Ben motora ehliyetsiz hiç binmedim.Kasksız da hiç binmedim.Ekipmanlarım motoru teslim almadan 1 hafta önce hazırdı.
"Hiç trafikte kontrepiyede kalmadınız mı" demişsin.
Kaldım.Ama sinirden konsantre olamadığımı anladığım an sağa çektim.Kaskımı çıkardım 15 dk hava aldım su içtim.
Şimdi ben çok zor çok imkansız bir şey mi yaptım?
Hayır çok çok basit herkesin de rahatça yapabileceği şeyler bunlar.
Benzinin litresine 4.3 TL veren adam 100 liralık kask alamıyor mu?
"Çocuklar hatalı fakat kaskta eldivende monta botta olsaydı kurtulamazlardı o çarpışmadan." demişsin.
O zaman biz bu kadar parayı boşuna harcıyoruz ekipmanlara.Nasılsa kurtulamayacağız.
İlk sayfaya bir bak çocuğun kafasının hizasından geliyor kanlar.
Kaskı olsaydı yine kolu bacağı kırılacak aylarca hastanede kalacak belki ama yine de hayatta olacaktı.İnsanın kontrol merkezi kafasıdır.Kolu bacağı olmayan bir insan yaşayabilir ama kafasına bir şey olursa yaşayamaz.
Araç hızlı, ama kontrolsüz bir yola çıkarken "burası meskun mahal kimse 50'den hızlı gidemez beni görürse de durur" mantığıyla araç sürülmez.O araç yerine ambulans da olabilirdi.Bu söz şu karikatürü hatırlattı,
http://www.kaliteliresimler.com/data/media/386/fren.jpg
Geçen hafta direksiyon hocasıyla kavga ettim araçta.Ana yolda gidiyorum, tali yoldan bir araç burnunu çıkardı.Geldiğimden haberi olmadığını bildiğimden fren yaptım ve beni yola çıktıktan sonra gördü.Kavga sebebi ben anayolda gidiyor muşum tali yoldan gelen araç beni beklemek zorundaymış.Adam görmedi yola çıktı diyorum, sen hızlansaydın seni görür yola çıkmazdı diyor.Var mı böyle bir mantık yahu, bir de bu adam bana öğretecek trafik kurallarını araba kullanmayı...