Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Pizzacının Yaya ya Çarpma Anı Kim Hatalı ???

REKLAM ALANI
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı tosbağa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O metal dubalar çok sakat ya
    Hay ağzına sağlık. O metal dubaların hem yayalar hem de motosiklet sürücüleri için ölümcül olacağı konusunda MT de bir başlık açtım. Büyük çoğunluk beni haklı bulmadı. Bunları heryere döşemekte olan bir Belediye ye şikayet başvurusu yaptım. Şikayetimi yersiz bulup heryere döşemeye devam ettiler. Şimdi yaşayan görür prensibi işleyecek. Bu konunun sonuna kadar takipcisi olacağım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Benim görüşüme göre de bütün suçu motosikletliye yüklemek adil değil burada..
    Tamam %98-96 motosiklet suçlu olabilir ama %2-4 bile olsa yayanın orada suçu var.

Yaya da ki suç:
    Sonuçta orası aktif bir taşıt yolu, pek bilmem o yolu. Ama en kıyıtırk yollarda bile en az 50-100 m'de bir yaya geçidi bulunur.. Şahsi kanaatim.
    Yayamız bu yolu kullanacağına acelesi var ki (!) normal yolu üstelik ilkokulda öğretilen en basit geçiş kurallarına uymadan geçmeye çalışıyor.. Yola inmeden yolu kontrol ediyor tamam, yolda iki motorlu geçerken de yolu kontrol ediyor tamam, ama son anda 2 adım kalmışken de yolu geçtim tamam rahatlamasına giriyor ve başını öne eğip yoluna devam ediyor.. Ayrıca yolu yarıladıktan sonra sola çekme yaparak kavisle dönmeye başlıyor.. En basit ilkokulda bile çift şeritli yolda yol 3 kere kontrol edilirdi, en kısa şekilde, yola dik biçimde, koşmadan, hızlı adımlarla karşıya geçilirdi.. Bu da %2-4 lük bir hatası vardır demek bence..

Motosiklete gelince ise.. Orada anlıyoruz ki motosiklet sürücüsü üzerindeki serseri imajının kalkması olası değil.. Hataya nereden başlayacağımı bile bilemiyorum.
    Hatalı sollama, aşırı hız, ayaklar yerde, kaldırıma bitişik sürüş, kurallara aykırı artçı, dikkatsizlik, belki o sırada artçısıyla muhabbet ediyor bile olabilir bilemeyiz..
    Ayrıca yolun öncesini göremediğimiz için oradaki hatalarını söyleyemeyiz bile... Bence o sürücünün hayat boyu trafikten men edilmesi gerekir, çok ağır derlerse cezada indirime gidilip 5 yıl araç kullanmama ve bu süre içinde günde 12 saatten her gün -cumartesi pazar dahil- trafik eğitimi (pratik, teorik) verilmesi gerekir.. Neyse sinirlendim gene..

Ama buradan çıkartılabiliecek güzel bir sonuç, serseride olsa motorcuya motorcu her zaman yardım eder.. Kazadan sonra geçen motosikletli kurye direk durup yardım etmeye çalışıyor ayrıca motosikleti düşürmek pahasına düşen kaskı tutmaya bile çalışıyor.. Tabi belki farkında olamdan trafiği de durdurarak herhangi bi görünmez kazayı da engelliyor..
    x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
    Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
    -arcadiril.blogspot.com-

Motor sürücüsü bence de %100 hatalı. Ama konunun açılmasının da ana fikri, motosiklet ya da araba her ne kullanıyorsak kati surette sağdan araç geçmememiz gerektiğidir zannedersem. 90lı senelerde Haliç Köprüsünde sağdan araç geçmeye çalışırken sol şeritteki arızalı kamyona çarpıp parçalanarak bi arkadaşım hayatını kaybetti. Bu sağdan araç geçme işinin çok elim sonuçları olabiliyor. Çok dikkat etmek lazım. Bize bu önemli meseleyi hatırlattığı için arkadaşımıza da teşekkür

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Bu videoda kesin bir sonuca varacak kadar bilgi yok.O yüzden kesin konuşmamalıyız.Kameranın görüş açısının dışında ne oldu bilemeyiz ve kesin bir yargıya varamayız.Tek yapabileceğimiz videodaki bütün varsayımlardan yararlanarak ders çıkarmak.Ben dahil herkes fikrimi söyledi ama gidipte şöyle şöyle olmuştur diye kesin konuşulmadı fakat Okan Abi sizin bu olayın oluşmasında ki görüşlerinizden yola çıkarak birçok ders alabilir ama lütfen tekrar söylüyorum kesin konuşmayalım.
    ANGARAJ

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Herkes yola otoban muamelesi yapmış. O yolda yayaya dikkat etmiyorsa ya salaktır yada arkadaki ile konuşuyordur.
    Ayrıca hızlı.
    Ve motosikletin her yere girebiliyor olması tek şeritlik yolda sağlama sollama yapma hakkı vermez.
    Ayrıca odadaki hız sınırı yürüme hızından biraz fazladır.
    Neresinden bakarsan bak motoru kullanan hatalı yada kabahatli.

