Motosiklet kullanırken gözlük
Reklamlar
-
Benim ehliyette gözlük kullanması gerekir yazıyor ama gözlüğü takarken kafama kaskı takmaya çalışırken çat dedi orta yerinden kırıldı gözlük. Ondan beri gözlük takmıyorum. En son polis çevirmesinde gözlük niye takmadığımı sordu. Gözlük de takmak istiyorum mesela yol lehvalarını okumakta zorlanıyorum levhaların dibine girip durup bakıp sonra devam ediyorum. Bir buçuk derece astigmat gözüm. Lens takayım diye düşündüm ama o uğraştırır. Gözlük konusunu başka ne şekillerde halledebilirim?
Reklamlar
-
lens neden uğraştırsın ki ?
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
-
Gözlük konusuna ben çene açılır kask ile çözüm bulmuş durumdayım. Kapalı kask ile çok sorun oluyor maalesef.
-
Dağınık bir insanım, solüsyondu şuydu buydu mahveder beni. Düşürürüm kaybederim hatta gider mikrop kapar kör olurum kendime güvenmiyorum lens konusunda. Yazın açık kaskla dolaşıyorum genelde, o zaman çok sorun olmuyor gözlük konusu, ama kapalı kaskla tam dert. Belki çeneden açılır kask iyi olabilir.
-
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
2-3 arkadaşım gözlük kullanıyor, onlarda kaskı taktıktan sonra camı açıp gözlüğü takıyorlar. Ben daha şikayetlerini görmedim...
-
RamuthRa adlı üyeden alıntı
2-3 arkadaşım gözlük kullanıyor, onlarda kaskı taktıktan sonra camı açıp gözlüğü takıyorlar. Ben daha şikayetlerini görmedim...
ben de o sekilde yapiyorum ve hic sorun yasamadim, hep full kask kullanirim, acik sevmiyorum
-
Kask aşırı derecede sıkı iç döşemeli değilse kaskı kafaya takarken kulakların kasıtlı olarak aşağı katlanmasına sebep olursanız gözlük takılabiliyor. LS2 kapalı kaskımla bu şekilde gözlük kullanabiliyorum, hemde çerçevesiz ince titanyum gözlük olmasına rağmen. Gözlüğü taktıktan sonra kaskı sağa sola çevirip kulaklarınızı katlanmış halinden kurtarabiliyorsunuz, alışınca 1 dakikalık iş kapalı kaskla gözlük takmak. Nolan kaskım biraz daha sıkı olduğundan lens takmadığım zamanlar kullanamıyorum.
-
Gözlük gözünüzdeyken kaskı takmayı denerseniz gayet normal kırılması. Ben senelerdir güneş gözlüğü ile kullanıyorum, oğlum da yaklaşık 9 senedir numaralı gözlük ile kullanıyor, kaskı taktıktan sonra vizörü açıp gözlüğü takarsanız ne kapalı kaskla ne de çene açılır kaskla bir sorun yaşamazsınız.
-
Yok tam tersiydi aslında ters anlatmışım, kaskı taktım, ondan sonra vizörü açtım aradan gözlüğü takayım dedim taktım vizörü indirdim takkk etti gözlük kırıldı. Sorun yaşadım yani, dönüp dolaşıp gözlük kırasım yok açıkçası.
-
Ben de numarali gzlük kullanıyorum. 2 sefer kırdım. :-( . Çene açılır kask bence en iyi seçim. Ya da gözlük kanalları olan kask tipi tercih edilebilir.
-
bende gözlük kullanırım ve kullandıgım kask full-face ama bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.kullandıgın gözlük çerçevesinde sıkıntı olabilir.ben tel çerçeve kullanıyorum çerçeve çok esnek kırılma ihtimali yok gibi tavsiye ederim.yazları güneş gözlügü kullanırım hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.
