Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Alanyada Apaçilere Çarpan Araç

REKLAM ALANI
    retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Carbon dediklerine katılıyorum ama,150 ile giden arabanın önüne atlamışlar,darbeyi en çok arkada oturan rahmetli almış ,kafada kaskta olsa o darbeyi alıpta 50 metre havada uçan birisi sağ kalamazdı.o darbeyle sağlam iç organ kalmaz iç kanamadan gider.
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı vedatkavak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şerefsizin biride aynı şekilde bana vurdu korumalar sayesinde ucuz atlattım adam frene bile basmadı ..
    Şimdi arabayı kullanan mı şerefsiz oluyo ? Eğer sende aynı şekilde bilinçsizce yola atladıysan bence boş yere başını belaya soktuğun adam sana haklı olarak şerefsiz diyodur.

retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi arabayı kullanan mı şerefsiz oluyo ? Eğer sende aynı şekilde bilinçsizce yola atladıysan bence boş yere başını belaya soktuğun adam sana haklı olarak şerefsiz diyodur.
    onu bilmemde ters yöne giren bir şerefsiz beni biçti 3 Ay yattım,fizik tedavide cabası)
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

bsabora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olacağı söyleyim..ölen öldü ceza bile yatmaz.şoför Hapse ilk mahkeme olana kadar belki girer..Nerden biliyorum Babama bu şekilde araç çarptı öldü hemde kaldırmda araba carptığı halde araç sürücüsü ceza almadı.
    şoförün başı şu an karşı taraf yüzünden belada.

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acil guzel yaklasim bravo.
    Fakat su far uygulamasi konusu biraz tartismali.
    Dogrusu ben gündüz far uygulamasina karsiyim.
    Bu çok tehlikeli.
    coq arkadaşım uzun yolda çok motor kullanmamışsın galiba. gri arabayı yolun üzerinde farketmen çok zor. hele birazda güneşli ise hayatta farkedemezsin. ben iddaa ediyorumki arabanın farı yanık olsaydı motorcu arabayı farkederdi. ilk sayfada polis kamerasından viraja bakış varç dikkatli bakın ağaç tamamen virajı kapatıyor yol gözükmüyor neredeyse

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı drsteel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    coq arkadaşım uzun yolda çok motor kullanmamışsın galiba. gri arabayı yolun üzerinde farketmen çok zor. hele birazda güneşli ise hayatta farkedemezsin. ben iddaa ediyorumki arabanın farı yanık olsaydı motorcu arabayı farkederdi. ilk sayfada polis kamerasından viraja bakış varç dikkatli bakın ağaç tamamen virajı kapatıyor yol gözükmüyor neredeyse
    Dediğin olayın doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmışsa GRİ renkli arabalar yasaklanmalı....
    Aksine şu anda satılan her 10 araçtan 3-4 ü gri...

Farı yanık olsa bile motorcunun görmediğini var sayarsak , Arabanında motoru görmediği bariz ortada....
    İkisinin de dikkatinin yolda olmadığı gerçek...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Allah rahmet eylesin...Başlık değiştirilmeli...Bir yakını da okuyo olabilir bu sayfaları...
    Motosiklet bir yaşam tarzıdır

Motosikleti
    DL650@20K,KLX450@10K,KLX250@5K
    Think!
    Bak tekrar bak bir daha bak (her türlü araç sürücüsü için)
    Dünyadaki ilk trafik duyarlılık reklamlarında bu tema işleniyordu şimdide.

http://youtu.be/nEuyYiUictQ

2

http://www.youtube.com/watch?v=8xMfk1msw9A

http://www.youtube.com/watch?v=8o-u0RFtyGY

3

http://www.youtube.com/watch?v=J1ZyM...eature=related

Orası kontrolsüz giriş-çıkışa sahip meskun mahal gibi orada oturan arkadaşlar olayın 1-2km gerisindeki uyarı ve hz levhalarını çekip koyabilirse güzel olur.
    Ölenlere rahmet fakat bu olayda eğer bilirkişi doğru hesaplarsa sürücü hız limitlerinin üzerindeyse usa-uk normlarında kesinlikle ceza alır .Frene basıp basmaması kendi sürücü yeteneği.

