Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motoruma lpg taktiriyorum

REKLAM ALANI
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    hayırlı uğurlu olsun.
    alternatif yakıt sistemlerine karşı değilim. ancak lpg normalde benzinden litre bazında daha fazla tüketir. normalde bir lt benzin ile 30 km giden motor 1 lt lpg ile 75 gitmesi bana inandırıcı gelmedi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Bende 1.2 KW lık 4 zamanlı benzinli jenaratörüme lpg takmıştım. arabamdan çıkma ;
    40 litrelik simit tüp
    Eski atiker beyin.
    eskiden kalma bir kaç metre bakır boru.
    2 göstergeli gaz basınç mekanizması.
    simitden çıkışını bakır boru ile gaz basınç mekanizmasına veriyorsun.mekanizmadan beyine, beyinden jenarötürüne. Gazın beyinde donmaması için beyini egzoz çıkışına koyuyorumki sıcak kalsın.
    Uygulaması gazı hafiften beyine veriyorsun. beyin sıvı gazın normal gaz olarak çıkışını yapabilmesidir.beyinden çıkış borusunu karbüratör girişine koklatıyorsun gazı off mest oluyor alet beyinden ayarını veriyorsun tabi.
    450 tl çok fazla geldi. ben motoruma yapsam kendim yaparımda 100 km de 1.8 litre benzin yakıyor orjinallığı bozulmasın
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    herşey iyi güzelde 2yılda bir muayeneye gidildiğinde ne olcak?,habire söktürüp tekrarmı taktıracağız :(
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

Motosikleti
    Alıntı Tolme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herşey iyi güzelde 2yılda bir muayeneye gidildiğinde ne olcak?,habire söktürüp tekrarmı taktıracağız :(
    Motor kısmına bakmıyorlar sinyal-lastik-direksiyon-10 metre git gel tamam geç

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    abi sistemde bir sıkıntı yoksa çok iyi olur şimdiden hayırlı olsun :D

Alıntı Zodium adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Oguzhan kardes ölüm öylede bizi bulacak böylede baksana ölenler hep ihtiyarmi Allah c.c kötü ölüm vermesin hayirlisi olsun hakkimizda.
    Amin kardeşim.
    Bu şekilde tevekküllü olmamız gerekir hepimizin bu konuda sana katılıyorum

---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Alıntı crxforever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı uğurlu olsun.
    alternatif yakıt sistemlerine karşı değilim. ancak lpg normalde benzinden litre bazında daha fazla tüketir. normalde bir lt benzin ile 30 km giden motor 1 lt lpg ile 75 gitmesi bana inandırıcı gelmedi.
    yakıt konusunda ben de %30dan daha fazla bi avantajı olabileceğine ihtimal vermiyorum, o yüzden girme bence demiştim. benzinden alacağın performans her şekilde dengeler bence yakıttan edeceğin zararı.

search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Peki dolumu nasıl yaptıracaksınız. Buradada uygulandı fakat dolum istasyonları lpg vermiyor. Makina mühendisleri onaylı lpg sönüşümü yapılmayan araçlara yakıt dolumu yapmak yasaktır yazıyor istasyonlarda.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kymco Grand Vista 250/CBF 150
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tek önerim, yağın çabuk deforme olacağını unutmayınız ve radyatör suyunu ara ara kontrol ediniz. hayırlı olsun
    bunu not aldim yararli bigi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------

Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki dolumu nasıl yaptıracaksınız. Buradada uygulandı fakat dolum istasyonları lpg vermiyor. Makina mühendisleri onaylı lpg sönüşümü yapılmayan araçlara yakıt dolumu yapmak yasaktır yazıyor istasyonlarda.
    sayin @yamyamaha konuya bekleniyorsunuz

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Aramızdan biri dünyanın en pahalı yakıtını kullanmaktan kurtuluyor. Kıskandım sanki biraz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı scooboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aramızdan biri dünyanın en pahalı yakıtını kullanmaktan kurtuluyor. Kıskandım sanki biraz.
    inceden ..

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ben şeyi merak ediyorum mesela asayiş polisi yol çevirmesi yapıyo, kimlik, ruhsat kontrolü, üst araması yapıyo, arka çantayı da açtıracak elbette, orda lpg tüpü görünce ne derler acaba Cebimdeki minicik asma kilide bu neyin kilidi diye soranla karşılaştım, lpg tüpüne bombacı muamelesi yaparlar bence.

