Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Pizzacının Yaya ya Çarpma Anı Kim Hatalı ???

REKLAM ALANI
    psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Videoda kim hatalı kim hatasız tamamen kestirmek çok güç görebildiğimiz olayın 2 metre öncesi ve 100 metre sonrası bu tersine olsa tam anlamıyla kanaat getirebilirdik sonuçta yolun öncesinde ne olmuş ne bitmiş herkes farazi varsayımlarla yorumluyor ..

Hem yaya olarak hem sürücü olarak toplumda bilinçlendirme kampanyası başlatılmalı trafik için gerçekten bazen kendimi mario gibi hissediyorum bilinçsiz yayalar ve sürücüler yüzünden köşe kapmaca oynuyorum yaşlı teyze hoop potansiyel tehlike atladı öne ani manevra kurtardık , 2 hanım teyze bir anda fırladı ben sağa yöneliyorum onlarda sağa , sola manevra deniyorum onlarda sola anlık bir refleksle ucu ucuna kurtarıyorum üstelik olaylar üst geçit olduğu halde kullanmayan insanlar yüzünden sanki yolun ortasına dubaları dizmişler (insanlar) ben slalom sürüş yapıyorum , bir de nasıl olsa motosiklet ne olacak geçeym mantığıda hakim beklesin nolcak motorlu diyorlar , tali yoldan çıkan panelvanlar en büyük kabusum zaten 100 tane çıksa 1 tanesi ya adam sayıp hakkımız olan yolu bize bekler diğer 99 u bile bile tali yoldan önümüze kırap frenlememize neden olur , tuhaf milletiz vesselam
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

Psychedelic Gececi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jonturka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250R
    Karşıdan karşıya geçen bayan, benim her zaman gıcık olduğum bir tavır sergilemiş. Yola çıkarken sağına bakmış ondan sonra yavaş yavaş yürümüş. Yaya geçidi ya da şeritleri olmayan biryer. Bir de utanmadan hipotenüsten yürüyo ağır ağır. Her gün karşılaşıyorum bunlarla etrafına bakmadan karşıya geçen tipler.

Motorcu da bilerek üstüne sürmüş sanki nasıl çarpmışsa yol kenarındaki insana.
    - Abi 1000'lik mi bu ?

-

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    hanım gızımız pek bi aheste...

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı o da olur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu video, buradaki kazayı açıklıyor..

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu video, buradaki kazayı açıklıyor..
    Bu duruma göre kazanın asıl sebebi göz kilitlenmesi.

sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    Bir vasıtanın sağından geçerek her türlü riski göze almışsın demektir.Videoyu tekrar tekrar izledim kurye arkadaş 10 km daha yavaş olsa durabilirmiş.Umarım bir ders almıştır.
    Akilzsizlar hirsizlarin en zararlilaridir: Zamaninizi ve nesenizi çalarlar.

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu duruma göre kazanın asıl sebebi göz kilitlenmesi.
    en başında da söyledim..kıza hava atmak, dibinden geçerek korkutmak.. resmen frene basmadan güüm diye çarpıyor kıza.. demir babalara kızı sıkıştırsa ne olacaktı..
    burada ki bazı arkadaşlar kız aheste aheste geçiyor demişte, bu işler öyle olmuyor.. benim başım yandığı için en iyi, yakınını kaybeden bilir.. kimsenin hayatı, karşıdaki kişinin
    hayatından kıymetli değil..

mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    Bence aynen bu oldu o yüzden 2 taraftada suç var gibi gözüküyor...

Uploaded with ImageShack.us

Gerçekten de motorcuda suç! Domino's firmasında çalıştım, ne kadar derseniz 4,5 gün! Yahu firma 15 dakika süre vermiş tamam yakın çevreye yolluyor ama genelde uzak yerler de çıkıyor. Şimdi arkadaşlar normalde pizza 15 dakikada çıkıyor, paketleniyor ve yola çıkıyorsunuz ama trafik falan varsa eğer 30 dakika sınırı geçerli! Yani götürmeniz gerek. Tamam kuryeden kesmiyorlar ama restorana, gidiş, dönüş saatleri var. Trafikte olsa yine azar işitiyorsun. Ayrıca orada çalışan kuryelerin nasıl kullandığı aşikâr. Adamların kafayı yediğini düşünüyordum, sürekli en arkada kalıyordum ben sürerken, zaten doğru olanı da bu. Bir yandan da 30 dakikada yetiştirmek için çok kısa mesafeler olması lazım. Yoksa kimse şey yapmasın, 30 dakikada gidilir diye. Gidilir ama acele ile gidilir görüldüğü gibi.. Gözümün önünde bizim kurye frenlemese adama çarpacaktı az kalsın.

