Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motoruma lpg taktiriyorum

REKLAM ALANI
    yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    Alıntı Zodium adlı üyeden alıntı Mesajı göster

sayin @yamyamaha konuya bekleniyorsunuz
    gidişim suskun oldu ama dönüşüm muhteşem olacak. yogun istek üzerine yeniden bir kaç şey karalayım.
    450 lira biraz pahalı gibi ama bunlarda esas parayı iki kalem tutuyor beyin dedikleri regülator ve tank. tankı mümkün olduğu kadar motosiklet için üretilmişinden almaya çalış. şamandıra sıfır derece olsun ve 200mm 220mm gibi ibaresi mutlaka tankın çapı ile uygun olsun. yoksa motosiklet tankı için üretilmiş tank takmanın bir espirisi kalmıyor güvenlik standardına uymuyor.
    ayrıca beyini bobinli tip dışında vakumlu tip olması elektirik dışında birde mekanik güvenlik tertibatının olmasını sağlar.
    ve cıvalı kontaklar var motorun 45 dereceden fazla yan yatarsa tüpün elektirik devresini kapatıyor ve ekstira güvenlik sağlıyor.
    Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki dolumu nasıl yaptıracaksınız. Buradada uygulandı fakat dolum istasyonları lpg vermiyor. Makina mühendisleri onaylı lpg sönüşümü yapılmayan araçlara yakıt dolumu yapmak yasaktır yazıyor istasyonlarda.
    Alıntı Tropiksera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ) o değilde tüpcülerde adeletsizlik var tam doldurmuyorlar açıkcası.. tabi gidip BP-TOTAL-PETROL OFİSİ-SHELL Bunlar dolum yapmıyor korkuyor adamcazlar
    hemen hemen her istasyonda aracıma lpg doldurdum. 976 km salihli konya arası git gel yaptıgımda bir günde 6 istasyona dolum için girdim. bu istasyonların hiç birinden geri dönmediğim gibi pompacı arkadaşlar sen doldururacaksın ben dolduracağım kavgaları yaptılar. motorumun fotorafını hatıra olarak çektiler.
    şimdiye kadar tek bir yerde izmir bel kahve yokuşunun başında yeni açılmış olan bir istasyonda bana dolum yapmadılar.
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tek önerim, yağın çabuk deforme olacağını unutmayınız ve radyatör suyunu ara ara kontrol ediniz. hayırlı olsun
    arabalar için belki doğrudur velakin şanzıman gurubu ile motor yağını ortak kullanan motosikletler zaten yağı bozulmadan değiştirilmesi gerektiğinden ( fabrika verisi 3000 km olan benin motorumda ) ben 1500 km bir değiştirmekteyim. ( ayda bir yağımı değiştiririm.) yağ motorun ömrüne önemli bir etkendir.

Alıntı Tolme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herşey iyi güzelde 2yılda bir muayeneye gidildiğinde ne olcak?,habire söktürüp tekrarmı taktıracağız :(
    iki yıl içinde motordan okadar çok şey söküp takıyoruz ki dişli, dişli takozu, teker rulmanı, lastik, buji vb. birde fazladan tank sökmek çok telaşeli olmaz sanırım.
    sadece lpg tankını sökülmesi yeterli olur ama Almanyadaki gibi önce tartıya girmediğimiz için sökmesekte olur.
    tankın takılacagı yerin secimini yaparken scoterlerde benim tercihim koltuk altıdır. ama mutlaka ve mutlaka kelepce ile tutturulmalıdır. koltuk altında olursa sökmek zorunda da kalmazsınız. gözden ırak olan gönüldende ırak olur.

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben şeyi merak ediyorum mesela asayiş polisi yol çevirmesi yapıyo, kimlik, ruhsat kontrolü, üst araması yapıyo, arka çantayı da açtıracak elbette, orda lpg tüpü görünce ne derler acaba Cebimdeki minicik asma kilide bu neyin kilidi diye soranla karşılaştım, lpg tüpüne bombacı muamelesi yaparlar bence.
    ayda en az 2-3 sefer çevirmeye takılıyorum bagajıma bakmak isteyen cıkmadı bakanda cıkarsa duruma göre davranacagız en en kötüsü söktürürler. daha sonrada geri takarım.

http://www.32byte.com/

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ısparta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XMAX 250 2006

bildiğimiz karbüratörlü araçlara takılan beyinlerden mi takıyorlar motora da?
    ben de bi brc marka beyin var isteyene göndereyim

