Her iki kaza da çok üzücü. Hele ikincisinde korumasız olmanın ötesinde çok ciddi hatalar var.
Arkadaşlara Allah rahmet eylesin.
Her iki kaza da çok üzücü. Hele ikincisinde korumasız olmanın ötesinde çok ciddi hatalar var.
Arkadaşlara Allah rahmet eylesin.
Çok üzücü, olay yerine annesinin gelmesi daha da üzücü.
Ben de bir gün çevirme sırasında polise kasksız,korumasız binenleri neden durdurmadığını sordum,aldığım cevap beni hakikaten dumura uğrattı.
-Nasıl olsa kaza yapıp ölecek,niye ceza yazayım?...
Hem de motorlu bir polisti. "Allah ıslah etsin" deyip ayrıldım. kendisine söylediğimi anlamadı bile...
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
bu kaza yapanlar keşke direk intihar etselermişte araç sürücüsün başını yakmasalarmış adamlarda kask yok bişey yok onu geçtim dikkat sıfır hızla gelen otomobilin şeridine girip duruyor ya adam yok ya üzülmüyorum daha çok sinir oluyorum bölelerine zaten sonra resminide paylaşmış çok cidi bilinçsizlik cehalet var ülkemizde millete ibrette olmuyor geçen arkadaşla motorla geziyoruz ekipmanı boşverdim bizden başka kask takan bile yok kaşgolla güzü kapatmış geziyolar hadi can güvenliğini geçtim arkadaşım adamın yüzüdemi donmaz nedir bu ya gerçi bu videoda cehalette yok full dikkatsizlik ve salaklık resmen kimse k.bakmasın allah rahmet eylesin ama insan sinir oluyor resmen intihar
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
Anne için çok acı Yazık bu insanlara... Tedbirsiz korumasız motosiklet sürmek eğitimsizliktir, eğitimi sabote eden siyasilerin yüzüne gözüne dursun, çok ahlar aldılar.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Herkes tedbirden bahsediyor ama bunların 5000€'luk yarış tulumu, 1000€'luk kaskları olsa bile ölürdüler, 100km hızla motosiklete çarpan araba her durumda karşı tarafı öldürür, 100km hızla duran bir arabaya yandan çarpan araba da çarpılan arabanın içindeki herkesi öldürür. Bu kazada araba biraz hızlı olsa bile adamlar arabayı göre göre atlıyor hadi atladın kaç kurtul, arabanın önünde duruyorlar resmen, araba duran motora çarpıyor.
Çok acı çoook. yahu gerçekten 2.si intihar gibi. geçse kurtulacak neden duruyorsun ?? arkadakinin günahı ne ?? O anda panik mi yaptı ne yaptı... Gördükçe insanın sinirleri bozuluyor. Allah rahmet eylesin. Geride kalanlarında hayatı artık 2 gün önceki gibi olmayacak. Allah büyüüüük sabırlar versin
Kalbin Kaldırmıyorsa Fazla Acıyı, Tutmayacaksın GÖZTEPE'yi Hacı !! G.A.G.S!!!
Sadece Ahmaklar Kask Takmaz
öncelikle allah yakınlarına başsağlığı sabırlar versin ve rabbim rahmet eylesin ..
okuduğum yorumlardan şu ana kadar aslında başssağlığı dileyecektim ama yorum yazan arkadaşlarımın yorumlarını okuyunca yoruma bir yorum daha yapamazsam içime dert olacak , eee malum sabah sabah vakitte var işi gücüde bitirmişim okuyan okur okumayan kendi bilir..
yahuuu görüyorumda kaza yapan insanların biri 14 yaşında , ayakları yere basmıyor ,diğeri gençliğinin en zırdeli olduğu kanının kaynadığı en hızlı ve hayatı öğrenmeye başlayacağı yılların başında bile değil..