Toplarsak ne eksik?

-Eğitim,Bilinç ve Denetim

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    bize zamaninda kursa ogretilenlere gore bu tip yollarda yol uzerinde hareket eden arac kalmayincaya kadar beklememiz ve sonrasinda yola cikmamiz gerektigiydi. mantikli olanda budur. netekim bunu uygulamis olsa o aracin ne hizda oldugununda bir onemi kalmayacakmis.
    yoldan gelecek tehlikeye hedef olacak olan dikkatli olmali.
    insanimiz bilmedigi birseyi tabiki uygulayamaz, bilipte onemini kavrayamadigi birseyide bilsede uygulamaz. ayrica herkesin kendi kuralini koydugu biryerde kimin umrunda trafik kurali
    nezih77 bunu beğendi.

Bu kazanın kusur oranlarını öğrenme şansımız olur mu acaba?

Videoyu defalarca izleyip, bulabildiğim tüm fotoğraflara tekrar baktıktan sonra benim kafamda oluşan fikir hatanın büyük oranda araba sürücüsünde olduğu yönünde.Her ne kadar bu motosikletli ikili apaçi tanımlamasına uyuyor olsada kask takmamak dışında kural ihlali yapmamışlar gibi duruyor.Gelen araba tarafında olan yoldaki cep diğer yönde de var.Yani oradan karşıya geçiş serbest.Ters yöne falan girmemiş motor.

Kaza şöyle gelişmiş:

-Hafif sola viraj ve yol ortasındaki bitkiler motosiklet sürücüsünün yola çıkış yapma karar anında arabanın gelişini görmesine engel oluyor.

-Motosikleti süren vatandaş karşıya geçme kararı veriyor ve yola çıkıyor.O saniyeden daha küçük anda görünürde araba falan yok.

-Bir an için karşıda gideceği yola giriş yapmakta olan araca bakıyor.Şu fotoğrafta açıkça görünüyor:

Sanıyorum ben olsam ben de öyle yapardım.Yola bakıyorum gelen araç yok.Çıkıyorum ve karşıya bakıyorum.Ancak benim yapmayacağım şey böyle bir yolu yavaş şekilde geçmek.Karar verdin mi hemen geçmek lazım.

-Gelen araç o kadar hızlı ki, motosiklet sürücüsü tekrar sağına baktığında şok oluyor.Çünkü son baktığında orada öyle bir şey yoktu.Adeta ışınlanmış gibi şimdi hızla üzerine gelen bir araba var. Muhtemelen eli ayağı karışmıştır.Stop ettirmemiş, öyle bir şey yok.Tamamen şaşkınlık ve korkudan çok yavaş hızda halen aynı yöne gidiyor.Daha doğrusu hiç bir şey yapmıyor.Gazı açmak aklına gelmediği gibi başka bir şey de gelmiyor.Çünkü o durumda beyin bloke oluyor.

Bakın iyi düşünün.

O pozisyona girmemek için çaba göstermek başka bir şey.O tecrübe ile alakalı.Ama bu duruma geldikten sonra sanıyorum bende bir şey yapamazdım.

Araba son anda hafif sola kırıyor, ve frene başlıyor ama çok geç.

Motor yamaha ybr 125

Arabayı bilmiyorum.

Motosiklet sürücüsü tecrübeli olsaydı kaza olmazdı, eğitimli olsaydı olmazdı, kask ve korumalar olsaydı sonuç farklı olabilirdi vs. Onlar ayrı şeyler. Burada birincil suçlu aşırı hız yapan araba sürücüsü. İddia ediyorum o yolda o ayrıma gelmeden önce hem sapak olduğuna dair uyarı levhası hem de hız tahdit levhası kesinlikle vardır. O yöreden arkadaşlar varsa rica ediyorum o levhaların fotoğraflarını çekip eklesinler.
    alp_tunay bunu beğendi.