Yayada suç aramaya yada motora haklılık vermeye çalışanlarada hayret ediyorum. Ne keser milletiz diyesim geliyor. Her zaman kendimize yada işimize gelen tarafa yontucak bişey buluyoruz.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Motosiklet şehir içi gitmemesi gereken bir hızla, geçmemesi şekilde bir aracı geçiyor. Mantığı zorlayarak yayaya da fatura çıkarmanın gereği yok.

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pizzacı değilde kurye diyelim..

Bence %90 kurye hatalı.Neden diye sorarsanız kızın geçtiğini gördüğü halde hız kesmemiş ve yanından araç geldiği için manevra yapamamış.Önünde yaya gördümü hatta karşıya geçmeye hazırlanan yaya gördümü yavaşlayacaksın.Çünkü gözlerinin içine bakarak atlıyorlar yola.

%10 kız hatalı çünkü araç geldiğini göre göre tin tin yürümeye devam etmiş ve dümdüz bir şekilde karşıya geçmesi gerekirken, biraz daha sol tarafa giderek yolunu uzatmış.

Tamamen motosikletçi hatalı diyemiyeceğim, oradaki kadın da çok hafif suçlu kanımca.

evet aynen ben yazacaktım karşıya geçerken hızlı birşekilde yolu uzatmadan geçmeli sola doğru uzatıyor biraz hızlansa yada acale etse olmazdı sağına bakmıyor bile ikiside hatalı

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Yaw sen ateş ediyorsun. Sonra diyorsunki adam merminin önünden çekilebilirdi. Oda da suç var. Bu ne komik mantık ya
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Motorcu arkadaş haksız tamamda, bir küçük ayrıntı var.
    Yav kardeşim ayrımcılık yapmıyım diyorum ama bu kadın milleti
    ne trafikte araba kullanmayı biliyor nede yaya olarak trafiğe dahil olmayı.
    Böyle karşıdan karşıya geçiş olurmu allah rızası için söyleyin.
    direk karşıya geçeceğine yolu uzatıp çapraz bi şekilde karşıya geçmesi
    yetmezmiş gibi bide yola hiç dikkat etmeden yürüyor.
    Motorcu için bişey demiyorum hiç zaten kafadan 8/8 kusurlu.
    Sen yayasın araca bakacaksın. Arabayı belki kullanan yanındakine döner bişey der,
    ne biliyim torpidoya uzanır,sigara yakmaya kalkar,telefonu çalar.
    Böyle karşıya bakarak yolda karşıdan karşıya kim geçer...

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Her sey bir yana. Her zaman gorebildigin alanda guvenle durabilecegin hizda gitme kuralina ne oldu? Motosiklet binicisi (surucu diyemiyorum) gormedigi halde duramayacagi hizda gidiyor. Oradaki 20 li yaslarda atletik bir kizimiz degil alzheimer hastasi bir bey amcamiz da olabilir. Yoluin yarisinda karsiya gececegini unutup oylece beklemeye de karar verebilir. Sehir ici ana yollarda 50 yayalarin kullandigi yollarda 30 ust siniri ile gitmemizdeki asil sebep de bu degil midir. Gozlemledigin alanda duramayacagina inaniyorsan yavaslayacak hatta duracaksin. Kizcagisizn minubus yuzunden gorememesi vs. kizin problemi. Bizim surucu olarak problemimiz tehlike aninda durabilmek. Eger bir tehlikeye yaklastigimizda duracak hizda olmadigimizi farkediyorsak surus aliskanliklarimizi gozden gecirmeliyiz.
    Gökhan YAŞDAL

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Motosiklet sürücüsünün hataları belli. Fakat yayanın kusurları bence pek netleşmedi.Aşağıdaki altı çizili konularda yaya kusurlu bence.
    Kısaca özetlersek;
    1) Yaya yola girmeden önce durup araç geçişlerini beklemiyor. Sağ tarafa kerhen bakarak 2 Motosikletle birlikte yolu paylaşarak ilerliyor. 2 motosiklet geçtikten sonra sağ tarafı kontrol etmeyi bırakıyor.
    2) Yolu çapraz bir şekilde geçerek uzatıyor ve tehlikeye davetiye çıkarıyor.

