Alanyada Apaçilere Çarpan Araç
Reklamlar
-
Reklamlar
-
-Kask neden takılır
-Korumalar neden önemlidir
-Eğitim neden gereklidir
Bunların hepsinin cevabı şu bir kaç kare fotoğrafta mevcut inceleyenler görecektir.
Ama ben biliyorumki bunu yapmak yerine ,
-Kavşakta niye ışık yoktu?
-Sürücü çok hızlıydı
-Karayolları kavşağı yanlış yapmış
vb. gibi yorumlar yapılacak.
Ben fikrimi peşin peşin söyliyeyim tek suçlu motosiklet sürücüsü hiç başka bir yere bakmayalım.
Allah rahmet eylesin hiç suçu olmayan gencecik bir insan resmen pisi pisine öldü.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
Haberin videosunuda izledim.Gerçekten garip araba çok hızlı geliyo gerçekten ama motosikletli yolun ortasına kadar çıkıp arabayı görüyo ve bekliyo.Aynalar yok,kask yok.Yine antalya.Aynı görüntüler.Motorda ybr galiba.Belkide şu gerizekalı şaka makinesi mi ne onlardandı.Yazık olmuş ne diyelim.
Ama başlık biraz yanlış olmuş bence.Ne olursa olsun çok kötü bi ölüm.Konu içeriğine uymamış başlık biraz ters olmuş
-
çok kötü kaza olmuş ama kasksız korumasız bilinçsiz olunca davetiye çıkartılmış gibi biraz sanki :(
-
ayna ve sinyal kullanmamayı modifiye sanan, kask mont ve koruma kıyafetlerini giyenleri acemi sürücü sanıp alaya alan bir çok yer mevcut malesef.
gençler yaşıyor ise acil şifalar vefaat etmişler ise ailelerine sabırlar dilerim.
-
merak edip videoyu buldum. motor sürücüsü çok geç davranmış klakmak için.
araba dibine gelmiş daha yeni kalkıyo ama arabanın hızı 150ye yakın var galiba çok hızlı geldi o kadar hızlı gelebilecğeini düşünmüyodu galiba
olacakla öleceğe çare yok Allah acil şifalar versin diyelim hayattalarsa...
-
videoyu paylaşırmısın Samet
-
Videoyu izleyemedim ama fotoğraflarden belli arabanın çok hızlı olduğu.Bu arada o hıza rağmen nasıl bu kadar net çekim yapmış kamera hayret ettim.Emniyet paraya kıyıp yüksek çözünürlüklü kamera takmış anladığım kadarıyla.Bir de yerdeki ize bakıp kask olsa ölüm olmayabilirdi diye düşünüyorum.
Son foto polis haber sitesinden.
Şuda aynı yöreden kavşaklarda neden dikkatli olmak gerektiğine dair video.
http://www.youtube.com/watch?v=WWpj78qSQ_0
-
Apaçi ne arkadaşım amerikanın güney batısında değiliz?Forumda bir jargon'dur gidiyor.Birçok ülkede bulundum benim memleketimdeki kadar kendi yurtdaşını aşağılayan bunu eğlenceli gören ve zevk kaynagı olarak düşünen başka memleket yok.Enteresan bir olayla karşılasırız yurdum insanı deriz,trajikomik bir olay oldugunda türk aklı deriz.Olaylara biraz daha mantıklı yaklaşamazmıyız?Kazayı, nedenlerini incelemek gibi.
-
böyle bir kazada kask da mont da kurtarmazdı gibime geliyor. koruma ekipmanlarını küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın.
burada eleştirmek istediğim motorcunun arabayı görüp de hızlanmaması anlık beklemesi. emin olmadan karşıya geçmeye çalışmış. aracın hızını tahmin edemeyince de dehşete kapılıp durmuş. önüne gelene ehliyet dağıtan sürücü kurslarının ve bu kadar kolay ehliyet veren sistemin de elleri kanlı böyle kazalar yüzünden.
bir ekleme daha yapayım. tüm türkiyede böyle abuk sabuk kazaya davetiye çıkaran kavşakları yapıp hizmet yaptık diye övünen tüm belediyelerin allah belasını versin .
-
burda o hatali bu hatali demicem is isten gecmis ama tabiki motosikletli hatali o ayri konu Allah bilir ehliyetleri bile yoktu olan anne babalarina oldu Allah rahmet eylesin.