Mesela Pizza Hut firmasında da çalıştım, gerçekten çok iyiydiler. Mont, pantolon hepsini veriyordular. Firmayı savunmuyorum ama 30 dakika garantileri olmadığı halde Beşiktaş'tan, Ortaköy, Ulus tarafı var, dereboyu caddesinin sonu. Oralara kadar götürüyorduk. Bazen trafik oluyordu en fazla 40 dakika oluyordu ama trafikte cambazlık yapmıyorduk! Müşteriye de güleryüzle durumu anlattığımızda hoşgörüyle karşılıyordu genelde. Domino's öyle değil maalesef. Tamam yakın çevrelere gönderiyorsun ama yine de acele etmek zorundasın. Bir de genelde Domino's kuryeleri çok hızlı kullanıyor. Bana kalırsa motosiklet sürücüsü suçlu.

Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Bu Topiğin sonunda ortaya bu manzara çıkacak galiba
    http://www.youtube.com/watch?v=uBOYY...pAg5T1c0hgIphn
    İster İlerlet istersen de Komple izle yıkıl
    Sado

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vallahi uzun uzun bütün yorumları okumadım. Belli ki motorcu sağlama yapmış. Şehirde nasıl sürülmesi gerektiğini bilmiyor. Öte yandan yaya da nasıl karşıdan karşıya geçileceğini bilmiyor. Karşıdan karşıya geçerken yola bakılır birader, mabadını gelen araçlara çevirir, sallana sallana, parkta gezer gibi geçersen sonucu böyle olur...

İkisi de hatalı.

Hayatın gerçeği...
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sevgili Kardeşlerim , Dostlarım......

Motosiklet kullanan sürücünün en az A2 ehliyeti olması ve dolayısı ile trafik kurallarını eksiksiz olarak bilmesi YASAL zorunluluktur.

Yayaların trafik kurallarını bildiğini varsayamazsınız. O kızcağız hayatında hiç okula gitmemiş okuması bile olmayan bir teyzede olabilirdi , 5 yaşında aklı başında olmayan bir çocuk olabilirdi ,özürlü hasta deli veya intihara meyilli birisi olma ihtimalide var. Tedbiri almak ehliyetli sürücünün yani bizlerin sorumluluğu bu nedenle yolu çapraz geçmiş falan diyerek sırf muhalefet olsun diye muhalefet etmeyin.

Geçenlerde resmen yolu işgal eden genç yayaları savunanlar burada "ama kız yolu çapraz geçip uzatmış" demeleri çok komik oluyor ))))

Sevgiler
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Motosiklet sürücüsü hatalı hem bir kurye için fazla yüklü hem yolun çok fazla sağından gidiyor gerçi burada yaya önceki 2 motosikletten sonra sağa bakmaya devam etseydi son bir hamle ile çarpmaktan kurtulabilirdi.
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Motosiklet kullanan sürücünün en az A2 ehliyeti olması ve dolayısı ile trafik kurallarını eksiksiz olarak bilmesi YASAL zorunluluktur.

Yayaların trafik kurallarını bildiğini varsayamazsınız. O kızcağız hayatında hiç okula gitmemiş okuması bile olmayan bir teyzede olabilirdi , 5 yaşında aklı başında olmayan bir çocuk olabilirdi ,özürlü hasta deli veya intihara meyilli birisi olma ihtimalide var. Tedbiri almak ehliyetli sürücünün yani bizlerin sorumluluğu bu nedenle yolu çapraz geçmiş falan diyerek sırf muhalefet olsun diye muhalefet etmeyin.

Geçenlerde resmen yolu işgal eden genç yayaları savunanlar burada "ama kız yolu çapraz geçip uzatmış" demeleri çok komik oluyor ))))

Sevgiler
    Haklısın, tedbir alması gereken araç sürücüsüdür. Ama bu onun %100 hatalı olduğu anlamına gelmez. İkisi farklı şeyler usta...