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    [QUOTE=osmanba;2564387]
    Bende 1.2 KW lık 4 zamanlı benzinli jenaratörüme lpg takmıştım. arabamdan çıkma ;
    40 litrelik simit tüp
    Eski atiker beyin.
    eskiden kalma bir kaç metre bakır boru.
    2 göstergeli gaz basınç mekanizması.
    simitden çıkışını bakır boru ile gaz basınç mekanizmasına veriyorsun.mekanizmadan beyine, beyinden jenarötürüne. Gazın beyinde donmaması için beyini egzoz çıkışına koyuyorumki sıcak kalsın.
    Uygulaması gazı hafiften beyine veriyorsun. beyin sıvı gazın normal gaz olarak çıkışını yapabilmesidir.beyinden çıkış borusunu karbüratör girişine koklatıyorsun gazı off mest oluyor alet beyinden ayarını veriyorsun tabi.

Üstad... Bu gidişle aya ilk çıkan motorcu arkadaş sen olacaksın gibime geliyor..
    Araba nasıl LPG ile çalışıyorsa aynı sistem tüm benzinli makinelerde uygulanabilir.
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

ixeywent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache (Kırmızı.08) (SATTI)
    Alıntı mavimotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaliteli
    Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin

Motosikleti
    Alıntı yamyamaha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gidişim suskun oldu ama dönüşüm muhteşem olacak. yogun istek üzerine yeniden bir kaç şey karalayım.
    450 lira biraz pahalı gibi ama bunlarda esas parayı iki kalem tutuyor beyin dedikleri regülator ve tank. tankı mümkün olduğu kadar motosiklet için üretilmişinden almaya çalış. şamandıra sıfır derece olsun ve 200mm 220mm gibi ibaresi mutlaka tankın çapı ile uygun olsun. yoksa motosiklet tankı için üretilmiş tank takmanın bir espirisi kalmıyor güvenlik standardına uymuyor.
    ayrıca beyini bobinli tip dışında vakumlu tip olması elektirik dışında birde mekanik güvenlik tertibatının olmasını sağlar.
    ve cıvalı kontaklar var motorun 45 dereceden fazla yan yatarsa tüpün elektirik devresini kapatıyor ve ekstira güvenlik sağlıyor.

hemen hemen her istasyonda aracıma lpg doldurdum. 976 km salihli konya arası git gel yaptıgımda bir günde 6 istasyona dolum için girdim. bu istasyonların hiç birinden geri dönmediğim gibi pompacı arkadaşlar sen doldururacaksın ben dolduracağım kavgaları yaptılar. motorumun fotorafını hatıra olarak çektiler.
    şimdiye kadar tek bir yerde izmir bel kahve yokuşunun başında yeni açılmış olan bir istasyonda bana dolum yapmadılar.

arabalar için belki doğrudur velakin şanzıman gurubu ile motor yağını ortak kullanan motosikletler zaten yağı bozulmadan değiştirilmesi gerektiğinden ( fabrika verisi 3000 km olan benin motorumda ) ben 1500 km bir değiştirmekteyim. ( ayda bir yağımı değiştiririm.) yağ motorun ömrüne önemli bir etkendir.

iki yıl içinde motordan okadar çok şey söküp takıyoruz ki dişli, dişli takozu, teker rulmanı, lastik, buji vb. birde fazladan tank sökmek çok telaşeli olmaz sanırım.
    sadece lpg tankını sökülmesi yeterli olur ama Almanyadaki gibi önce tartıya girmediğimiz için sökmesekte olur.
    tankın takılacagı yerin secimini yaparken scoterlerde benim tercihim koltuk altıdır. ama mutlaka ve mutlaka kelepce ile tutturulmalıdır. koltuk altında olursa sökmek zorunda da kalmazsınız. gözden ırak olan gönüldende ırak olur.

ayda en az 2-3 sefer çevirmeye takılıyorum bagajıma bakmak isteyen cıkmadı bakanda cıkarsa duruma göre davranacagız en en kötüsü söktürürler. daha sonrada geri takarım.

http://www.32byte.com/
    Üstad ben sadece tank'ın dolumu için söyledim onları.. adamlar çekiniyor doldurmaya..

waffenSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM duke 390
    250 cc için lpg tehlikesi ve - performansı değmez bana kalırsa hiçbir motosiklet için deymez ama takdir arkadaşların kolay gelsin iyi geceler.
    hak etmeyene merhamet kendine yapacağın en büyük ihanettir.!