Motosikleti
    Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 40 litrelik simit tüpü arabanın bagajına koyup fulleyip getiriyorum. 40 litrelik simit tüple 25 litrelik tüplerimi dolduruyorum daha hesaplı oluyor

Alıntı Tropiksera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 40 litrelik simit tüpü arabanın bagajına koyup fulleyip getiriyorum. 40 litrelik simit tüple 25 litrelik tüplerimi dolduruyorum daha hesaplı oluyor
    ehehe hocam aşmışsın sen. aman dikkatli ol da..

Motosikleti
    Alıntı mavimotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ehehe hocam aşmışsın sen. aman dikkatli ol da..
    ) o değilde tüpcülerde adeletsizlik var tam doldurmuyorlar açıkcası.. tabi gidip BP-TOTAL-PETROL OFİSİ-SHELL Bunlar dolum yapmıyor korkuyor adamcazlar

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    bekleyelimde görelim o zaman
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

Motosikleti
    Benelli trk 502 & tvs neo x3i
    motosiklete pektabi lpg takılır. kaza anında patlar vs bunlar gerçek dışı iddialar. lpg tankları esnek çelikten üretilir. kırılma olmaz. sadece deforme olabilir. lpg tankının palaması için yangın çıkması gerekir.

lpg benzine göre %40 civarı tasarruf saglar. ama bu tasarruf yakılan litre olarak degil lpg nin benzinden daha ucuz olmasından kaynaklanır. yani arkadaşın seni kandırmış.

1 lt benzin ile 30 km gidiyorsan 1 lt lpg ile 25 km ancak gidersin

1 lt benzin 4,4 tl
    1 lt lpg 2,5 tl

2,5/25 =10 kr km
    4,4/30 = 14,6 kr km

yani sen bir sezonda 10000 km yol yaptıgında kendini amorti edecektir.

olay bundan ibarettir.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı sezer aykaç adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklete pektabi lpg takılır. kaza anında patlar vs bunlar gerçek dışı iddialar. lpg tankları esnek çelikten üretilir. kırılma olmaz. sadece deforme olabilir. lpg tankının palaması için yangın çıkması gerekir.

lpg benzine göre %40 civarı tasarruf saglar. ama bu tasarruf yakılan litre olarak degil lpg nin benzinden daha ucuz olmasından kaynaklanır. yani arkadaşın seni kandırmış.

1 lt benzin ile 30 km gidiyorsan 1 lt lpg ile 25 km ancak gidersin

1 lt benzin 4,4 tl
    1 lt lpg 2,5 tl

2,5/25 =10 kr km
    4,4/30 = 14,6 kr km

yani sen bir sezonda 10000 km yol yaptıgında kendini amorti edecektir.

olay bundan ibarettir.
    ama arkadaşın dediğinine göre lpg ve benzin fiyatı aynı olsa bile %100 kar sağlamakta

Motosikleti
    İlerde gv650 veya gv250
    lpg taktırmak iyi bir şey değil Allah göstermesin başınıza her an kaza gelebilir yapacağın tek şey orjinal hali yeter satarken değerinden düşük fiyatada satabilirsin.450 tl azmı bence bu rsikli işe girme derim

osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    [QUOTE=Tropiksera;2564209]Bende 1.2 KW lık 4 zamanlı benzinli jenaratörüme lpg takmıştım. arabamdan çıkma ;
    40 litrelik simit tüp
    Eski atiker beyin.
    eskiden kalma bir kaç metre bakır boru.
    2 göstergeli gaz basınç mekanizması.
    simitden çıkışını bakır boru ile gaz basınç mekanizmasına veriyorsun.mekanizmadan beyine, beyinden jenarötürüne. Gazın beyinde donmaması için beyini egzoz çıkışına koyuyorumki sıcak kalsın.
    Uygulaması gazı hafiften beyine veriyorsun. beyin sıvı gazın normal gaz olarak çıkışını yapabilmesidir.beyinden çıkış borusunu karbüratör girişine koklatıyorsun gazı off mest oluyor alet beyinden ayarını veriyorsun tabi.

Üstad... Bu gidişle aya ilk çıkan motorcu arkadaş sen olacaksın gibime geliyor..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ama arkadaşın dediğinine göre lpg ve benzin fiyatı aynı olsa bile %100 kar sağlamakta
    200 lük scooter'ine lpg taktiran arkadasim 2 liralik gaz ile 75 km.yapiyor su an ve benzinden hic bir farki olmadigini söylüyor yalan söyleyecek degil

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)