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı BBelt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklısın, tedbir alması gereken araç sürücüsüdür. Ama bu onun %100 hatalı olduğu anlamına gelmez. İkisi farklı şeyler usta...
    Sevgili Kardeşim ,

Bu olaylarda benim bakış açım aşağıdaki konuda gayet net anlatılmıştır bir göz atıver

Sevgiler

http://www.motosiklet.net/forum/moto...suc-bende.html
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Sevgili Kardeşim ,

Bu olaylarda benim bakış açım aşağıdaki konuda gayet net anlatılmıştır bir göz atıver

Sevgiler

http://www.motosiklet.net/forum/moto...suc-bende.html
    Ben de aynı şekilde düşünüyorum usta. Ben asla böyle bir kaza yapmam. Büyük mü konuştum? Sanırım... Ama bir sebebi var, ben böyle bir sağlama hayatımda hiç yapmadım, yapmayacağım da. Sen de asla böyle bir kaza yapmazsın. En azından bu güne dek yazdıklarından benim çıkarımım böyle...

Da bütün bunların bu konuyla ne alakası var? Motosikletli hatalı mı? Evet. Yaya hatalı mı? Evet. Sonuç? Kaza olmuş. Dediğim gibi, hayatın ve İstanbul trafiğinin gerçeği...

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    kurye suçlu yayada da az da olsa suç var ki istanbul şartlarında yine iyi bir yaya en azından yol ortasında durup telefonla konuşmuyor.
    perde arkasındaki gerçek faillere bakalım bir de :

öncelikle gariban edebiyatı yaptığım sanılmasın sürücü hatalı illaki ancak,
    kurye ve yemek sektöründeki rekabet, aşırı kazanma hırsı ve yanlış uygulamaların hiç mi suçu yok?

zaman garantisi dünyanın birçok yerinde facialara sebep olduğu için yasaklandı ancak dominos utanmadan hala motorlarını
    üzerine bunu yazıyor. lider bir firma bunu yapınca irili ufaklı birçok firma da aynı yolu takip etmekte.

kuryelere hiçbir eğitim ileri sürüş teknikleri vs öğretilmiyor. en az eleman maliyeti ile maksimum verim isteniyor bu yüzden birçok
    kurye günde 12 saatten bile fazla yollarda oluyor.
    mümkün olan en düşük maaşı verip gerekli eğitim verilmeksizin bakımları eksik edilen motosikletlerle yoğun
    stres altında çalıştırılıyor.belki dünyanın birçok yerinde pizza dağıtmak sıradan basit bir iş olsa bile istanbul trafiğinde
    ticari amaçlı motosiklet kullanmak gerçekten ciddi bir iş.

tüm bunlara zamanında en yoğun saatte sipariş verip parasını hazır etmeyen , kapıyı geç açan ya da keyfi bekleten görgü
    mahrumu müşteriler eklenince şehirde böyle üzücü olaylar yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecek.

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS

Sevgiler
    Karşıdan karşıya hızlı ve dikkatlice geçmek biryerlerden öğrenilen birşey değil ki.Okuma yazmayla da pek alakası yok Burada bu videodaki kazadan bahsediyoruz.Olasılıklarıda hesaba katarsak bu konu bitmek bilmez.
    Herhangi bir yayanın yola ne zaman çıkacağı ne yapacakları belli olmaz.Çoğu salak gözünün içine baka baka yola atlıyor.Bu yüzden şehir içinde bu tarz yollarda çok dikkat edeceksin.Hızını koruyacaksın.Bu videodan çıkaracağımız ders bu.Doğrusuda bu.Lakin sadece bu videoda olan kazadaki yaya ve motosikletçiyi göz önüne alarak konuşursak, yayanında biraz suçu olduğunu kabul edelim.İki dikkatsiz birleşmiş kaza olmuş işte.Yaya olarakta motosiklet sürücüsü olarakta, bu videodan çıkaracağımız dersler fazla.Bu videonun konulup tartışılmaya açılmasında ki asıl amacın bu olduğunu düşünüyorum.
    ANGARAJ

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    %100 pizzacı hatalı
    %80 ihtimallede arkasına dönmüş artçıla konuşuyodu.
    Yoksa karşıya geçen kızı görmeyipte manevra yapmadan öküz gibi çarpmasının başka bi nedeni varmı bilmiyorum.Yuh ya.
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)