Motosikleti
    Alıntı mavimotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyinin görevi içine sıcak su spükalasyonu radyötör tarafından yapıldığı için sıvı gelen gazı normal gaza çeviriyor.Beyin donarsa karbüratöre gaz gitmez.ama bunu hava soğutmalı motorlar için beyinin sıcak su deliklerine bakır boru monte edip egsoz gazını spükalasyonu yaptırmak mantıklısı bu.

Motosikleti
    Beyinin görevi içine sıcak su spükalasyonu radyötör tarafından yapıldığı için sıvı gelen gazı normal gaza çeviriyor.Beyin donarsa karbüratöre gaz gitmez.ama bunu hava soğutmalı motorlar için beyinin sıcak su deliklerine bakır boru monte edip egsoz gazını spükalasyonu yaptırmak mantıklısı bu.
    kesinlikle tehlikeli ve yanlış evet yapıyorlar ama ben bunu tasvip etmiyorum. beyindeki contalar çok kısa sürede deforme oluyor ve kaçak sebebi oluyor. eksoz gazında da yanmamış yakıt varsa oksijene karşılaştıgında yeterli hararetide varsa alev alıyor. ( eksoz patlaması ) o patlamayı beyinde yada ötesinde berisinde yapdıgın da ve bozulan contalardan da lpg sızdıysa oldukça hızlı bir yolculuğa çıkarsınız.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kymco Grand Vista 250/CBF 150
    basta @yamyamaha olmak üzere fikirlerini belirten bütün arkadaslara tesekkür ederim cok faydali notlar aldim tekeriniz düz bassin

CaBRioLeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1150 RT
    Motora lpg takılması anlamsız geldi bana ... çok tehlikeli....
    O KASKI Hemen Kafana Geçir.......

Motosikleti
    dostum kendin yapmayacaksan eyer aman dikkat et http://www.32byte.com/salihlide-lpgli-motosiklet/
    buradaki gibi bişi yapıp vermesinler sana.
    kymco nun sahip olduğu teknolojiyi tam bilmiyorum ama malzemelerini takılmadan önce gör fikir edin. neyin ne oldugunu tam olarak öğren ki ileride arıza olduğunda müdahalesi kolay olsun. yapım aşamasında bir kaç kare foto çek bizde yanındaymışım gibi keyiflenelim. hem burada hemde http://www.32byte.com adresinde paylaşalım, olurmu.
    ayrıca şu adresleride seninle paylaşmak istiyorum. http://forum.donanimhaber.com/m_5178...m.htm#55487439
    http://forum.donanimhaber.com/m_2685...m.htm#26850098
    yapıldımı güzel işlerde çıkıyor.

fsk87fsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kararsız
    tüplü motor kullanıcısı artacak gibi görünüyor, güvenlik konusundada lpg firmaları fazlasıyla önlem almakta bugün bir röpörtaj izledim bir tüp başlığında 3 güvenlik sistemi vardı ve çarpma anında lpg tankının kilitlendiğinden bahsediyordu. yanlış hatırlamıyorsam zavoliydi. kaza olduğunu düşününce bana kalırsa otomobildeki lpg den daha az riski var. :(
    151 RS(2006), 150 ZC(2010),...

Motosikleti
    en kötü ihtimal arabanın içinde sıkışarak değilde. motorun üstünde kavrularak yanarsın. Allah göstermesi.
    ama misal benim sistemde motor dik olmadıgında akışı kesen bir elektirikli. ayrıca motorun çalışdıgını buji ateşleme kaplosundan algılayan, çalışmıyorsa gaz akışını kesen ikinci bir elektirikli güvenlik sistemi var. ilaveten birde emiş manifoltuna baglı olup motorun çalışma anında oluşan alçak basınc kayboldugunda mekanik olarak kesen bir sistemim var. yani elektirikle çalışan güvenlik ekipmanlarına ek olarak pnömatik bir güvenlik sistemi daha var.
    ve bu iş için bir standart getirildiğinde gerekli tüm ekipmanları alarak güvenliğime yatırım yaparım. önümüzdeki günlerde ayrıca çantamın içine bir gaz dedektörü koymayı düşünüyorum olası gaz gaçagında haberim olsun diye.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı yamyamaha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum kendin yapmayacaksan eyer aman dikkat et http://www.32byte.com/salihlide-lpgli-motosiklet/
    buradaki gibi bişi yapıp vermesinler sana.
    kymco nun sahip olduğu teknolojiyi tam bilmiyorum ama malzemelerini takılmadan önce gör fikir edin. neyin ne oldugunu tam olarak öğren ki ileride arıza olduğunda müdahalesi kolay olsun. yapım aşamasında bir kaç kare foto çek bizde yanındaymışım gibi keyiflenelim. hem burada hemde http://www.32byte.com adresinde paylaşalım, olurmu.
    ayrıca şu adresleride seninle paylaşmak istiyorum. http://forum.donanimhaber.com/m_5178...m.htm#55487439
    http://forum.donanimhaber.com/m_2685...m.htm#26850098
    yapıldımı güzel işlerde çıkıyor.
    hoca ilahi o resmen piknik tüpü niyetine benimkini Atiker yapacak Allah izin verirse.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:43 ----------