çok acı bir durum gencecik 2 can kimbilir ileride ne hayalleri, ne idealleri vardı kimbilir memlekete nasıl faydalı bir insan olacaklardı ?
nitekim bir motosiklet kazasında hayatlarını yitirip gittiler bir gün hepimizin bir şekilde gideceği gibi,
şimdi şuradan motosiklet net üyelerine soruyorum kaskları başında ful korumaları olsaydı kurtulacaklarmıydı ?
hatta beter olsunlar böylelerine acımıyorum diyen arkadaşlar , kasksız kaza yapmış ve hayatını kaybetmiş insanlara tamam anladık sağlıında hoş bakmıyorsunuz apaçi deyip geçiyor muhattap olmuyorsunuz daa be kardeşim çocuklar ölmüş işte ulen dahası , koruması kaskımı var bu işin ölmüş işte.
yani kafalarında kask olsaymış ölmeyeceklermiş gibi bir ima ve aşşağılama durumları seziyorum ki bu yorumu yapmama en büyük sebeptir ...
bundan 20 yıl önce honda diye bir motosikletimin olmasını ancak hayellerimde düşlerimde görüyordum , mobileti bulabilirsen kral sendin , kaldı ki şimdiki gibi kask ve geniş ürün gamında korumalı mont ve aksesuarları bulupta alacaksın nerde öyle bolluk , vardı ama biz bulamıyor alamıyorduk,
ulen ne aşşağılık adammışız ne apaçimişiz de haberimiz yokmuş , kasksız korumasız onca yıl motor binmişiz neymişim ben beeee.
bakıyorumda hepimizin kaskı var başında tebrik ederim... ama o kaskın içinde adam gibi düşünecek kafada olmalı ,,,
insan yol kenarında ezilmiş köpek görse üzülüyor ben insanım ben üzülüyorum ...
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Ben kendimi düşünüyorum da yıllarca ne kask ne koruma,hiç bir şey kullanmıyorduk zaten yoktu ki ,olsa bile adama uzaydan gelmiş gibi bakarlardı herhalde.
Kötü örnek olmak için söylemiyorum elbette ama o zaman öyleydi işte yoktu böyle koruma falan,şimdi her şey var,ucuzu da pahalısıda.
Gençler gözünüzü seveyim tedbiri elden bırakmayın.Arkanızdan bir ömür boyu kalbinde ateşi sönmeyecek ana-babalar bırakmayın.
---------- Post added at 09:49 ---------- Previous post was at 09:47 ----------
Tamam doğru söylüyorsun da biz önce tedbirimizi alalım sonra tevekkül edelim.
'' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''
birinci kazada kurtulma ihtimalleri yüksek. ikinci kazada adam ne yapmak istemiş anlamadım. durmasaydı geçmişti karşıya niye durdu. sanırsam arabayıo gördü oraya odaklandı ve durdu. yarım metre gidip dursaydı araba çarpmıyacaktı. bu arkadaşların sadece kafalarında kask olsaydı şu anda yaşarlardı. çünkü her ikiside kafatasına alınana sürtünme kuvveti yaşadılar.
ben dahil herekz üzülüyor allah rahmet etsin dşyoruz ama yaşayanlara bu ders olsun diye yazıyoruz. bu arkadaşları geri getiremeyiz ama bunun gibi iki kişiyi böyle ölümden kurtarsak o bile bizim için başarııdır.
@aparat, Cem Aral Dikkatine!
yazıma karşı üslubunuzu, hadsizce ve terbiyesizce buldum,
amacınız sataşmaksa, teşekkür ediyorum ben ilgilenmiyorum.
lütfen sizde dikkat ediniz, insanların yazdıklarını anlamadan idrak etmeden başka anlamlar çıkarıp, değişik platformlara çekmek,
başka sonuçları doğurabilir.
İrfanım noktasına virgülüne katılıyorum yazdıklarına...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:57 ----------
Haddimi ve terbiyesizliğimi bildirdiğiniz için teşekkür ederim...Allah ömür versin kardeşim ....