-
crxforever adlı üyeden alıntı
böyle bir kazada kask da mont da kurtarmazdı gibime geliyor. koruma ekipmanlarını küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın.
burada eleştirmek istediğim motorcunun arabayı görüp de hızlanmaması anlık beklemesi. emin olmadan karşıya geçmeye çalışmış. aracın hızını tahmin edemeyince de dehşete kapılıp durmuş. önüne gelene ehliyet dağıtan sürücü kurslarının ve bu kadar kolay ehliyet veren sistemin de elleri kanlı böyle kazalar yüzünden
bir ekleme daha yapayım. tüm türkiyede böyle abuk sabuk kazaya davetiye çıkaran kavşakları yapıp hizmet yaptık diye övünen tüm belediyelerin allah belasını versin .
kardeşim adam çıkmış yolun ortasında tavşan gibi duruyo ne kavşağı ne belediyesi yahu.
-
çocuk ölmüş siz hala apaçimi diyorsunuz
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
-
Sanırsın intihar etmek için arabanın önüne çıkmış.Araba onlar bekler diye hız kesmemiş ama o motosiklet yolun ortasına atlayıpta neden film izler gibi izlemiş anlamadım.Ben hiç acımıyorum motosiklet sürücüsüne.Yakınlarına Allah sabır versin.Ölmeden cinayet işlemiş bana kalırsa.Son fotoğraflarda yerdeki kan izine bakarakta kaskın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.Belki o çocuk kurtulabilecekti.
ANGARAJ
-
kingcüneyt adlı üyeden alıntı
çocuk ölmüş siz hala apaçimi diyorsunuz
apaçi olmasa kurtulma şansı olurdu koruma ekipmanları tam olurdu yerde kan izini görebilirsin kask taksa büyük ihtimal o iz oluşmayacaktı
ölmesi ya da ölmemesi apaçi olduğu gerçeğini değiştirmez bu forumdaki üyelerden %99 u bu adamın yaptığının yanlış olduğuna karar vermiştir zaten.
duygusal olmaya gerek yok bu adam kaza olmadan burda motosikletin resimlerini koysa kasksız korumasız motora biniyorum dese apaçi denilecek
ama öldüğü için kimse birşey demeyecek asıl şimdi seslerinizi yükselteceksiniz ki forumda ki diğer korumasız motora binenler ders alacak
adama bi kinim nefretim yok Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah ama 0 koruma ile motora binerek zaten birşeyleri göze almış
İkincilik kaybedenler içindir...
-
Kişinin zekası ve yeteneklerine göre esnek eğitim programı uygulamayan, pratik uygulamaları es geçen,fabrika gibi çalışan ehliyet kurslarıdır bunun tek sorumlusu.
-
-
Korumaları da olsa kaskı da olsa sonuç pek değişmeyecek gibi görünüyor....
Ne motor sürücüsü normal hareket ediyor ne de araba sürücüsü...
Motor hızlı bir şekilde geçme gibi bir çabası yok, Sanki motoru sorun çıkarmış, tekleme yapmış gibi
Aynı zaman da araba sürücüsüde yavaşlama eğilimi göstermiyor....
Her tarafı pis değnek...
Bu kazada suçlu aramak yerine (aynı her kaza sonrası yaptığımız gibi) allahtan rahmet dileyelim arkadaşımıza... Yaralılara da acil şifalar....
Başka bir şey yapılamaz....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Yaşadigim yer Alanya ve bir cok motor kullanicisi mevcut ama malesef bilincli kullanicilar cok az kask takma zihniyeti yok bunun disinda aynalari sokerler motorlari yere cökertirler, full koruma motor kullanirsin yanina yanasip artis artis motor kullanirlar 2 kisiyle ön kaldirip kask koruyucu ekipman olmadan trafikte tehlike yaratirlar ama hic biri sonlarinin boyle olacagini bilmez egitim şart Allah sonumuzu hayir ede.
-
Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah ailelerine sevenlerine sabır versin.
Suçlu suçsuz aramak kaza olup bittikten sonra her nekadar doğru olmasada;
Koruma ekipmansız olarak motora binip , kavşaktan yola kontrolsüz olarak çıkan motor sürücüsü suçlu.
Ne belediye nede ehliyet veren kurumlar bu saçma sapan davranışa ne yapıp engel olabilirler ki?.. Bende ehliyetime doğru düzgün bir eğitim almadan sahip oldum fakat ehliyet kursuna yazıldığım hafta kask mont dizlik ve eldivenlerimi aldım ve daha motorum bile yoktu. Bu bir bilinçtir!! Bu bilinci ehliyet kursunda eğitim vererek sağlayamassın!!
Hergün böyle haberler gördüğümde keşke diyip duruyorum!!! Keşke biraz akıllansa insanlar!!!
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)