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Alıntı Carbon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motora ehliyetsiz hiç binmedim.Kasksız da hiç binmedim.Ekipmanlarım motoru teslim almadan 1 hafta önce hazırdı.
    "Hiç trafikte kontrepiyede kalmadınız mı" demişsin.
    Kaldım.Ama sinirden konsantre olamadığımı anladığım an sağa çektim.Kaskımı çıkardım 15 dk hava aldım su içtim.
    Şimdi ben çok zor çok imkansız bir şey mi yaptım?
    Hayır çok çok basit herkesin de rahatça yapabileceği şeyler bunlar.
    Benzinin litresine 4.3 TL veren adam 100 liralık kask alamıyor mu?

"Çocuklar hatalı fakat kaskta eldivende monta botta olsaydı kurtulamazlardı o çarpışmadan." demişsin.
    O zaman biz bu kadar parayı boşuna harcıyoruz ekipmanlara.Nasılsa kurtulamayacağız.
    İlk sayfaya bir bak çocuğun kafasının hizasından geliyor kanlar.
    Kaskı olsaydı yine kolu bacağı kırılacak aylarca hastanede kalacak belki ama yine de hayatta olacaktı.İnsanın kontrol merkezi kafasıdır.Kolu bacağı olmayan bir insan yaşayabilir ama kafasına bir şey olursa yaşayamaz.

Araç hızlı, ama kontrolsüz bir yola çıkarken "burası meskun mahal kimse 50'den hızlı gidemez beni görürse de durur" mantığıyla araç sürülmez.O araç yerine ambulans da olabilirdi.Bu söz şu karikatürü hatırlattı,

http://www.kaliteliresimler.com/data/media/386/fren.jpg

Geçen hafta direksiyon hocasıyla kavga ettim araçta.Ana yolda gidiyorum, tali yoldan bir araç burnunu çıkardı.Geldiğimden haberi olmadığını bildiğimden fren yaptım ve beni yola çıktıktan sonra gördü.Kavga sebebi ben anayolda gidiyor muşum tali yoldan gelen araç beni beklemek zorundaymış.Adam görmedi yola çıktı diyorum, sen hızlansaydın seni görür yola çıkmazdı diyor.Var mı böyle bir mantık yahu, bir de bu adam bana öğretecek trafik kurallarını araba kullanmayı...

Cevap yazmak için zorladıkça zorlamışsın. Bir daha oku yazdıklarımı. Anlamazsan bir daha oku.
    Kimseye kasksız montsuz motora binin denmiyor bu yazıda.
    Bi konu hakkında yazı yazıyoruz iş polemiğe dönüşüyor.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kazanın kusur oranlarını öğrenme şansımız olur mu acaba?

Videoyu defalarca izleyip, bulabildiğim tüm fotoğraflara tekrar baktıktan sonra benim kafamda oluşan fikir hatanın büyük oranda araba sürücüsünde olduğu yönünde.Her ne kadar bu motosikletli ikili apaçi tanımlamasına uyuyor olsada kask takmamak dışında kural ihlali yapmamışlar gibi duruyor.Gelen araba tarafında olan yoldaki cep diğer yönde de var.Yani oradan karşıya geçiş serbest.Ters yöne falan girmemiş motor.

Sanıyorum ben olsam ben de öyle yapardım.Yola bakıyorum gelen araç yok.Çıkıyorum ve karşıya bakıyorum.Ancak benim yapmayacağım şey böyle bir yolu yavaş şekilde geçmek.Karar verdin mi hemen geçmek lazım.
    Sevgili Kardeşim,

Trafik bilginizi tazelemenin vakti gelmişte geçiyor bile. Bu şekilde araç kullanmamanız yararınızadır.

Sevgiler
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafik bilginizi tazelemenin vakti gelmişte geçiyor bile. Bu şekilde araç kullanmamanız yararınızadır.

