetmelerde kullanıyorum o ayrı

Bu cesareti kimden buluyosun? demişsin Ben de olan birşeyi başka bir yerde aramak gibi bir huyum yoktur

Müsadenle bir soruda ben sormak isterim

Sen hiç böyle bir kazada çok sevdiğin birini kaybettin mi?
    Ben jack'in kalın bağırsağıyım..

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Motorlu da karayolları da şoför de suçlu olabilir kesin kanı veremem fakat şöyle bir durum var. Kanımca araç şoförü yeterince uzaklıkta motoru görmüştür ve her hangi bir ihtimale karşı (mesela bu durum gibi); motor stop eder, arkasından bir motor daha çıkar dikkatsizlerdir, motorlu düşer, sonuçta refüjdeki ağaçlar görüşü engelliyor, temkini elden bırakmayıp en azından motoru gördüğünde ayağını gazdan çekebilirdi, veya biraz olsun hızını düşürebilirdi diye düşünüyorum.

Bir de gençler keşke mont, kask vs. taksaymış :( Allah rahmet eylesin...

6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)