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
Dostum seni severiz bilirsin...mütevazılığınla hepimizini sempatisini kazanmışsındır...ama şu mesaj sana ait olamaz...inanmam...
bu hayat bize zaten milyonlarca yıldır dersler veriyor ibretler gösteriyor...bir anne evladını kaybetmiş bu anneye bu kelamlarını edebilirmisin...ben sadece rahmet dileyip köşeme çekiliyorum...bilinçsiz kişiler kafaları asfalta değmeden hiç birşeyden ders çıkarmazlar zaten...ama şahsen çok merhametsizce bir mesaj oldu...kazaya ve bu yorumuna üzüldüm...ahmakca gelebilir ama sanki kendi evladım gitmiş gibi bu yorumu üzerime alındım...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Ne sucu polise,Ne yollara atın.Bilincli olmak ne kullandıgın ekıpman ne kendını ne kadar korudugundur.Cevrene bu bılıncı ne kadar aşıladıysan işte o kadar bılınclısındır.
tedbiri almak tabiki öncelikli gelir , önce dikkat tedbir ,ancak cehalet en büyük düşmandır insana , isterse kevlar kaplamalı, titanyum korumalı,kurşun geçirmez, ezilmez bükülmez en sağlam materyallerden koruma kıyafetleri, kaskları olsun, sadece cehalet hepsinin hakkından gelir ,
onun için giden gitmiştir, kaskı olsaydı, şu araç yarım metre önce dursaydı boş dostum beeyaa vallaha boşşş ,
ecel gelmiş diş ağrısı bahane , vade dolduğu an nasıl gideceğimiz bellimi ? ölenker hep ihtiyarmı ?
sevgiler...
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
sn. mete_han, ben de mesajımdan dolayı özür diliyorum,
Cem Aral, arkadaşımıza da sert çıkışmak istemezdim,
yalnız, o kadar çok kaza haberi ve bilinçsizlik artık tahammül sınırlarımı aşıyor, zaman zaman da hakim olamayabiliyorum.
sizleri kırmak istemem, benim de niyetimi azçok biliyorsunuzdur. Sizleri seviyorum! kimsenin kaza yaptığı haberini duymak istemem!
korumalarımızı ihmal etmememiz ve ürünlerde seçici olmamız gerektiğini vurgulamak istedim.
Şunuda unutmayalım'ki nekadar koruma giyersek giyelim,peçeteye sarılmış yumurtayı asfalta attığınızda nekadar koruyorsa,işte giydiğimiz ekipmanlar yere vurduğumuzda bizi okadar koruyor;haberiniz olsun.
Koruma yerde sürüklenirken işe yarar çarpışma esnasında korumanın pekbi fonk siyonu kalmaz,heleki sokaklarda isek durum dahada vahim.
Şöyle söyleyim;seyrettiğimiz yarışlarda yarışçı virajda demgesini kaybettiğinde asfaltın kenarındaki çimen-kum olduğu halde bile eğerki sürükleniyorsa (takla atmadan) ayağa kalka biliyor.Fakat yere çarpıp bir poşet gibi savruluyorsa enson durduğu yerde şekilsiz ve hareketsizce yerde yatıyor olduğunu görüceksiniz.
Oyüzden derlerki kaza anında sürüklenirken debelenmeyin ve direnmeyin.
Aklımızı başımıza alalım bu iş çocuk oyuncağı değil.Caddeye çıkıp gaz kolunu sonuna kadar çevirip ve acı frenle duranlar ben süper motorcuyum diyip battal gazi gibi ortaya fırlıyorlar,kendinize yazık edersiniz,siz ölür gider ben ise keyifle ve bilinçli bir şekilde motor sürüp keyfime bakarım,sanada enfazla (Allah rahmet eylesin derim)
Ölüm beni bulmazmı tabikide bulur ama seninkiyle karşılaştırınca benim hatamdan dolayı motosiklet üzerinde ölme riskim %25 iken seninkisi ise %90 olur.
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)