Peki tazeleyelim o zaman hazır hocayı bulmuşken. Buyrun anlatın lütfen, öğrenelim hep beraber.
    alp_tunay bunu beğendi.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki tazeleyelim o zaman hazır hocayı bulmuşken. Buyrun anlatın lütfen, öğrenelim hep beraber.
    Sevgili dostum ,

Biraz kendiniz zorlayıp trafik kanunu ve yönetmeliklere göz atarsanız benim size burada iki satırda anlatacaklarımdan fazlasını öğrenebilirsiniz.

Sevgiler
    Carbon, HaydarBıçak ve Bozoksk bunu beğendiler.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    trafik kurallari sansa kismete yer vermez. Onceligi insan hayatidir. ve biz hala konuyu senceyle benceyle tartisiyoruz.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Oocan hocam,
    otomobil sol seritte.
    Sürekli sol seridi kullanmak yasak.
    Ama videoda net bir sekilde sol seritten asiri bir hizla geldigini görüyoruz.
    Üstelik sag serit de bos.!!!
    Sag seritte olsa bu kaza olmayacak.
    Daha otomobilin nesini savunuyorsunuz ben anlamakta güçlük çekiyorum.

Tamam bir motosiklet kullanicisinin bu kazadan alacagi çok ders var.
    Ama su kazanin olus sekline bir bakin.
    Olus yerine bir bakin.
    Virajdan 150 metre sonraya kavsak yapilmis.
    Hangi akla hizmet oraya kavsak yapiliyor?
    Bölünmüs yolun ortasinda, agaçlar var direkler var.
    hadi onlari oraya diktin, bariyer neden koymuyorsun?
    Bu yol nizami bir yol oluyor.
    Eh olsun.
    otomobil son hizla üstelik sol seritten geliyor.
    Virajdan çiktigi andan itibaren, kaza anina 3 saniyede geliyor.
    Ama otomobil de suçsuz diyorsunuz.

Geriye bir tek sey kaliyor.
    Bu iki arkadas intihar etmeye karar verdi ve bu yolu seçtiler.!!!
    alp_tunay ve Faruk.UZN bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    otomobil sol seritte.
    Sürekli sol seridi kullanmak yasak.
    Ama videoda net bir sekilde sol seritten asiri bir hizla geldigini görüyoruz.
    Üstelik sag serit de bos.!!!
    Otomibilin sol şeritte olması, hemen öncesinde sağ şeritte olan, sağa dönmek için sinyal veren ve muhtemelen fren lambaları parlayan otomobil olabilir mi?

http://www.focushaber.com/videogaler...merada-v-14464

---------- Post added at 00:21 ---------- Previous post was at 00:18 ----------

Alıntı 4x4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Orası kontrolsüz giriş-çıkışa sahip meskun mahal gibi orada oturan arkadaşlar olayın 1-2km gerisindeki uyarı ve hz levhalarını çekip koyabilirse güzel olur.
    Söz konusu yolun o yakınlarda(15km çapında) sapakların yerini gösteren levhalar dışındahız limiti gibi bir uyarı işareti yok. yani orada hız limiti 110km/h
    112ciyiz

Motosikleti
    Ara verdi devam edecek :)
    Öncelikle şunu belirteyim konuyu açan arkadaşa ve editlemesi için moderatöre,
    motosiklet sürücüsü ne kadar hatalı olursa olsun ölenin arkasından apaçi gibi kalitesiz bir tabirin kullanılmasını doğru bulmuyorum.Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

İkinci bir konu,ölüm sebebi ile ilgili açıklama yapılmışmı yapılmamışmı bilmiyorum ama keşke paylaşılmış olsaydı,başın çarpması yoksa düşme ile oluşan organlardaki hasar mı?
    yalnızca kask olsaydı yaşarmıydı ?
    Kask,eldiven,dizlik,dirsek ve omuz koruması,sırt koruması,mont,bel ve böbrek koruması...Ne kadar teferruatlı ve meşakkatli geliyor ama keşke tümünü markete giderken bile takmayı alışkanlık haline getirebilsek.yada takmadan motora binmemeyi...

Allah kalanlarına sabır versin...

HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125r
    Alıntı marmarasiste adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle şunu belirteyim konuyu açan arkadaşa ve editlemesi için moderatöre,
    motosiklet sürücüsü ne kadar hatalı olursa olsun ölenin arkasından apaçi gibi kalitesiz bir tabirin kullanılmasını doğru bulmuyorum.Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

İkinci bir konu,ölüm sebebi ile ilgili açıklama yapılmışmı yapılmamışmı bilmiyorum ama keşke paylaşılmış olsaydı,başın çarpması yoksa düşme ile oluşan organlardaki hasar mı?
    yalnızca kask olsaydı yaşarmıydı ?
    Kask,eldiven,dizlik,dirsek ve omuz koruması,sırt koruması,mont,bel ve böbrek koruması...Ne kadar teferruatlı ve meşakkatli geliyor ama keşke tümünü markete giderken bile takmayı alışkanlık haline getirebilsek.yada takmadan motora binmemeyi...

Allah kalanlarına sabır versin...
    konuyu açan benim ve şimdi olsa büyük harfle apaçi yazardım sitede aynaları sökülmüş motosikletlere sıfır koruma ile binen arkadaşlara apaçi demiyor muyuz?

şimdi bu arkadaşlardan biri kaza sonucu öldü die ne kadar bilinçli motorcuydu yazık oldu mu diyelim? Ölüm Allah'ın takdiri ben bişey demem ama

kul olarak apaçi olmayacaktı tam koruma ile binecekti motora sen kazaya karışan ya da ölümle sonuçlanan bir kaza sonrasında keşke markete giderken

bile takmak falan dersen senin sesin cılız kalır yükselt sesini yanlış yapmışlar de hatalılar de ben kazada ki kusurlarla ilgili bişey demedim

araba haklı motosiklet haklı demiyorum. motosiklete binenler daha kontağı çevirdikleri anda haksızlar zaten kazayı tartışmaya bile gerek yok

sen bilinçlisin ben bilinçliyim ama türkiyede bilinçsiz motosiklet kullanan binlerce insan var göster bu başlığı onlara yaptıklarının yanlış olduğunu söyle

ama bana kalkıpta başlığı değiştir deme kime hitaben yazdığım çok açık ölen kişiye Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum ama

apaçi apaçidir
    İkincilik kaybedenler içindir...

Motosikleti
    Ara verdi devam edecek :)
    Alıntı HaydarBıçak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konuyu açan benim ve şimdi olsa büyük harfle apaçi yazardım sitede aynaları sökülmüş motosikletlere sıfır koruma ile binen arkadaşlara apaçi demiyor muyuz?

şimdi bu arkadaşlardan biri kaza sonucu öldü die ne kadar bilinçli motorcuydu yazık oldu mu diyelim? Ölüm Allah'ın takdiri ben bişey demem ama

kul olarak apaçi olmayacaktı tam koruma ile binecekti motora sen kazaya karışan ya da ölümle sonuçlanan bir kaza sonrasında keşke markete giderken

bile takmak falan dersen senin sesin cılız kalır yükselt sesini yanlış yapmışlar de hatalılar de ben kazada ki kusurlarla ilgili bişey demedim

araba haklı motosiklet haklı demiyorum. motosiklete binenler daha kontağı çevirdikleri anda haksızlar zaten kazayı tartışmaya bile gerek yok

sen bilinçlisin ben bilinçliyim ama türkiyede bilinçsiz motosiklet kullanan binlerce insan var göster bu başlığı onlara yaptıklarının yanlış olduğunu söyle

ama bana kalkıpta başlığı değiştir deme kime hitaben yazdığım çok açık ölen kişiye Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum ama

apaçi apaçidir
    ortak olduğumuz nokta şu, sokakta aynaları sinyalleri sökmüş kafada kask bile yok motorun her yerini kırmızı led yapmış birini görsem bende apaçi derim,ama gel görki ben sokakta bir köpek ölüsü bile görsem acırım.Ölmüş bir insanın arkasından APAÇİYDİ ÖLDÜ diyen kişinin vicdanını sorgularım ben .Ateş düştüğü yeri yakar

5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)