Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motosiklet kullanmasını bilmeyene kurs veremiyoruz.

REKLAM ALANI

Başarılar diliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150-2022 HondaGL1800-2023 PCX
    böyle bi saçmalık olamaz ya... ya da benim sürücü kursum mukemmeldi... benimde vitesli motosiklet tecrubem çok azdı yazılırken adamlara da dedim abi bana motosikleti krikoya almadan baslarsınız taa ki ben aha ben bu aygıtı kullanmayı öğrendim diyene kadar ders verirsiniz dedim ve adamlar kabul etti. ki nitekim de ben ne zaman motosiklet kullanmak istiyorum desem motosiklet ve hoca musaitse ben motor pratiği yaptım.... sonuc olarak o kurstan hayır gelmez ve de yaptıkları resmen terbiyesizlik...

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Motor sürmesini adam gibi öğreten kurs olsa A2 ehliyet için 300 lira değil 1000 lira verirdin, şu anda en iyi kurs bile ehliyet sınavı için kukaların arasından geçmeyi öğretiyor uzun uzun. Şimdi kurs ismi versem ceza yerim ama eğitim diye tanıttıkları şekil şekil kukaların içinde dışında 10-15km hızda hareketler yapmayla mı motosiklet eğitimi alınmış oluyor. Bisiklete doğru düzgün binmeyi bilen biri o hareketlerin hepsini yapar zaten.

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ankara da başkent tunalı sürücü kurslarında eğitim veriliyor. eğer imkanın varsa ulusan ve motoakademi var birlik tarafında. burada hem kurs eğitimi veriliyor hemde güvenli sürüş eğitimi veriliyor. baştan kursa yazılırken konuş ve hakkını sonuna kadar ara. ben ehliyet alırken öğreninceye kadar pratik yaptırdılar.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı _ŞEVKET_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ankara'dan herkese selamlar...

Uzun süre önce başladı motosiklete olan ilgim ve merakım. Birkaç gün önce ehliyet alabilecek yaşıma girdim. Bugün ehliyetle ilgili bilgi edinme amaçlı oturduğum semt olan Sincan'daki sürücü kurslarına bir sorayım diyerek çarşıya çıktım. Sorduğum sürücü kurslarından birçoğu A2 ehliyet vermiyoruz dedi. Veriyoruz diyenler de "Motosiklet kullanmayı biliyor musun?" diye sordular. "Daha önce hiç kullanmadım." dedim. "Biz motosiklet kullanmayı bilenlere ehliyet veriyoruz. Öyle motoru sokağa çıkarıp öğrenciye verip arkasından koşturacak adamımız yok bizim." dediler. Önümüzdeki günlerde bir de Kızılay'daki kurslara sormayı düşünüyorum.

Sormak istediğim şu: Ankara'da veya diğer illerde bütün sürücü kursları bu şekilde mi çeviriyor çarklarını? Yani "Biz paramızı alır, belgenizi veririz; eğitim işi bizi bağlamaz." zihniyetinde mi? Ankara'da bildiğiniz doğru düzgün eğitim veren sürücü kursları var mıdır? Eğer yoksa -zaten düşünüyorum ama- iyi eğitim veren yerlerden pratik eğitimi ehliyet kursuna yazılmadan almam gerekecek.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Arkadaşım diğer yorumları okumadım ama şöyle söyliyeyim; Kızılaydaki "oya sürücü kursu"na git, hiç uğraşma(Kızılay binasının yanındaki binada, 6~7. katta). Ben de alırken aynı şeyleri yaşadım. Bahsettiğim yer ders veriyor. Birçok yer vermiyor ancak ek olarak verebiliriz dediklerinde de fiyat epey artıyor. Söylediğim yer ders vermesine rağmen araştırdıklarım arasında nasıl oluyosa en ucuzu idi. Yani o ufak tefek yerler bildiğin bizi düdüklüyor. Adamın birisi ile yakapaça oluyorduk resmen. En azından orada adam gibi ilgilenen kişiler var, ve herşey makbuzlu, dosyalı vs..vs...
    #sürenadam

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bunlar devletin denetimsizliğinden ve kural koymamasından kaynaklanan problemler. Aslında bundan faydalanmak lazım; bir tane sürücü kursu açsak ve motosiklet eğitimi alanlara adam gibi eğitim versek (aynı paraya) o şehirde motosiklet ehliyeti alacak olanların gelmemesi için hiçbir neden yok. Zaten nereye girseler aynı parayı verip hizmet almıyorlar.