Alıntı waffenSS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250 cc için lpg tehlikesi ve - performansı değmez bana kalırsa hiçbir motosiklet için deymez ama takdir arkadaşların kolay gelsin iyi geceler.
    performans konusunda sikinti yok ama 2 liraya 75 km.müthis bir tasarruf.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    benim yağ radyatörlü freewind 650cc ye de takılır mı bu tüp olayı sizce?
    size bu tüpü takacak olan mersin atikerin tel numarasını özelden alsam?
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim yağ radyatörlü freewind 650cc ye de takılır mı bu tüp olayı sizce?
    size bu tüpü takacak olan mersin atikerin tel numarasını özelden alsam?
    bu numarayi arayin size yardimci olacaklardir 0505 673 73 82 den Atilla bey.

Motosikleti
    2011 ybr 125
    250 lik bir scoter ne kadar benzin yakabilirki? bence lpg ye hiç bulaşma derim hem tehlikeli hem riskli hemde motora extra ağırlık olacak arka çantada yer kısıtlı kalacak, en fazla 100km de 15 lira yakar senin makine bence hiç taktırma, belki motoruna da zarar verecek ömrünü kısaltacak

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    başkalarının canını almaya ne hakkın var? Saatli bomba gibi trafikte dolaşıcaksın 40km hızda bile motoru yatırsan motor sürüklenip kaldırıma çarptığında patlamayacakmı sanıyosunuz?
    Arabayla mukayese edenler arabadaki tüpün çevresinde 1tona yakın sac demir şase yığını var.motorda şasenin içine oturtsan bile en ufak kazalarda motosiklet şasesi eğilip tüpü patlatabilir.
    Umarım bu konu herkes tarafından okunurda, yapılan polis çevirmelerinde tüplü motosikletler bağlanır.Kendi bilgisizliğiniz ,pintiliğiniz yüzünden başkalarının canını almaya hakkınız yok
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı körfezli_29 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250 lik bir scoter ne kadar benzin yakabilirki? bence lpg ye hiç bulaşma derim hem tehlikeli hem riskli hemde motora extra ağırlık olacak arka çantada yer kısıtlı kalacak, en fazla 100km de 15 lira yakar senin makine bence hiç taktırma, belki motoruna da zarar verecek ömrünü kısaltacak
    uzun yolculuklar sevdigim icin benzin bazen sikinti olabiliyor sehir icinde pek dert etmiyor insan ama sehirler arasi yolculuklarda insan ister istemez tasarruf etmek istiyor arka cantayi sadece tanka ayirmayi düsünüyorum zira bagajin altina rahatca 2 kask ve bazi esyalar sigabiliyor lpg tabiki tehlikeli basli basina ama ölüm bizi bombos bir otoyolda da yakalayabilir Allah'in c.c takdiri bakalim deniyelim görelim tecrübe edinelim zaten arkadasim cok memnun yari yariya tasarruf ettigini ve performansin benzinliye nazaran ayni oldugunu hic bir degisiklik olmadigini söylüyor tekeriniz düz bassin insallah

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:14 ----------

Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    başkalarının canını almaya ne hakkın var? Saatli bomba gibi trafikte dolaşıcaksın 40km hızda bile motoru yatırsan motor sürüklenip kaldırıma çarptığında patlamada oluşabilecek şeyin ciddiyetinde değilmisin...
    Plakanı bilsem ihbar eder motorunu bağlattırırdım.Bu kadar Cahillik olmaz patlıyıp milletin canını alıcaksın!
    sabah sabah güldürdün beni arkadasim ona bakarsan kimse lpg kullanmasin plakam 07 NEJ 11

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)