kocaeli mt hareketlendi valla tutana aşk olsun.emeğinize sağlık çok güzl olmuş.
kocaeli mt hareketlendi valla tutana aşk olsun.emeğinize sağlık çok güzl olmuş.
bizim asıl aktiviteler fuar zamanı ile başlayacak
---------- Post added at 23:42 ---------- Previous post was at 23:36 ----------
yarın daha ince ve sert olmayan daha yumuşak bir fitil arayıp bulmaya çalışacağım..
tüm çerçeveye çekeceğim
İrfan Bey ;
Bi kağıda çizip yasdal@yasdal.com a yollarsanız ben iş yerimde punch da işleyip kargoyla yollayabilirim size. Aşağıdaki şekili içinde gerekli delik boşlukları ile birlikte punchdan çıkarabilirim.
Başka bir malzeme işlerlerken aynı sacın bi tarafına yerleştirip 5-10 tane yaptırırım bizim çocuklara. Maille ulaşırsanız hallediverelim.
---------- Post added 25-01-2012 at 00:44 ---------- Previous post was 24-01-2012 at 23:46 ----------
Bu arada benim bahsettiğim Punch şöyle bir şey;
Gökhan YAŞDAL
İrfan aga, ellerine sağlık
Benim motora da girişicez bi ara inşallah
Legends may sLeep.. But they never diE..!
şenol abi bu dediklerin ince sacta işe yarar amcak 1,5 2 mm saçta sabun gibi eriyip gidiyorlar yada bana dandiği denk geldi yoksa var alimde bir kaç kez denedim dahada bulaşmadım ama bu hobi ince metal işleri için çok amaçlı dremel diye bir markanın el alatleri var biraz tuzlu fiyatrları yada benim baktığım model pahalıydı 300 tl. ama güzel sevimli delme kesme aparatları var kalite ama pahalı en sonunda alacam bi tane aslında uzun zamandır aklımda ama ondan daha önemli ihtiyaçlarım var atölyede.
---------- Post added at 08:49 ---------- Previous post was at 08:34 ----------
orjinal sinyaline hiç dokunmadan yeni bir flaşörle de yapabilirsin buradaki mantık 3 ayaklı bir düğme kullanmak buna dikkat etmen gerek herhangi oto parçacıdan 3 ayaklı flaşör almak biri( x) itir bir ayağı (L) Diğer ayakta (-) dir eksiye zayen şasiden yada başka bir yerden akım alıyorsun, sinyal lambalarının sağlı sollu olmak üzre her ikisindende (+ artıyı) paralel filaşöre kadar kablo çekip bir hat kuruyorsun.
daha sonra düğmenin bastığında akım gelecek iki ayağına sağlı sollu bu çektiğin sinyal kablolarını bağlıyorsun yani düğmeyi açtığında her iki tarafada akım gidecek şekilde buraya kadar kolay
sonrası daha kolay flaşörün üzerinde yazar zaten (-) akım bağlıyorsun burada yanlışlık yapabilirim deneme yanılma yöntemi ve kontrol kalemiyle yaparsın (L) diye bahsettiğim ayaktan açma kapama düğmesinin sonuncu 3 . ayağına bağlıyorsun bazı düğmeler 4 ayaklıdır farketmez paralel köprü yapıp teke düşürmen kolay iş yani illa 3 ayaklı açma kapama düğmesi alacağım diye kendini parçalama
geriye x ayağı kalıyor onada (+) akım veriyorsun yada bağlıyorsun neyse burada dikkat edeceğin şey eğer kontak kapalıykende yakmak istiyorsanki normalde tavsiye ederim sürekli akım olan herhangi bir motosikletinin kablosundan akım alabilirsin, altarnatif çok yada direkt aküden çekebilirsin ,
ama aküden çekersen araya bir sigorta koyman mantıklı olur tavsiye ederim , 10 amper yeterlidir .
fakat şenol abinin dediği sistemde mantıklı olandır ancak filaşör genelde gidondan uzak olduğu için bizim motorlarda sele altında yanda oradan taaa ön tarafa kablo çekmek hem uğraştırır, hemde kablo kirliliği fazlalığı söz konusu olabilir ben kafada işi bitirmeyi ve orjinal flaşörüne dokunup işi uzatmayı sevmediğim için bu yöntemi yaptım sonuçta olmaz diye bir şey yok yapınca oluyor anlamadım dersen şemada çizerim ... kolay gelsin...
---------- Post added at 08:53 ---------- Previous post was at 08:49 ----------
yok be arca daha yapacak bir şey kalmadı geçenlerde hurdada bitane patlamamış aırbag buldum acaba onu motora mı uygulasam
---------- Post added at 08:56 ---------- Previous post was at 08:53 ----------
bak şimdi kanka senin iş yerim dediğin mekanda çok dolaştım ben tamam asgeriyedir öle elini kolunu sallayamazsında valla piyade okuluna giderim bölük komutanıma rica ederim olmadı ben ordayken eğer duruyorsa her hangi bir subaya rica ederim onunla oraya gelirim olmammı ?