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Bu kurs-dershane olayı tamamen kalksın memleketten yaa.. Üniversiteye, memurluk, ehliyet bu memlekette hepsi ama hepsi düzmece valla.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    "Parasıyla değil mi ülen!!!" deseydin.

eray_uluyazı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '07 HONDA CBF 500 (adriana ;)
    lan arkadaş dingo nun ahırına döndürdüler anasını satiyim bee...
    KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
    NE MAKAM KALICI NE HEVES,
    ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Benim kursta bize zaten sürmeyi bilenler geliyor demişti,eğitim falan yok yani.
    B sınıfı alabilenin neden motosiklet kullanamadığını merak etmekteyim..

Denizli İl Temsilcisi BLACK_ICE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha YZF r125 2014
    adamların kuruluş amacı zaten eğitimi verip seni sınava sokup ehliyet aldırmak ki verdikleir eğitim şaşırılır derecede saçma 200 değilde 800 desinler eğitim de verdirsinler veren yerlerden daha mantıklı olmammı

Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Şuanda B'yi alıyorum.Gittiğim kurs da benzer bir şey söyledi ilk seanstan sonra diğer seanslar için direksiyon hocan karar verecek dedi.Ben de oldu güzelim dedim 400 lirayı verdiysek hakkım neyse onu kullanacağım dedim.Haftaya başlıyor bakalım cingar çıkartırım valla gerek yok diğer derslere derse.Çirkeflik yaparlarsa 10 km'de baskı balata değiştirmek zorunda kalabilirler

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    bu sistemde kurslarda bozuk,hocalarda...şahsen motosiklet yazılı sınavını tek seferde geçmiştim ama direksiyondan kaldım.üstelik sınava kendi motosikletim le girdim.bu nasıl hak,bu nasıl adalet,bu nasıl zihniyet çözemedim...üstelik sitemiz üyelerinden Muharrem Akpınar ile aynı anda girdik o bile şahit.hiç duraklamadan,ayağımı yere koymadan slolom yaptım ama neye göre bıraktılar anlaşılır gibi değil.sonra nemi oldu?2. sınavı bekledim boşyere ve boş yere harç yatırdım.bu sınavda'da hoca sürüşüme bakmadı bile bişeyler yazıyordu,yanındakine sordu nasıldı diye
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ozrace senı keklemışler. direksiyon sınavına 5-10(tam hatırlayamadım) defa girme hakkın var. ve ücret yatırmıyorsun. kurs senden harcıyacağın benzin parasını istemiş. benden böyle bir şey isteyemediler. biraz baştan cıngarlık çıkarmıştım. bazı hocalar gerçekten işini yaptığı için kalıyorsun. hız puanı 20-25 di. bir de selektor yapmazsan direk kalıyorsun zaten. ama bazı hocalar kursdan aldığı ikramlarla hiç bakmadan tüm herkesi sınavdan geçiriyorlar.

halepli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha cygnus l
    çoğu sürücü kursunda motorsiklet yok hep kendi motorundan giriyosun bende kendi motorumdan girdim direksiyon sınavına

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Genellikle böyledir. Aynı sözleri bana da söylemişlerdi. Ayrıca " sakın derslere gelme, sınıfta yer yok" dediler Sistem tamamen kokuşmuş durumda. Bu işi TÜV gibi bir alman kuruluşuna verecekler ki o zaman görün siz ehliyet almak nasıl oluyormuş ....

Motosikleti
    Kanuni Windy S 150
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genellikle böyledir. Aynı sözleri bana da söylemişlerdi. Ayrıca " sakın derslere gelme, sınıfta yer yok" dediler Sistem tamamen kokuşmuş durumda. Bu işi TÜV gibi bir alman kuruluşuna verecekler ki o zaman görün siz ehliyet almak nasıl oluyormuş ....
    ee derslere girmeden sınav felan nasıl geçtin ya da sınava girmeden mi ehliyeti verdiler :D

Motosikleti
    Yamaha ybr 125 sonunda..
    Bende sınavları falan geçtim dosyam hazır yakında alıyorum ehliyeti,aynı dertten bende muzdaribim, gidon namına hiç bir ders almadık,bilmeden girdim neyseki skıntı olmadı..

Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Yalan dolan palavra atıyorlar saçmalığın bu kadarı
    Sado

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)