ama benim ehliyette kullandığı protezler bölümünde gözlük yazmıyor,sadece sağlık açısından gerekliyse kullanmakta fayda var-ki sizde mecbur kullanmalısınız gözlük.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
bende 1,5 yıl gözlükle cebelleşip tak çıkar uğraştıkdan sonra lens aldım ve okadar rahatım ki sanki benden bir parçaymış gibi kullanıyorum üstelik yok gözlük sıktı kulağım büküldü camı kırıldı vs derdinizde yok sabah temiz ellerle solüsyondan çıkarıp göze bi takıyorsunuz taa akşam yatmadan yine temiz ellerle çıkarıp temiz solüsyona koyuyorsunuz. İlk başlarda göze birşey takmak insana ürkütücü gelsede zamanla alışıp yokluğunda arıyor ve bunca sene nasıl gözlük takmışım diyorsunuz. Ayrıca yolda tabelaları rahat rahat okumak sürekli gözlük gibi odağını ayarlamak için yukarı alma derdinizde yok rahat rahat nereyi görmek isterseniz rahatça görebiliyorsunuz
Bana kalırsa kaskın içinde gözlük takmak lensden yüz kat daha zahmetli ve riskli bir iştir neticede kaza olduğunda o gözlük kırılacak gözünüze saplanacak burnunuzu kıracak ozaman hepten kör olma ve burun amilyatı olma ihtimaliniz lens kullanımına bağlı göz kusuru oluşumundan çok daha muhtemel büyük bir riskdir
kendim için konuşuyorum yıllık cam masrafım 2 yılda bir çerçeve masrafım lense 1 yılda harcadağım parayla başa baş geliyor (göz numaram 3,5 a 4 ve 0,50 astigmatım var
Kısaca bu işin çözümü lens
Not: astigmatlı gözler için yumuşak torik lens kullanılır bazı gözlükçüler normal lens de olur der inanmayınız
Dipnot: lens de kullanacaksanız ehliyette gözlüğün yanına birde lens ekletmeniz gerekir
-
Eğer kaskı takarken birde gözlük takıp çıkarmakla uğraşmak istemiyorsan, çene açılır kullanmanı tavsiye ediyorum. Bende de gözlük var. Sürekli çene açılır kullanıyorum. Kaskı takarken çeneyi açtıktan sonra, yanakları hafifçe yana doğru açıp takarsan hiçbir sıkıntı yaşamazsın
Motosikletli Kaplumbağa...
-
iyi okumak lazım bunları. 40 tan sonra herkes takmaya başlayacak.. numaralı vizör yapsınlar
motorda motor, ille de motor
-
Bende gözlük kullananlardanim.cerceve çok önemli.arti bir kaç arkadasın dediği gibi kask basınıza tam oturmadan ve gözlüğü her iki sapından kulaklarınıza yerleştirmeden yapacağınız herhangibir hareket buna sebeb olmuş olabilir.kask secimi de çok önemli.ben ls2 dinamondan kullanıyorum hiçbir sıkıntı çekmedim.
-
Abicim sana söyle bir yardımda bulunabilirim bir gözlükçü olarak. Numaraların belli zaten. Tam kapalı bir çerçeve kullanarak rahatça kaskına girip çıkmasını sağlayabilirsin. Kemik ve tam kapalı bir çerçeve alırsan bu gibi sorunlar fazla canını sıkmaz. Yada ortası mıknatıslı katlanabilen gözlükler var. Onlardan da yaptırabilirsin optikçin varsa sadece motosiklette takmak için.
Her Zaman Kötüyü Söyle. O Zaman Kahin Olma Şansın Artar.
-
Bu başlığın ilk girdisine uymuyor ama başlık çöplüğüne katkıda bulunmayayım diye buraya yazıyorum. Çünkü motorcuyu 24 saat ilgilendiren bişey.
Genllikle güneş gözlüğü kullanılır. Ben 24 saat sarı camlı gözlük kullanırım.
1- Güneş varsa güneşi kırar
2- Hava güneşsiz ise aydınlık gösterir
3- Akşam ve gece aydınlık gösterir
4- Akşam ve gece karşıdan gelen araçların uzun/kısa ışıklarını kırar
5- Her daim gözünüzü rüzgardan ve soğuktan korur
Motorcu adamın 24 saat ayağında mesh, gözünde sarı camlı gözlük olacak arkadaş. Onu bilir onu söylerim.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
Hocam Sarı gözlükte kullandığınız belli bir marka var mı acaba?
-
Ben yazın hep gözlük kullanıyorum ilk zamanlar kask biraz dardı zor oluyordu gözlüğü takmak ama önce kaskı takarsin sonra gözlüğü gayet iyi oluyor hem de benimki kapalı kask
Tabii benimki gunes gozlugu
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)