senin oraya gelemem ilk etapta ama piyade okulu kapısı bana her daim açıktır nede olsa 16 ayım geçti olmadı nizamiyede beklerim ulem onudamı beceremicem
---------- Post added at 09:00 ---------- Previous post was at 08:56 ----------
---------- Post added at 09:04 ---------- Previous post was at 09:00 ----------
koray emrah kulaklarım çınladı durdu dedikodumu yapmayın len arkamdan pis motorcular
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
evet elle uğraşınca insana zorluk oluyor fakat günümüz teknolojisi ile belkide dakikalar içinde hiç sorunsuz hatasız işler yapmak gayet mümkün oluyor ve anladığım kadarıyla sizde bu nimetleri kullanan, ve bunlarla haşır neşir bir üstadımız dostumuzsunuz
bunu gerçekten bilmiyordum zira profilinizin yabancısı olmamama karşın bu güne dek nasıl sizi tanıyamadım hayret
bu teklif ettiğiniz yardım gerçekten önce benim adıma sonra bunu uygulayacak motosiklet . net arkadaşlarım dostlarım adına çok güzel ve orjinal olacaktır bende dahil tüm kullanan arkadaşlar size dua edeceklerdir bundan kuşkunuz olmasın
sonuçta bu bahsettiğim işten herhangi bir maddi beklentisi olan biri değilim sırf arkadaşların işi görülsün dostluklar pekişsin amacım bundan ibarettir ki sizi de bu konuda taktir ederim ,
yalnız mail olarak ben size bu şablonu yollarım o sorun değilde ölçüleri eni boyu çapı et kalınlığı hakkında beni bilgilendirirseniz iyi olur şöyleki
A4 kağıdına resmini çekip yada şablonunu çıkarıp bire bir yollasam sizin için yeterli oluyormu af buyurun daha önce denemediğim bir şey teşekkğr ederim şimdiden ...sağolun varolun...
---------- Post added at 09:28 ---------- Previous post was at 09:25 ----------
ahaa adımız apaçiye çıktı bile ulen koray sen görürsün apaçiyi, redkiti
aaaaaa günaydın günaydın özer abi nasılsın abim keyifler nasıl yaramazlık yok demi ?
---------- Post added at 09:33 ---------- Previous post was at 09:28 ----------
yavvv fatih ulen dedikoducu kadınlar gibisiniz ulen yorulmuşum haçamat olmuşum 2 dakkalık yol gittik şehir yemek yemeye bi tembellik geldi üstüme kask topcasede, topcase nerde takım dolabında, dolap nerde içerde kömürlükte biz nerdeyiz dışarda caddede, topcasenin üzerinde ne var korayın söktüğümüz motorunun çok değerli ön kafası , onun üzerinde ne var civatalar bi sürü ıvır zıvır valla ben apaçi olmaya razıyım arkadaş
hocanın dediğini yap yaptığını yapma sen genede
İrfan aga şöyle bi sıkıntı var..
benim cam orjinal değil.. biliyorsun ki orjinal camı kısa ve gösterge paneline daha yakın ..
o yüzden benim motoruma olan şablon diğer arkadaşların motoruna kesinlikle olmaz
sen hiç konuşma olm cezalısın gelcekmiş bereh breh breh gelde bi yüzünü görek alçak küfte
---------- Post added at 09:39 ---------- Previous post was at 09:37 ----------
yani orjinal ybrye orjinal aparat yapacaz yeniden proce çizilecek doğrumu yandı gülüm keten helva aynı paneli takacak olan arkadaş camıda değişecek vay anam vayyy
ne ybr ymiş seninkide be olm yavvv şimdi sıkıntı oldu bu iş, işte olmadı çık çık çık
İrfah seninle gurur duyuyoruz söz seninle hayabusa ile otobanda dolaşacağız sakin sakin tabiii...ellerine kollarına sağlık benim yetenekli kardeşim.....Budur arkadaşlar usta adam belli olur....
Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....
sağolasın tünal abim bizde seninle gurur duyuyoruz başımızda otorite bia bimiz var lafı sözü dinlenen sayılan ve sevilen , boş ver be abi bunlar küçük şeyler ama ben dostlukların pekişmesinde kullanılacak çok büyük anahtar olabileceğini biliyorum
zaten biliyorsun kardeşinin parayla pulla işi olmaz amacımız dost kazanmak sen benim gözümde sepettesin zaten garantisin dost olarak
hayabusa ile gazlayacaz zaten kaçarın varmı ? daaa havaları bekliyorum yani geçenki maltepe gezisini biliyorsun sölememe gerek yok
bu arada istanbuldaki arkadaşlar hazırlansınlar 20 şubattan itibaren izne çıkıyorum amacım tüm istanbul mt yi dolaşmak, sonra bakacam duruma , zaten hayatımız mt olmuş yada mt mişte ben bilmiyormuşum
sana seviyorum abim elerinden öperim saygılar sevgiler kardeşinden ...
öyle oldu da bende sevindim be olm bi kaç arkadaşa yaparız diye ebubekir var, fatif var daha nice kaç arkadaş var hatırlayamadığım isteyene yapardık şimdi zıçtık işte
---------- Post added at 09:53 ---------- Previous post was at 09:51 ----------
yok abi ben almayayım her akşam bi doz bana fazla gelir 1 akşam yeter
sen şimdi şakayı bi yana bırak fitil felan aranma sağda solda üzerindeki alt fitilide çıkar yeminle ben hasta oldum öle daha güzel duruyor bakma arkadakinide çıkar deycem ama camı çizer zamanla ondan .. ciddiyim şaka yapmıyorum senin istediğin gibi ince ve kibar etrafını dönecek fitil bulman sanayide zor hiç uğraşma bence ...
çünkü fitilli hali fitil iyi oturmadığı için orjin durmuyor sen bide fitilsiz bi resim çek koy bak siyaha boyanmış bence mis gibi duracak... istersen burdaki arkadaşlarada sorabilirsin bana katılacaklardır zaten ön tarafa alt kısma fitil çok gerekli değil.
İrfan sen motor tamir işine el atsan sadece bu siteden iş alsan sana yeter ciddi söylüyorum......Mekanik elektrik elektronik zaten lastik vs kolay o işler....
Örnek yağ filtre hava filtre değişimi-zincir dişli değişimi-egzantrik gergi değişimi vs yapabileceğin bir çok iş var....Bence bir düşün mümkünse bu konularda kendini daha da geliştir derim.
Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)