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    karşıdan karşıya geçen yayayı hatalı bulanlar acaba nerede hata gördüler..
    geçen sene yakınımı trafik kazasında kaybettim..ankarada yaya geçitini kullandığı sırada
    doblo tarzı bi araç vurdu ve kafa tası kırıldı beyini asfalta aktı.. bizim yıkıldığımız zamanlardı..
    allah rahmet eylesin.. tüm araç sürücüleri için geçerlidir ki karşıdan karşıya yaya geçiyorsa ayağını veya
    elini gazdan çekecek ve yavaşlıyacaksın..bu video ya şaşırmadım..kuryeden ne beklersin ki..
    adamlar bizi yaya kaldırımında bile çiğniyor..kimse yaya hızlı geçecekti önüne bakmadı motoru duymadı diye hayıflanmasına gerek yok
    motor suçlu..iyi orada esnaftan dayak yememiş ona dua etsin

"baktığın yere gidersin" ilkesini bundan böyle "kıza bakarsan kıza çarparsın" diye anlatsınlar.

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaw sen ateş ediyorsun. Sonra diyorsunki adam merminin önünden çekilebilirdi. Oda da suç var. Bu ne komik mantık ya
    Bu örnekte biraz komik olmuş.Kimse motosiklet sürücüsüne hak vermeye çalışmıyor ki.Sadece yayanında biraz da olsa suçu var diyorlar ben dahil.Geçerken araç geliyorsa en kısa şekilde hızlıca geçmek gerekiyor.Motosiklet sürücüsünün birsürü hatası var zaten.Haklı bir tarafıda yok.O kız ordan dikkatli bir şekilde çabucak en kısa şekilde geçseydi bu kazayı önleyebilirdi.Tüm bu önlemleri uyguladığı halde bu kaza gerçekleşseydi ve arkadaşlar gene kızda suç aramaya kalksaydı evet çok komik bir mantık olurdu.Motosiklet sürücüsününde olduğu gibi yayanında bu kazayı engelleme şansı vardı.

Motosiklet ve yayanın karıştığı bir kazada hemen yayayı savunmayın.İki tarafında hatasını objektif olarak ele alın.
    ANGARAJ

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    buradaki olaylardan biride gördüğüm kadarı ile kurye, kızın dibinde geçerek ona hava atma onu korkutma peşine düştü.. ulan hepiniz aynı b.. sunuz..bigün biri elime düşsede tüm mağdurların intikamını alsam

Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Bu arada Okan abiden Allah razı olsun. Pazar pazar forumu hareketlendirdi.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Trafik kazaları hemen hiçbir zaman tek tarafın hatasıyla gerçekleşmez. Burada da farklı bir durum yok. Trafik kurallarına her zaman uymak gerekir. Bazı kurallara ise daha fazla uymak gerekir; mesela kırmızı ışıkta geçmek, hatalı sollama yapmak veya hız sınırlarını aşmak ölümcül hatalardır, istatistiğe vurulsa bu ihlaller sonucu oluşan kazalardaki ölüm/yaralanma oranları büyük ihtimalle diğer ihlallere göre çok daha fazla çıkar.

Bu kazada da motorlu taşıt sürücüsü en kötü hatalardan birini yapıyor; hatalı sollama.

"Ama efenim yayanın suçu da yok mu ?"

Var. Yüzdeye vurursak benim kanaatimde %2 bile etmez yayanın hatası. Yani 8'de 1 yapmıyor.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

hello_moto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Motosiklet sürücüsü %100 hatalı.

Birinci önceliği kazadan kaçınmak olmalıydı.

motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 500
    Bütün suç kuryede dersek kurallar hususunda yanılgıya düşmüşüz demektir..Evet suçun çok büyük kısmı pizzacı kuryesinde ama yayanın da suçu var .Ayrıntılı yazmaya gerek yok sanırım.Zaten bazı arkadaşlar karşıdan karşıya nasıl geçilir diye kuralları sıralamışlar.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

umtakc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    Benimde başıma bu na benzer bir olay gelmişti duran trafikte aralardan geçiyordum otobüsün yanından çıktım pat vatandaş bana çarptı aynayı falan yamulttu sonra özür diledi nedense ama hiçbir zaman aralardan geçerken duramayacağım yada çarpsam bile zarar verebileceğim süratlere çıkmam çünki 20km/s hız fazla gitsem bir ton kaza atlatırım bazen kurye ve paket servis yapan arkadaşlara bakıyorum benim yol boşken yapmıyacağım hızı aralardan geçerek yapıyorlar.
    Birde şöyle bir gerçek var önümden iki araç geçiyor yaya bekliyor ama ben geçerken önüme atlıyor sanki çarpsam yamulmayacak bu ve buna benzer olayla çok karşılaşıyorum bende yaya olduğum zaman akan bir trafikte asla yola atlamıyorum çünki araç sürücüsüne yaptıracağım en ufak panik hem bana hemde ona zarar verebilir özelikle motosiklet geçerken epeyce beklerim maalesef İstanbul'da öyle bir karmaşa varki kırmızıda geçenler sağını solunu iyice kontrol etmeden yola atlayanlar ne ararsanız var.

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)